جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای محمودیزرندی
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
در ﺟریان ﺑﺤﺮان اﻧﺮژی و ﺗﻮﺟﻪ ﻣﺠﺎﻣﻊ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﺑﻬﯿﻨﻪی اﻧﺮژی، ﺑﻪﺧﺼﻮص در ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎ، ﺟﺪارهﻫﺎی ﺧﺎرﺟﯽ ﺑﻨﺎﻫﺎ ﺗﺒﺪیل ﺑﻪ یکی از ﻣﻬﻢ ﺗﺮین ﺑﺨﺶﻫﺎی ﺟﺎﻟﺐ ﺗﻮﺟﻪ در روﻧﺪ ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﺪ. در ﻗﺪم اول، ﻫﻮاﺑﻨﺪی و ﻋﺎیقﺑﻨﺪی ﺟﺪارهﻫﺎ، ﺑﺮای ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از اﺗﻼف اﻧﺮژی اﻫﻤﯿﺖ ﭘﯿﺪا ﮐﺮد. در ﻣﺮاﺣﻞ ﺑﻌﺪی ﻧﯿﺎز ﺑﻪ دریاﻓﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺎﺑﺶ ﺧﻮرﺷﯿﺪ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺳﺮد و وﺟﻮد اﺑﺰاری ﺑﺮای ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از ورود ﮔﺮﻣﺎی ﺗﺎﺑﺸﯽ ﺧﻮرﺷﯿﺪ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮم، ﻣﻄﺮح ﺷﺪ. ﻫﺪف از این ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯿﺰان ﺗﺎﺛﯿﺮﮔﺬاری ﻣﺤﻞ اﺑﺰار ﺳﺎیهاﻧﺪاز و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﺑﻬﯿﻨﻪی ﻻیهﻫﺎی ﺷﯿﺸﻪ در ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ در اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب ایران اﺳﺖ. ﻣﻮاد و روش دﺳﺖیاﺑﯽ ﺑﻪ این ﻫﺪف، اﺳﺘﻔﺎده از ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزیﻫﺎی ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮی (ﻧﺮم اﻓﺰار ﻓﻠﻮﺋﻨﺖ) اﺳﺖ. در این ﭘﮋوﻫﺶ ﭘﯿﮑﺮهﺑﻨﺪیﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ، ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ واﻗﻊ ﺷﺪهاﻧﺪ. ﻃﯽ این ﺑﺮرﺳﯽﻫﺎ، ﺳﺎﺧﺘﺎر دارای ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﻬﯿﻨﻪ در ﻣﻨﻄﻘﻪی آب و ﻫﻮایی ﮐﯿﺶ ﻣﺪ ﻧﻈﺮ ﺑﻮده اﺳﺖ. ﺳﻪ ﻧﺎﺣﯿﻪ ﻣﺘﻔﺎوت ﺑﺮای اﺳﺘﻘﺮاریاﺑﯽ ﺳﺎیهاﻧﺪازﻫﺎ ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪ؛ یاﻓﺘﻪﻫﺎی این ﺑﺮرﺳﯽ ﺑﻪﺻﻮرت ﻧﻤﻮدارﻫﺎ و ﮐﺎﻧﺘﻮرﻫﺎی ﻧﻤﺎیشدﻫﻨﺪه دﻣﺎ و ﺟﺮیان ﻫﻮا ارایه ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻧﺘﺎیج ﺣﺎﺻﻞ از این ﭘﮋوﻫﺶ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﻣﻨﺎﺳﺐﺗﺮین ﻣﺤﻞ ﺑﺮای اﺳﺘﻘﺮاریاﺑﯽ اﺑﺰار ﺳﺎیهاﻧﺪاز، در ﻓﻀﺎی داﺧﻠﯽ و ﭘﺸﺖ ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ اﺳﺖ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﺸﺨﺺ ﮔﺮدید ﮐﻪ ﻧﻮع ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﻤﺎی دوﭘﻮﺳﺘﻪ، ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﺑﻬﯿﻨﻪ از اﻓﺰایش دﻣﺎی داﺧﻠﯽ، ﺷﺎﻣﻞ یک ﻻیه ﺷﯿﺸﻪ در ﭘﻮﺳﺘﻪی ﺧﺎرﺟﯽ و یک ﭘﻨﺠﺮه ﺑﺎ ﺷﯿﺸﻪ دوﺟﺪاره در ﭘﻮﺳﺘﻪی داﺧﻠﯽ اﺳﺖ. در این ﻧﻮﺷﺘﺎر از روش "ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی و ﻣﺪﻟﺴﺎزی" اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. در بخشهای ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی ﻧﺮم اﻓﺰاری و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻋﺪدی ﻧﻮع ﺗﺤﻘﯿﻖ "ﮐﻤﯽ" و روش ﺗﺤﻘﯿﻖ "ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ" اﺳﺖ و دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﻧﺘﺎیج ﺑﺮاﺳﺎس "اﺳﺘﻘﺮاء" ﺻﻮرت ﻣﯽﮔﯿﺮد.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
اهداف: پس از توجه مجامع جهانی به مصرف بهینه انرژی، جدارههای خارجی بناها تبدیل به یکی از مهمترین بخشها در پروسه طراحی شد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان تاثیرگذاری نوع جریان هوا و همچنین فاصله بهینه بین دو جداره، در اقلیم گرم و مرطوب ایران (جزیره کیش) است.
مواد و روشها: برای دستیابی به این هدف، پیکرهبندیهای مختلف نمای دوپوسته، با استفاده از شبیهسازیهای کامپیوتری (نرمافزار فلوئنت ۱۹/۲) مورد بررسی واقع شدهاند. دو نوع جریان هوای تخلیه هوا و لایه هوای خارج بررسی شد. هر یک از این دو جریان با سه فاصله متفاوت، ۱۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰میلیمتر شبیهسازی شدند. در این مطالعه از روش "تحقیق شبیهسازی و مدلسازی" استفاده شده است. در بخشهای شبیهسازی نرمافزاری و تحلیل عددی نوع تحقیق "کمی" و روش تحقیق "تحلیلی" است و دستیابی به نتایج براساس "استقرا" صورت میگیرد.
یافتهها: نتایج نشان میدهد که در زمانهای اوج گرما و رطوبت که هوای بیرون در حالت آسایش نیست، نوع تخلیه هوا، باعث بالارفتن دما و رطوبت داخل دفاتر میشود و آسایش حرارتی ساکنان و کاربران را با مشکل روبهرو میکند.
نتیجهگیری: در روزها و ماههای گرم لازم است از نوع لایه هوای خارجی استفاده شود. همچنین مشخص شد که در صورت استفاده از حالت تخلیه هوا، عمق بهینه حفره هوا ۲۰۰۰میلیمتر و در حالت لایه پرده هوای خارجی، ۱۰۰۰میلیمتر است.