جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عرب مفرد

علی عرب مفرد، میترا عالیزاده، مهران رجایی پیته نوئی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۰ )
چکیده

در حال حاضر، مقولۀ کنش­های گفتاری به یکی از موضوعات موردبحث در حوزۀ منظورشناسی تبدیل شده ­است. با این حال، شمار پژوهش­هایی که به مقایسۀ نحوۀ آموزش کنش­های گفتاری در کتاب­های آموزشی بین­المللی و کتاب­های داخلی چاپ­شده در ایران پرداخته باشند، بسیار معدود است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی دو کنش گفتاری مهم، یعنی سپاسگزاری و واکنش به تحسین‌ و تمجید، در بخش مکالمۀ کتاب­های سطح پیش­متوسط کانون زبان ایران و کتاب تاچ­استون ۳، است. ۱۲ دیالوگ از کتاب تاچ­استون ۳ و ۲۷ دیالوگ از کتاب­های سطح پیش­متوسط کانون زبان ایران مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته­ و مصادیق هر کدام از کنش­های گفتاری موردنظر شناسایی و استخراج شده­اند. نتایج نشان داده­اند که میان بسامدهای ابراز سپاسگزاری در کتاب­های سطح پیش­متوسط کانون زبان ایران و کتاب تاچ­استون ۳، تفاوت معناداری وجود دارد؛ اما میان بسامد واکنش­های کلامی به تحسین ‌و تمجید در این دو کتاب، تفاوت معناداری شناسایی نشده ­است. علاوه بر این، نتایج به­دست­آمده حاکی از آنند که مقدار میانۀ آماری برای واکنش کلامی به تحسین ‌و تمجید در کتاب تاچ­استون ۳ بالاتر بوده ­است؛ و درمقابل، مقدار میانۀ آماری برای کنش گفتاری سپاسگزاری در کتاب سطح پیش­متوسط کانون زبان ایران بالاتر ارزیابی شده ­است. این یافته­ها و نتایج، ارزش­های آموزشی مهم و کاربردی­ای برای معلم­های آموزش زبان انگلیسی (به­منزلۀ زبان خارجی) و توسعه­دهندگان مواد آموزشی دارند.
علی عرب مفرد، فاطمه مهدی آبادی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله سعی شده است براساس این فرضیه که برای تهیۀ آزمون، هم باید به توانش زبان‏شناختی توجه داشت و هم توانش کاربردشناسی را ارزیابی کرد، مقیاسی به‏منظور سنجش مهارت کاربردشناسی زبان‌آموزان ارائه شود. برای نیل به این هدف، در این مقاله یک آزمون تکمیل گفتمان چهارگزینه‏ای (MDCT) برای چهار کنش گفتاری اصلی، یعنی عذرخواهی، درخواست، امتناع و تشکر برای زبان‌آموزان ایرانی EFL ارائه شده است. در اولین مرحله، از ۱۵۵ دانشجوی ایرانی درخواست شد درمورد موقعیت‏هایی که در خانه، دانشگاه و جامعه مجبور به عذرخواهی، عدم پذیرش یک پیشنهاد یا دعوت، تشکر و درخواست چیزی شده‏اند، به‏صورت مکتوب مطالبی را عنوان کنند. در مرحلۀ دوم، به‏منظور اطمینان از طبیعی بودن موقعیت‏ها، از گروه دیگری از دانشجویان درخواست شد تا به موقعیت‏های منتخب براساس فراوانی وقوع آن‏ها در زندگی روزمره‏شان امتیاز دهند. در مرحلۀ سوم، آزمون‏ها توسط سخنگویان بومی زبان انگلیسی و متخصصان TEFL بررسی شدند. درنهایت، آیتم‏های MDCT توسط محققان تهیه و در مرحلۀ نهایی، دو آزمون آزمایشی نیز اجرا شد. یافته‏ها نشان می‏دهد که مقیاس به‏دست آمده دارای روایی و پایایی بوده و برای سنجش دانش کاربردشناسی زبان‌آموزان ایرانی EFL مناسب است.
 

دوره ۱۹، شماره ۱۲۴ - ( خرداد ۱۴۰۱ )
چکیده

در این تحقیق، مونت موریلوینت ([۱]MMT) با هدف افزایش پتانسیل جذب و بهبود ویژگی‌های عملکردی آن با استفاده از جایگزینی سورفاکتانت کاتیونی هگزادسیل تری متیل آمونیوم برومید ([۲]HDTMA) با کاتیون‌های بین لایه‌ای اصلاح شد. جهت بررسی جذب سورفاکتانت به MMT و تعیین ویژگی‌های MMT قبل و بعد از اصلاح شدن، از آنالیزهای دستگاهی پراش اشعه ایکس ([۳]XRD)، طیف سنجی تبدیل مادون قرمز فوریه ([۴]FTIR)، آنالیز توزین حرارتی و مشتق آن (TGA/DTA[۵])، زاویه تماس و پتانسیل زتا استفاده شد. یافته های XRD نشان از افزایش فاصله بین لایه‌های      MMT از ۱۷/۱ به ۰۲/۲ نانومتر به خاطر ورود HDTMA داشت. آنالیزهای زاویه تماس و پتانسیل زتا به ترتیب تغییر ویژگی آب‌دوستی سطح MMT به آب‌گریز و افزایش بار سطحی از ۶/۲۱- به ۵۴/۲- میلی ولت را نشان داد که تأیید کننده حضور HDTMA بر سطح MMT می‌باشد. پیک‌های حاصل از آنالیزهای FTIR تأیید کننده ورود زنجیره‌های آلکیل سورفاکتانت کاتیونی به فضای بین لایه‌ای MMT است. آنالیز TGA/DTA نیز برهم‌کنش MMT و سورفاکتانت را ثابت کرد. یافته‌های این تحقیق در جهت کاربرد MMT اصلاح شده به عنوان نانوجاذب در صنایع غذایی، شیمیایی و دارویی می‌باشد.
 
[۱] Montmorillonite
[۲] Hexa decyl trimethyl ammonium bromide
[۳] X-ray diffraction
[۴] Fourier-transform infrared spectroscopy
[۵] Thermal gravimetric analysis


صفحه ۱ از ۱