جستجو در مقالات منتشر شده
۸ نتیجه برای مستقیم
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله بررسی دینامیک یک خودروی شاسی بلند هنگام حرکت روی دو چرخ مد نظر قرار گرفته است. هدف بدست آوردن معیاری فراگیر برای تعیین آستانه چپ شدن خودروهای شاسی بلند است. در این راستا ابتدا مدل جدیدی برای حرکت خودرو روی دو چرخ ارائه گردیده است تا بر اساس نتایج آن آستانه ای برای چپ شدن مشخص شود. این نتایج می توانند اساس طراحی کنترلرهای جدید برای پیش گیری از چپ شدن خودروها در بهترین زمان ممکن قرار گیرند. پس از مدلسازی خودرو، نیروهای وارد بر تایرها مورد نظر قرار گرفته اند و سعی شده است از مناسب ترین مدل ها در این زمینه بهره گرفته شود. در ادامه اعتباردهی به مدل پیشنهادی انجام شده است. به عنوان یکی از مهمترین قسمت ها، تحلیلی بر پایداری مدل آمده است. برای استخراج آستانه چپ شدن خودرو هنگام حرکت روی دو چرخ، از حل معادلات حرکت در حالت پایدار بهره گرفته شده است و بر همین اساس معیار پیش بینی آستانه چپ شدن خودرو مشخص شده است. پس از آن شبیه سازی خودرو در شرایط گوناگون تحت چند مانور انجام گرفته تا کارایی معیار ارائه شده تایید گردد. در نهایت مشخص گردید که معیار ارائه شده بسیار کاراتر از معیارهای موجود است و می تواند در شرایطی بهینه آستانه چپ شدن خودرو را در سرعت ها و ورودی های فرمان مختلف، پیش بینی نماید
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
افترا هم در نظام بین المللی حقوق بشر و هم در نظام های حقوقی داخلی ممنوع است. ممنوعیت این عمل در نظام های حقوقی داخلی به صراحت آمده، اما در نظام بین المللی، کم تر سندی است که به این امر تصریح کرده باشد. اما با توجه به این که افترا موجب آسیب به حیثیت افراد می شود و اسناد بین المللی همچون میثاق حقوق مدنی و سیاسی، کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر و منشور آفریقایی حقوق بشر و ملت ها بر لزوم احترام به حقوق یا حیثیت دیگران در بهره مندی از حقوق بشر به ویژه در اِعمال حق آزادی بیان تأکید کرده اند، نمی توان در ممنوعیت افترا تردید کرد.
با این حال، متأسفانه درخصوص اجزای تشکیل دهنده این مفهوم حقوقی اختلاف نظرهایی دیده می شود که این خود می تواند گستره این مفهوم را مبهم کرده، زمینه سوءاستفاده از قوانین منع افترا را فراهم کند. این اختلاف نظر را همچنین می توان درباره انتخاب بین قوانین کیفری یا مدنی در برخورد با افترا نیز مشاهده کرد.
البته جای امیدواری است که نظام بین المللی و نظام های حقوقی داخلی تقریباً دفاعیات یکسانی را در مقابل اتهام افترا پذیرفته اند. پذیرش این دفاعیات به گونه ای است که ضمن جلوگیری از آسیب غیر مجاز به حقوق و حیثیت دیگران، مانع از تضییع حق آزادی بیان افراد می شود. این دفاعیات به ویژه تضمین کننده حقوق متهمان به افترا علیه شخصیت ها و نهادهای حکومتی است.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
سخنان نفرتزا که میتوان آن را به طور خلاصه به حمایت از بیزاری و نفرت مبتنی بر ملیت، نژاد یا مذهب تعریف کرد، موقعیتی استثنایی در حقوق بینالملل دارد و حتی نوع خاصی از این سخنان که منجر به تحریک نسلکشی میشود، در کنار جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت، یکی از چند جرم بینالمللی است.
بعضی از وقایع دهههای اخیر حاکی از این است که حرکتهای نژادپرستانه که محرک اصلی آن سخنان نفرتزا است در دنیا و حتی اروپا که خود را پرچمدار حرکت حقوق بشر میداند، در حال گسترش است و این نشانگر اهمیت بحث درخصوص این سخنان است. این ضرورت باعث شده تا غیر از ممنوعیتهای عامی که در اسناد حقوق بشری برای حق آزادی بیان در نظر گرفته شده، بعضی از اسناد به طور ویژه به ممنوعیت این سخنان اشاره کنند که از جمله میتوان از میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، و کنوانسیون بینالمللی رفع هر گونه تبعیض نژادی نام برد.
البته اسناد بینالمللی در تعریف این مفهوم دچار اختلاف شدهاند. این اختلاف که بهویژه بین کنوانسیون بینالمللی رفع هر گونه تبعیض نژادی از یک طرف و سایر اسناد بینالمللی از طرف دیگر دیده میشود، اهمیت شناسایی این مفهوم را افزایش داده است.
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
دوره ۱۷، شماره ۱۰۸ - ( بهمن ۱۳۹۹ )
چکیده
هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات فیلم ضدمیکروبی پلیاتیلنی تهیهشده حاوی میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در بستهبندی پنیرپروسس بود. در این تحقیق میکروکپسولهای دارای نایسین(IU/mg۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲ و ۵/۲) و لیمونن (۵، ۷، ۱۰، ۱۴، ۲۱ و ۲۸ میکرولیتر بر میلیگرم) با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از بهینهسازی ، میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در فرمولاسیون فیلم بر پایه پوشش پلیاتیلنی استفاده شدند. پس از بستهبندی پنیرپروسس در این فیلم که حاوی میکروکپسولهای اپتیمم شده حاوی غلظتهای (۱، ۵/۱ و ۲ میکرولیتر بر میلیگرم نایسین و ۵، ۷ و ۱۰ میکرولیتر بر میلیگرم لیمونن)، جمعیت میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی در روز های اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند.
نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنیداری ۰۵/۰ درصد آنالیز شدند. در طی شصت روز نگهداری میزان شاخصهای میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوسکواگولازمثبت و اشرشیاکلی با کاهش معنیداری مواجه بود(p≤۰,۰۵).
نتایج نشان داد که تیمار فیلم بستهبندی حاوی نایسین با غلظت IU/mg۲ و لیمونن با غلظت ۱۰ میکرولیتر بر میلیگرم در طی دوره نگهداری منجر به حفظ کیفیت بالاتری در تیمارهای پنیر پروسس گردید و به عنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات آنتیاکسیدانهای طبیعی کروستین و بیکسین در فرمولاسیون پنیر چدار به فرم نانوذرات بود. در این تحقیق نانوذرات کیتوزان / آلژینات دارای بیکسین (۱۴، ۱۶ و ۱۸ میکروگرم بر میلیلیتر) و کروستین (۰۱/۰ ، ۰۳/۰ و ۰۵/۰ میکروگرم بر میلیلیتر) که با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از تهیه پنیر چدار و افزودن نانوذرات، آزمون جمعیت میکروبی کل در روزهای اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند. نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنیداری ۰۵/۰ درصد آنالیز شدند. نتایج نشان داد که جمعیت میکروبی کل در طی زمان نگهداری به طور معنیداری افزایش یافت، اما با افزایش میزان استفاده از نانوذرات بیکسین و کروستین شاخص جمعیت میکروبی کل به طور معنیداری کاهش یافت. بررسی نتایج ارزیابی حسی نشاندهنده کاهش امتیازات ارزیابیحسی در طی شصت روز نگهداری بود، اما در تیمارهای دارای مقادیر ۱۸ میکروگرم بر میلیلیتر بیکسین و ۰۱/۰ کروستین میزان تغییرات شاخص حسی کمتر از بقیه تیمارها بود که نهایتاً تیمار دارای ۱۶ میکروگرم بر میلیلیتر بیکسین و ۰۵/۰ میکروگرم بر میلیلیتر کروستین به عنوان تیمار بهینه انتخاب شد.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف کلی شناسایی شناسایی الگوهای ذهنی بانکداری کارآفرینانه با استفاده از روششناسی کیو انجام شد. پارادایم حاکم بر پژوهش تلفیقی (کیفی- کمَی) بود. جامعه مورد مطالعه پژوهش شامل اساتید دانشگاهی و خبرگان بانک بودند که بهصورت هدفمند و با تکنیک بحث گروهی متمرکز تعداد ۹ نفر از آنها برای مطالعه انتخاب شدند. براساس مصاحبههای انجام شده با خبرگان در قالب گروههای بحث متمرکز تعداد ۴۳ عبارت استخراج شد که در قالب یک پرسشنامه متشکل از ۴۳ کارت و یک پاسخنامه (نمودار کیو) در اختیار خبرگان مورد مطالعه قرار گرفت که میزان موافقت یا مخالفت خود را با آنها مشخص نمایند. تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش با انجام تحلیل عاملی اکتشافی نوع کیو با استفاده از نرمافزار SPSSWin۲۰ انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که الگوهای ذهنی بانکداری کارآفرینانه دارای سه بُعد شامل: حمایت مدیریت عالی، استراتژی سازمان، ساختار سازمانی است.