جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای مجاوریان
دوره ۱۵، شماره ۸۲ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
پاستیلها به عنوان یکی از تنقلات محبوب در میان وعدههای غذایی مردم بهویژه کودکان، از جایگاه ویژه، با ثبات و در حال رشدی در صنعت قنادی برخوردار هستند. در این فراورده هیدروکلوئیدها بهویژه ژلاتین و مواد قندی از مهمترین ترکیبات تشکیلدهنده فرمولاسیون محسوب میشوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سطوح مختلف ژلاتین پای مرغ (۳، ۵ و ۷ درصد) و کنسانتره انگور (۶۰، ۷۰ و ۸۰ درصد) بهعنوان شیرین کننده طبیعی بر میزان رطوبت، فعالیت آبی، ویژگیهای بافتی پاستیل بر پایه زنجبیل با استفاده از روش رویه پاسخ بوده است. بر اساس نتایج آنالیز واریانس با افزایش غلظت ژلاتین پای مرغ، فعالیت آبی پاستیل فراسودمند زنجبیلی بطور معنیدار (۰۱/۰p<) کاهش یافت؛ در حالیکه در همین شرایط پارامترهای بافتی شامل سختی، پیوستگی، چسبندگی، کششپذیری، قابلیت جویدن، حالت صمغی و الاستیسیته بهبود معنیداری نشان دادهاند (۰۱/۰p<). اثر کنسانتره انگور بر تغییرات میزان بریکس، فعالیت آبی و پارامتر بافتی شامل سختی، صمغیت، قابلیت جویدن و کششپذیری مستقیم و معنیدار بوده است. غلظت ژلاتین و کنسانتره انگور اثر معنیداری بر رطوبت پاستیل فراسودمند نداشته است (۰۵/۰p>). میزان ژلاتین ۹۵/۴ درصد و کنسانتره انگور ۸۰ درصد به عنوان بهترین شرایط فرمولاسیون پاستیل تعیین شد. در شرایط بهینه مشترک، تفاوت معنیداری بین مقادیر پیشبینی شده مدل و آزمایش شده (حقیقی) وجود نداشت (۰۵/۰p>) و از نظر ارزیابان، پاستیل حاصل، دارای ویژگیهای مطلوب پارامترهای کیفی بوده است.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۸ - ( مهر ۱۴۰۱ )
چکیده
امنیت غذایی و تبعات جانبی آن موضوعی است که بطور مستقیم یا غیرمستقیم تمامی کشورهای جهان بویژه کشورهای در حال توسعه مانند ایران را با چالشهای جدی مواجه ساخته است. با توجه به اهمیت تغذیه و مصرف مواد غذایی در برنامهریزی بودجه خانوار و تاثیر مستقیم قیمتها در آن، این مقاله درصدد بررسی اثرات شوکهای قیمتی همراه با سیاست جبران درآمد اسمی بر امنیت غذایی خانوارها است. برای دستیابی به این هدف، چهار گروه مواد غذایی فرآوردههای غلات (نان، برنج و ماکارونی)، فرآوردههای دام (گوشت قرمز، گوشت سفید، لبنیات و تخم مرغ)، محصولات کشاورزی (سیب زمینی، سبزیجات، میوهجات و حبوبات) و محصولات فرآوری (روغن و شکر) به دلیل سهم بالا در سبد غذایی خانوارها در نظر گرفته شد. با استفاده از مدل تعادل چند بازاری، اثرات شوکهای قیمتی این گروه از محصولات همراه با سیاست جبران درآمد اسمی بر میزان کالری دریافتی خانوارها به تفکیک گروههای درآمدی شهری، روستایی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که افزایش درآمد، الگوی مصرف خانوارهای فقیر را به سمت مصرف بیشتر فرآوردههای دامی با فرض ثبات قیمت این محصولات و الگوی مصرف خانوارهای متوسط را به سمت مصرف بیشتر محصولات کشاورزی علی رغم افزایش قیمت این محصولات، سوق خواهد داد. در این راستا، نتایج نشان داد که حساسیت خانوارهای فقیر جامعه به ویژه خانوارهای فقیر روستایی به تغییرات درآمدی بسیار زیاد است و افزایش یا کاهش درآمد این گروه خانوارها میتواند نقش تعیین کنندهای در بهبود یا تضعیف امنیت غذایی آنها داشته باشد. لذا پیشنهاد میشود که دولتمردان در شرایط بروز تورم در محصولات و مواد غذایی، از طریق اعطای یارانه و تخصیص بودجه لازم به خانوارهای فقیر بهویژه فقرای روستایی، نقشی مهم در جهت حمایت از این خانوارها ایفا نمایند. بطورکلی با توجه به تأثیرپذیری متفاوت خانوارها با سطوح مختلف درآمدی، لازم است، سیاستهای حمایتی لازم، بر اساس سطوح درآمدی خانوار اتخاذ شود. بر این اساس پیشنهاد میشود سیاستهای حمایتی که ترکیبی از سیاستهای قیمتی و درآمدی جهت مدیریت تقاضای خانوارها مورد استفاده قرار گیرد.
دوره ۱۹، شماره ۱۳۳ - ( اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده
با توجه به نقش تکنولوژیهای نوین و فناوری اطلاعات و ارتباطات یکپارچه در بهبود زنجیره تأمین و همچنین اهمیت بررسی ترجیحات بازیگران جهت پذیرش تکنولوژی، مطالعه حاضر با هدف شناسایی و رتبهبندی شاخصهای تکنولوژی بلاکچین برای پیکربندی زنجیره تأمین روغن نباتی و مدیریت بهینه آن انجام گرفت. به این منظور از روش تحلیل متقارن استفاده شد و اهمیت نسبی ویژگیها و مطلوبیت ارزیدن بخشی سطوح، محاسبه گردید. این روش برای شناسایی و درک اثرات توأم صفات بر ترجیح یک محصول یا خدمت مورد استفاده قرار میگیرد. برای جمعآوری اطلاعات لازم، ابتدا با استفاده از نرمافزار XLSTAT، ۹ کارت طراحی و سپس بهصورت آنلاین در اختیار ۴۲ کارگزار زنجیره تأمین روغن نباتی شامل کشاورزان، واردکنندگان، کارخانههای روغنسازی و روغنکشی و سایر بخشهای تأمین و توزیع، در سال ۱۴۰۱ قرار گرفت. براساس نتایج بهدست آمده، ویژگیهای "انجام بهموقع سفارش و ارتباط نزدیک با تأمینکنندگان"، " شفافیت در کلیه تراکنشهای فیزیکی، مالی و محصول"، "کاهش زمان بازپرسازی"، "سازگاری و برنامهریزی"، و "تغییرناپذیری دادهها" بهترتیب بالاترین مطلوبیت را داشتند. این پژوهش نشان داد که با بهرهگیری از چه ویژگیهایی از تکنولوژی بلاکچین میتوان همکاری و یکپارچگی زنجیره تأمین روغن نباتی را تسهیل و بالاترین مطلوبیت را برای بازیگران زنجیره ایجاد کرد. در ادامه با طراحی ساختار این تکنولوژی متناسب با ترجیحات بازیگران زنجیره تأمین روغن نباتی و همچنین با همکاری سیاستگذاران در جهت برنامهریزی و آمادهسازی زیرساختهای لازم بهمنظور پیادهسازی فناوری بلاکچین در کشور، میتوان شرایط این زنجیره را بهبود بخشید.