جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای قارونی


دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- بررسی تعامل وسیله نقلیه و خط آهن به علت ماهیت پیچیده خط و ناوگان، همواره یکی از مسائل دشوار در مهندسی راه آهن بوده است . درک این تعامل نه تنها در خطوط با خرابی های گوناگون بلکه در خطوط بدون خرابی نیز مسئله ای پیچیده است. زمانی که خرابی مانند کاریوگیشن ریل در این تعامل وارد می شود، تخمین نیروهای وارد بر خط و ناوگان بسیار مشکل خواهد شد. هرچند تخمین دقیق این نیروها تنها از طریق آزمایش های میدانی ممکن است، ولی اگر مدل سازی رایانه ای دقیقی در دسترس باشد می توان پیش بینی مناسبی از این نیروها داشت. در این مقاله سعی شده است تخمین مناسبی از نیروهای حاصل از عبور ناوگان باری و مسافری بر خط دارای خرابی کاریوگیشن ارائه شود. با داشتن این نیروها، تنش های وارد بر بالاست قابل محاسبه خواهند بود . در ادامه برای ناوگان باری و مسافری، نمودارهای تنش (در سطح بالاست) نسبت به طول موج کاریوگیشن رسم شده است. با استفاده از این نمودارها برای بار فراتر رفته AREMA محوری و سرعت معین، طول موج هایی ازکاریوگیشن که در آن تنش در سطح بالاست از مقادیر مجاز آیین نامه معرفی شده است. ایجاد Adams/Rail برای تخمین نیروهای وارد بر خط بالاستی مورد مطالعه، مدلی از ناوگان های باری و مسافری در نرم افزار شده و با سرعت های مختلف روی خط عبور داده شده اند.

دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف: بررسی مولکولی ژن نوکلئوپروتئین در ویروس‏های آنفلوانزای (H۹N۲) پرندگان و تعیین رابطه ژنیتکی آن با ویروس‏های سایر نقاط ایران و آسیا مواد و روش‏ها: کل ژن نوکلئوپروتئین در ۴ ویروس از جدایه‏های سال ۱۳۸۷ با روش RT-RCR تکثیر و تعیین توالی شد و برمبنای قطعه قابل تبدیل به پروتئین، درخت فیلوژنتیک رسم شد. نتایج: بررسی نوکلئوتیدهای ژن نوکلئوپروتئین نشان می‏دهد که هیچ‏گونه حذف یا اضافه شدنی در ژن نوکلئوپروتئین ویروس‏های مورد مطالعه در مقایسه با ویروس A/turkey/winconsin/۶۶ که پروتوتیپ ویروس‏های H۹N۲ است، مشاهده نمی‏شود ولی جدایه‏های این مطالعه همانند دیگر سویه‏های قبلی ایران چندین جهش نقطه‏ای را در طول این ژن نشان می‏دهند. تشابه ۷/۹۶- ۶/۹۹ درصد بین اسیدهای آمینه ویروس‏های مورد مطالعه وجود دارد. میزان شباهت ژن نوکلئوپروتئین ویروس‏های مورد مطالعه با ویروس‏های H۹N۲ جدا شده از انسان درهنگ کنگ، برای ویروس A/Hk/۲۱۰۸/۲۰۰۳ ۵/۹۱- ۹۲ درصد و برای ویروس A/HK/۱۰۷۳/۹۹ ۹/۹۱- ۳/۹۲ است. براساس آنالیز فیلوژنیتیک، ژن نوکلئوپروتئین ویروس‏های آنفلوانزای (H۹N۲) در زیرشاخه ویروس‏های A/Quail/Hong Kong/G۱/۹۷ که به‏نظر می‏رسد دهنده شش ژن داخلی به ویروس آنفلوانزای فوق حاد H۵N۱ است، قرار می‏گیرد. نتیجه‏گیری: نتایج این تحقیق نشان می‏دهد در طول سال‏های شیوع ویروس آنفلوانزا ژن نوکلئوپروتیئن ویروس‏های آنفلوانزای (H۹N۲) کشور به‏خوبی حفظ شده است و تغییرات ویروس‏های آنفلوانزای H۹N۲ کشور احتمالاً در اثر تجمع جهش‏های نقطه‏ای، رخ داده است.

دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

 
چکیده
در این تحقیق نانو ذرات پلی پیرول  (PPy) و نانوکامپوزیت پلی پیرول-اکسید روی  (PPy-ZnO)به روش شیمیایی بر روی فیبر پلی استری درحضورکلریدآهن ۳ سنتز گردیده و فیبرهای هادی الکتریسیته تهیه شد. اندازه، شکل و مورفولوژی ذرات سنتز شده با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان دادند پلی پیرول های سنتز شده کروی شکل و در ابعاد ۶۰-۱۵۰ نانومتر می باشند در حالی که ذرات نانوکامپوزیت پلی پیرول-اکسید روی دانه ای شکل بوده و در ابعاد۳۰-۱۲۰ نانومتر می باشند. فیبر پلی پیرول و پلی پیرول-اکسید روی تهیه شده به عنوان حسگر در آنالیز و اندازه گیری رطوبت در نمونه های مختلف آرد مورد استفاده قرار گرفت. از طرح آماری مرکب مرکزی برای بهینه سازی شرایط آنالیز حسگر ها از جمله دما، زمان و مقدار نمونه آرد استفاده شد. نتایج بدست آمده شرایط بهینه متفاوتی را برای دو حسگر نشان داد. مقایسه حساسیت دو حسگر به رطوبت آرد نشان داد که حسگر پلی پیرول-اکسید روی نسبت به حسگر پلی پیرول حساسیت بهتری دارد. نتایج نشان داد که حسگر پلی پیرول-اکسید روی در محدوده ۰۲/۰ تا ۲۵/۰ درصد به راحتی می تواند رطوبت در نمونه های آرد را شناسایی و اندازه گیری کند.

دوره ۱۵، شماره ۸۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
عصاره­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­  گیاه مایه پنیر از زمان­های قدیم جهت ساخت پنیر استفاده شده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی فعالیت­های پروتئولیتیک پروتئازهای میوه ویتانیا کوآگولانس در مقایسه با کیموزین در تولید پنیر بود. پروتئازهای میوه ویتانیا کوآگولانس به صورت نسبی خالص­سازی شدند و اثرات آنها بر سوبسترای شیر گاو مورد سنجش واقع شد. دما و pH مطلوب برای فعالیت پروتئازهای میوه ویتانیا کوآگولانس به ترتیب ۷۰ درجه سانتی­گراد و ۵/۵ بود، هرچند کیموزین نسبتاً به دما حساس­تر است و فعالیت انعقادی مطلوب آن در دمای ۵۰ درجه سانتی­گراد صورت می­گیرد. افزایش دما منجر به تقویت فعالیت­های انعقادی کیموزین و پروتئازهای میوه ویتانیا کوآگولانس گردید اما افزایشpH  بالاتر از ۵/۵ نتوانست تاثیر مطلوبی بر کیفیت لخته داشته باشد. همچنین اضافه کردن مقادیر مختلف کلرید کلسیم تاثیری بر فعالیت انعقادی آنزیم­های میوه ویتانیا کواگولانس نداشت و تفاوت معنی­داری در میزان ازت محلول و پروتئین تام در آب­پنیر تولیدی توسط عصاره مایه پنیر گیاهی و کیموزین وجود نداشت. علاوه بر این، بررسی الگوی الکتروفورتیک پروتئین­های حاصل از آب­پنیر تولید شده توسط عصاره در مقایسه با کیموزین نشان داد که پپتیدهای کوچکی توسط عصاره تولید نمی­شود و پنیر تلخی تولید نمی­کند. بنابراین، آنزیم­های میوه ویتانیا کوآگولانس و کیموزین فعالیت نسبتاً مشابهی در pH و دماهای متفاوت بر سوبسترای شیر گاو نشان دادند و مشخص شد که میوه­های ویتانیا کوآگولانس پتانسیل استفاده به عنوان رنت را دارند و می­توانند در تولید پنیر به عنوان آنزیم­های جایگزین مورد استفاده قرار گیرند.

صفحه ۱ از ۱