جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مجاوریان


دوره ۱۵، شماره ۸۲ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

پاستیل‌ها به عنوان یکی از تنقلات محبوب در میان ‌وعده‌های غذایی مردم به‌ویژه کودکان، از جایگاه ویژه، با ثبات و در حال رشدی در صنعت قنادی برخوردار هستند. در این فراورده هیدروکلوئید‌ها به‌ویژه ژلاتین و مواد قندی از مهمترین ترکیبات تشکیل‌دهنده فرمولاسیون محسوب می‌شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سطوح مختلف ژلاتین پای مرغ (۳، ۵ و ۷ درصد) و کنسانتره انگور (۶۰، ۷۰ و ۸۰ درصد) به‌عنوان شیرین کننده طبیعی بر میزان رطوبت، فعالیت آبی، ویژگی‌های بافتی پاستیل بر پایه زنجبیل با استفاده از روش رویه پاسخ بوده است. بر اساس نتایج آنالیز واریانس با افزایش غلظت ژلاتین پای مرغ، فعالیت آبی پاستیل فراسودمند زنجبیلی بطور معنی‌دار (۰۱/۰p<) کاهش یافت؛ در حالی‌که در همین شرایط پارامترهای بافتی شامل سختی، پیوستگی، چسبندگی، کشش‌پذیری، قابلیت جویدن، حالت صمغی و الاستیسیته بهبود معنی‌داری نشان داده‌اند (۰۱/۰p<). اثر کنسانتره انگور بر تغییرات میزان بریکس، فعالیت آبی و پارامتر بافتی شامل سختی، صمغیت، قابلیت جویدن و کشش‌پذیری مستقیم و معنی‌دار بوده است. غلظت ژلاتین و کنسانتره انگور اثر معنی‌داری بر رطوبت پاستیل فراسودمند نداشته است (۰۵/۰p>). میزان ژلاتین ۹۵/۴ درصد و کنسانتره انگور ۸۰ درصد به عنوان بهترین شرایط فرمولاسیون پاستیل تعیین شد. در شرایط بهینه مشترک، تفاوت معنی‌داری بین مقادیر پیش‌بینی شده مدل و آزمایش شده (حقیقی) وجود نداشت (۰۵/۰p>) و از نظر ارزیابان، پاستیل حاصل، دارای ویژگی‌های مطلوب پارامتر‌های کیفی بوده است.

دوره ۱۹، شماره ۱۲۸ - ( مهر ۱۴۰۱ )
چکیده

امنیت غذایی و تبعات جانبی آن موضوعی است که بطور مستقیم یا غیرمستقیم تمامی کشورهای جهان بویژه کشورهای در حال توسعه مانند ایران را با چالش­های جدی مواجه ساخته است. با توجه به اهمیت تغذیه و مصرف مواد غذایی در برنامه­ریزی بودجه خانوار و تاثیر مستقیم قیمت­ها در آن، این مقاله درصدد بررسی اثرات شوک­های قیمتی همراه با سیاست جبران درآمد اسمی بر امنیت غذایی خانوارها است. برای دستیابی به این هدف، چهار گروه مواد غذایی فرآورده­های غلات (نان، برنج و ماکارونی)، فرآورده­های دام (گوشت قرمز، گوشت سفید، لبنیات و تخم مرغ)، محصولات کشاورزی (سیب زمینی، سبزیجات، میوه­جات­ و حبوبات) و محصولات فرآوری (روغن و شکر) به دلیل سهم بالا در سبد غذایی خانوارها در نظر گرفته شد. با استفاده از مدل تعادل چند بازاری، اثرات شوک­های قیمتی این گروه از محصولات همراه با سیاست جبران درآمد اسمی بر میزان کالری دریافتی خانوارها به تفکیک گروه­های درآمدی شهری، روستایی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که افزایش درآمد، الگوی مصرف خانوارهای فقیر را به سمت مصرف بیشتر فرآورده­های دامی با فرض ثبات قیمت این محصولات و الگوی مصرف خانوارهای متوسط را به سمت مصرف بیشتر محصولات کشاورزی علی رغم افزایش قیمت این محصولات، سوق خواهد داد. در این راستا، نتایج نشان داد که حساسیت خانوارهای فقیر جامعه به ­ویژه خانوارهای فقیر روستایی به تغییرات درآمدی بسیار زیاد است و افزایش یا کاهش درآمد این گروه خانوارها می­تواند نقش تعیین کننده­ای در بهبود یا تضعیف امنیت غذایی آن­ها داشته باشد. لذا پیشنهاد می­شود که دولتمردان در شرایط بروز تورم در محصولات و مواد غذایی، از طریق اعطای یارانه و تخصیص بودجه لازم به خانوارهای فقیر به­ویژه فقرای روستایی، نقشی مهم در جهت حمایت از این خانوارها ایفا نمایند. بطورکلی با توجه به تأثیرپذیری متفاوت خانوارها با سطوح مختلف درآمدی، لازم است، سیاست­های حمایتی لازم، بر اساس سطوح درآمدی خانوار اتخاذ شود. بر این اساس پیشنهاد می­شود سیاست­های حمایتی که ترکیبی از سیاست­های قیمتی و درآمدی جهت مدیریت تقاضای خانوارها مورد استفاده قرار گیرد.
 

دوره ۱۹، شماره ۱۳۳ - ( اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

با توجه به نقش تکنولوژی­های نوین و فناوری اطلاعات و ارتباطات یکپارچه در بهبود زنجیره تأمین و همچنین اهمیت بررسی ترجیحات بازیگران جهت پذیرش تکنولوژی، مطالعه حاضر با هدف شناسایی و رتبه­بندی شاخص­های تکنولوژی بلاکچین برای پیکربندی زنجیره تأمین روغن نباتی و مدیریت بهینه آن انجام گرفت. به این منظور از روش تحلیل متقارن استفاده شد و اهمیت نسبی ویژگی­ها و مطلوبیت ارزیدن بخشی سطوح، محاسبه گردید. این روش برای شناسایی و درک اثرات توأم صفات بر ترجیح یک محصول یا خدمت مورد استفاده قرار می­گیرد. برای جمع­آوری اطلاعات لازم، ابتدا با استفاده از نرم­افزار XLSTAT، ۹ کارت طراحی و سپس به­صورت آنلاین در اختیار ۴۲ کارگزار زنجیره تأمین روغن نباتی شامل کشاورزان، واردکنندگان، کارخانه­های روغن­سازی و روغن­کشی و سایر بخش­های تأمین و توزیع، در سال ۱۴۰۱  قرار گرفت. براساس نتایج به­دست آمده، ویژگی­های "انجام به­موقع سفارش و ارتباط نزدیک با تأمین­کنندگان"، " شفافیت در کلیه تراکنش­های فیزیکی، مالی و محصول"، "کاهش زمان بازپرسازی"، "سازگاری و برنامه­ریزی"، و "تغییرناپذیری داده­ها" به­ترتیب بالاترین مطلوبیت را داشتند. این پژوهش نشان داد که با بهره­گیری از چه ویژگی­هایی از تکنولوژی بلاکچین می­توان همکاری و یکپارچگی زنجیره تأمین روغن نباتی را تسهیل و بالاترین مطلوبیت را برای بازیگران زنجیره ایجاد کرد. در ادامه با طراحی ساختار این تکنولوژی متناسب با ترجیحات بازیگران زنجیره تأمین روغن نباتی و همچنین با همکاری سیاست­گذاران در جهت برنامه­ریزی و آماده­سازی زیرساخت­های لازم به­منظور پیاده­سازی فناوری بلاکچین در کشور، می­توان شرایط این زنجیره را بهبود بخشید.
 

صفحه ۱ از ۱