جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای قاسمی ورنامخواستی


دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده در پژوهش حاضر سیستم فراصوت کنترل کیفی برای تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­های شیر UHT ارائه شده است. این سیستم بدون باز نمودن پاکت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی شیر است. رشد میکرواورگانیزم­ها سبب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی شیر می­شود که متعاقب آن مشخصه­های فراصوتی شیر نیز متحمل تغییراتی خواهند شد. در این پژوهش دامنه ولتاژ و زمان تأخیر امواج فراصوت اندازه­گیری شدند. فرکانس مرکزی دیسک­های پیزوالکتریک، MHz ۰۲/۱ بود و تمام آزمایش­ها در °C۳۵ انجام شدند. آزمون­های فراصوت برای میکروب­های Escherichia coli، Staphylococcus aurous و Bacillus cereusانجام گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تأثیر متابولیسم باکتری­های مختلف بر خصوصیات شیمیایی شیر و تأثیر آن بر فرآیند تشخیص آلودگی میکروبی بود. سیستم فراصوت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­ها پس از گذشت ۲۵/۷ تا ۵/۱۲ ساعت از زمان تلقیح بود. همچنین نتایج نشان داد سیستم قادر به تشخیص آلودگی میکروبی در اسیدیته و pHهای مختلف پاکت­های میکروبی است.

دوره ۱۴، شماره ۶۴ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده در این مقاله تازگی و کیفیت میگوی پرورشی (وانامی) با استفاده از آزمون­های مکانیکی برشی و فشاری در طی چهار مرحله نگهداری (روز اول، روز سوم، روزششم و روز نهم) با شرایط نگهداری مرسوم (°C۲، در یخ) و با دو سرعت تیغه­ی برش و استوانه ۴۸ و ۱۴۴ mm/min مورد بررسی قرار گرفت. از مشخصه­های مورد بررسی برای آزمون برشی شامل: سفتی برشی، انرژی تسلیم، بیشینه انرژی، حداکثر نیروی برشی و انرژی کل و از مشخصه­های مورد بررسی برای آزمون فشاری، انرژی کرنشی کل، انرژی برگشتی، مدول سفتی، سختی، برجهندگی، پسماند، چسبندگی و فنریت بود. از برخی ویژگی­های فیزیکی شامل وزن با پوست، حجم با پوست، وزن مخصوص با پوست، وزن بدون پوست، حجم بدون پوست، وزن مخصوص بدون پوست و طول میگو نیز بهره گرفته شد. نتایج بدست آمده در طرح بلوک کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل تجزیه و تحلیل و مقایسه میانگین­ها با آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که متغیرهای مستقل روز، مدول سفتی در سطح ۱ درصد معنی­دار می­باشد، همچنین پسماند و انرژی کرنشی کل در سطح ۵ درصد برای روز نگهداری معنی­دار است. انرژی برگشتی، فنریت و سختی گوشت تا روز ششم همواره کاهش و سپس افزایش یافت. این یافته­ها نشان می­دهد که تردی گوشت میگو تا روز ششم همواره کاهش می­یابد. از این مطالعه چنین نتیجه­گیری شد که می­توان از روش­های مکانیکی برای تعیین میزان تازگی میگو به­خوبی بهره برد و بهترین روش برای تعیین تازگی و کیفیت استفاده از روش فشاری با شاخص مدول سفتی و سختی گوشت میگو است.

دوره ۱۶، شماره ۸۹ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

تشخیص کمی باقی­مانده­های دارویی در مواد غذایی با منشأ حیوانی اهمیت ویژه­ای دارد. استفاده مفرط از داورهای دامپزشکی از جمله آنتی­بیوتیک­ها به علت باقی ماندن در فرآورده­های دامی مثل گوشت، شیر، تخم‌مرغ، تهدید جدی برای مصرف­کننده است. شناسایی سریع آنتی بیوتیک با استفاده از ابزاری کارآمد، سریع، مقرون به صرفه و اختصاصی برای کاهش خطر و کنترل امنیت غذایی ضروری به نظر می‌رسد. در مطالعه حاضر، یک آپتاحسگر مبتنی بر الکترود مداد گرافیتی اصلاح‌شده با نانوموادها شامل گرافن و طلا جهت تشخیص سریع آنتی­بیوتیک تتراسایکلین در نمونه­های شیر توسعه داده شد. تکنیک­های ولتامتری چرخه­ای و پالس تفاضلی برای ارزیابی پاسخ آپتاحسگر مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور اصلاح الکترود مداد گرافیتی نرخ روبش (۴۰ میلی ولت بر ثانیه) و تعداد سیکل (۱۰) و زمان تثبیت گرافن (۹۰ دقیقه) بهینه شدند. تحت شرایط بهینه، با استفاده از تکنیک ولتامتری پالس تفاضلی مشخص شد که در محدوده ۱۲-۱۰×۱ تا ۵ -۱۰×۱ مولار با افزایش غلظت، جریان به طور خطی افزایش می­یابد (۹۸۵/۰R²=). حد تشخیص کمی آپتاحسگر ۱۳-۱۰×۴/۱ مولار به دست آمد. بررسی مشخصه­های عملکردی شامل تکرارپذیری، تکثیرپذیری، پایداری و انتخاب پذیری حاکی از کارایی قابل‌قبول آپتاحسگر داشت. درصد بازیابی آپتاحسگر در نمونه­های شیر بین ۸/۹۲ تا ۴/۹۸ درصد به دست آمد. در مجموع آپتاحسگر ساخته­شده کارایی لازم را برای شناسایی تتراسایکلین در نمونه­های شیر داشت.

دوره ۱۷، شماره ۱۰۳ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

شناسایی باقیمانده آنتی­بیوتیک­ها در مواد غذایی از جمله عسل از اهمیت خاصی برخوردار است. تاکنون روش­های مختلفی برای شناسایی آنتی­بیوتیک­ها در عسل و سایر فرآورده­های دامی توسعه داده شده­اند. در سال­های اخیر ساخت زیست حسگرهای الکتروشیمیایی در ترکیب با نانو مواد توجه زیادی را به خود جلب کرده­اند. در مطالعه حاضر یک زیست حسگر ایمپدیمتریک مبتنی بر نانو مواد شامل گرافن اکسید احیاشده و نانو ذرات طلا برای شناسایی آنتی­بیوتیک تتراسایکلین در نمونه‌های عسل توسعه داده شد. از تکنیک‌های ولتامتری چرخه­ای و طیف‌سنجی امپدانس الکتروشیمیایی برای ارزیابی سطح الکترود کاری استفاده گردید. مقادیر پیک جریان در حالت­های مختلف به ترتیب ۰۳۴/۰، ۰۴۸/۰، ۰۶۹/۰، ۰۲۰/۰ و ۰۱۵/۰ میکرو آمپر برای الکترود اصلاح‌نشده، تثبیت گرافن، طلا، آپتامر و آنتی‌بیوتیک دست آمد. مشخصه­های زیست حسگر شامل تکرارپذیری، تکثیر پذیری، پایداری و گزینش پذیری با استفاده از داده­های مقاومت انتقال بار مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاکی از قابل‌قبول بودن آن‌ها داشت. به‌منظور محاسبه درصد ریکاوری غلظت­های ۹-۱۰× ۱ و ۱۱-۱۰× ۱ مولار از تتراسایکلین تهیه و در نمونه‌های عسل تزریق گردید. نتایج نشان داد که زیست حسگر پیشنهادی درصد ریکاوری ۱/۹۴ تا ۴/۱۰۳ درصد را برای شناسایی تتراسایکلین در نمونه‌های عسل ارائه می­دهد.

دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۵- )
چکیده

این مطالعه به بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه در دوره (۲۰۱۰-۱۹۹۵) ،با تاکید بر توسعه مالی می پردازد. توسعه مالی به عنوان عاملی مهم در جذب FDI و پیش شرط اساسی بهره برداری از منافع FDI ، نه تنها جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه  را افزایش می دهد بلکه امکان بهره برداری از منافع FDI را برای این کشورها بوجود می آورد. با توجه به آن که نظام مالی از اجزای مختلف تشکیل شده و خدمات متنوعی ارائه می کند از این رو برای ارزیابی تاثیر توسعه مالی بر FDI از شاخص های مختلف که بیانگر توسعه اجزای مختلف نظام مالی(بازار سهام و نظام بانکی) و ابعاد مختلف توسعه مالی(اندازه کل نظام مالی و میزان فعالیت آن) است، استفاده شده است. نتایج نشان می هد که توسعه بازار سهام و نظام بانکی و همچنین ابعاد مختلف توسعه مالی(افزایش اندازه نظام مالی و میزان فعالیت آن)، همگی تاثیر مثبت و معنی دار بر جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه در دوره مورد بررسی دارند.

دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۵- )
چکیده

این مطالعه با تأکید بر توسعۀ مالی در بازۀ زمانی ۲۰۱۰-۱۹۹۵ به بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه می­پردازد. توسعۀ مالی به عنوان عاملی مهم در جذب FDI و پیش­شرط اساسی بهره­برداری از منافع FDI، جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه را افزایش می­دهد و حتی امکان بهره­برداری از منافع FDI را برای این کشورها بوجود می­آورد. با توجه به آن که نظام مالی از اجزای مختلف تشکیل شده و خدمات متنوعی ارائه می­کند. از این رو برای ارزیابی تأثیر توسعۀ مالی بر FDI از شاخص­های مختلفی استفاده شده است که بیانگر توسعۀ اجزای مختلف نظام مالی (بازار سهام و نظام بانکی) و ابعاد مختلف توسعۀ مالی (اندازۀ کل نظام مالی و میزان فعالیت آن) است. نتایج نشان می­دهد که توسعۀ بازار سهام و نظام بانکی و همچنین ابعاد مختلف توسعۀ مالی (افزایش اندازۀ نظام مالی و میزان فعالیت آن)، همگی تأثیر مثبت و معنی­داری بر جریان ورودی FDI به کشورهای در حال توسعه در دورۀ مورد بررسی دارند.

 
.واژگان کلیدی: سرمایه­گذاری مستقیم خارجی؛ توسعۀ مالی؛ بازار سهام؛ نظام بانکی
 
طبقه­بندی JEL:F۲۱ ، G۲۹، O۱۶، C۳۳

صفحه ۱ از ۱