جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای فتحیان
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۱ )
چکیده
-
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۴- )
چکیده
منابع انسانی نقشی کلیدی در جامعه و سازمان برعهده دارند لذا وجود نظام مشاوره هوشمند و منطقی به منظور انتخاب مسیر شغلی مناسب برای شاغلین از اهمیتی ویژه برخوردار است. امروزه هوش مصنوعی در زمینههای مختلف علوم، مهندسی، کسب و کار، تولید، مدیریت و بسیاری دیگر از رشتهها بهکارگیری میشود. سیستمهای خبره نیز بهعنوان یکی از ابعاد هوش مصنوعی جایگزین برخی از فعالیتهای انسانی در سازمانهای بزرگ و متوسط شده است. روش استنتاج مبتنی بر حالت(case) رویکردی جدید برای حل مسائل میباشد که با سایر روشهای مورد استفاده در هوش مصنوعی در بسیاری جهات تفاوت دارد این روش برای حل مسائل جدید از تجربه قبلی در زمینه موردنظر استفاده میکند.
این مقاله نتیجه یک کار پژوهشی است که به معرفی مدلی برای طراحی یک نظام مشاوره شغلی هوشمند با استفاده از استنتاج مبتنی بر حالت میپردازد. نظام مذکور که مشاغل مناسب برای داوطلبین را شناسایی و توصیه میکند در یک سازمان نمونه مورد استفاده قرار گرفته است.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده
پول از عناصر زندگی بشر است که در زمانهای مختلف شکلهای متفاوتی از آن رایج بوده است. یکی از انواع داراییهای دیجیتال نوظهور که اصطلاح پول به آنها اطلاق شده است، رمزارزها هستند. گسترش فناوری بلاکچین وانواع ارزهای رمزنگاریشده، بسیاری از بانکهای مرکزی را در سراسر دنیا به انجام پژوهشهایی برای صدور ارز دیجیتال سوق داده است. هدف از انجام این پژوهش، تدوین راهبردهای بهکارگیری رمزارز ملی در سیستم بانکی میباشد. جمعآوری دادهها از راه مطالعات کتابخانهای و مصاحبه با خبرگان انجام شده است. براساس نتایج حاصل، پرسشنامهای شامل نقاط قوت و ضعف سیستم بانکی و فرصتها و تهدیدات پیش روی آن تدوین و بهوسیله اعضای نمونه آماری تکمیل شده است. با استفاده از نرمافزار اس پی اس اس۱ هر گروه از این عوامل بهترتیب اهمیت اولویتبندیشده و با استفاده از ماتریس سوات۲ راهبردهای بهکارگیری و توسعه رمزارز ملی استخراج شده است. راهبرد انتشار رمزارز ملی بر بستر بلاکچین داخلی بهوسیله بانک مرکزی با پشتوانه پول ملی، طلا و ذخایر خارجی آن و با مشارکت بانکهای تجاری، مهمترین و انتشار رمزارز مشترک با همسایگان و شرکای تجاری بر بستر بلاکچین مشترک برای آسانسازی مبادلات پولی بین طرفین بهعنوان کماهمیتترین راهبرد انتخاب شده است.
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در شرایط حرارتی بحرانی، بدن انسان قادر نیست تا از طریق سازوکارهای فیزیولوژیکی تنظیم حرارت خود را با محیط تطبیق دهد. در چنین شرایطی، یکی از راهکارهای مؤثر در جهت حفاظت از بدن افراد در مقابل آسیب های حرارتی، استفاده از پوشش های محافظ است. بر این اساس، در تحقیق حاضر تاثیر استفاده از مواد تغییرفازدهنده بر عملکرد پوشش های محافظ آتش نشانان تحت شرایط بحرانی گرمای سوزان به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. نوآوری اصلی این تحقیق، مدلسازی همزمان یک پوشش محافظ حاوی مواد تغییرفازدهنده به همراه سازوکارهای فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن انسان می باشد. برای این منظور، یک پوشش محافظ چند لایه شامل یک لایه ماده تغییرفازدهنده در نظر گرفته شده و عملکرد حرارتی آن تحت شرایط گرمای سوزان به ازای سه آرایش مختلف برای چینش لایه های لباس بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که بهترین موقعیت برای قرارگیری مواد تغییر فازدهنده در پوشش های محافظ، لایه میانی لباس است. همچنین، بهترین دمای ذوب برای ماده تغییر فاز دهنده مذکور، دمایی حدود ۴۰ درجه سلسیوس می باشد. علاوه بر این، نتایج حاکی از آن است که استفاده از مواد تغییرفازدهنده در پوشش های محافظ می تواند زمان تاب آوری حرارتی افراد تحت شرایط گرمای سوزان را از حدود ۳۰۰ ثانیه (برای لباس محافظ فاقد ماده تغییر فاز دهنده) تا حدود ۹۰۰ ثانیه افزایش دهد.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
مقاله پیشرو به ارائه یک سنسور نیروی نرم با صرفه اقتصادی بالا، مناسب برای کاربردهای رباتیک نرم که مستلزم انعطافپذیری بالا و گستره اندازهگیری وسیع نهفقط به صورت نقطهای بلکه به صورت سطحی میباشند، میپردازد. همه سنسورهای نیرویی که با سنسور اثر هال تاکنون ساخته شدهاند، با اندازهگیری میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط یک تکه آهنربای جامد در نزدیکی سنسور اثر هال، به سنجش نیروهای اعمالی میپردازند. سنسور نیروی معرفی شده در این مطالعه، با اندازهگیری تغییرات چگالی شار مغناطیسی حاصل از پودر مغناطیسی مخلوط شده با سیلیکون رابر، هنگامی که تحت فشار حاصل از نیروی عمودی قرار میگیرد، به نیروسنجی میپردازد. سنسور در ابعاد و با غلظتهای متفاوت پودر مغناطیسی طراحی و ساخته شده است تا به یک طراحی بهینه ازنقطهنظر حساسیت در کنار خواص خطی قابلقبول منجر شود. بررسی نتایج حاصل از آزمونهای تجربی نشان میدهد که با تنظیم خواص فیزیکی و ویژگیهای ساختاری سنسور میتوان به گسترههای کاری مختلف با حساسیتهای معین دست پیدا کرد. این سازگاری و انطباق بالا در کنار اعتمادپذیری قابلقبول در بسیاری از اجزای اندازهگیر نیروی نرم در کاربردهای امروزی بهخصوص در زمینه رباتیک نرم مورد نیاز میباشد.
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه ظهور خدمات مبتنیبر وب مانند تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی و موارد مشابه موجب ایجاد تغییرات اساسی در روش زندگی انسانها شده است. وب یک رسانه ارتباط مستقیم با هزینه کم را برای ارائه خدمات کسب و کارها به مشتریانشان فراهم میکند. کسب و کارها برای فعالیتهای ترویجی و بازاریابی هدفمند نیاز به ثبت، بررسی و تحلیل رفتار کاربران و کشف دانش نهفته در آن را دارند تا بتوانند محتوا و ظاهر وب سایت خود را با علایق و نیازهای کاربران سازگار و شخصیسازی کنند. در این راستا برای تحلیل رفتار کاربران و ارائه پیشنهادات پویا و متناسب با الگوهای رفتاری آنها میتوان از تکنیکهای وبکاوی استفاده کرد. در این پژوهش مدلی ارائه شده است که به کمک آن میتوان رفتار کاربران الکترونیکی را تحلیل و پیشبینی کرد. در این مدل ابتدا کاربران به کمک الگوریتم انتشار کشش خوشهبندی شدهاند و سپس به وسیله الگوریتم کاوش الگوهای ترتیبی سی.ام. اسپید رفتارشان تحلیل شده است. در گام بعد برای هر خوشه پروفایل کاربری مختص آن خوشه تشکیل میشود. سپس به کمک این پروفایلها میتوان توصیههایی را به کاربران جدید ارائه کرد. نتایج بهدستآمده حاکی از این است که مدل ارائه شده کارایی قابل قبولی دارد.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
بانکداری متمرکز سامانهای جامع و یکپارچه برای پاسخدهی به موقع و دقیق به تقاضاهای مشتریان و گزارشگیری از اطلاعات آنهاست که این کار را از طریق کانالهای مختلف ارتباطی بین مشتریان و بانکها و یک پایگاه داده مشترک بین تمامی شعب جهت باقی ماندن در عرصه رقابت انجام میدهد. برای اینکه از یک فناوری جدید به صورت بهینه و در مسیر اهداف کسب و کاری خود استفاده کنیم مجبور به استفاده از نقشه راهی هستیم که پیادهسازی فناوری جدید را به صورت راهبردی برای ما میسر میسازد. برای این کار چارچوبهای راهبری و نقشه راههای زیادی در منابع مختلف و برای استفاده و کنترل فناوریهای مختلف ارائه شده است. چارچوب راهبری فناوری اطلاعات کوبیت یکی از این نوع چارچوبهاست که جهت هدایت و کنترل فناوری اطلاعات در سازمان به کار میرود. در این مقاله با استفاده از چارچوب مرجع کوبیت مدل راهبری فناوری اطلاعات بانکداری متمرکز ارائه داده میشود که برای این کار ابتدا با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار اسمارت پیالاس فعالیتهای مورد نیاز برای راهبری بانکداری متمرکز تعیین گردید. همچنین جهت اختصاص زیرفرایندهای چارچوب کوبیت به فعالیتهای بانکداری متمرکز از نظر خبرگان استفاده و تحلیل آنها با نرمافزار اسپیاساس انجام شد.t