جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای قاسم نژاد
دوره ۸، شماره ۱۵ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
در ارزیابی و نقد ترجمههای قرآنکریم به زبان فارسی نمیتوان تنها به معنای واژگان و جملهها بسنده نمود، بلکه نیاز است تا با الگوها و نظریههای ترجمه متون، ترجمههای فارسی موجود مورد بازخوانی و نقد قرار گیرد تا بتوان ترجمهای که بیشترین شباهت را به متن اصلی دارد، ارائه داد. یکی از روشهایی که میتواند چارچوبی کارآمد در ارزیابی کیفیت ترجمههای قرآنکریم باشد، نظریه گارسس است که الگویی برای ارزیابی متون ادبی است و در ترجمه نیز تنها به معنای واژهها و جملهها بسنده نکرده و چهار سطح را در نظر داشته است. نوشتار حاضر بر اساس الگوی ارزیابی ترجمه گارسس در چهار سطح (واژگانی، دستوری، گفتمان و سبکی) ترجمه طاهری و انصاریان از سوره ملک را مورد ارزیابی و نقد قرار داده است. مهمترین یافتههای این پژوهش که با روشی توصیفی – تحلیلی نگاشته شده، بیانگر آن است که ترجمه انصاریان و طاهری از منظر شاخصهای نظریه گارسس قابل نقد و ارزیابی است. ترجمه انصاریان دارای مصادیق بسیاری برای عناصر بسط واژگانی و ترجمه طاهری برای زیرگروه تعدیل، حذف و تقلیل مصادیق فراوانی دارد که این خود از منظر گارسس، شاخصهای مثبت ترجمه انصاریان را نسبت به ترجمه طاهری قابل توجهتر نموده است. همچنین به نظر میرسد که ترجمه انصاریان به جهت دادههای بسیار برای شاخصهای مرتبط با حوزه زبان مقصد، ترجمهای مقصدگرا و مخاطب محور است.
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژهنامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده
بهینهسازی شکل سازههای پوستهای با توابع هدف و قیود مختلف از جمله قید تنش موضوع این مقاله است. برای مدلسازی شکل از توابع بی-اسپلاین استفاده شده است که امکان تولید هندسه هموار با هر شکل دلخواه را به کمک تعداد کمی از پارامترها فراهم ساخته و متغیرهای طراحی مسئله بهینهسازی را تشکیل میدهند. برای تحلیل سازه از روش اجزای محدود با المان پوسته چهار گرهی ویلسون استفاده شده است. برای یافتن شکل بهینه، در هر گام از مسئله بهینه سازی مراحل تولید شبکه اجزای محدود، تحلیل سازه، تحلیل حساسیت و به هنگام کردن مدل هندسی، به طور متوالی تا حصول همگرایی انجام میشود. بیشینه کردن سختی سازه با قید حجم مصالح و نیز کمینهسازی وزن سازه با در نظر گرفتن تنش فون میزس به عنوان قید از جمله مسائل طرح شده در این مقاله هستند. در هر دو نوع مسائل مختصه قائم نقاط کنترلی توابع بی اسپلاین به عنوان متغیر طراحی در نظر گرفته شده است و از روش برنامه ریزی ترتیبی درجه دوم (SQP) برای حل مسئله بهینهسازی استفاده شده است. از آنجا که استفاده از این روش مستلزم مشخص بودن مقادیر مشتقات توابع هدف و قید در مسئله بهینه سازی است، در هر گام، تحلیل حساسیت به روش تفاضل های محدود انجام شده است. شکلهای هموار حاصل از بهینه سازی و نیز نمودارهای همگرایی تابع هدف مثالهای ارائه شده، نشاندهنده کارایی روش پیشنهادی در بهینه سازی شکل سازه های پوسته ای می باشد.
دوره ۱۵، شماره ۸۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش، اثر تیمار دمایی بر حفظ کیفیت و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی گوشت و پوست میوهی دو رقم پرتقال خونی مورو و سانگینلو [Citrus sinensis (L.) Osbeck var. Sanguinello and Moro] در مرحله پس از برداشت بررسی شد. میوهها با دمای ۱۲ درجه سانتیگراد (یک هفته)، ۲۰ درجه سانتیگراد (۳ روز) و ۳۰ درجه سانتیگراد (۲ روز) پیشتیمار شدند و به مدت ۶۰ روز در انبار با سردخانه با دمای ۵ درجه سانتیگراد و رطوبت ۸۵ درصد قرار داده شدند. بعلاوه یک گروه از میوههای پیشتیمار نشده در همان شرایط دمایی و رطوبتی بهعنوان شاهد و گروهی دیگر در انبار معمولی قرار داده شدند. سپس درصد کاهش وزن، آب میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، مواد جامل محلول کل (TSS)، تغییرات رنگ پوست، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و ظرفیت آنتیاکسیدانی گوشت و پوست میوهها در روزهای صفر، ۳۰ و ۶۰ انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که درصد کاهش وزن، آب میوه و TA تحت تاثیر تیمارهای دمایی قرار گرفت. فعالیت آنزیمهای آسکورباتپراکسیداز و کاتالاز کمتر تحت تاثیر تیمارهای دمایی قرار گرفت، ولی فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در میوههای تیمار شده افزایش یافت. ظرفیت آنتیاکسیدانی بافت گوشت و پوست هر دو رقم در مقایسه با شاهد ابتدا افزایش یافت و با گذشت زمان کاهش نشان داد. در مجموع، استفاده از تیمار دمایی در میوههای ارقام خونی به ویژه دمای ۳۰ درجه سانتیگراد قبل از شروع انبارداری میتواند نقش مهمی در جلوگیری از کاهش وزن و حفظ یا افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه در مرحله پس از برداشت داشته باشد.
دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این پژوهش، تولید پودر عصاره استویا با خشک کردن پاششی و ارزیابی بازده فرآیند، ویژگی-های فیزیکوشیمیایی و ریزساختار پودر تولیدی بودو قابلیت جایگزینی ساکارز با پودرحاصل بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی، بافتی و حسی ژله آلوئهورا بررسی گردید. فرآیند خشککردن پاششی با استفاده از صمغ عربی در سه غلظت ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد وزنی-حجمی انجام شد. سپس ۲۵، ۵۰ و ۷۵ درصد از ساکارز فرمولاسیون ژله آلوئه ورا با ۲۵/۰، ۵۰/۰ و ۷۵/۰ درصد از پودرهای استویا جایگزین گردید. نتایج نشان دادند که بیشترین بازده تولید پودر (۷۳/۴۷ درصد) مربوط به تیمار ۱۰% صمغ عربی بود. با افزایش نسبت حامل، مقدار رطوبت، فعالیت آبی و جاذب الرطوبگی پودرها کاهش یافت. دیگر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی مانند دانسیته توده، ذره، واقعی، انحلالپذیری و نمپذیری پودرها نیز با افزایش غلظت حامل کاهش یافتند. این ویژگیها به ترتیب در محدودهg/ml ۴۶/۰– ۳۹/۰، g/ml ۵۷/۰– ۴۲/۰، g/ml ۵۵/۱– ۴۲/۱، ۳۰/۹۲– ۱۰/۸۹ %، ۵۲/۲۷– ۳۹/۱۵ ثانیه متغیر بودند. رفتار جریانپذیری پودرها با افزایش نسبت حامل بهبود پیدا کرد. با توجه به نتایج میکروسکوپ الکترونی، افزایش غلظت حامل نیز منجر به تولید ذرات بزرگتر با سطح چروکیده و اشکال نامنظم گردید. نتایج ارزیابی خصوصیات فیزیکی شیمیایی ژلهها نشان دادند که با افزایش غلظت استویا، مقدار رطوبت، سینرسیس و اسیدیته افزایش یافت در حالیکه از مقدار بریکس، استحکام و pH کاسته شد. تیمارهای A، B و D (به ترتیب حاوی ۲۵/۰، ۵۰/۰ از پودر G۱و ۲۵/۰ درصد از پودر G۲) از نظر خصوصیات حسی از پذیرش بالاتری برخوردار بودند و تفاوت قابل توجهی با نمونه شاهد نداشتند.
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
در این مقاله روش مجانب های پویا MMA که یک روش برنامهریزی ریاضی است برای حل مسئله بهینه سازی خرپا به کار گرفته شده است. اگرچه این روش در مسائل توپولوژی سازههای محیط پیوسته بسیار مورد استفاده قرار گرفته است، اما در مورد سازههای خرپایی کمتر مورد توجه بوده است. مسئله بهینهسازی مورد نظر در اینجا، مسئله حداقل سازی انرژی کرنشی سازه با در نظر گرفتن قید حجمی میباشد. برای اولین بار برای سازه خرپایی از مبانی روش SIMP و اعمال ضریب جریمه تابع چگالی برای بهینه سازی همزمان توپولوژی و ابعاد اعضای خرپا استفاده شده است. به منظور انجام بهینهسازی، تحلیل حساسیت تحلیلی انجام شده است. مسائل متنوعی در انتها حل شدهاند و نتایج مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند. نتایج نشان میدهند در صورت استفاده از ضریب جریمه مناسب، پاسخ بهینه درست برای مسائل معیار به دست میآید. همچنین برخی مسائل کاربردیتر نیز حل شده و نتایج مورد بحث قرار گرفتهاند.