۱۱ نتیجه برای میردامادی
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۵ )
چکیده
مواد سایشی فلزی غالباً شامل توزیعی یکنواخت از اجزای اصطکاکزا در زمینهای فلزی هستند که عموماً از طریق فشردن و سینتر پودرهای فلزی همراه با مقادیری ذرات سخت و در صورت لزوم روانکار جامد، تهیه میشوند. این مواد در ساخت قطعاتی که انرژی جنبشی را به حرارت و گشتاور تبدیل میکنند (ترمزها و صفحات کلاچ) مورد استفاده قرار میگیرند. در تحقیق حاضر به بررسی عوامل مؤثر در ساخت و خواص ماده سایشی پایه برنزی که در ساخت صفحات کلاچ خودروهای سنگین، ترمز هلیکوپتر و غیره و در شرایط سایش خشک کاربرد دارد، پرداخته میشود. با توجه به ترکیبات اصلی موجود در مواد سایشی پایه برنزی چهار ترکیب انتخاب و اثر عواملی مانند فشار پرس، دما و زمان سینتر بر خواصی مانند چگالی، تخلخل و سختی آزمایش شد. شرایط فرایند پرس و سینترِ مناسب (فشار پرس ۵ تن بر سانتیمتر مربع، دمای سینتر ۸۲۰ درجه سانتیگراد و مدت سینترِ ۳۰ دقیقه) با بررسی نمونههای تهیه شده در نزدیکترین حالت به نمونه خارجی استخراج شد. مقاومت به سایش در نمونه نهایی حاوی ۳% از افزودنیهای سخت مختلف، به کمک آزمون استاندارد سایش ASTM G-۱۰۵ (بدون ماده ساینده و با دیسک فولادی) تعیین و مقایسه شد. نمونه حاوی کاربید تنگستن، نزدیکترین خواص و ساختار را با نمونههای خارجی داشت.
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده
در پژوهش پیش رو سلامتی سازه¬ای یک تیر ضخیم فولادی (ST-۵۲)، به کمک روش پخش امواج هدایت شده فراصوت با استفاده از حسگرهای ویفری فعال پیزوالکتریک، که یکی از مهم ترین تکنیک های پایش بلادرنگ سلامتی سازه هاست، بررسی شده است. پارامترهای کلیدی سیگنال برانگیزش مانند بسامد و مدت پنجره با توجه به ابعاد تیر و چیدمان ضربه-پژواک حسگرهای فعال پیزوالکتریک نصب شده روی آن تعیین می¬شود. تحلیل اجزای محدود با هدف مشخصه¬یابی پخش موج در تیر انجام شده است در حالیکه سیگنال¬های پخش موج به صورت آزمایشگاهی اندازه¬گیری می¬شوند. برای پردازش سیگنال و استخراج ویژگی، از تبدیل موجک پیوسته و روش توان میانگین مقیاس شده ی موجک استفاده می شود. با استفاده از ویژگی های استخراج شده، وجود، موقعیت و شدت آسیب احتمالی موجود در سازه تعیین می شود. نتایج بدست آمده نمایانگر دقت بالای روش ارایه شده در شناسایی و مشخصه یابی آسیب نسبت به پژوهش گذشته دارد.
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله ارتعاش آزاد ورق های لایه لایه مرکب با استفاده از تئوری جدید چهار متغیره پالوده شده ورق، RPT، با توزیع سینوس هذلولوی جهت محاسبه کرنش های برشی برون صفحه، پیشنهاد شده است. از ویژگی های این تئوری، برآورده سازی شرط مرزی تنش برشی صفر روی لایه های بالایی و پایینی، بدون استفاده از ضریب شکل تیموشنکوست. معادلههای حرکت برای متغیرهای استفاده شده در تئوری RPT، بر خلاف سایر تئوریهای مرتبه بالاتر، از نظر دینامیکی تنها در جملههای اینرسی درهمگیرند ولی در جملههای وابسته به انرژی کرنشی درهمگیر نیستند. از این دیدگاه، تئوری RPT شبیه تئوری CLPT است. بررسی عوامل مؤثر بر فرکانس مبنا با استفاده از پارامترهای تأثیرگذار بر آن مانند نسبت مدول ها در دو راستا، نسبت طول به ضخامت، و زاویهی جهتگیری رشتهها، از اهداف اصلی این مقاله است. نتایج تئوری پیشنهادی با نتایج تئوری های تغییرشکل برشی مرتبه یکم و بالاتر، (FSDT، HSDT و RPT) مقایسه و درست سنجی شده است.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
در این مقاله با در نظر گرفتن مشکلات معمول در سنکرونسازی، عملکرد یک آشکار ساز ایستان چرخشی برای یک سیستم SC-FDMA بررسی می شود. روش مورد نظر از خصوصیت شبه تناوبی سیگنالهای SC-FDMA استفاده می کند. البته باید در نظر داشت استفاده از پیلوت سنکرونسازی ممکن است این خصوصیت را مخدوش کند. با این وجود ما نشان می دهیم که روش ارائه شده نسبت به روش آشکارساز انرژی و روش آشکارسازی مبتنی بر پیشوند چرخشی عملکرد بهتری دارد. همچنین عملکرد سیستم در حالتیکه با انحراف فرکانسی مواجه می شویم نیز بررسی می شود. بدین منظور توزیع متریک آشکارسازی در حضور انحراف فرکانسی محاسبه می شود. برای مقادیر به اندازه کافی کوچک انحراف فرکانش نشان می دهیم که توزیع متریک تغییر محسوسی ندارد. همچنین نشان داده می شود که برای چنین مقادیری، میزان افت عملکرد ناچیز خواهد بود.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، از روش شبیهسازی مونت کارلو و ترکیب آن با اجزای محدود برای آنالیز احتمالاندیشانه ارتعاشات آزاد و پایداری لولههای حامل سیال استفاده میشود. برای اندرکنش سیال-سازه، از مدل تیر اویلر-برنولی برای آنالیز سازهی لوله استفاده میشود و برای درنظر گرفتن جریان سیال درونی از مدل جریان با پروفیل سرعت-ثابت استفاده شده است. با درنظر گرفتن پارامترهای سازهای سیستم به عنوان میدانهای تصادفی، معادلهی دیفرانسیل پارهای متقن حاکم بر سیستم پیوسته، به یک معادلهی دیفرانسیل پارهای و تصادفی تبدیل میشود. میدانهای تصادفی پیوسته، توسط روشهای گسستهسازی نقطه-وسط و میانگین موضعی، گسسته میشوند. سپس، با استفاده از شبیهسازیهای مونت کارلو در هر حلقه تکرار، هر معادله پارامتر-پیوسته ولی با پارامترهای تصادفی-گسسته، به یک معادلهی دیفرانسیل پارامتر-پیوستهی متقن تبدیل می-شود. هر کدام از این معادلات، به کمک اجزای محدود، به یک دستگاه معادلات دیفرانسیل معمولی متقن تبدیل میشود. بنابراین، همهی پارامترهای متقن و تصادفی سیستم گسستهسازی میشوند. برای آنالیز ارتعاشات آزاد، مسالهی مقدار ویژه برای بهدست آوردن مقدارهای ویژهی مختلط و فرکانسهای بحرانی، حل میشود. در نتیجه، با داشتن فرکانسهای مختلط و نقطه های دیورژانس، پاسخهای آماری مساله تصادفی، همانند مقدار میانگین، انحراف استانده، تابع چگالی احتمال، و احتمال رخداد برای ناپایداری دیورژانس بهدست میآید.
دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
جهت بهبود زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک در آب میوه ها، از راهکارهای متعددی نظیر به کارگیری ترکیبات آنتی اکسیدان ها استفاده می شود. در پژوهش حاضر، اثر افزودن عصاره چای سبز (با غلظت های ۵/۱، ۵/۲و۵/۳ درصد) بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(PTCC ۱۶۴۳)، فعالیت های فیزیکو شیمیایی و آنتی اکسیدانی و دیگر ویژگی های ارگانولپتیکی آب هندوانه طی ۲۱روز نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با گذشت زمان از روز یکم تا روز چهاردهم، pH نمونه ها کاهش و از روز چهاردهم تا روز بیست و یکم افزایش می یابد(۰۵/۰˂P). میزان اسیدیته نمونه ها از روز یکم تا روز چهاردهم افزایش و از روز چهاردهم تا بیست ویکم کاهش یافت(۰۵/۰˂P). در تمامی روزهای مورد بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی تمامی نمونه ها بالاتر از نمونه شاهد بود(۰۵/۰˂P). و با گذشت زمان در طی نگهداری فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها به طور معنی داری کاهش یافت(۰۵/۰˂P). نتایج نشان داد که نمونه های محتوی درصد های بالاتر عصاره چای سبز، تأثیر بیشتری بر زنده مانی باکتری ها داشته اند و طی دوره نگهداری، نمونه هایی که فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری داشته اند، زنده مانی بالاتری را هم نشان دادند. نمونه با عصاره چای سبز۵/۲درصد به عنوان بهترین تیمار جهت تولید نوشیدنی پروبیوتیک آب هندوانه مورد توجه قرار گرفت.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
ورقهای دوپایداره و چندپایداره نوعی از سازههای هوشمند مرکب هستند که دارای دو یا چند حالت تعادل استاتیکی میباشند. در این مقاله یک ورق مرکب دوپایا هیبریدی با یک لایه فلز خارجی تحلیل میشود. تفاوت این ورقها با ورقهای مرکب دوپایا معمولی و ورقهای مرکب دوپایا هیبریدی با یک لایه فلز داخلی در حالتهای تغییر شکلیافته میباشد. به عبارت دیگر برخلاف ورقهای مرکب دوپایای متداول، در هر دو حالت پایدار، انحناهای عرضی برابر و هم جهت میباشند و انحنای پیچشی مقدار قابل توجهی دارد. برای بررسی رفتار این ورقها از روش رایلی- ریتز و کمینهسازی انرژی پتانسیل و همچنین اجزای محدود استفاده میشود. به منظور افزایش دقت، در روش رایلی – ریتز جابهجایی خارج از صفحه با استفاده از چندجملهای لژاندر حدس زده میشود. ابتدا حالتهای تعادل و حالتهای پایدار تعیین میشوند. برای درک بهتر تفاوت بین ورق دوپایا هیبریدی با یک لایه فلز خارجی و یک ورق مرکب دوپایا معمولی مقایسهای بین حالتهای تغییر شکلیافته در دمای محیط، انحناها و جابهجایی خارج از صفحه انجام میگردد. در ادامه گشتاور مورد نیاز برای پرش بین حالتهای پایدار بهدست میآید. همچنین تاثیر ضخامت لایه فلز روی محدوده پایداری و جابهجایی خارج از صفحه بررسی میگردد. مقایسه نتایج حاصل از تابع شکل پیشنهادی و تابع شکل هایر نسبت به نتایج تجربی و نتایج حاصل از روش اجزای محدود نشان میدهند که نتایج حاصل از تابع شکل پیشنهادی از دقت بسیار بالاتری برخوردار است.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۴ - ( مهر ۱۳۹۹ )
چکیده
استفاده از کشتهای آغازگر پروبیوتیک در محصولات تخمیری و در جوامع مختلف درحال گسترش است. تنوع ژنتیکی باعث میشود اثرات این باکتریها در جوامع مختلف انسانی، متفاوت وغیر قابل انتظار باشد. بنابراین کنترل ایمنی و ارزیابی عدم بیماریزایی آنها اهمیت بالایی دارد. لذا مراکز نظارتی ملزم به کنترل دقیق ایمنی باکتریهای مورد استفاده در محصولات غذایی هستند. در این پژوهش دو سویه لاکتوباسیلوس جدا شده از محصولات لبنی استانهای اردبیل (گردنه حیران) و خوزستان (شهرستان بهبهان، روستای حسین آباد) در ایران، براساس خواص بیوشیمایی ومولکولی از طریق آنالیز توالی S rRNA۱۶ شناسایی شده و سپس ایمنی آنها بر اساس دستورالعملهای بینالمللی بخصوص استاندارد اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفت. دو سویه شناسایی شده شامل لاکتوباسیلوس فرمنتوم (PTCC۱۹۲۹) و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس((PTCC۱۹۳۰ بودند. نتایج بدست آمده، فقدان آنزیم ژلاتیناز، عدم توانایی همولیز خون، عدم توانایی دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه و همچنین عدم وجود هشت ژن موثر بر خواص تهاجمی میکروارگانیسمها شامل gelE efaAfm, efaAfs, agg, ace, cylM, cylAو cylB را در باکتریهای مورد بررسی نشان داد. علاوه برآن نتایج نشان دادند هر دو جدایه نسبت به آنتی بیوتیکهای پنیسیلین، تتراسیکلین، آمپی_سیلین و ریفامپین حساس و نسبت به کانامایسین و سیپروفلوکساسین دارای مقاومت هستد. لاکتوباسیلوس فرمنتوم (PTCC۱۹۲۹) به ونکومایسین مقاوم، در حالیکه لاکتوباسیلوس هلوتیکوس( (PTCC۱۹۳۰نسبت به آن حساس بود. از آنجا که موارد مقاومت به آنتی بیوتیک بر اساس گزارشات متعدد ذاتی هستند، لذا نتایج به دست آمده تایید کننده پتانسیل کاربرد دو سویه جداسازی شده به عنوان استارتر در محصولات لبنی تخمیری میباشد و لزوم به کار گیری روشهای ارزیابی ایمنی باکتریهای پروبیوتیک را تایید مینماید.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۶ - ( آذر ۱۳۹۹ )
چکیده
شاهتوت میوهای است که پذیرش قابلتوجهی در بین مصرفکنندگان دارد. فصل برداشت کوتاه و ماندگاری پایین این میوه باعث شده از روشهایی همچون انجماد که حداقل تاثیر را بر ترکیبات فنلی و خواص آنتیاکسیدانی
و خواص حسی شاهتوت میگذارد استفاده شود. از مشکلات ارزیابی حسی غیر پارامتریک بودن
نتایج پاسخها و صحت پایین تحلیل آنها است. امروزه روشهایی مانند منطق فازی اجازه میدهد مولفههای غیر دقیق با روشهای ریاضی تجزیه و تحلیل گردد. در این بررسی به مدت شش ماه، میوه شاهتوت در شرایط انجماد ۱۸- درجه سلسیوس نگهداری و در زمانهای ۰، ۷۲ ساعت، یک ماه، دو ماه و شش ماه، از شرایط انجمادی خارج و پس از آبگیری با استفاده از روش هدونیک پنج نقطهای ارزیابی حسی گردید و با استفاده از منطق فازی دادهها تحلیل شد. شاخصهای مورد ارزیابی شامل رنگ، عطر و بو، طعم و احساس دهانی بود. همچنین
pH، اسیدیته، فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان فنل کل
نمونهها اندازهگیری و مورد مقایسه قرار گرفت.
ارزیابی حسی نمونهها نشان داد که نگهداری انجمادی شاهتوت موجب افزایش مطلوبیت کلی نمونهها در ۷۲ ساعت گردید. همچنین ارزیابان اهمیت شاخصهای ارزیابی را بهترتیب اهمیت طعم، احساس دهانی، عطر و بو و رنگ عنوان نمودند. نمونههای شاهتوت در طی نگهداری انجمادی دچار کاهش
pH (۸۳/۱۹%) و افزایش اسیدیته (۳۱/۰%) و کاهش فعالیت آنتیاکسیدانی (حدود ۱۴%) و ترکیبات فنلی (حدود ۲۱%) گردید. با توجه به نتایج بهدستآمده میتوان انجماد را بهعنوان روشی قابل قبول برای نگهداری طولانی مدت میوه شاهتوت پیشنهاد نمود.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۳ - ( اردیبهشت ۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه پلیساکاریدها جهت بهبود ویژگیهای تغذیهای و فیزیکوشیمیایی محصول به فرآوردههای لبنی اضافه میشوند. به دلیل ارتباط میان دیابت با استرس اکسیداتیو، شناسایی ترکیبات طبیعی مانند پلیساکاریدها با خاصیت ضد دیابتی و آنتیاکسیدانی اهمیت یافته است. لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر پکتین بر فعالیت ضد دیابتی و آنتیاکسیدانی شیرهای تخمیر شده توسط باکتریهای اسید لاکتیک (LAB) جدا شده از فرآوردههای لبنی سنتی ایران انجام شد. پس از تخمیر شیر توسط سویههای لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و لاکتوباسیلوس پاراکازئی، پکتین (%۱) به نمونهها اضافه شد و فعالیت ضد دیابتی با مهار آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز بررسی گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی با مهار رادیکالهای ۲ و۲-دی فنیل۱-پیکریل هیدازیل((DPPH، ۱و۲-آزینوبیس-۴-بنزوتیازولین-۶-سولفونیک اسید (ABTS) و هیدروکسیل اندازهگیری شد. نمونهها شامل محلول پکتین (۵/۳-۵/۰ میلیگرم/میلیلیتر و۱۰-۵/۰ میلیگرم/میلیلیتر به ترتیب برای ارزیابی فعالیت ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی)، سرم شیر تخمیری و غیرتخمیری با پکتین (۱%) و بدون پکتین بودند. نتایج بیانگر نقش پکتین در مهار آنزیم آلفا گلوکوزیداز (۳۸/۲= IC۵۰ میلیگرم/ میلیلیتر) و فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای DPPH (۵۷/۴۴%)، ABTS (۰۷/۲۸%) و هیدروکسیل (۸۵/۳۸%) در غلظت ۱۰ میلیگرم در میلیلیتر بود (۰۵/۰P<). با افزودن پکتین به نمونه سرم شیر غیرتخمیری خاصیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت و بیشترین میزان افزایش مربوط به فعالیت مهار رادیکالهای آزاد DPPH (%۳۵) بود. همچنین افزودن پکتین به سرم شیر تخمیر شده توسط سویه لاکتوباسیلوس هلوتیکوس باعث افزایش معنیدار مهار فعالیت آنزیم آلفا گلوکوزیداز (۲۹%)، مهار رادیکالهای آزاد DPPH (۲۶/%۴۱)، ABTS (۵/%۲) و هیدروکسیل (۶۴/%۷) شد (۰۵/۰P<). نتایج نشان دادند پکتین دارای پتانسیل کاربرد در فرمولاسیون محصولات غذایی فراسودمند به دلیل توانایی بهبود خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد دیابتی محصولات شیر تخمیری میباشد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۵ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه استفاده از سویههای لاکتوباسیل و متابولیت آنها از استراتژیهای نوین در کنترل دیابت و استرس اکسیداتیو است. از اینرو مطالعه حاضر با هدف بررسی ویژگیهای ضد دیابتی و آنتیاکسیدانی متابولیتهای حاصل از کشت باکتری لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس انجام شد. نمونهها شامل روماند محیط کشت تخمیری (CFS)، اجزای شکسته سلولی (CFE)، سرم شیر تخمیری (CFS-FM) و پپتیدهای زیست فعال جداسازی شده از اولترافیلتراسیون (kDa۱۰,۵,۳) مورد ارزیابی قرار گرفتند. توانایی باکتری در پروتئولیز پروتئین شیر تخمیری (FM) در مقایسه با نمونه غیرتخمیری (NFM) با روش اورتوفتالدئید (OPA) ارزیابی شد. فعالیت ضد دیابتی بر اساس مهار آنزیمهای آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی با روش مهار ۲،۲-دی فنیل-۱-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و ۱و۲-آزینوبیس-۴-بنزوتیازولیناتیل-۶- سولفونیک اسید (ABTS) ارزیابی شد. نتایج نشان دادند که نمونه سرم شیر تخمیری، آنزیمهای آلفا آمیلاز (۲۵%) و آلفا گلوکوزیداز (۶/۲۶%) را مهار کرد. در بین اجزای پپتیدی، جزء بالاتر از ۱۰ کیلودالتون با محتوای پروتئینی بالاتر (۸۱۶/۱۳میلیگرم)، بیشترین میزان مهار آنزیم آلفا آمیلاز (۶۴/%۸۰) و آلفا گلوکوزیداز (۵۴%) را داشت (۰۵/۰>p). نسبت کارایی مهار(IER) نشان داد جزء ۵-۳ کیلودالتون مهارکنندگی بیشتری نسبت به سایر اجزای پپتیدی داشت (۰۵/۰>p). همچنین روماند محیط کشت تخمیری و اجزای شکسته سلولی آنزیم آلفا گلوکوزیداز را به ترتیب به میزان ۵۰% و ۲۵% مهار کردند. در زمینه خاصیت آنتیاکسیدانی مشاهده شد مهار رادیکالهای آزاد سرم تخمیری نسبت به سرم غیرتخمیری افزایش دارد (۰۵/۰>p). اجزای پپتیدی ۵-۳ کیلودالتون (۸۵/۸۰%) و بالاتر از ۱۰کیلودالتون (۶۳/۴۳%) بیشترین میزان مهار رادیکالهای آزادDPPH و ABTS را داشتند. ظرفیت آنتی اکسیدانی اجزای پپتیدی معادل ترولوکس (میکرومول ترولوکس/ میلیگرم پروتئین) نشان داد جزء کمتر از ۳ کیلودالتون بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را داشت (۰۵/۰>p). توانایی مهار رادیکالهای آزاد در اجزای شکسته سلول و روماند محیط کشت تخمیری مشاهده شد. این نتایج نشاندهنده اهمیت کاربرد لاکتوباسیلوس دلبروکی بعنوان کشت آغازگر و نقش عملکردی آن است.