جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای فسنقری
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
ژرار ژنت با مطرح کردن مقولۀ پیرامتنیت، توانست تا مرزهای تحلیل و مطالعۀ تصویر روی جلد کتاب را به سوی آراء نشانهشناسی بکشاند تا لایههای معنایی طرح روی جلد کتاب را بازشناساند. محمد تیمور، اولین مجموعه داستان کوتاه جامعۀ عرب را با عنوان «ماتراه العیون» نوشت. حال مسأله آن است که ارتباط و انسجام معنایی طرح روی جلد کتاب «ماتراه العیون» با ارزیابی نشانهشناسی تا چه میزان قابلیت پیرامتنی طرح را با درونمتن کتاب هموار میسازد. پژوهش حاضر بر آن است تا لایهها و اجزای نمادین طرح روی جلد کتاب «ماتراه العیون» را به عنوان پیرامتنِ کتاب، مورد هدفِ واکاوی نشانهشناسی قرار دهد تا بتواند به درک لایههای معنایی و ارتباطی طرح روی جلد کتاب با متن داخلی و اهداف ثانوی نویسنده دست یابد و در این راستا از روش توصیفی-تحلیلی با رویکرد نشانهشناسی دیداری بهره جسته است. نتایج حاکی از آن است که پیرامتن طرح روی جلد کتاب با کاربرد رنگها که برجستهترین جزء کاربردی طرح هستند، کاربرد شکلِ چشم و خطوط شکستۀ پشت چشم و کاربرد حرف «م» و «الف» متصل به «م» قادر بوده تا انعکاسی از عنوان کتاب و تجربیات نویسنده باشد و به طور موازی با متن داخلی ارتباط معنایی داشته باشد.
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
یادگیری زبان فرانسه بهعنوان یکی از زبانهای خارجی، با پیچیدگیهای خاصی همراه است که گاهی موجب کاهش انگیزه و عملکرد تحصیلی در میان دانشجویان میشود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه راهبردهای شناختی و فراشناختی ونشاط ذهنی با سرزندگی تحصیلی دانشجویان زبان فرانسه انجام شد. روش تحقیق از نوع ترکیبی (کمی و کیفی) بوده و در دو مرحله انجام گرفته است. در بخش کمی، دادهها از طریق پرسشنامههای استاندارد سرزندگی تحصیلی، نشاط ذهنی و راهبردهای شناختی و فراشناختی گردآوری شد. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان زبان فرانسه دانشگاه حکیم سبزواری (۶۱ نفر) بود که با روش تمامشماری، همه آنها در پژوهش شرکت کردند. در بخش کیفی، با استفاده از مصاحبههای نیمهساختاریافته با ۱۰ نفر از استادان زبان فرانسه دانشگاههای ایران، دیدگاهها و تجربیات آنان در زمینه سرزندگی تحصیلی و عوامل مؤثر بر آن بررسی شد. دادههای کمی با روشهای آماری توصیفی و دادههای کیفی با روش تحلیل محتوای استقرایی تحلیل گردید. یافتههای کمی نشان داد که استفاده از راهبردهای شناختی و فراشناختی و نشاط ذهنی تأثیر مثبتی بر افزایش سرزندگی تحصیلی دانشجویان دارد. همچنین، نتایج کیفی بیانگر آن بود که متغیرهای اجتماعی، خانواده، هیجانهای آموزشی، هدفگزینی یادگیرنده، راهبردهای یادگیری، کارکردهای شناختی، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای شناختی و عاطفی، برانگیزانندههای رفتار تحصیلی، محتوای آموزشی، متغیرهای شخصی یاددهنده، مهارتها و فنون تدریس یاددهنده و انگیزشی عمل کردن یاددهنده از جمله عوامل مؤثر بر سرزندگی تحصیلی دانشجویان هستند.
دوره ۲، شماره ۵ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی مدل ساختاری تأثیر ادراک و نگرش بر مسئولیت اجتماعی، هویت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان ادارات ورزش و جوانان بود. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود که بهشکل میدانی انجام گرفت. جامعۀ آماری تمام کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان رضوی بودند (۱۸۰ نفر). روش نمونهگیری بهصورت کلشمار بود. ابزار تحقیق پرسشنامۀ تحقیق بارانتس (۲۰۱۲) بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به تأیید ۱۲ نفر از استادان مدیریت ورزشی رسید. ضریب آلفای کرونباخ کل پرسشنامه برابر ۰,۸۳ بود که نشاندهندۀ پایایی مناسب ابزار اندازهگیری است. برای تجزیهوتحلیل اطلاعات از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزار اسمارت پی.ال.اس. نسخۀ ۲ استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که ادراک از مسئولیتهای اجتماعی بر نگرش مسئولیت اجتماعی، هویت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی تأثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین نگرش نسبتبه مسئولیتهای اجتماعی بر هویت سازمانی تأثیر مثبتی داشته و هویت سازمانی نیز بر رفتار شهروندی کارکنان تأثیر مثبت و معناداری دارد. براساس نتایج تحقیق انجام مسئولیت اجتماعی و ایجاد ادراک و نگرش مثبت به آن در کارکنان میتواند در تقویت هویت سازمانی کارکنان و رفتار شهروندی سازمانی آنان مؤثر باشد.
دوره ۷، شماره ۷ - ( شماره ۷ (پیاپی ۳۵)- ۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه زبان نه تنها مهمترین ابزار ارتباطی، بلکه بهمثابه هسته اصلی و شکل دهندهی فرهنگ محسوب میشود. چگونگی ارتباط میان زبان و فرهنگ و تأثیر متقابل آن دو در برقراری ارتباط بین کاربران زبان با فرهنگهای متفاوت از اهمیت بالایی برخوردار بوده و توجه بسیاری از محققان را به خود معطوف داشته است. با توجه به نقش مهم و اساسی فرهنگ در برقراری ارتباطات بینافرهنگی، پژوهش حاضر بر آن است تا به بررسی این رابطهی دوسویهی در امر ارتباطات میان ایرانیان و فرانسویان بپردازد. برای تحقق این هدف، ابتدا به معرفی پیشینه و کارهای انجام شده در این زمینه پرداخته خواهد شد. آنگاه ضمن تبیین مبانی نظری رابطهی متقابل زبان و فرهنگ، نقش اساسی شناخت و درک مؤلفههای فرهنگی در برقراری ارتباط مؤثر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای این منظور، یکی از متغیرهای فرهنگی مؤثر در ارتباطات میانفرهنگی یعنی تعاملات کلامی در دو فرهنگ فارسی و فرانسه بر اساس نظریهی کنش گفتاری آستین مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته، با ارائهی مثالهای مختلف، کاربردها، تفاوتها و تشابهات این متغیر فرهنگی در هر دو محیط کلامی تبیین میشود. نتایج این تحقیق حاکی از ضرورت توجه به تفاوتهای فرهنگی بهمنظور جلوگیری از بروز برخی از سوء برداشتها و برداشتهای غلط حین برقراری ارتباط کاربران زبان با فرهنگهای فرانسه و فارسی است.
دوره ۹، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این تحقیق کیفی بررسی مقایسهای آسیبها و مشکلات تدریس و یادگیری درس زبان انگلیسی و زبان عربی در دبیرستانهای ایران با استفاده از روش دادهبنیاد یا نظریۀ گروندد است. از طریق مصاحبۀ نیمه ـ ساختاری با پنج دبیر زبان انگلیسی و هفت دبیر عربی که با نمونهگیری نظری از بین دبیران دبیرستانهای مختلف شهر سبزوار، انتخاب شدند، دادههای این تحقیق جمعآوری شد. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار مکس کیودا
(MAXQDA) و بر اساس سه سطح کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نظریۀ دادهبنیاد صورت گرفت. دو مدل نظری آسیبشناسی زبان عربی و نیز آسیبشناسی زبان انگلیسی ارائه شد که در هر یک، مشکلات تدریس و یادگیری زبان (عربی/ انگلیسی) بهعنوان مقولۀ اصلی و معلم، دانشآموز و امکانات آموزشی بهعنوان مقولههای ثانویه مطرح شد. نتایج تحقیق نشان داد که با وجود بعضی تفاوتها بین این دو زبان، برخی مشکلات تدریس و یادگیری بین زبان عربی و انگلیسی مشترک هستند. در این مقاله پیامدهای آموزشی متعددی در رابطه با دبیران، دانشآموزان و برنامهریزان درسی نیز مورد بحث قرار گرفته است.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷- )
چکیده
در بیشتر محیطهای زندگی، نویزهای مختلفی حضور دارد که دادههای صوتی را تخریب میکند. در این مقاله روشی را معرفی میکنیم که در آن با استفاده از برنامهنویسی ژنتیک، نویز افزوده شده به دادههای صوتی کاهش داده میشود تا دادههای با کیفیت بهتری بهدست آید. به این منظور ترکیب دو روش تفاضل طیفی و برنامهنویسی ژنتیک برای بهسازی گفتار پیادهسازی شده است. در این روش در مرحله اول، نویز به روش تفاضل طیفی کاهش مییابد. در گام بعدی، برای بهسازی بیشتر، از روش برنامهنویسی ژنتیک استفاده میشود. در این گام درختهایی آموزش داده میشود که گفتار خروجی الگوریتم تفاضل طیفی را به دادههای تمیزتری نگاشت میکند. برتری روش ترکیبی پیشنهادی در بهسازی گفتار اثبات شده و بهبودی در حدود ۲ تا ۵/۶ دسیبل در نسبت سیگنال به نویز حاصل شده است. مقایسه روشهای برنامهنویسی ژنتیک، شبکهعصبی، تفاضل طیفی و روش ترکیبی حاضر در بهسازی گفتار نشان میدهد که در مجموع، روش ترکیبی تفاضل طیفی- برنامهنویسی ژنتیک نسبت به سایر روشها نتایج بسیار بهتری را ارائه میکند.