جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای فصیحی
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
حذف سولفیدهیدروژن از آب ترش قبل از استفاده یا رها سازی آن در محیط زیست ضروری است. با توجه به هزینه بالا روشهای متداول برای حذف آن، روش های زیستی به عنوان یک جایگزین مناسب برای حذف سولفید هیدروژن از آب ترش می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
حذف زیستی سولفیدهیدروژن از آب ترش در راکتور ناپیوسته و با استفاده از گونه تیوباسیلوس بهعنوان گونه غالب در جامعه میکروبی، مورد بررسی قرار گرفت. مدلی مفهومی بهمنظور توصیف فرایند تجزیه زیستی سولفید توسعه داده شد. مدل، انتقال بین فازی اکسیژن و سولفیدهیدروژن، اکسایش زیستی سولفید به گوگرد عنصری و سولفات و همچنین اکسایش شیمیایی سولفید به تیوسولفات را در فاز مایع در نظر میگیرد. معادلات مورد استفاده در مدل با استفاده از مفاهیم بقای جرم و واکنشهای زیستی استخراج شد. چندین آزمایش برای بهدست آوردن مقادیر تجربی تغییرات غلظت پیشماده (سوبسترا) و محصولات، نسبت به زمان انجام و کالیبره کردن مدل با استفاده از این دادههای تجربی صورت گرفت. برای کالیبره کردن مدل از کمینهکردن اختلاف دادههای تجربی و پیشبینیهای مدل بهوسیله روش بهینهسازی، ازدحام ذرات و حل همزمان معادلات دیفرانسیل حاکم بر سامانه استفاده شد. آزمایش اضافه برای اعتبارسنجی مدل (استفاده نشده در کالیبره کردن مدل) انجام و نتایج آن با پیشبینیهای مدل، مقایسه شد که نشاندهنده دقت بالای مدل ارائه شده بود. یکی از نوآوریهای مدل در نظر گرفتن مسیرهای متفاوت برای اکسایش سولفیدهیدروژن است که در حقیقت مفهوم انتخابپذیری محصول را در خود گنجانده است.
یکی از مهمترین مولفهها در تعیین میزان فعالیت باکتریها، نرخ ویژه مصرف اکسیژن است. مقدار تخمین زده شده برای این مولفه در تمامی آزمایشهای اکسایش سولفیدهیدروژن، تقریباً ثابت و برابر با ۱۶ (میلیگرم اکسیژن بر گرم زیستتوده بر دقیقه) بود که نشاندهنده مستقل بودن این مولفه از غلظت ماده اولیه و باکتری است. نتایج بهدست آمده نشان داد که باکتریها بیشتر تمایل به اکسایش ناقص سولفیدهیدروژن به گوگرد را دارند؛ اگرچه میزان تمایل برای انتخاب مسیر اکسایش به میزان در دسترس بودن پیشماده و اکسیژن محلول بستگی دارد. علاوه براین مشخص شد که باکتریها قادر به اکسایش کل پیشماده به گوگرد حتی در غلظتهای بالای پیشماده نیستند و در هر شرایط، بخشی از پیشماده به سولفات تبدیل خواهد شد.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۸۵ )
چکیده
چکیده
حسب بند ۲ ماده ۴۹۰ قانون مدنی، مستأجر مکلف است عین مستأجره را برای همان مصرفی که در اجاره مقرر شده و در صورت عدم تعیین، در منافع مقصود که از اوضاع و احوال استنباط میشود، استعمال نماید. در صورت تخلف مستأجر از این تکلیف و عدم امکان منع او، طبق ماده ۴۹۲ قانون مزبور موجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت. مفهوم و مصادیق استیفای منفعت مغایر با مورد اجاره و نیز آثار آن، در قانون مدنی و قوانین روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۵۶، ۱۳۶۲ و ۱۳۷۶ به خوبی تبیین نشده است. در این مقاله تلاش بر آن است که بر اساس منابع فقهی این مسأله تجزیه و تحلیل شود و مفهوم و مصادیق استیفای منفعت مغایر با مورد اجاره در سه نوع اجاره اشیا، اشخاص و حیوانات نیز بررسی شود. همچنین آثار استیفای منفعت مغایر و ضمانت اجرای این تخلف مستأجر شامل حق فسخ موجر در صورت عدم امکان منع مستأجر، ضمان مستأجر نسبت به عین مستأجره و ضمان مستأجر نسبت به منافع تبیین شده است. جمع میان تعهد مستأجر به پرداخت اجرتالمسمی و پرداخت اجرتالمثل منافع مغایر، در مواردی که منفعت مقرر در اجاره با منفعت مغایر استیفاشده، مانعهالجمع است و مبتنی بر نظریه امکان ملکیت منافع متضاد بوده که در این مقاله ضمن طرح این نظریه، آرای حقوقدانان نیز نقد و بررسی می شود.
دوره ۱۰، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده
نقشآفرینی پررنگ زنانِ مبارزِ ایرانِ عصر پهلوی در شکلگیری و تسریع جریاناتی که به انقلاب ۱۳۵۷ منجر شد، جایگاه تاریخی ویژهای را برای آنان رقم زده است. آگاهی از این جایگاه برجسته، بیشک در رویآوری بخشی از آنان به ثبت تجربیات زیستۀ خویش بهشکل خودزندگینامهنویسی مؤثر بوده است. با پذیرش خودزندگینامهنگاری بهعنوان عرصهای برای بازنمایی هویت و روایت خویشتن - که جنسیت پایه و اساس آن است - این پژوهش بر آن است تا با استفاده از رویکرد تفسیری ـ هرمنوتیکی در چارچوب مفهومی «هویت روایی پل ریکور» ـ از یک سو به بررسی جایگاه زبان و زمان در سطح روایت و از سوی دیگر، به چگونگی بازتاب هویت زنانه در قالبهای روایتیِ بازتعریفشده در نظریۀ مذکور، با تکیه بر متن خاطرات زنان سیاسی عصر پهلوی بپردازد. حضور ۹ زن در گفتمان مبارزاتی چپ و ۳ زن در زیرمجموعۀ ایدئولوژی اسلامی و همچنین، بازتاب هویت و دغدغههای جنسیتی در زیرمجموعۀ هویت سازمانی، بهخوبی نشان میدهد که گفتمان مبارزاتی و ایدئولوژی سازمانی، بر هویت جنسیتی زنانۀ این خاطرهنگاران سیطره داشته است. انسجام روایتی، عدم تکخطی بودن روایت، برقرار بودن رابطۀ «همزمانی» و «درزمانی» بین زمان زیسته و زمان روایت و همچنین، رابطۀ مستقیم زمان روایت در زبان راوی، از دیگر نتایج تحقیق است که باید بدان اشاره کرد.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
فعالیت مسیر پیامرسانی Wnt در سرطان کولورکتال به شدت افزایش پیدا میکند. به همین دلیل، پیدا کردن تنظیمکنندههای مثبت و منفیِ جدید برای این مسیر یک استراتژی درمانی و تشخیصی سرطان کلورکتال محسوب میشود. تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیکی ما نشان داد که hsa-miR-۴۲۴ (miR-۴۲۴) میتواند بعنوان تنظیم کنندهی احتمالی مسیر پیامرسانی Wnt باشد. بر همین اساس، ابتدا سطح بیان miR-۴۲۴ در بافتهای سرطان کولورکتال با جفتهای طبیعی مقایسه و نتایج حاصل از RT-qPCR حاکی از افزایش بیان معنیدار miR-۴۲۴ (p < ۰,۰۱) بود. سپس، آنالیزهای مولکولی با تکنیکهای Top/Fop Flash و RT-qPCR نشان داد که بیشبیان miR-۴۲۴ منجر به افزایش فعالیت مسیر Wnt در رده سلولی SW۴۸۰ میشود. علاوه بر این، از مولکولهای کوچک IWP-۲ و PNU-۷۴۶۵۴ برای مهار مسیر پیامرسانی Wnt استفاده و بیشبیان miR-۴۲۴ حاکی از این بود که miRNA ی مذکور تأثیر خود را در سطح تخریب کمپلکس β-کاتنین اعمال میکند که بدین منظور سنجش دوگانهی لوسیفراز miR-۴۲۴ با APC انجام و برهمکنش آنها تائید شد. به طور کلی، نتایج ما miR-۴۲۴ را بعنوان تنظیمکنندهی مثبتِ مسیر پیامرسانی Wnt معرفی کرده و miRNA ی مورد نظر میتواند یک پیشآگهی احتمالی برای سرطان کورکتال باشد.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف: CtxB با تحریک تولید آنتیبادی علیه CtxB منجر به اثر بخشی واکسن شده است تلاشهای مختلفی در راستای افزایش تولید این آنتیبادی صورت پذیرفته شده است. کایتوسان پلیساکاریدی است که میتواند به مخاط بچسبد؛ این ماده با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد از جمله زیستسازگاری، زیستتخریبپذیری، چگالی بار بالا و غیر سمی، پتانسیل بسیار زیادی برای تحویل واکسن خوراکی دارد.
مواد و روشها: دراین مطالعه از نانوکایتوسان و نانوکپسول بهعنوان یک سیستم حامل برای ارایه خوراکی CTXB استفاده شد. نانوکایتوسان حاوی آنتیژن توسط الکترواسپینینگ محلول کایتوسان / AcOH آماده شد. آنتیژن در داخل نانوالیاف کایتوسان از طریق تجزیه و تحلیل طیفسنجی مادون قرمز تأیید شد. خوکچههای هندی توسط تلقیح مستقیم نانوالیاف کایتوسان حاوی آنتیژن به داخل حفره دهانی ایمن شدند. پاسخهای ایمونوگلوبولین سرمG (IgG) و ایمونوگلوبولین رودهای A (IgA) آنتیبادی تعیین شد.
نتایج: خوکچههای هندی بهوسیله کایتوسان همراه با آنتیژن یا آنتیژن به تنهایی ایمن شدند. نتایج بهدست آمده نشانگر پاسخ بسیار زیاد آنتیژن همراه نانوفیبر و نانوکپسول بود. آنتیبادی IgA و IgG پس از تجویز خوراکی CtxB تولید نشد. نتایج آنتیبادی تولید شده با استفاده ازآزمون ANOVA و LSD تجزیه و تحلیل شد.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که در روش خوراکی میتوان با نانویی کردن آنتیژن تیتر آنتیبادی را بالا برد. این سیستم میتواند برای انتقال دیگر آنتیژنها استفاده شود.
دوره ۱۸، شماره ۷ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده تشعشع حرارتی نقش کلیدی در انتقال حرارت بین شعله و محیط اطراف آن دارد. بنابراین ارائه روشی قابل اعتماد برای اندازهگیری تشعشع شعله در مطالعه احتراق امری ضروریست. این درحالیست که اندازهگیری شار تابشی از شعله در محفظه به دلیل تأثیر دیوارهها چالش برانگیز است. تشعشع ساطع شده توسط دیوارهها و بازتابش تشعشع شعله از دیوارهها باعث مداخله در اندازهگیری تشعشع شعله میشود. دیوارههایی با دمای بالا یا بازتابش بالا، میتواند باعث افزایش خطا در اندازهگیری تشعشع شعله شود. در این مقاله، پارامترهای مختلف مؤثر در شدت تشعشع شعله مورد بررسی قرار گرفته است. این بررسیها بر اساس شدت تشعشع دیواره و شار حرارتی تشعشعی دیواره انجام شده است. برای محاسبه تشعشع شعله یک روش نظری ارائه شده است که برای تأیید درستی آن، با نتایج شبیهسازی عددی مقایسه شده است. در این شبیهسازی مشعل SM۱ دانشگاه سیدنی مورد بررسی قرار گرفته و از مدل احتراقی فلیملت پایا و مدل توربولانسی k-ɛ اصلاح شده، بهره برده شده است. به دلیل پایین بودن ضخامت اپتیکی مدل مورد مطالعه، در شبیهسازی عددی از مدل تشعشعی DO استفاده شده است. نتایج شبیهسازی عددی با نتایج تئوری مطابقت خوبی داشت و تخمین تشعشع شعله از دقت قابل قبولی برخوردار بود. نتایج نشان داد اختلاف تشعشع شعله از تشعشع دیواره هنگامی بیشتر از ۲۵% میشود که مقدار ضریب تشعشع دیواره از ۰,۸ کوچکتر و یا دمای دیواره از ۳۳۰k بیشتر شود.