۱۲ نتیجه برای منفرد
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده
معماری مدیریت منابع انسانی یکی از مفاهیم نوینی است که در عرصه معماری سازمانی مطرح است. تأکید معماری منابع انسانی در مکانیزم انتقال سازمانها از دیدگاه سنتی شغلمحور به دیدگاه نوین دانشمحور است. در پیادهسازی معماری منابع انسانی باید به ارتباطات سازمانی بهعنوان منبع ارزش آفرینی توجه نمود، زیرا ارتباطات سازمانی بستر تبادل و تسهیم دانش میان افراد محسوب میشود. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر ارتباطات سازمانی اثربخش بر معماری مدیریت منابع انسانی در یکی از سازمانهای دولتی صورت گرفته است. نوع تحقیق کاربردی و روش آن توصیفی- پیمایشی است. روش جمعآوری دادهها از طریق پرسشنامهای سه قسمتی شامل قسمت اول اطلاعات جمعیتشناختی، قسمت دوم مربوط به سنجش ارتباطات سازمانی اثربخش است که بر مبنای شش مؤلفه مدل رابینز و متشکل از ۳۷ سؤال است و قسمت سوم پرسشنامه که برای سنجش معماری منابع انسانی است، متشکل از ۱۹ سؤال برگرفته از مدل معماری مدیریت منابع انسانی ریدر و همکاران(۲۰۱۲) میباشد که پس از کسب اطمینان از روایی و پایایی ابزارهای اندازهگیری بین حجم نمونه تحقیق که از جامعه مدیران و کارشناسان استانداری خراسان رضوی بودند، توزیع و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار PLS و SPSS صورت گرفت. نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهد که ارتباطات سازمانی اثربخش با معماری مدیریت منابع انسانی رابطه مثبت و معناداری داشته و در پیادهسازی آن نقش دارد.
دوره ۷، شماره ۱۴ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
تاکنون ترجمههای گوناگونی از نهجالبلاغه به زبان فارسی انجام گرفته، اما بهطورکلی به دلیل کاستیهایی که در ترجمه زبان عربی به زبان فارسی وجود دارد، این ترجمهها مورد نقد و بررسی بسیاری از ادیبان قرار گرفتهاند. در پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از معاجم مختلف لغوی، کتب صرفی، نحوی و شروح نهجالبلاغه، چالشهای پیش روی مترجمان در برگردان مشتقات باب استفعال -که ۳۰۴ مرتبه در ۲۴۱ خطبه نهجالبلاغه استعمال شده- مورد مطالعه قرار گرفت. براین اساس، دادههای مربوط به نُه مورد از مشتقات باب استفعال از کل خطبههای نهجالبلاغه انتخاب و در پنج برگردان به فارسی نهجالبلاغه از فیضالاسلام، دشتی، شهیدی، انصاری و زمانی مورد بررسی و نقد قرار گرفت. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که "تسامح در تشخیص معنای لغوی ماده در برگردان مشتقات باب استفعال" و "مسامحهکاری در تشخیص معانی باب استفعال" از مهمترین آسیبهای پنج ترجمه یادشده است. ازنظر کمّی نیز گزارش آماری عملکرد مترجمان در نمونههای مورد بررسی نشان داد که ترجمههای فیضالاسلام، انصاری، شهیدی و دشتی در تشخیص معنای لغوی ماده، کمترین میزان لغزش و تسامح را دارند و با دو لغزش ترجمههای موفق در این زمینه هستند. در تشخیص معانی باب استفعال ترجمه شهیدی تنها با دو لغزش، برگردانی موفق در این زمینه بوده است.
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
کارایی و بهره وری مفاهیمی اند که تعیین کننده ی نسبت های ورودی و خروجی یک سیستم اقتصادی است. مدل تحلیل پوششی داده ها ابزاری مناسب برای محاسبه ی کارایی یک بنگاه می باشد, اما یکی از اشکالات این مدل این است که تصمیم گیرنده قادر به دخالت دادن شرایط ریسک و عدم قطعیت در نتایج بدست آمده نمی باشد , از سویی در پژوهش هایی که در بخش کشاورزی صورت می گیرد تصمیم گیرنده به شدت با شرایط ریسک و عدم قطعیت روبروست. روش تحلیل پوششی داده های بازه ای ( ) یک ابزار مفید در سنجش کارایی چندین بنگاه با در نظر گرفتن شرایط ریسک و عدم قطعیت و داده های غیر دقیق می باشد. در این تحقیق با استفاده از مدل کارایی استان های کشور در زمینه ی صنعت دامداری در سطح کشور با توجه به نهاده ها و ستاده های کلیدی و مهم در این صنعت, مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاکی از آن است که استان اردبیل دارای بالاترین کارایی و استان بوشهر دارای پایین ترین کارایی در زمینه ی گاوداری های شیری و همچنین استان خوزستان دارای بالاترین کارایی و استان چهار محال و بختیاری دارای پایین ترین کارایی در زمینه گاوداری های پرواری در سطح کشور می باشند.آمار مورد استفاده در این پژوهش مربوط به یک دوره زمانی پنج ساله(۱۳۸۳-۱۳۷۹) می باشد.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: در سالهای گذشته افزایش فشارهای اقتصادی وکوچک شدن خانوادهها و انگیزه ساده زیستی،سبب افزایش تقاضا برای خانههای کوچکمقیاس شده است. کیفیت مسکن با ابعاد فضاها ارتباط مستقیمی دارد،ازطرف دیگر مسکن انعطافپذیر مسکنی است که میتواند هم به استفاده بهینه ازفضا های با مقیاس کوچک کمک کند و هم با توجه به بعد خانوار و میزان معیشت خانواده، میتواند به نیاز کاربران در طول چرخه زندگی پاسخ دهد. هدف این پژوهش شناسایی چهارچوب و رتبه بندی مؤلفههای انعطافپذیری است که میتواند در مسکن کوچکمقیاس مؤثر باشند.
روش ها: در این پژوهش ،با استفاده از روش توصیفی_ تحلیلی ، مؤلفههای مؤثر در طراحی خانههای کوچکمقیاس انعطافپذیر شناسایی و بااستفاده از روش دلفی چهارچوب مفهومی پژوهش تائید شد. سپس با استفاده از روش پیمایشی این مؤلفهها در منطقه ۱۰ اصفهان از طریق آزمون آنتروپی شانون رتبهبندی شد. جامعه آماری شامل سه گروه متخصصین،کارشناسان معماری و مردم میباشند که با استفاده از قیاس تطبیقی ،نظرات آنها مقایسه و تحلیلشده است.
یافته ها: یافته های تحقیق نشان می دهد مؤلفههایی که ازنظر هر سه گروه مورد اهمیت واقعشدهاند شامل: فضاهای چند عملکردی، فضاهای نیمطبقه، نمای تطبیقپذیر با کاربریهای تغییرپذیر، استفاده از پلانهای کمعمق با هندسه مستطیلی، مبلمان متحرک مطابق با ارگونومی وپارتیشن های متحرک مطابق با ارگونومی می باشد.
نتیجه گیری:در نهایت می توان نتیجه گرفت در میان مولفه های شناسایی شده چندین مولفه از قبیل پارتیشن و مبلمان متحرک مطابق با ارگونومی انسان و نمای تطبیق پذیر هستند که فناوری نوین ابزاری مهم برای رسیدن به آن ها است.
دوره ۱۳، شماره ۵۷ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
دوغ یک نوشیدنی سنتی ایرانی است که از طریق تخمیر لاکتیکی شیر پاستوریزه تولید می شود. به منظور شناسایی و جداسازی ریزسازواره های موجود در نمونه های دوغ های صنعتی ایران از روشواکنش PCR و توالی یابیاستفاده شد. نمونه های دوغ مورد آزمون متشکلاز ۱۷ نام تجاری بود. پس از انجام شناسایی مقدماتی با استفاده از روش های مشاهده میکروسکوپی و بیوشیمیایی، برای تایید نتایج حاصل از نمونه ها محیط های کشت خالص تهیه و شناسایی با استفاده از روش PCR و توالی یابی ادامه یافت. براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن ۱۶S rRNA باکتری های لاکتوباسیلوس (ل. برویس، ل. فرمنتوم، ل. پاراکازئی، ل. گالیناروم) از خانواده باکتری های تولیدکننده اسیدلاکتیک، باسیلوس های اسپوردار گرم مثبت (ب. لیچینه فرمیس، ب. آنتراسیس و ب. سوبتیلیس) و باکتری های تولیدکننده اسیداستیک (استوباکتر تروپیکالیس و استوباکتر ایندونزینسیس) شناسایی شدند. علاوه بر آن براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن D۱/D۲ ۲۶S rDNA مخمرهای پیشیا فرمنتنس، کریپتوکوکوس مگنوس و ساکارومایسس یونیسپوروس در نمونه های دوغ صنعتی یافت شدند. یافته های این مطالعه نشان داد که علاوه بر باکتری های لاکتیکی غیراستارتری، سایر انواع باکتری ها و مخمرها در نمونه های دوغ صنعتی ایران حضور داشته باشند.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
اهداف: فضاهای نیمهباز در آثار مسکونی معاصر، کیفیت خود را به عنوان یکی از فضاهای مهم خانه از دست داده اند. لذا هدف پژوهش شناسایی مولفههای کیفیت فضای نیمهباز مسکونی و ارزیابی میزان انطباق و افتراق این مولفهها در معماری معاصر مسکونی کشور است.
روش ها: مولفههای فضای نیمهباز با روش توصیفی شناسایی شد و سپس ۳۰ نمونه مطالعاتی در سطح کشور، با روش مورد پژوهی ارزیابی شد و فراوانی و وزن مولفهها (بر اساس آنتروپی شانون) در ادبیات موضوع و نمونه ها به دست آمد. سپس بین اولویتبندی مولفههای ادبیات موضوع و نمونههای مطالعاتی قیاس تطبیقی صورت پذیرفت.
یافته ها: اشتراکات شامل تنوع فعالیت و فضایی، فعالیت مطلوب، دید و منظر، ارتباط با محیط ، حریم و عناصر طبیعی، همجواری با فضای داخلی، ابعاد - ارتفاع فضا، تناسبات فضا، بازشو، مصالح، عناصر سازنده فضا میباشند. افتراقات مولفههای معنایی اینگونه است که در ادبیات موضوع تعامل اجتماعی، امنیت و آسایش اولویت داشته و در مقابل مولفه زیبایی، محصوریت و تداوم بصری در اجرا اولویت دارد. افتراقات مولفههای کالبدی اینگونه اند که ادبیات موضوع روی ساختار کالبدی شامل میزان سطوح، تخلخل، وسعت و عمق فضا تاکید میکند، ولی نمونههای مطالعاتی گویای تفوق نگاه زیبایی شناسی مشتمل بر رنگ، تناسب حجم پر و خالی و فرم میباشند.
نتیجه گیری: بعد از توجه به اشتراکات مولفههای معنایی و کالبدی به عنوان بدیهیات اولیه طراحی، افتراقها نشان میدهد، آنچه در ارتقا کیفیت فضاهای نیمه باز آثار معاصر مسکونی حائز اهمیت است توجه به خواست، بودجه و اقتصاد مسکن و الزامات فرهنگی-اجتماعی بسترهای متفاوت است.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
هدف: در تجزیهوتحلیل زنجیره ارزش در سطح صنعت، شناسایی چارچوب کسبوکارها و روابط تأمینکننده/ مشتری از اهمیت بالایی برخوردار است. صنعت نفتوگاز بزرگترین تأمینکننده انرژی و بخش اقتصادی کشور است. زنجیره ارزش در صنعت نفتوگاز از مرحله اکتشاف تا مصرف نهایی دامنه وسیعی از بازار و کسبوکارها را در بر میگیرد. در این پژوهش، نمای کلی زنجیره ارزش این صنعت ترسیم و ساختار دولتی و خصوصی و همچنین سیاستگذاران و صاحبان منافع آن مشخص شد.
روششناسی: به کمک خبرگان و بهرهگیری از روش دلفی، چارچوب کلی کسبوکارها، اهداف و شاخصهای عملکردی بنگاه و عوامل مؤثر بر آنها شناسایی شد. در ادامه یک مدل مفهومی برای ارزیابی کسبوکارهای توسعه میدان براساس اهداف بنگاه، عوامل مؤثر بر اهداف، پیوند میان کسبوکارها و دورههای زمانی توسعه داده شد.
یافتهها: چارچوب نهاییشده کسبوکارهای بخش توسعه میادین نفتوگاز در زنجیره ارزش نفتوگاز در چهار سطح مختلف و مشتمل بر ۵۲ کسبوکار فعال ترسیم شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که در مدل مفهومی ارائهشده هفت هدف اصلی و ۱۱ عامل در سه بخش کلی شامل عوامل تأثیرگذار مستقیم، عوامل ناشی از پیوند میان کسبوکارها و عوامل کلان خارج از صنعت برای هر بنگاه فعال در این بخش از صنعت در نظر گرفته میشود.
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۴ )
چکیده
استراتژی بازاریابی دیدگاه، با بهرهگیری از سازوکارهای کلامی و ابزارهایی همچون هشتگ و منشن، لینکهایی را به اشتراک میگذارد تا کاربران را به وبگاه یا صفحه اینستاگرامی خود هدایت کند. هدفِ پژوهش حاضر، کشف و شناسایی لایههای نهفته گفتمانی در استراتژی بازاریابی دیدگاه است که به روش نظاممندی، به تغییر نگرش خرید مشتریان منجر میشود. به این منظور، از رویکردی چندروشی با ماهیتی ترکیبی –کیفی و کمی- بهره گرفته شد تا به شناسایی روشمند لایههای نهفته معنایی منجر شود. در بررسی کیفی پژوهش، نخست پیکرهای مشتمل بر ۵۰۰۰ دیدگاه منتشرشده در زیر پستهای پربازدید هولدینگ دیجیکالا در دوره فاصله زمانی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به روش تصادفی انتخاب شد. سپس، از میان آنها، ۴۶۰ دیدگاه به طور هدفمند انتخاب شده با رویکردی تلفیقی مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای یافتههای بررسی کیفی و پژوهشهای موجود، مدل مفهومی مقاله ارائه گردید. سپس، بر مبنای مدل مفهومی پژوهش، پرسشنامهای تهیه شد. پس از تأیید روایی محتوایی و پایایی پرسشنامه، بر روی ۳۶۶ نفر آزمون شد. دادهها با روش معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد و به ترسیم الگوی پژوهش منجر شد. یافتههای پژوهش نشان داد که کاربران با بهرهگیری از انواع سازوکار گفتمانی گسست و برهم زدن زنجیره گفتار سعی در هدایت کاربران به صفحه اینستاگرامی یا وبگاه خود دارند. این سازوکارهای گفتمانی گسست در بازاریابی دیدگاه تأثیر خطی، مثبت و معناداری بر نگرش خرید کاربران شبکه اجتماعی دارد. کاربرد سازوکار گسست انگلی و گسست بازنشر در بازاریابی دیدگاه تأثیر منفی بر نگرش کاربران دارند، اما سازوکار گسست ارجاعی تأثیر مثبتی بر نگرش کاربران دارد.
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله به طراحی استراتژی کنترلی برای یک ربات پرنده بدون سرنشین چهار پره برای ردیابی مسیر مطلوب پرداخته شده است. ابتدا معادلات دینامیکی توسط فرمول اویلر- لاگرانژ استخراج شده است. سپس از روش کنترلی خطی پیش بین بر مبنای خطای فضای حالت برای ردیابی حرکات انتقالی و از کنترل غیر خطی مقاوم H∞ برای پایدارسازی حرکات چرخشی کوادروتور و رد اغشتاش خارجی استفاده شده است. در هر دو روش کنترلی از انتگرال خطای موقعیت استفاده شده است، که باعث دستیابی به یک خطای حالت ماندگار پوچ در برابر اغتشاش پایدار ورودی به سیستم میشود. اغتشاش خارجی به صورت گشتاورهای آیرودینامیکی در نظر گرفته شده است. با افزایش نامعینی در جرم و ممانهای اینرسی سیستم کنترل طراحی شده، به صورت کامل قادر به ردیابی و پایدارسازی نمیباشد، لذا برای حذف آثار نا معینی پارامتری و افزایش قوام سیستم در برابر این نامعینیها از روش حداقل مربعات بازگشتی برای تخمین پارامترهای جرم و اینرسی که خطی می باشند، استفاده شده است. نتایج شبیه سازی نشان می-دهد، که سیستم کنترلی طراحی شده با وجود تخمین پارامترهای سیستم، عملکرد مناسبی در پایدارسازی و ردیابی مسیر مطلوب و رد اغتشاش خارجی و نامعینیهای پارامتری دارد.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف: میکروارگانیسمهای عفونتزا یکی از منابع اصلی بیماری و مرگ در سراسر جهان بوده و یکی از علل اصلی مرگ در دوران نوزادی انسانها بهشمار میروند بنابراین واکسیناسیون مؤثر در این گروه سنی از اهمیت ویژهای برخوردار است. بیپاسخی و یا پاسخ ابمنی کاهش یافته دو خصوصیت عمده ایمنی نوزادی است که کارآیی واکسنها را محدود میکند. در این پژوهش پاسخهای ایمنی سلولی ایجاد شده به دنبال تزریق آنتیژن در دورههای مختلف سنی موشهای نوزاد با موشهای بالغ مقایسه شده است. مواد و روشها: موشهای بالغ و نوزاد در سنین مختلف پس از تولد با ویروس وزیکولار استوماتیت واکسینه شدند و یک هفته پس از تزریق ویروس یا دوزهای یادآور فعالیت سلولکشی سلولهای ایمنی روی سلولهای طحال با استفاده از سلولهای هدف EL۴ (رده سلولی لنفومای موشی) که با ویروس آلوده شده بودند و روش سنجش فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز با کیت لاکتات دهیدروژناز ارزیابی شد. نتایج: نتایج بهدست آمده نشان داد که تزریق آنتیژن در بدو تولد منجر به القای پاسخ کاهش یافته در نوزادان موش در مقایسه با موشهایی میشود که تزریقات بعدی آنتیژن را داشتند. همچنین در گروه بالغین به دلیل تکامل سیستم ایمنی پاسخهای بیشتر ایمنی مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج بهدست آمده نشان داد که ایمنیزایی موشهای نوزاد ممکن است یک پاسخ ایمنی کاهش یافتهای را در مقایسه با واکسیناسیون موشهای بالغ القا کند که با تزریق دوزهای یادآور جبران میشود.
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
کشتی هوایی نوعی وسیله هوایی است که در سالیان اخیر تحقیقات علمی وتوسعه بر روی کنترل آن، رشد قابل توجهی داشته است. کشتی هوایی استراتوسفر در خانواده پرندههای سبکتر از هوا قرار میگیرد. این وسیله به گونهای طراحی میشود که توانایی عملکرد خودکار و بدون سرنشین و با کنترل از راه دور در ارتفاع تقریبی ۲۲ کیلومتری از زمین را داشته باشد. در این مقاله به منظور پایدارسازی و ردیابی مسیر، رویکرد کنترل مقاوم H_∞ غیر خطی به دلیل عملکرد قابل قبول در حضور اغتشاش و نامعینی، توسعه داده شده است. ابتدا مدل دینامیکی کشتی هوایی و نمایش معادلات توصیفی به منظور طراحی کنترلر مقاوم H_∞ غیر خطی معرفی شده و سپس کنترلر مقاوم H_∞ غیر خطی طراحی شده است. این سیستم کنترلی به علت ویژگی مقاوم بودن، عملکرد مناسبی در رد اغتشاش خارجی و نامعینی پارامتری دارد. همچنین اغتشاش خارجی به عنوان نیرو و گشتاور آیرودینامیکی در نظر گرفته شده است. همچنین جهت ارزیابی، اعتبارسنجی و بررسی صحت الگوریتم کنترلی طراحی شده، مقایسه ای با تکنیک کنترل تطبیقی انجام شده است. نتایج شبیه سازی نشان میدهد که سیستم کنترلی طراحی شده عملکرد مناسبی در پایدارسازی و ردیابی مسیر مطلوب در حضور اغتشاش خارجی و نامعینی پارامتری دارد.
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر ارائه الگوی تابآوری تولید در ایران (مورد مطالعه گروه خودروسازی سایپا) میباشد. این تحقیق از نوع آمیخته اکتشافی بوده و در قسمت کیفی از نظریه رویشی مطابق با روش نظاممند اشتراوس و کوربین استفاده شد. مصاحبههای نیمه ساختاریافته با خبرگان تولید انجام و براساس تکنیک گلولهبرفی تا حد اشباع نظری ادامه یافت. از ۹۳۰ عبارت کلیدی حاصل از مصاحبهها، ۷۱۱ کد سطح اول، ۱۳۷ کد سطح دوم، ۶۸ مفهوم و ۳۲ مقوله حاصل شد. ارزیابی کیفی مدل، طبق نظر اشتراوس وکوربین در تمام ابعاد انجام و تایید گردید. در ارزیابی کمی مدل، از مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار Smart PLS استفاده گردید. تمام اعداد معنیداری، بزرگتر از ۱,۹۶ و ضرایب استاندارد بزرگتر از ۰.۴ حاصل شد و مدل مورد تایید قرار گرفت. با توجه به اینکه معیار برازش دادهها برابر ۰.۷۱۲ بدست آمد، برازش مدل نهایی تأیید گردید. مهمترین یافته های تحقیق در حوزه راهبردهای کنش شامل عواملی همچون توسعه بینش اقتصاد مقاومتی در سطح استراتژیک، تولید متناسب با بومآوری منطقهایاستانی، اجرای درونیسازی بجای برونسپاری و ایجاد مرکز تربیت مدیران جهادی در ایجاد تابآوری حاصل شد.