جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای قاسملو
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش، طرح شکلپذیری روی بال یک پهپاد بهصورت تجربی و عددی موردمطالعه قرارگرفته است. شکلپذیری بال با طول و زاویه پسگرایی متغیر انجامگرفته که در آن مساحت و ضریب منظری با حفظ ساختار کلی بال تغییر مییابد. نتایج عددی با استفاده از نرمافزار فلوئنت و دادههای تجربی از تست تونل باد سرعت پایین در سرعتهای ۵۰، ۶۰ و ۷۰ متر بر ثانیه بهدستآمده است. میزان تغییر طول و تغییر زاویه پسگرایی مدل بال شکلپذیر نسبت به بال پایه، به ترتیب ۱۰ سانتیمتر (۳۰درصد) و ۱۲ درجه (۳۶ درصد) میباشند. نتایج بهدستآمده از این بررسی نشاندهنده بهبود ویژگیهای آیرودینامیکی بال شکلپذیر نسبت به بال پایه میباشد، این مسئله به فرم کاهش پسای القایی و افزایش راندمان آیرودینامیکی ظاهرشده است. طبق نتایج تجربی و عددی به دست امده برای بال شکلپذیر نسبت به بال پایه، مداومت پروازی به ترتیب ۶/۱۳ و ۵/۱۳ درصد و برد پروازی به ترتیب ۸۵/۸ و ۱۷/۸ درصد افزایش داشته است. مطالعات تجربی و عددی انجامشده نشان میدهد که بیشترین تغییر راندمان آیرودینامیکی مدل شکلپذیر نسبت به مدل پایه به ترتیب ۸/۱۳ و ۷/۱۳ درصد بوده که در زاویه حمله ۶ درجه و سرعت ۷۰ متر بر ثانیه اتفاق میافتد. در این تحقیق همچنین نشان دادهشده که چگونه میتوان از طرح بال شکلپذیر با طول متغیر بهعنوان یک روش جایگزین برای کنترل حرکات غلت استفاده نمود.
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده
بازگشت پلوم خروجی در اثر انبساط ناشی از اوج گرفتن یک موشک، تداخل و برهمکنش آن با بدنه موشک و بخصوص سینی کف همواره یکی از دغدغه های محققین و طراحان موشک بوده است. هدف از تحقیق فعلی، بررسی پارامترهای مختلف تاثیر گذار بر فرایند بازگشت پلوم بر بدنه یک موشک فرضی است. برای این کار شار حرارتی در شش ارتفاع مختلف و در نسبت فشارهای گوناگون بررسی شده و اثر پارامترهای مختلف، نظیر شرایط پروازی مختلف، مدلهای توربولانسی، مدلسازی یا عدم مدلسازی نازل و طول سینی کف موشک بر شار حرارتی وارد بر سینی کف و بدنه موشک بررسی شده است. در ادامه پدیده جدایش جریان دراثر القای پلوم بررسی شده است. جهت تولید شبکه و حل جریان از نرم افزارهای گمبیت و فلوئنت استفاده شده است. نتایج حاصل نشان داد با افزایش ارتفاع، جریان خروجی در پشت موشک به تدریج باز شده و در ارتفاعات بالا کل سینی کف را در بر می گیرد. همچنین نتایج نشان می دهد عدم مدلسازی جریان داخل نازل باعث انبساط سریع تر جریان در خروجی و کاهش شار حرارتی می شود. کاهش شار حرارتی در نقاط مختلف سینی کف متفاوت بوده و درنزدیکی نازل به ۸۳ درصد در فواصل دور از نازل به صفر می رسد. همچنین تاثیر افزایش طول سینی کف بررسی شد و ملاحظه گردیدکه با افزایش طول سینی کف، گردابه های انتهای جسم گسترده تر شده و باعث افزایش شار حرارتی می شود، به گونه ای که با دوبرابر شدن طول سینی، حداکثر شار حرارتی افزایشی ۲۰ درصدی دارد.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در تحقیق حاضر، از توانایی حل عددی نرمافزار انسیس فلوئنت استفاده شده است تا صدای تولید شده توسط جریان سرعت بالا بر روی یک استوانه با استفاده از قیاس آکوستیکی لایتهیل محاسبه شود. محاسبات بر روی یک استوانه (بخشی از ارابه فرود هواپیما) در سرعت ۷۰ متر بر ثانیه (سرعت نشست و برخواست هواپیماهای مسافربری) انجام شده است. در روش حاضر، ابتدا مسئله همانند یک حل عددی معمولی به صورت گذرا با زمان انجام میشود. در طی حل، اطلاعات منابع تولید نویز آیرودینامیکی بهعنوان ورودی تحلیلهای آکوستیکی در فایلهایی ذخیره میشود. سپس با حل معادلات آکوستیکی، میزان صدای تولید شده (با واحد دسیبل) در نقاطی که از پیش به عنوان میکروفون در مختصات دلخواه تعریف شدهاند، محاسبه میگردد. هدف از این تحقیق، علاوه بر بررسی توانایی حل عددی فلوئنت در محاسبه صدای حاصل از جریان، استفاده از روشی برای تخمین میزان افزایش صدا با افزایش طول سیلندر میباشد. در اصل با توجه به زمانگیر بودن حل عددی، میتوان صدای طول کوچکی از سیلندر را محاسبه کرد و بعد با استفاده از تقریب مهندسی، صدای جریان حول سیلندر با طولهای بزرگتر را تخمین زد. پس از انجام محاسبات لازم، نتایج مدلسازی بهصورت منحنیهای سطح فشار صوت حاصل از آنالوژی آکوستیکی و آنالیز طیفی فوریه، ارائه شدهاست. نتایج حل نشان میدهد که مدل آشفتگی شبیهسازی گردابه بزرگ مناسبترین مدل برای شبیهسازیهای آکوستیکی میباشد. همچنین فشار صوتی حاصل از روش تخمینی برای بررسی اثر افزایش طول سیلندر، تطابق خوبی با نتایج تجربی دارد.
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده
مقوله آیروآکوستیک، یکی از مباحث مهم در طراحی وسایل پرسرعت امروزی نظیر هواپیماهای غولپیکر و قطارهای سریعالسیر است. در همین راستا تلاش بر این است که این وسایل بهگونهای طراحی شوند که حداقل نویز آیردینامیک را داشته باشند. استوانه بهعنوان یک جسم پَخ کاربردهای گستردهای در طراحی تجهیزات مختلف نظیر ارابه فرود هواپیما دارد. بنابراین کاهش نویز استوانه میتواند کاربردهای گستردهای داشته باشد. در این مقاله یک روش برای کاهش نویز آیروآکوستیک حاصل از جریان روی استوانه ارایه و بهصورت عددی مطالعه شده است. این کار با مکش جریان به داخل شیارهایی روی استوانه انجام شده است. محاسبه عددی آکوستیک، به روش قیاس آکوستیک لایتهیل و با بهکارگیری معادلات موج فاکسویلیامهاوکینگز انجام شده است. حل جریان بهصورت سهبُعدی و گذرا با زمان و با استفاده از مدل اغتشاشی شبیهسازی گردابههای بزرگ انجام میشود. مشخصات شیارها نظیر ابعاد و فاصله آنها روی نویز آکوستیک تولیدشده مورد مطالعه قرار داده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که روش کنترل فعال ارایهشده در این مقاله، یک روش موثر و در عین حال ساده برای کنترل نویز است. استوانه مورد استفاده در تحقیق حاضر در جریان با سرعت ۲۵۰کیلومتر بر ساعت صدایی حدود ۱۱۰دسیبل تولید میکند. مطابق نتایج بهدستآمده میتوان گفت که با چیدمان بهینه و تعداد شیارها و سرعت مناسب مکش جریان میتوان سطح صدای حاصل از استوانه را تا حدود ۶۰دسیبل کاهش داد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۶ - ( مرداد ۱۴۰۱ )
چکیده
در این پژوهش تاثیر افزودن درصدهای مختلف عصاره مالت (۶، ۵/۴، ۳، ۵/۱ درصدv/v ) به آب سیب بر زندهمانی باکتری پروبیوتیکLactobacillus plantarum در طول یک ماه نگهداری در دمای ۴ درجه سلسیوس مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این جهت ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی آب سیب پروبیوتیک، آزمونهای اندازهگیری pH، اسیدیته، بریکس، قند کل، ارزیابی حسی انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت عصاره مالت در آب سیب میزان اسیدیته، بریکس، قند کل افزایش و pH کاهش یافت. به علاوه بیشترین اسیدیته و کمترین pH به نمونه آب سیب حاوی ۶ درصد (v/v) عصاره مالت تعلق داشت. همچنین افزودن عصاره مالت منجر به بهبود زندهمانی و افزایش جمعیت باکتری پروبیوتیک در نمونههای آب سیب نسبت به نمونه کنترل گردید. همچنین بین جمعیت باکتری پروبیوتیک L. plantarum در نمونههای آب سیب حاوی عصاره مالت تفاوت معناداری در پایان دوره نگهداری سرد مشاهده نشد) ۰۵/۰ < ( p. در آزمون ارزیابی حسی بالاترین امتیاز پذیرش کلی نیز توسط ارزیابان به ترتیب به نمونههای آب سیب حاوی ۵/۱ و۳ درصد عصاره مالت اختصاص یافت. با توجه به نتایج حاصل از افزودن عصاره مالت بر ویژگیهای آب سیب پروبیوتیک، آبمیوه تولیدی در این پژوهش میتواند جایگزین مناسبی برای آب میوه موجود در بازار با خواص فراسودمند باشد.