جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شیرپور

مریم شیرپور، مهناز هاشمی روان، رضوان پوراحمد،
دوره ۱۴، شماره ۶۷ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق برای  تولید مارمالاد پالپ لیمو تخمیری پروبیوتیک  مارمالاد پالپ لیمو با استفاده از ۵۰ % از پالپ لیمو و ۵۰% شکر تهیه گردید. ژلاتین، پودر آب‌پنیر و شیر خشک با مقادیر۲ گرم، ۵ گرم و۱۰ گرم سبب افزودن پروتئین ‌وتقویت رشد پروبیوتیک‌ها و زنده‌مانی آن‌ها گردید.در این پژوهش برای تولید مارمالاد پالپ لیمو تخمیری پروبیوتیک باکتری لاکتوباسیلوس کازئی با تراکم باکتریcfu/ml (۱۰۱۰،۱۰۹،۱۰۸،۱۰۷) تلقیح شد و فرآیند تخمیر به مدت ۴۸ ساعت در دمای ˚C۳۷ انجام گردیدو طی مدت ۲۸ روز مورد ارزیابی قرار گرفت.فاکتورهای pH، اسیدیته،  قند‌های احیا کننده و زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از طرح کاملاً تصادفی انجام شد به‌صورت ۲ فاکتوریل تراکم باکتری۴ سطحcfu/ml (۱۰۱۰،۱۰۹،۱۰۸،۱۰۷) و فاکتور زمان نگهداری در ۵ سطح (۲۸ روز) به همراه شاهد،  با ۳ تکرار انجام گردید. پس از تخمیر میزانpH  کاهش، مقدار اسیدیته افزایش یافت. در طی تخمیر، در کلیه تیمارها بعد از تخمیر تعداد باکتری‌های پروبیوتیک به دلیل مصرف قند و مواد مغذی موجود در مارمالاد زنده ماندند، تیمار برترT۳با تراکم باکتری cfu/ml۱۰۸  با توجه به حد استاندارد سازمان غذا و دارو بعد از چهار هفته نگهداری به دست آمد. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که مارمالاد تخمیری پالپ لیمو پروبیوتیک محیط مناسبی برای رشد باکتری‌های اسیدلاکتیک و تولید مارمالاد فراسودمند می‌باشد.

دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

سازه ها در برابر زلزله‌های شدید به دلیل تغییر شکل‌های بزرگ در معرض آسیب‌های شدید قرار می‌گیرند. استفاده از مهاربند ضربدری نقش تعیین‌کننده‌ای در پایداری سازه‌ها در مقابل بارهای جانبی ناشی از زلزله و باد دارد. بدیهی است اتصالات در ایفای نقش فوق بسیار حائز اهمیت هستند. هدف این مقاله ارزیابی عملکرد لرزه‌ای اتصالات فلنجی و همچنین پانل برشی شکل‌پذیر به عنوان اتصالات میانی در مهاربندهای ضربدری است. برای این منظور با تحلیل عددی در محیط نرم افزار Abaqus، رفتار کمانشی، پس کمانشی و غیرخطی مهاربندهای ضربدری با اتصالات فوق مورد بررسی قرار گرفت و با نتایج حاصل از اتصالات رایج مقایسه شد. نتایج نشان می‌دهد استفاده از پانل برشی شکل‌پذیر جاری شونده در اتصال میانی باعث اتلاف انرژی بیشتر توسط مهاربند ضربدری و عدم کمانش اعضای مهاربندی می‌شود، همچنین استفاده از مهاربند ضربدری با اتصال میانی فلنجی باعث هماهنگی کمانش اعضای مهاربندی و به تبعیت از آن باعث بهبود عملکرد فشاری مهاربند ضربدری می‌شود.

دوره ۲۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

در طی تحولات عصر حاضر و افزایش اهمیت دانش‌بنیان شدن صنایع به‌منظور رشد و توسعه‌ منطقه‌ای، موضوع هم پیوندی میان دانشگاه و صنعت در راستای افزایش یادگیری و نوآوری در فرآیند تولید صنایع، بیش‌از پیش موردتوجه قرار گرفته است. رویکرد سیستم‌های نوآوری منطقه‌ای، یکی از رویکردهای نوینی است که به سبب ایجاد پیوند میان تمامی عناصر و بازیگران یک منطقه، موجب شکل‌گیری یادگیری تعاملی میان تمامی عناصر می‌گردد. مساله مورد توجه در این پژوهش شناسایی عوامل تأثیرگذار بر سیستم‌ نوآوری منطقه‌ای در فرآیند یادگیری صنایع مبلمان شرق منطقه کلان‌شهری تهران (شهرستان پردیس و دماوند) و درک جایگاه این سیستم است. در این پژوهش از روش نظریه داده‌بنیاد ساخت‌گرا (چارمز) برای مطالعه استفاده شده است. بر این مبنا یک مصاحبه ساختار نیافته با ۳۹ نفر از زنان فعال در این صنعت و ۱۲ نفر از کارفرمایان و مسئولین نهاد نظارتی مربوطه در طی سه مرحله صورت گرفته که در طی فرآیند جمع‌آوری داده‌ها، در مصاحبه ۵۱ ام به اشباع نظری دست یافته شد. داده‌های به‌دست‌آمده از مصاحبه‌ها به کمک نرم‌افزار مکس کیودا و با در نظرگیری نوع ساخت‌‌گرا نظریه داده‌بنیاد، در چهار مرحله کدگذاری شده است. بر مبنای نتایج این پژوهش، مقوله‌ اهمیت یادگیری و دانش در صنعت به‌عنوان پدیده‌ی اصلی این پژوهش شناسایی‌شده است. یافته‌ها حاکی از آن است که برای دستیابی به رشد و توسعه‌ منطقه‌ای و توسعه‌ کسب‌وکارهای یک منطقه باید میان صنعت و دانشگاه هم پیوندی قوی وجود داشته باشد که این هم پیوندی می‌تواند با بهره‌گیری از ارتباط رویکرد نوین سیستم‌ نوآوری منطقه‌ای میسر گردد.


صفحه ۱ از ۱