جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای عمادزاده
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
موضوع: بیورکتورغشایی اسمزی یکی از بهترین روشهای تصفیه فاضلابهای صنعتی میباشد مزیت اصلی استفاده از فرآیند اسمزی عمل کردن آن در فشارهای پایین هیدرولیکی است که دارای عملکرد بهتری در حذف آلایندهها و مصرف انرژی پایین نسبت به روشهای دیگر میباشد.
روش تحقیق: در این تحقیق نانو ذرات حفرهدار دیاکسید تیتانیوم با سطح ویژه و دیواره آناتاز از طریق فرآیند گرمایی با استفاده از ستیلتریمتیلآمونیوم بروماید (CTAB) بهعنوان عامل هدایت کننده سطح فعال و عامل ایجاد کننده منافذ، سنتز شد. غشاهای نانوکامپوزیت اولترافیلتراسیون با استفاده از دیاکسید تیتانیوم (TiO۲) اصلاح شده (MT) و پلیسولفون (PSf) به روش وارونگی فازی ساخته شدند. ریختشناسی و ساختار غشاهای بدست آمده و نانو ذره توسط میکروسکوپ الکترون روبشی (FESEM)، پراش اشعه ایکس (XRD)و میکروسکوپ الکترون عبوری (TEM) مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق از محلول خوراک آلبومین سرم گاوی (BSA) بهعنوان فاضلاب شبیهسازی شده استفاده گردید. غشاهای اولترافیلتراسیون ساخته شده به ترتیب در سامانه یورکتورغشایی اسمزی (OMBR) به دلیل انرژی و رسوب کمتر مورد آزمایش قرار گرفتند. محلول % ٦/٠ پلی (سدیم ٤- استایرن سولفونات) بهعنوان محلول اسمزی مورد استفاده قرار گرفت. عملکرد جداسازی مقایسهای و خواص ضد رسوب هر دو جهت نانوکامپوزیتهای ساخته شده در تجزیهوتحلیلهای متعددی مانند اندازهگیری زاویه تماس با آب، شار آب خالص و تصفیه غلظتهای متفاوتی از محلول آلبومین سرم گاوی (BSA) و مقاومت در برابر رسوب مورد بررسی قرارگرفته است.
نتایج اصلی: نتایج نشان میدهد که به دلیل افزودن نانو ذرات MT به بستر پلیمری، آبدوستی و انرژی سطح غشا افزایش یافت که منجر به بهبود عملکرد غشا شد. غشای حاوی ١% نانوذرهی اکسید تیتانیوم بهترین نتیجه را نشان داد. بهعنوان مثال برای خوراک با غلظت ppm٢٠٠ فلاکس آب از L/ m۲.h) ۲۰ تا ۵/۳۸ (افزایش یافت و همچنین درصد محلول کشنده بازگشتی نیز از (۳۰ تا g/m۲.h ۶/۱۹) کاهش یافت. بازیابی فلاکس در این غشا ٩٦ درصد بود که نشاندهندهی خاصیت ضدرسوبی غشای نانوکامپوزیت اصلاح شده میباشد.
دوره ۱۴، شماره ۶۳ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
یکی از جالب توجه ترین روش ها جهت حصول ویژگی های رئولوژیکی و بافتی جدید در مواد غذایی، به کارگیری مخلوط هیدروکلوئیدها در فرمولاسیون آن هاست. در این تحقیق، ویژگی های مخلوط صمغ کتیرا با صمغ های قدومه شیرازی، فارسی و خرنوب مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور ابتدا رفتار رئولوژیکی محلول ۲/۰% صمغ های کتیرا، فارسی، خرنوب و قدومه به طور جداگانه مورد آزمون قرار گرفت و سپس رفتار رئولوژیکی مخلوط صمغ کتیرا با صمغ های قدومه شیرازی، خرنوب و فارسی در نسبت های ۲۰:۸۰، ۴۰:۶۰، ۶۰:۴۰ و ۸۰:۲۰ در دامنه درجه برش s-۱ ۱۶۵-۳۲/۱ ارزیابی شد. مدل های قانون توان و هرشل بالکلی جهت توصیف این رفتار ها مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که تمامی نمونه ها رفتار سودوپلاستیک داشتند. ارزیابی محلول صمغ های جداگانه حاکی از وجود تنش تسلیم در رفتار جریان صمغ قدومه شیرازی بود و نتایج حاصل از برازش مدل قانون توان نشان داد که مقدار ضریب قوام صمغ کتیرا به طور قابل توجهی بیشتر از صمغ های خرنوب، فارسی و قدومه شیرازی بود. نتایج حاصل از بررسی گرانروی ظاهری مخلوط صمغ ها نشان دهنده اثر سینرژیستی بین این گروه از صمغ ها بود و جایگزین کردن ۲۰% از صمغ کتیرا با خرنوب و قدومه شیرازی موجب افزایش قابل توجه گرانروی این صمغ شد. بنابراین با توجه به قیمت بالای صمغ کتیرا نسبت به صمغهای مورد بررسی، می توان از این صمغها به عنوان منابع ارزان هیدروکلوییدی جهت جایگزینی بخشی از صمغ کتیرا استفاده کرد.
دوره ۱۶، شماره ۹۱ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده
علیرغم موفقیت نسبی ترکیبات شیمیایی مختلف در بهبود تردی گوشت، اثرات نامطلوب ایجاد شده در اثر استفاده این ترکیبات بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی گوشت، منجر به ایجاد محدودیتهایی در استفاده از آنها در مقیاس صنعتی شده است. بنابراین جهت جلوگیری از ایجاد این اثرات نامطلوب شیمیایی، استفاده از برخی تردکنندههای طبیعی مورد توجه قرار گرفتهاند. تردکنندهای طبیعی گوشت، ترکیبات موجود در آن دسته از میوهها و سبزیجاتی هستند که دارای آنزیمهای پروتئولیتیک بوده و شامل سیستئین پروتئازها، سرین پروتئازها، متالوپروتئازها و آسپارتیک پروتئازها میباشند. در این مقاله، تغییرات اساسی ایجاد شده از منظر بیوشیمیایی که منجر به ایجاد تردی در گوشت میشوند و همچنین منابع گیاهی مناسب برای استفاده در فرایند تردسازی بافت گوشت مورد مطالعه و معرفی قرار گرفته است.
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
براساس الگوهای رشد انرژی - اعم از تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر - از عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی است، اما مصرف انرژیهای تجدیدپذیر بهواسطه آلایندگی کمتر، به رشد و توسعه پایدار کمک میکند. بدین ترتیب، کشورها جهت ایجاد شرایط مناسب برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر همچون برق، تلاش میکنند. با برقراری رقابتکامل در بازاری همچون بازار برق، از جنبه خرد، مازاد رفاه مصرفکننده و تولیدکننده، بدون دخالت دولت حداکثر میشود و انگیزه ورود بخش خصوصی به بازار افزایش مییابد. از جنبه کلان نیز با کاهش قیمت و افزایش تولید ناشی از ایجاد رقابت، مصرف برق به عنوان انرژی تجدیدپذیر در مقایسه با انرژیهای تجدیدناپذیر، افزایش یافته و باعث کاهش تخریبزیست محیطی و افزایش رشد و توسعه پایدار میشود. طی دهههای گذشته در صنعت برق، در سه بخش تولید، انتقال و توزیع، شرایط انحصار طبیعی برقرار بوده و مازاد رفاه مصرفکننده و تولیدکننده حداکثر نمیشده است و بنابراین، دخالت دولت توجیه داشت. در سالهای اخیر، به علت پیشرفت فناوری و حذف انحصارطبیعی به دلیل وجود صرفههای ناشی از مقیاس، انگیزه ورود بخش خصوصی به تولید برق تقویت شده است. هدف از نگارش این مقاله، اندازهگیری درجه رقابت در ۹ شرکت برق منطقهای ایران طی سالهای ۱۳۹۸-۱۳۹۰می باشد و بدین منظور، از دو رویکرد ساختاری ضریب آنتروپی و رویکرد غیرساختاری پانزار-راس استفاده شد. درجه رقابت به روش پانزار-راس، با استفاده از روش گشتاورهای تعمیمیافته، مقدار عددی ۰,۲۵۳ و به روش ضریب آنتروپی، عدد ۰,۲۱۵ را به دست داد. بدین ترتیب، هر دو رویکرد ساختاری و غیرساختاری، مؤید یکدیگر و بیانگر غیرانحصاری بودن صنعت برق در ایران و نزدیک شدن بهحالت رقابتی میباشند.