۱۱ نتیجه برای معزز
دوره ۱۲، شماره ۴۷ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده با توجه به اهمیت نان،کنترل کیفیت و ماندگاری آن همواره مورد توجه متخصصان صنعت نان بوده است. هدف از این تحقیق تاثیر به کارگیری تفاله سیب و امولسیفایر سدیم استئاروئیل لاکتیلات در خواص رئولوژیکی و مدت ماند گاری نان بربری بود.دراین پژوهش سه درصد مختلف تفاله سیب خشک شده (۵% ،۸%و ۱۱%) درخشک کن کابینتی در دمای ۵۸ درجه سانتی گراد تهیه و امولسیفایر SSLبه میزان ۱% و ۵/۰% ( بر پایه وزنی- وزنی آرد) به آرد اضافه شد وارزیابی ویژگی های رئولوژیکی خمیر توسط دو روش دستگاهی (فارینو گراف و اکستنسوگراف) و ارزیابی بیاتی به روش دستگاهی بافت سنجی(اینستران) در روزهای صفر، اول ، دوم و سوم پس از پخت و ارزشیابی حسی توسط داوران در روز پخت صورت گرفت. در ارتباط با ویژگیهای رئولوژیکی نمونه حاوی ۸% تفاله سیب و ۵/۰% SSL خصوصیات بهتری را نسبت به سایر نمونه ها از خود نشان داد و طبق نظر گروه ارزیاب تمامی ویژگی های حسی نان تولیدی بالاتر از نمونه شاهد بوده و نتایج آماری به دست آمده از دستگاه بافت سنج نشان می دهد که تفاله سیب به همراه SSL می تواند بیاتی را به تعویق اندازد.افزودن تفاله سیب در نان های سنتی و مسطح می تواند باعث به تاخیر انداختن بیاتی گردد و افزودن امولسیفایر مناسب تاثیر سینرژیستی دارد و بهبود ویژگی های رئولوژیکی را به همراه دارد.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( شماره ۴ پیاپی ۶۹- ۱۳۸۹ )
چکیده
مدیریت ریسک و ارتقای قابلیت اطمینان فرایندها، از جمله موارد مهمی هستند که در ادبیات مدیریت
یکی از ،(FMEA) تولید و عملیات اهمیت روزافزونی پیدا کرده اند. تجزیه و تحلیل شکست و آثار آن
توانمندترین روش ها در این حوزه به شمار می آید. قابلیت اجرایی بالا و تحلیل پذیری مناسب، آن را در
رده مهم ترین تکنیک های تحلیل مخاطره و تقویت ایمنی سیستم ها قرار داده است. از سوی دیگر،
گستره وسیع کاربری این روش در زمینه های گوناگون، نقاط ضعف و محدودیت هایی را آشکار
ساخته و به تبع آن صاحب نظران بسیاری در اصلاح و تقویت آن همت گمارده اند. در این مقاله فرایند
به عنوان یکی از روش های نوین و قدرتمند در زمینه تصمیم گیری با هدف ،(ANP) تحلیل شبکه ای
دیده شده است. (ANP-FMEA) در ترکیب با آن ،FMEA تعدیل و تقویت روش
ارتباطات متقابل عوامل موجد خطرپذیری را در نظر گرفته و با ارائه ساختاری ANP-FMEA روش
مدون، منظری سیستمی و منعطف را در قلمروی مدیریت ریسک به دست می دهد. این روش، مفهوم ساده
در قالب توان، اهمیت های متفاوتی قایل FMEA نمره اولویت ریسک را گسترش داده و برای پارامترهای
حاصل با شرایط سیستمی که در آن به کار گرفته می شود، سازگاری بهتری خواهد RPN است. مقدار
داشت. به کارگیری این روش تحلیل صحیح تری از ریسک فراهم می کند که در تعاقب آن، اقدامات کارا و
اثربخش تر موجب دستیابی و حفظ درجه اطمینان مطلوب تری خواهند شد.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
همهگیری کرونا و مرگ شمار کثیری از انسانها در جهان، شرایط اجتماعی و اقتصادی کشورها را با خطر روبرو کرده است. ویروس SARS-CoV-۲ از خانواده کرونا ویرویده، عامل بیماری کرونا و مسبب شیوع آن در قرن اخیر است. به دلیل استفاده ویروس کرونای جدید از پروتئین اسپایک سطح خود برای ورود به سلولهای میزبان و اتصال به پروتئین سطحی ACE۲ برای ورود ماده ژنتیکی و عفونتزایی، مطالعه ناحیه اتصال به گیرنده (RBD) در پروتئین اسپایک برای دانشمندان بسیار مهم است؛ با مهار این پروتئین و ناحیه اتصال به گیرنده آن ، می توان مانع از ورود ویروس به سلول شد. با استفاده از کلونینگ میتوان ژنهای این ویروس را تکثیر و پروتئین آن را خالصسازی کرد. بکارگیری پپتیدهای ضدویروسی برای درمان بیماریها یکی از روشهای بسیار کاربردی است و در درمان SARS-CoV-۲، پپتیدهای ممانعت کننده از اتصال RBD به گیرنده ACE۲ ،بسیار مورد توجه دانشمندان است. در تحقیق حاضر، کلونینگ RBD در وکتور بیانی PET۲۸a، بیان پروتئین RBD و فیوژن پروتئین GFP/RBD در میزبان پروکاریوتی انجام شد. به دلیل محلول نبودن این پروتئین در میزبان پروکاریوت ، Column Refolding با شیب اوره با ستون نیکل-آگارز انجام و پروتئین سنتز شده از طریق تکنیک وسترن بلات تایید شد. از مقالات سه پپتید برای مقایسه اتصال آنها با RBD با استفاده از بیوانفورماتیک کاندید و تمایل اتصالشان به همدیگر با روش داکینگ مولکولی بررسی و مشخص شد می توان از پپتیدهای یاد شده به دلیل اتصال به RBD در صورت تایید میانکش بین آن ها در درمان عفونت این ویروس استفاده کرد.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده
مخازن استوانه ای جداره نازک فولادی بدلیل ضخامت کم دیواره، مستعد کمانش تحت بارهای وارده می باشند. بار باد و زلزله از جمله بارهایی هستند که باعث بارگذاری عرضی بر سازه می گردند. در این مطالعه رفتار مخازن دانه ای کوتاه قامت تحت سه توزیع فشار عرضی بررسی شده است. این سه توزیع فشار درنظر دارد، فشار لرزه ای ناشی از محتویات دانه ای بر دیواره سازه را نمایندگی کند. آیین نامه اروپا در زمینه مقاومت و پایداری پوسته ها، از پیشروترین آیین نامه های بین المللی در این حیطه می باشد. روش تحلیل که برگرفته از این آیین نامه است، پایداری استاتیکی این نوع مخازن را با انجام انواع تحلیل های خطی و غیرخطی کمانشی ارزیابی می نماید. تحت بارگذاری انجام شده در این مطالعه، دو مُد کمانشی پای فیل و چین خوردگی مورب برشی در پای سازه، در مخازن کوتاه قامت مشاهده می گردد. پژوهش حاضر ضمن معرفی روش تحلیل آیین نامه اروپا، اطلاعات ارزشمند دیگری نیز در تأثیر وقوع پلاستیسته و وجود نقص یا اعوجاج سازه از هندسه استوانه ای، در مقاومت کمانشی ارائه می نماید.
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
سیلوهای استوانه ای فولادی بدلیل ضخامت کم جداره، مستعد خرابی کمانشی هستند. در حالت خالی و یا وجود سطح پایینی از محتویات، سیلوها در معرض کمانش تحت بار باد قرار می گیرند. سیلوهای فولادی به دو شکل مرسوم ورق صاف و ورق موجدار دیده می شوند. به منظور افزایش ظرفیت باربری، ممکن است از سخت کننده های قائم و محیطی در طرح آنها استفاده گردد. مقاله حاضر به مطالعه عددی پایداری سه نمونه سیلوی ورق صاف فولادی، بدون سخت کننده، تحت بار باد می پردازد. سیلوهای مورد بررسی، دارای نسبت ابعادی (ارتفاع به قطر) متفاوت بوده و ضخامت جداره آنها در ارتفاع متغیر است. هر یک از سیلوها طبق روش پایداری پوسته ها، مطابق با آیین نامه اروپا و برای ذخیره سازی گندم طرح شده اند. بار باد نیز منطبق بر توزیع فشار توصیه شده در آیین نامه اروپا، در هر دو جهت ارتفاعی و پیرامونی بر سازه ها اعمال شده است. در جهت پیرامونی، آیین نامه دو توزیع فشار متفاوت، یکی در حالت سیلوی منفرد و دیگری برای سیلوی مستقر در گروه سیلوها ارائه می نماید. اثر هر دو توزیع فشار از طریق تحلیلهای خطی و غیرخطی ارزیابی شده است. همچنین، اثر وجود بازشو بر روی سقف سیلوها جهت تهویه، طبق اضافه فشار آیین نامه مورد ملاحظه قرار گرفته است. براین اساس، از سیلویی با سقف بسته در مقایسه با همان سیلو با سقف دارای بازشو و تحت بار باد آیین نامه اروپا، میتوان انتظار متوسط ۴۰% مقاومت کمانشی بیشتر داشت. نتیجه اخیر در مورد سیلوی منفرد و هم سیلوی مستقر در گروه سیلوها برقرار است.
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
سیلوهای استوانهای فوالدی از جمله سازههای کلیدی در بیشتر بخشهای صنعتی و کشاورزی بهشمار میروند که وظیفه نگهداری مواد دانهای را برعهده دارند. بارهای مختلفی همچون بارهای ناشی از فرآیند بارگیری و تخلیه سیلوها، بار باد، بار زلزله و بارهای حرارتی، الزم است در طرح سیلوها درنظر گرفته شود. با این وجود، نظر به کارکرد اصلی سیلوها که ذخیرهسازی محتویات دانهای است، پر تکرارترین باری که در چرخه عمر این سازهها تجربه میشود، بارهای ناشی از فرآیند بارگیری و تخلیه است. ازطرفی، معموالً فشار بزرگتری طی مرحله تخلیه در قیاس با مرحله بارگیری بر جداره سیلوها وارد میشود؛ از این رو، اساس طرح اولیه سیلوهای فوالدی بر پایه فشارهای تخلیه است. این درحالی است که بنابر ضخامت اندک جداره، بحث خرابی کمانشی در این سازهها مطرح است. تحت فشار تخلیه نیز که با ایجاد فشار محوری و کشش پیرامونی قابل توجه در پای سیلوها همراه است، مُد کمانش االستیک-پالستیک پافیلی متصور است. ضریب اصطکاک جداری بین سیلو و محتویات دانهای، پارامتری تأثیرگذار در تعیین اندازه و توزیع فشار تخلیه در سیلوها به حساب میآید. برای تعیین چگونگی اثرگذاری این پارامتر بر نتایج مقاومت کمانشی سیلوهای ورق صاف فوالدی، سه نمونه سیلوی جداره متغیر در این پژوهش درنظر گرفته شد. هر یک از سیلوها تحت بارگذاری تخلیه پیشنهادی آییننامه اروپا قرار گرفتند. با انجام تحلیلهای سهبُعدی خطی و غیرخطی کمانشی در نرمافزار آباکوس، مقاومت و رفتار کمانشی این سه نمونه سیلو به ازای مقادیر مختلف ضریب اصطکاک جداری که بین ۲/۰ تا ۶/۰ تغییر میکند، ارزیابی شد. همچنین کفایت روابط آییننامه اروپا در طرح تنشی پوستههای استوانهای تحت فشار محوری توأم با فشار داخلی، مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به نتایج حاصل، با وجود توزیع فشارهای متفاوت ناشی از تغییر در ضریب اصطکاک جداری، اثر این ضریب در مقاومت کمانشی تحت بار تخلیه نمونه سیلوهای مطالعه شده، کامالً اندک )با بیشینه تفاوت تا ۸ )%ارزیابی شد. به عالوه، حداکثر تفاوت در تخمین مقاومت پافیلی نمونه سیلوها با روش آییننامه نسبت به روش تحلیل کامپیوتری، محدود به ۲۵( %و همواره در جهت ایمنی( محاسبه شد که نشانگر عملکرد مناسب روابط آییننامه است
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
سیلوهای استوانه ای به عنوان مهمترین سازه در ذخیره و نگهداری مواد دانه ای شناخته می شوند. با توجه به کارکرد این سازه ها، بارهای ناشی از فرآیند بارگیری و تخلیه محتویات، اصلی ترین بارگذاری در طرح سیلوها بشمار می آیند. ازطرفی، معمولاً فشار بزرگتری طی مرحله تخلیه در قیاس با مرحله بارگیری بر جداره سازه وارد می شود؛ از این رو، اساس طرح سیلوها بر پایه فشارهای تخلیه می باشد. بنابر ضخامت اندک جداره، کنترل سیلوهای فولادی دربرابر خرابی کمانشی حائز اهمیت است. فشار نرمال محتویات و ویژگی اصطکاکی دانه ها، جداره سازه را تحت فشار محوری و کشش پیرامونی قرار می دهد. بدین ترتیب تحت بارگذاری تخلیه، تحلیل کمانشی سیلوها تحت فشار محوری توأم با فشار داخلی مطرح است. در سیلوهایی که باریکه های سازنده جداره از طریق جوشکاری در کنار یکدیگر قرار می گیرند، فرورفتگی موضعی در محل درزِ جوش به عنوان یکی از اَشکال شناخته شده نقص هندسی به حساب می آید. وجود نقص هندسی می تواند منجر به کاهش قابل توجه در ظرفیت کمانشی سازه گردد. آیین نامه اروپا به عنوان پیشرفته ترین آیین نامه در زمینه طرح سیلوهای فولادی، روشی دستی جهت طرح کمانشی پوسته های استوانه ای تحت فشار محوری همزمان با فشار داخلی ارائه می نماید. در مطالعه حاضر، با استفاده از تحلیل های المان محدود، ضمن درنظرگیری اثر نقص هندسی در محل درزِ جوش به عنوان پارامتر اصلی مورد بررسی، روش طرح آیین نامه ارزیابی می شود. بدین ترتیب ابتدا به کمک تحلیل های خطی و غیرخطی المان محدود، رفتار کمانشی و پس-کمانشی نمونه سیلوهای مفروض بهدقت تبیین می گردد؛ و در گام بعد، روش تحلیل دستی آیین نامه در مقابل نتایج تحلیل های کامپیوتری مورد مقایسه قرار می گیرد. بر این اساس و در محدوده مطالعه انجام شده، روش طرح دستی آیین نامه تنها حدود ۱۳ تا ۳۲ درصد، ظرفیت کمانشی را در جهت ایمنی، کمتر از روش کامپیوتری تخمین می زند و لذا عملکردی رضایت بخش دارد.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
توجه به قابلیتهای رقابتی به عنوان عوامل ایجادکننده مزیت رقابتی توسط اسکینر مطرح شد. او بیان داشت که قابلیتهای رقابتی کیفیت، عرضه، هزینه و انعطافپذیری میتوانند تبدیل به نیروی محرکه و یا عامل بازدارندهای برای سازمان شوند؛ بنابراین مدیریت سازمان در تعیین استراتژیها باید به اثر این قابلیتها توجه کند و با توجه به رابطه مصالحهای میان آنها سطوح هر یک را به گونهای تنظیم کند که بیشترین بازده را برای شرکت داشته باشند. پژوهشهای گسترده فردوس، دی میر و ناکانه در این راستا به ارائه نظریه جمعشوندگی قابلیتهای رقابتی منجر شد. این نظریه بیان میکند که لزوماً رابطه مصالحهای میان قابلیتها برقرار نیست و بهبود یک قابلیت میتواند اثر حمایتی بر دیگر قابلیتها بگذارد؛ بنابراین ترتیب اتخاذ سیاستهای بهبود حائز اهمیت است. در پژوهشهایی که بر این نظریه استوار هستند اثر نوآوری سنجیده نشده بود، حال آنکه با بررسی پیشینه پژوهشی موجود در مدیریت استراتژیک به دلایل جهانیشدن، کاهش چرخه عمر محصولات و فناوریها و همچنین افزایش پویایی محیط و بنگاهها نقش نوآوری در سازمانها بسیار پررنگ شده و میتواند عامل کسب مزیت رقابتی باشد. در پژوهش حاضر این قابلیت به دیگر قابلیتهای مورد بررسی در نظریه جمعشوندگی قابلیتهای رقابتی افزوده شد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط میان قابلیتهای رقابتی با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) در شرکت خودروسازی سایپا مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه پژوهش حاکی از آن بود که نوآوری در جامعه مورد بررسی در لایه دوم از رأس مدل تپه شنی قرار میگیرد.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
چشمانداز پایان سوختهای فسیلی، گرمایش آب و هوایی و تغییرات اقلیمی ناشی از آن و سیاستهای تنوعبخشی به منابع تأمین انرژی از علتهای استقبال بسیاری از کشورها از انرژیهای تجدیدپذیر هستند. در همین راستا کشورهای تولیدکننده نفت و گاز برنامهریزیهایی را برای افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد تولید برق خود کردهاند. تنوع انرژیهای اولیه تجدیدپذیر، وجود فناوریهای مختلف تبدیل آنها به برق و ویژگیهای مختلف هر یک و همچنین انتظارات فنی، مالی و زیستمحیطی گوناگون، تصمیمگیری درباره اینکه برق پاک مورد نظر از چه منابعی تولید شود را پیچیده میکند. این پژوهش به دنبال ارائه و حل یک مدل برنامهریزی آرمانی برای به دست آوردن سهم به نسبت بهینه توان (ظرفیت نصبی) هر یک از انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی (فتوولتاییک)، بادی، برقآبی کوچک، زمینگرمایی و زیستتوده در تولید برق پاک ایران است به گونهای که هزینهها، اشتغالزایی، دانش فنی، بازده فنی و پیامدهای اجتماعی آن بهینه باشد. مدل در چهارچوب برنامه ششم توسعه ایران و بودجههای مصوب مجلس شورای اسلامی حل شده است.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف اصلی این پژوهش ارائه روشی ساده و در عین حال کارآمد برای محاسبه ظرفیت جوشهای گوشه با بار برون محور داخل صفحه است. برای تعیین ظرفیت جوش گوشه با بارگذاری برون محور روشهای مختلفی در طول زمان پیشنهاد شده است. در این میان روشهای طراحی موجود مانند روش مرسوم الاستیک بسیار محافظکارانه هستند و به دلیل عدم درنظرگیری شکلپذیری برای گروه جوش و سازگاری کرنشی با نتایج نمونههای آزمایشگاهی تطابق خوبی ندارند. از طرفی لحاظ نمودن موارد یاد شده برای تعیین ظرفیت پلاستیک یک گروه جوش با بار برون محور، مانند آنچه در روش مرکز آنی دوران صورت میگیرد، نیاز به محاسبات پیچیده دارد. از این رو در پژوهش حاضر روشی برای طراحی جوش گوشه معرفی میشود که با در نظرگیری خاصیت غیرالاستیک برای جوش، ضمن سادگی در استفاده، پیشبینی بسیار مناسبی از ظرفیت جوش ارائه مینماید. به طور مشخص روش پیشنهادی نسبت به روش الاستیک مرسوم در طراحی جوش گوشه بسیار دقیقتر بوده و نسبت به روش مرکز آنی دوران که محدودیتهایی در استفاده و پیچیدگی در محاسبات دارد، بسیار سادهتر است. روش پیشنهادی که تحت عنوان روش طرح پلاستیک جوش گوشه معرفی میشود، در مقایسه با نتایج روش مرکز آنی دوران صحتسنجی و مورد ارزیابی قرار گرفته است.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
ساختار حکومت جوامع مختلف ضمن تفاوتهای موجود کارکردی مشابه ولی با کیفیتهای متفاوت دارند و جهت رفع مشکلات بایست روابط بین نهادهای حکومت دارای سازوکار مطلوبی باشند. از آنجا که مدل سیستمهای مانا ابزاری را در اختیار میگذارد تا ساختار فعلی سیستمها یا ساختاری جدید را عارضه یابی و طراحی نماییم در این پژوهش با هدف شناسایی ساختار حکومتی و همچنین عارضه یابی این ساختار از آن بهره گرفته شد.
هدف ما بررسی مانایی ساختار جاری حکومتی کشور از منظر سیستمی و پایداری و با استفاده از روشی علمی و کاربردی است که به دنبال آن با بکارگیری چارچوب مدل سیستمهای مانا و روش سه مرحلهای جکسون عناصر ساختاری حکومت، وظایف و روابط میان آنها شناسایی و نسبت به عارضهیابی ساختار حکومتی قانون اساسی اقدام شده است.
پس از بررسی و عارضهیابی صورت گرفته بر روی ساختار احصاء شده، این ساختار تا حدی مانا تشخیص داده شد و خطاهای پرتکرار در سیستمهای مانا بر روی آن مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به خطاهای موجود پیشنهادات کاربردی ارائه گردید.