جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای میثاقی
دوره ۱۳، شماره ۵۴ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده مطالعات اولیه سم شناسی نشان داده که آکریل آمید به عنوان یک عامل سرطان زا است و اصلی ترین راه ایجاد آن واکنش بین اسید آمینه آسپارژین و قند های طبیعی نظیر گلوکز می باشد . کاهش و مهار تشکیل آکریلامید در طول فرآوری مواد غذایی می تواند به ارتقای سلامت محصولات غذایی و به دنبال آن، به ایمنی غذای انسان کمک کند. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر مهار کنندگی مخمر اتولیز شده بر پایه ساکارومیسس سرویزیه و ویتامین های ۳Bو ۶B بر تشکیل آکریل آمید در مدل شیمیایی می باشد . در این مطالعه تاثیرغلظت های مختلف ۲۵ ۰/۰، ۲۵/۰ و ۵/۰ میلی مول از ویتامین های ۳Bو ۶Bو مخمر اتولایز شده خوراکی بر پایه ساکارومیسس سرویزیه بر میزان کاهش تشکیل آکریل آمید مورد ارزیابی قرار گرفت.میزان آکریل آمید با روش گروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی تعیین گردید.بر اساس نتایج ،ویتامین های ۳B، ۶B و مخمر اتولایز شده بطور موثری باعث کاهش میزان تشکیل اکریل آمید شدند و در بین آنها ویتامین۳B با غلظت نیم میلی مول بیشترین اثر را داشت(p<۰,۰۵). براین اساس توانایی هر سه ماده در کاهش تشکیل آکریل آمید معلوم گردید.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
روش تحقیق در این پژوهش کیفی از نوع توصیفی –تحلیلی و مبتنی بر مطالعات اسنادی و کتابخانهای بوده است که با قیاس تطبیقی تکمیل گردید.ابتدا مؤلفههای تجربه شده بینالمللی در دانش ارزیابی تطبیقی شناساییشده و سپس مبتنی بر شرایط ایران و چهار کشور مسلمان دیگر مؤلفههای ۷ گانه و ۴ گانه در ابعاد "محتوایی" و" رویهای" برای مفاهیم "برنامهریزی" و "برنامهریزی فضایی" تدوینشده و قیاس تطبیقی برای وضعیت ۵ کشور صورت پذیرفت.
بر اساس یافتهها در حوزه نظری (اسنادی- محتوایی) نظام برنامهریزی کلان اغلب کشورهای موردبررسی مشابه هم و نیز همسو با کشورهای پیشرفتهتر صنعتی با شدت و ضعفهای مختصری بوده ولیکن در حوزه عمل (رویه-نتیجه) تفاوتهای موجود بسیار محسوس بودهاند. این وضعیت در برنامهریزی فضایی این کشورها ضعیفتر از برنامهریزی کلان آنها بوده است.
یافتههای نهایی نشان دادند که در" نظام برنامهریزی کلان "، تمام کشورها دارای افق برنامهریزی مداوم با دورههای مشخص، رویکرد غالب اقتصادی، مشارکتپذیری پایین و شریعت پذیری گفتمانی قوی ولی اجرایی ضعیف بودهاند.در "نظام برنامهریزی فضایی" ،ایران در مؤلفههای سطوح سلسلهمراتبی برنامهریزی ، رویکرد و مکانیسم برنامهریزی فضایی،و ساختار سازمانی مشابه ۴ کشور دیگر و در مؤلفه سیستم اجرا- کنترل -نظارت عقبتر از ۴ کشور هموزن خود بوده است ، درمجموع مالزی در غالب معیارها و سپس ترکیه پیشتر از ایران، مصر و عربستان بودهاند.