جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای میغانی
دوره ۱۵، شماره ۷۶ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثر پوشش خوراکی کیتوزان و کلرید کلسیم بر ویژگیهای فیزیکی، کیفی و بیوشیمیایی میوه توتفرنگی رقم پاروس انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۵ تیمار (پوشش کیتوزان ۵/۰ و ۵/۱ درصد و کلرید کلسیم ۱ درصد به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر) به همراه شاهد و زمان نمونهبرداری (زمان برداشت، ۶ و ۱۲ روز پس از شروع انبارداری) در سه تکرار اجرا شد. پس از تیمار، میوهها به سردخانهای با دمای ۵/۰±۴ درجهسانتیگراد و رطوبت نسبی ۵±۹۰ درصد منتقل شدند. نتایج نشان داد که با افزایش مدت انبارداری در همه تیمارها شاخصهای کاهش وزن، مواد جامد محلول و شاخص طعم افزایش یافت، درحالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل و فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل و ظرفیت پاداکسندگی کاهش یافت. پس از ۱۲ روز انبارداری میزان کاهش وزن، مواد جامد محلول و شاخص طعم به ترتیب با میانگین ۴۴/۵، ۸۹/۱۱ درصد و ۸۶/۹ در میوههای گروه شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود. در حالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل و ظرفیت پاداکسندگی در میوههای تیمار شده با پوشش کیتوزان و کلرید کلسیم بهطور معنیداری بیشتر از میوههای گروه شاهد بود. کاربرد توأم پوشش کیتوزان و کلرید کلسیم در حفظ شاخصهای فوق از کاربرد هرکدام از آنها به تنهایی بهتر بود. در مجموع برهمکنش کلرید کلسیم یک درصد با پوشش کیتوزان ۵/۱ درصد مؤثرترین تیمار در حفظ ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی میوه توتفرنگی طی انبارداری سرد بود.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۹ - ( اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده
اسیداگزالیک بهعنوان یک پاداُکسنده طبیعی رسیدن و پیری میوه را بهتأخیر میاندازد. در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف اسیداگزالیک (۰، ۲، ۴، ۶ و ۸ میلیمولار) بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوه ازگیلژاپنی طی ۲۸ روز انبارداری در دمای ۵ درجهسانتیگراد و رطوبتنسبی ۵±۹۰ درصد مورد بررسی قرار گرفت. صفاتی مانند شاخص قهوهایشدن، ویژگیهای بیوشیمیایی و کیفی و فعالیت آنزیمهای پلیفنل اکسیداز(PPO) و پراکسیداز (POD) میوه در زمان برداشت (۰)، ۷، ۱۴، ۲۱ و ۲۸ روز پس از شروع انبارداری ارزیابی شد. با افزایش مدت انبارداری میزان شاخص قهوهایشدن، مواد جامد محلول (TSS)، نسبت TSS به اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و فعالیت آنزیمهای PPO و POD در همه تیمارها افزایش یافت (p˂۰,۰۵)، درحالیکه میزان سفتی بافت میوه، TA، اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداُکسندگی میوه کاهش یافت (p˂۰,۰۵). کاربرد اسیداگزالیک میزان شاخص قهوهایشدن و فعالیت آنزیمهای مسئول قهوهایشدن میوه (PPO و POD) را بهطور معنیداری در مقایسه با شاهد کاهش داد (p˂۰,۰۵). در پایان مدت انبارداری میوههای تیمار شده با غلظتهای مختلف اسیداگزالیک بافت سفتتر و میزان اسیدآسکوربیک، فنل و فلاونوئید کل و ظرفیت پاداُکسندگی بیشتری در مقایسه با میوههای گروه شاهد داشتند (p˂۰,۰۵). در کل، کاربرد اسیداگزالیک بطور موثری نرمشدن بافت میوه و شاخص قهوهایشدن را با کم کردن فعالیت آنزیمهای PPO و POD در طول مدت انبارداری کاهش داد (p˂۰,۰۵). بنابراین تیمار اسیداگزالیک (۶ میلیمولار) میتواند به عنوان یک روش مؤثر در انبارداری میوه ازگیلژاپنی مورد استفاده قرار گیرد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۵ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه، مرکبات به ویژه پرتقال نقش به سزایی در رژیم غذایی انسانها دارد و ارزیابی ویژگیهای کیفی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف از این پژوهش، بررسی و پیشبینی ویژگیهای بیوشیمیایی پرتقال خونی با استفاده از تکنیکهای پردازش تصویر و شبکههای عصبی مصنوعی است. در این آزمایش، ابتدا میزان ویتامین ث، محتوای قندی و مقدار pH با استفاده از روشهای آزمایشگاهی مختلف به دست آمد. سپس با کمک تکنیک پردازش تصویر تعداد ۱۰۸ ویژگی بافتی و ۵۷ ویژگی رنگی از تصاویر اخذ شده از نمونههای پرتقال در فضاهای رنگی CIElab، RGB، HSV و HSI استخراج شد و با بهرهگیری از روش شبکههای عصبی مصنوعی، ویژگیهای بیوشیمیایی تخمین زده شدند. جهت ارزیابی پارامترها و انتخاب بیشترین دقت پیشبینی، از یک شبکه عصبی پیشخور با الگوریتم یادگیری لورنبرگ- مارکوارت با تعداد نرونها و توابع انتقال متفاوت در لایههای پنهان و خروجی استفاده شد. در نهایت، با بکارگیری بهترین نوع شبکه عصبی و با استفاده از ۱۶۵ ویژگی بافتی-رنگی، میزان ویتامین ث، محتوای قندی و pH، به ترتیب با ضرایب همبستگی ۹۵۰/۰، ۹۶۸/۰ و ۸۸۴/۰ تخمین زده شدند. بنابرین، با درنظر گرفتن ضریب همبستگی مناسب، میتوان گفت فنآوری ماشین بینایی و پردازش تصویر قادر است با دقت خوبی ویژگیهای بیوشیمیایی پرتقال خونی را تخمین بزند.