جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عطاریان


دوره ۴، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

روستای کریک از توابع شهرستان دنا واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد با مرکزیت یاسوج است، این روستا دارای اقلیم سرد و کوهستانی است که در شیب ملایم رشته کوه زاگرس قرار گرفته است. از جمله ویژگی های این روستا بافت متراکم و پلکانی است که به صورت طولی و در کنار رودخانه شکل گرفته است. از جمله عوامل مؤثر در شکل گیری معماری این روستا می توان به توپوگرافی زمین، اقتصاد حاصل از معیشت، عوامل اقلیمی و وضعیت اجتماعی و فرهنگی مردم اشاره کرد. معماری روستای کریک به دو بخش معماری بافت قدیم )اصیل( و معماری بافت جدید )نوساز( تقسیم می شود. معماری اصیل به جای مانده از نخستین تمدن های این منطقه و این سرزمین بوده و معماری نوساز متأثر از معماری سایر اقوام و جوامع اطراف است. روش تحقیق در مرحله بررسی تاریخی و فرهنگ روستا به شیوه تاریخی- تفسیری است و در مرحله بررسی نمون هها به شیوه میدانی و به شیوه توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته اند. روش گردآوری داد هها به روش کتابخانه ای، مقالات الکترونیکی و در مرحله میدانی به شیوه مصاحبه نیم هسازمان یافته و مشاهده است. در این مقاله معماری اصیل منطقه به صورت نمونه موردی بررسی شده و ساختار و معماری این روستا پس از معرفی، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که معماری روستای کریک دارای ویژگ یهای خاص و منحصربه فرد خود است، این ویژگی ها عبارتند از بافت پلکانی و فشرده، ساختار همساز با اقلیم و زمینه، نحوه ذخیره انرژی با استفاده از چیدمان فضایی سکونتی و فضاهای خدماتی خانه و موقعیت استراتژیک روستا به لحاظ قرارگیری در دامنه رشته کوه زاگرس.

دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

ﭼﮑﻴﺪه ﺗﻤﺎم اﺑﻌﺎد زﻧﺪﮔﯽ اﻧﺴﺎن ﺑﺎ ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻣﺤﯿﻂ اﻗﻠﯿﻤﯽ او در ارﺗﺒﺎط اﺳﺖ. اﻗﻠﯿﻢ ﺑﺮ ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻮارد ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﮑﻞ ﻣﻌﻤﺎری، ﻧﻮع ﺧﻮراک، ﭘﻮﺷﺎک و ﺣﺘﯽ آداب و رﺳﻮم ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﯽﮔﺬارد. ﺑﺪون ﺷﮏ آﺳﺎیش زیستی در ﻣﺤﯿﻂ ﻣﺼﻨﻮع اﻧﺴﺎن ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺷﺮایط ﻣﺤﯿﻄﯽ و اﻗﻠﯿﻤﯽ اﺳﺖ، ﺑﻨﺎﺑﺮاین اﻧﺴﺎن ﻧﺎﮔﺰیر ﺑﻪ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺷﺮایط اﻗﻠﯿﻤﯽ ﻣﺤﯿﻂ ﺧﻮد ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر اﺳﺘﻔﺎده از اﻣﮑﺎﻧﺎت و ﻣﻮاﺟﻬﻪ ﺑﺎ آن در ﺷﺮایط ﺳﺨﺖ ﺑﺮای ﺳﺎزﮔﺎری اﺳﺖ. اﻣﺮوزه اﻫﻤﯿﺖ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ اﻗﻠﯿﻢ و ﺑﺮرﺳﯽ اﻫﻤﯿﺖ آن در ﻣﻌﻤﺎری، ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ اﻧﺠﺎم ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت و ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎیی در این زﻣﯿﻨﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. این ﻣﻘﺎﻟﻪ در ﭘﯽ درک اﺻﻮل ﺣﺎﮐﻢ ﺑﺮ ﻣﻌﻤﺎری ﺧﺎﻧﻪﻫﺎی اﻫﻮاز ﺑﻪﻋﻨﻮان یک ﻣﻌﻤﺎری اﻗﻠﯿﻤﯽ ﺑﻮده اﺳﺖ و ﻫﺪف آن اﺳﺘﺨﺮاج ویژﮔﯽﻫﺎی ﻗﺎﺑﻞ ﺗﮑﺮار در راﺳﺘﺎی دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ اﻫﺪاف ﻣﻌﻤﺎری ﭘﺎیدار اﻗﻠﯿﻤﯽ ﺑﻮد. ﺑﺎ ﻓﻬﻢ ﮐﺎرﺑﺮدیﺑﻮدن ارزشﻫﺎی اﺳﺘﺨﺮاجﺷﺪه ﻣﯽﺗﻮان ﺑﻪﮔﻮﻧﻪای از ﻣﻌﻤﺎری دﺳﺖ یاﻓﺖ ﮐﻪ ﺑﻪﺧﻮﺑﯽ ﻣﻌﻤﺎری ﮔﺬﺷﺘﻪ و ﻧﯿﺰ ﭘﺎﺳﺨﮕﻮی ﻧﯿﺎزﻫﺎی اﻧﺴﺎﻧﯽ اﻣﺮوز اﺳﺖ. در این ﭘﮋوﻫﺶ، ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻌﻤﺎری اﻗﻠﯿﻤﯽ ﺑﻨﺎﻫﺎی ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ، ﺷﻨﺎﺧﺖ اﺻﻮل ﻃﺮاﺣﯽ در اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب ﺑﻪﻋﻨﻮان اﻗﻠﯿﻢ ﺣﺎﮐﻢ در این ﺷﻬﺮ، ﻣﻌﺮﻓﯽ ده ﺧﺎﻧﻪ از اﻫﻮاز و در ﻧﻬﺎیت ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ اﺻﻮل ﻣﻌﻤﺎری ﻫﻤﺴﺎز ﺑﺎ اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب در ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﻣﻮردی ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﺪ. روش ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ- ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ ﺑﻮد و از ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪای و ﻣﯿﺪاﻧﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺎزدید و ﺣﻀﻮر در ﺑﻨﺎ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. ﺑﺮاﺳﺎس ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ در ﻣﻮرد ﺷﺶ اﺻﻞ ﭘﺎیداری در ده ﺧﺎﻧﻪ، ﻣﻮاردی از ﻗﺒﯿﻞ ﻧﻮع ﺑﺎﻓﺖ، ﻧﺴﺒﺖ ﻓﻀﺎی ﺧﺎﻟﯽ و ﭘﺮ، ایوان، درونﮔﺮایی، ﻋﻨﺎﺻﺮ ایجاد ﺳﺎیه و اﻟﻤﺎنﻫﺎی ﺳﺒﺰ، ﺟﻬﺖﮔﯿﺮی، ﺗﻬﻮیه ﻃﺒﯿﻌﯽ، ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻮﻣﯽ در ﻣﻌﻤﺎری اﻗﻠﯿﻤﯽ آﻧﻬﺎ ﺗﺎﺛﯿﺮﮔﺬار ﺑﻮده‌اﻧﺪ. 


دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف از انجام این تحقیق تصفیه تکمیلی شیرابه کمپوست با استفاده از سیستم راکتور ناپیوسته متوالی (SBR) بوده است. بدین منظور شیرابه مورد استفاده از خروجی مخزن تصفیه بیولوژیکی بی‌هوازی از تصفیه‌خانه‌ شیرابه کارخانه کمپوست گرگان تهیه گردید. در این تحقیق زمان‌ ماند سلولی و زمان بهینه‌ برای سیستم SBR به ترتیب برابر با ۵ روز و ۱۲ ساعت برآورد شد. بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین راندمان حذف COD و رنگ برای فرآیند SBR در شرایط بهینه به ترتیب برابر با ۹۰% و ۴۴% بوده که باعث کاهش COD اولیه از mg/L ۲۱۸۴ به mg/L ۲۱۵ و نزدیک شدن آن به حدود مجاز تعیین شده در استاندارد تخلیه پساب برای مصارف کشاورزی گردید. همچنین مطابق نتایج حاصل، با افزایش زمان ماند هیدرولیکی، میزان لجن تولیدی در راکتور مورد استفاده کاهش یافت. بررسی سینتیک واکنش‌های بیولوژیکی نیز نشان داد فرآیند تصفیه تکمیلی شیرابه با استفاده از سیستم SBR از مدل‌های سینتیکی مرتبه دوم Grau و Stover-Kincannon با ضرایب همبستگی بیش از ۹۷ درصد پیروی می‌کنند.

صفحه ۱ از ۱