جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای صائمی
دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی تمایز ریختی و الگوی رشد آلومتریک ماهی سیچلاید الکتریک بلو Sciaenochromis fryeri در مراحل اولیه تکوین از روز پنجم بعد از تخمگشایی تا روز پنجاه و یکم انجام شد تا زمان تبدیل مرحله جنینی به ماهی جوان تعیین گردد. خصوصیات ریختی مورد مطالعه پس از عکس برداری از نمونهها، با استفاده از نرم افزار ImageJ بررسی شد. الگوی رشد نسبی با ضریب تأثیر رشد Y= aXb تفسیر شد. جذب کیسه زرده در روز نهم اتفاق افتاد. فلس ها نیز در روز نوزدهم توسعه یافتند و در نهایت ماهی جوان را تشکیل دادند. رشد نسبی بخشهای مختلف بدن مورد بررسی قرار گرفت و با آلومتری مثیت، منفی و ایزومتری توضیح داده شد. رشدنسبی مثبت بخش سر و دم پیش از نقطه عطف، و تغییر در بخش های مختلف بدن اولویت های رشد اندام ها را برای بقا در طول تاریخچه اولیه زندگی ماهیان تعیین نمود. نتایج حاصل نشان داد که بین روند تغییرات ریختی لاروها با تکامل اندامهای مربوط به حرکات حسی و رفتاری لارو همخوانی وجود دارد. هر تغییر ظاهری در لارو، تکوین و تکامل یکی از اندامهای دخیل در تغذیه، تنفس، شنا و اندامهای حسی را نشان میدهد.
دوره ۱۳، شماره ۶۱ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده
کیفیت کلیه فرآوردههای غذایی بستگی به کیفیت مواد اولیه آن دارد و ماکارونی نیز به عنوان یک ماده غذایی مهم که مصرف همگانی دارد از این قاعده مستثنی نیست. در حال حاضر ماکارونی به عنوان یکی از مقبول ترین غذاها در دنیا مصرف می شود و جایگاه این محصول در سبد غذایی خانواده های ایرانی به تدریج در حال تثبیت می باشد. در اکثر کشورهای جهان، ماکارونی از آرد سمولینای گندم دوروم تهیه میشود ولی در کشور ما معمولاً از آرد نول تهیه میشود که باعث میشود محصول نهایی کیفیت مناسبی نداشته باشد. لذا در این تحقیق هدف بررسی اثر استفاده از آرد نول، سمولیناو مخلوط این آردها بر کیفیت ماکارونی تولیدی می باشد که بدین منظور از پنج نوع آرد نول،سمولینا مخلوط۵۰%نول-۵۰%سمولینا،۷۵%نول-۲۵%سمولینا و ۷۵%سمولینا-۲۵%نول در تولید ماکارونی استفاده شد. پس از تعیین ویژگی های شیمیایی این نوع آردها خواص رئولوژیکی خمیرهای حاصل توسط دستگاه میکسولب اندازه گیری شد. کیفیت نمونه های ماکارونی با استفاده از آزمون پخت و بررسی صفاتی از قبیل افت پخت، چسبندگی و رنگ سنجش شد. نتایج بررسی ها نشان داد که کیفیت ماکارونی تولیدی با نسبت ۷۵% سمولینا-۲۵% نول تقریبا" مشابه کیفیت ماکارونی تهیه شده از ۱۰۰% سمولینا می باشد. بنابراین با توجه به قیمت بالای گندم دوروم، تولید کنندگان می توانند از مخلوط ۷۵% سمولینا-۲۵% نول جهت تولید محصول با کیفیت مناسب استفاده نمایند.
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
روش فشار-زمان یک روش اندازهگیری دبی است که در نیروگاههای برق آبی و به منظور یافتن کارایی هیدرولیکی توربین مورد استفاده قرار میگیرد. در ارزیابی این روش از شبیهسازی عددی به صورت یک بعدی و با کمک روش حجم محدود استفاده شده و نتایج به دست آمده با دادههای تجربی مقایسه گردیده است. بدین منظور جریان در داخل یک لوله مستقیم در عدد رینولدز Re=۶,۷۶×〖۱۰〗^۶ شبیهسازی شده و در مدلسازی جریان غیردائم از کاهش دبی استفاده شده است. پارامترهای موثر بر اندازهگیری دبی شامل افتهای اصطکاکی و زمان نهایی بسته شدن شیر به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفتهاند. از آنجا که فرضیات و معادلات مختلفی برای محاسبه ضریب اصطکاک در جریان ناپایدار ارائه گردیده است و در عین حال افزایش دقت محاسبه افت اصطکاکی در اندازهگیری دبی با دقت بالا حائز اهمیت میباشد در این مقاله عملکرد تعدادی از روابط ارائه شده در محاسبه افت اصطکاکی و در نهایت تاثیر آن در دقت دبی اندازهگیری شده مورد بررسی قرار گرفته است. در بررسی مدلهای ارائه شده، مدل اصطکاکی پزینگا عملکرد مناسبی را در محاسبه دبی نشان داد. روشهای موجود در محاسبه زمان نهایی انتگرالگیری همچنان خطای بالایی را نشان میدهند، بدین منظور روش جدیدی ارائه شده که نیاز به دانستن زمان دقیق بسته شدن شیر را برطرف مینماید و دبی را با دقت قابل قبولی تخمین میزند.
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
تبلیغات مقایسهای یکی از شیوههای رایج تبلیغ کالا و خدمات تجاری است که بر پایه مقایسه ویژگیهای ذاتی چون کیفیت ساخت، مواد اولیه، میزان اثربخشی محصولات و... یا عناصر بیرونی چون قیمت و مدت ضمانت، پایهگذاری شده است. مقایسه مزبور گاه بهصورت صریح و با اشاره به نام و علامت تجاری رقیب و گاه بهصورت ضمنی صورت میگیرد. ازآنجاکه از یکسو تبلیغات مقایسهای میتواند در آگاهی بخشی به مصرفکنندگان و حفظ حقوق ایشان مؤثر باشد و از سوی دیگر ممکن است حقوق رقبای تجاری را تحتالشعاع قرار دهد، نظامهای مختلف حقوقی نسبت به این پدیده، رویکردهای متفاوتی اتخاذ کردهاند؛ حقوقدانان فرانسوی و رویه قضایی این کشور در ابتدا به استناد قواعد عام مسؤولیت مدنی و قانون منع تبلیغات گمراهکننده، تبلیغات مقایسهای را مصداق رقابت نامشروع دانسته و آن را ممنوع و مستوجب مسؤولیت مدنی و استحقاق مجازات میدانستند. بااینوجود سرانجام با اصلاحات صورت گرفته در قوانین این کشور، مشروعیت این تبلیغات با رعایت شروطی قانونی گردید. در اتحادیه اروپا نیز سرنوشتی مشابه حقوق فرانسه دامنگیر تبلیغات مقایسهای بوده و پس از ممنوعیت، سرانجام با رعایت حدود و شرایط مقرر در دستورالعملهای مربوطه، مشروع و قانونی گردید. علیرغم امکان پذیرش مشروعیت تبلیغات مقایسهای به استناد قواعد و اصول کلی حاکم بر فقه مذاهب اسلامی، میتوان گفت ضرورت تصویب قانون خاص در این حوزه در نظام حقوقی ایران بهشدت احساس میگردد.
دوره ۳۰، شماره ۳ - ( الخریف ۱۴۴۵ )
چکیده
یسعی البحث الراهن إلی «تحدید خصائص وممیزات عناصر نموذج المناهج البیئیه فی نظام التعلیم العالی علی أساس نموذج أکر لمرحله البکالوریوس". إن طریقه هذه الدراسه کانت نوعیه وقائمه علی إستراتیجیه معرفه الظواهر. لقد شمل نطاق هذه الدراسه مختلف أنواع الجامعات فی البلاد (الحکومیه وبیام نور والحره) الواقعه فی شمال وشمال شرقی البلاد وشکل متخصصو المناهج والتعلیم البیئی العاملون فیها المجتمع الإحصائی لهذه الدراسه. کان من بین المشارکین فی هذه الدراسه خبراء وأساتذه فی مجال المناهج والتعلیم البیئی وقد تم اختیارهم بشکل دقیق. اعتمدت طریقه الاختیار وفق نظام کره الثلج. وقد استمر اختیار نوعیه المواد إلی أن اکتملت عملیه الإشباع النظری للبیانات، وأخیراً تم القیام بمقابله مع ۲۲ شخصًا، من بینهم ۹ أخصّائیین فی المناهج و۱۳ أخصّائیاً فی التربیه البیئیه. لقد تم جمع البیانات المطلوبه من خلال إجراء المقابلات شبه المنظمه وأیضا تحلیلها ودراستها باستخدام الإصدار ال۸ من برنامج Nvivo فی بحث نظری أو موضوعی بناءً علی تقنیه "شبکه المحتوی" حین القیام بخطوات الترمیز المفتوح والمحوری والانتقائی المطلوبه. کما شملت هذه الدراسه، استخدام طریقه التقییم المتعلقه بکل من لنکولن وجوبا (۱۹۸۵) التی تأسست من أجل ضمان صحه وموثوقیه المعلومات. لهذا السبب، تمت مراجعه معاییر المصداقیه والموثوقیه والتحقق وقابلیه النقل أیضا. وقد أظهرت النتائج أن نموذج المنهج البیئی عباره عن مجموعه متماسکه من العناصر المختلفه والمترابطه ببعضها البعض مثل شبکات العنکبوت وبعباره ثانیه، إنها حیاتیه وأساسیه من أجل بعضها البعض. ومن خلال هذا النموذج الذی قد تم اقتراحه، فقد ظهر بأن التشاور والتنسیق الصحیح بین بعضهم البعض یؤدی إلی نجاح المناهج البیئیه وتقریب الطلاب من الطریقه المطلوبه والأهداف التی تم الاتفاق علیها. کلیدواژهها: عناصر برنامۀ درسی، زیست ـ محیطی، نظام آموزش عالی، دیدگاه اکِر.