جستجو در مقالات منتشر شده
۱ نتیجه برای مزارعی
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: پیچیدگی مسائل شهری امروزه به حدی است که پژوهشگران و طراحان شهری کمتر میتوانند بر روی همه موضوعات به طور همزمان تمرکز کرده و عواقب تصمیمسازیهای متبلور در طراحیهای خود را بر فضاهای شهری تبیین کنند. منطق نحو فضا که یکی از سازوکارهایی است که میتواند در فائق آمدن به این نوع مسائل یاری رساند، از نرمافزارهایی استفاده میکند که دقت بالایی در محاسبات ریاضی و ارائه نقشههای گرافیکی دارد. هدف از این پژوهش بررسی کیفیتهای بعد فضا و تجربه عابرین پیاده در میدان رسالت تهران میباشد.
روشها: در پژوهش حاضر، ضمن استفاده از نرمافزار DepthMap از طریق برداشتهای میدانی و مصاحبههای صورت گرفته با ساکنین، کسبه و عابرین و مشاهده مشکلات موجود در دسترسی شهروندان به بخشهای مختلف میدان، ضعفهای تکنیکی نرمافزار مرتبط با منطق نحو فضا شناسایی شده و با شیوه منطقیSWOT نقاط قوت و ضعف آن به دست آمد.
یافتهها: پس از بررسی نتایج اولیه و مشاهده مغایرتهای شیوه شناختی، برداشت میدانی تجدید شد تا الزامات تکمیلی معلوم شود. نتایج به دست آمده از دو زاویه قابل تامل است. اول؛ برآمدن آگاهیهای تکمیلی برای اصلاح منطق نحو فضا، شیوه ریاضی شناخت و نرمافزار DepthMap و دوم؛ دستیابی به شناختی نسبتا جامع از میدان رسالت در مدار نمایانگر فضا.
نتیجهگیری: تجربه انسان از شهر میتواند با نتایج کمی به دست آمده متفاوت باشد. نتایج نهایی حاکی از آن است که محدوده جنوب و جنوب غربی میدان رسالت، دارای بهترین وضعیت همپیوندی و اتصال با سایر فضاهای شهری و به تبع آن بیشترین پتانسیل توسعه است.