جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای طباطبائی یزدی
دوره ۱۳، شماره ۵۶ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده مطالعات نشان دادهاند که شیر شتر و محصولات تخمیری آن خواص درمانی و ارزش تغذیهای بالایی دارند. باکتریهای اسید لاکتیک نقش مهمی در محصولات تخمیری لبنی بازی میکنند. هدف از این مطالعه تعیین اجتماع لاکتوباسیلهای شیر شتر است. ۹ لاکتوباسیل از شیر شتر تک کوهانه استان گلستان جداسازی گردید. لگاریتم تعداد واحد تشکیل دهنده کلنی لاکتوباسیلها روی محیط MRS تحت شرایط بیهوازی در دماهای ۲۰، ۳۷ و ۴۵ درجه سانتیگراد به ترتیب ۱۴/۰±۷۹۲/۸،۰۷/۰±۳۰۱/۸ و ۰۳/۰±۳۰۱/۷ بود. بر اساس خواص بیوشیمیایی و فنوتیپی باکتریهای لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم،لاکتوباسیلوس فرینتوشنسیز، لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پانتریس، لاکتوباسیلوس جونسونی و لاکتوباسیلوس مالی در این شیر شناسایی شدند. حضور اسیدلاکتیک باکتریها توسط تشکیل باند محصول PCR درbp ۱۵۰۰ تایید شد (تکثیر ژن ۱۶S rRNA با پرایمرهای یونیورسال B۲۷F و U۱۴۹۲R). بررسی خواص تکنولوژیکی جدایهها نشان دادکه لاکتوباسیلهای جدا شده دارای فعالیت لیپولیتیکی و پروتئولیتیکی بوده و قابلیت بالایی در تولید اسید (به غیر از لاکتوباسیلوس مالی و لاکتوباسیلوس جونسونی)دارند. همچنین این جدایهها به غیر لاکتوباسیلوس جونسونی قابلیتاتولیزاسیون در سطح نسبتا خوب دارند. بر اساس بررسی خواص تکنولوژیکی جدایههای لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، لاکتوباسیلوس برویس و لاکتوباسیلوس پانتریس کاندیداهای مناسبی برای فراوری شیر شتر و سایر محصولات لبنی دیگر پیشنهاد میشوند.
دوره ۱۴، شماره ۶۲ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
پکتین پلی ساکاریدی است که به صورت گسترده در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی به عنوان قوام دهنده، ژله ای کننده و امولسیون کننده مصرف می شود. امروزه در مقیاس صنعتی پکتین از تفاله سیب یا پوست مرکبات تولید می شود، با این وجود جستجوی منابع جدید به منظور تولید پکتین ها یا خواص مورد انتظار دیگر از آن همچنان ادامه دارد. همراه با افزایش تولید و فرآوری میوه های خانواده توت، مقادیر قابل ملاحظه ای فرآورده های جانبی بوجود می آید. تفاله، فرآورده جانبی اصلی حاصل از فرآیندهای عصاره گیری از میوه های خانواده توت و منبع غنی فیتوکمیکال ها (آنتی اکسیدانها و رنگدانه های طبیعی)، پکتین و فیبرهاست. در این پژوهش پکتین تفاله شاه توت با استفاده از روش غرقابی (اصطلاحا" روش مرسوم) و تحت شرایط اسیدی (۲=pH)، استخراج شد و تاثیر پارامترهای فرآیند یعنی زمان استخراج (۵/۳- ۵/۱ ساعت)، درجه حرارت استخراج (C˚۹۰-۷۰) و نسبت نمونه به حلال (g/mL ۰۶۶/۰-۰۳۳/۰) بر روی مقادیر راندمان، درجه استری شدن (DE) و محتوای گالاکتورونیک اسید (GalA) پکتین مورد بررسی قرار گرفت. روش سطح پاسخ (RSM) با طرح مرکب مرکزی (CCD) به منظور طراحی آزمایشات و بهینه سازی شرایط استخراج پکتین به کار گرفته شد. بسته به شرایط مختلف به کار رفته در استخراج، مقادیر راندمان، درجه استری شدن و محتوای گالاکتورونیک اسید پکتین های بدست آمده در محدوده به ترتیب %۳۳/۱۰- ۳۹/۶ (براساس وزن خشک)، %۴۲/۷۴- ۷۸/۵۱ و %۹۱/۲۳- ۷۳/۳۴ تغییر پیدا کرد. نتایج تجزیه و تحلیل واریانس نشان داد که اثر هر سه پارامتر مورد بررسی بر روی راندمان پکتین معنی دار بود (۰۱/۰>p). مدت زمان ۵/۱ ساعت، درجه حرارت C˚۹۰ و نسبت نمونه به حلالg/mL ۰۳۳/۰ به عنوان شرایط بهینه استخراج انتخاب شد. تحت این شرایط %۸۵/۹ پکتین با مقادیر درجه استری شدن و درصد گالاکتورونیک اسید به ترتیب ۶۸% و %۵/۳۲، استخراج شد.
دوره ۱۵، شماره ۷۷ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
در این کار، به منظور جایگزینی روشی غیرحرارتی و کم هزینهتر نسبت به روش پاستوریزاسیون سنتی در صنعت غذا از پلاسمای سرد اتمسفری استفاده شد. پلاسمای نسبتا یکنواخت با استفاده از تخلیه سد دیالکتریک در هوا ایجاد شد و آب زرشک به عنوان نمونه در طی سه زمان ۸، ۱۰ و ۱۲ دقیقهای تحت تابش آن قرار گرفت. تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری بر میزان رنگ، pH، کل میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، باکتریهای اسید لاکتیک، باکتریهای مقاوم به اسید و آسپرژیلوس نایجر اندازهگیری شد و نتایج آن با دادههای حاصل از تیمار پاستوریزاسیون گرمایی به مدت ۱۲ دقیقه مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد اختلاف معنی داری بین روش تابش ۸، ۱۰ و ۱۲ دقیقهای پلاسما با روش پاستوریزاسیون وجود ندارد، اما بین این روشها با گروه شاهد اختلاف معنی داری دیده میشود. این نتایج حاکی از آن است که با بهینه کردن دستگاه، پلاسمای سرد اتمسفری میتواند جایگزین مناسبی برای روش پاستوریزاسیون حرارتی باشد.