جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای شیرازی زاده
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده
این مطالعه به بررسی ارتباط بین کمال گرایی، اضطراب خواندن و دست یافت خواندن در زبان انگلیسی می پردازد. در این راستا، ۱۳۴ دانشجوی کارشناسی رشته زبان انگلیسی پرسشنامه های مرتبط با کمال گرایی و اضطراب خواندن را تکمیل کردند. نمرات پایان ترم دانشجویان در درس خواندن و درک مفاهیم نیز به عنوان معیار دست یافت آن ها در خواندن زبان انگلیسی مورد توجه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که از میان سه بعد کمال گرایی تنها کمال گرایی جامعه مدار پیش بینی کننده معناداری برای اضطراب خواندن و دست یافت خواندن است. همبستگی منفی معناداری نیز بین اضطراب خواندن و دست یافت خواندن به دست آمد. نتایج این مطالعه محققان را بر آن داشت تا در ارتباط بین کمال گرایی و دست یافت خواندن نقشی میانجی برای اضطراب خواندن قائل شوند. بدین ترتیب مدلی فرضی از ارتباط بین سه متغیر کمال گرایی، اضطراب خواندن و دست یافت خواندن ارائه شد که می تواند الهام بخش پژوهش های آینده باشد.
دوره ۶، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۲۵)- ۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، میکوشیم با نگاهی انتقادی کمبود توجه به واژهپژوهی در متون دانشگاهی را بررسی کنیم و با بررسی ابعاد مختلف این موضوع، چشمانداز روشنی از پیشزمینهها، مسیرها و موانع موجود در این حیطه را ارائه کنیم. در این راستا، تمرکز این مقاله هم بر کمبود پژوهش درمورد زبان علمی فارسی است و هم بر کمتوجهی پژوهشها به زبانآموزان فارسیزبان. ابتدا تصویری کلی از اهمیت یادگیری و تسلط بر ابعاد مختلف واژگان در زبان دانشگاهی را بررسی میکنیم و درادامه، برخی از پیکرهها و لیستهای واژگانی پراهمیت را معرفی مینماییم که در ادبیات تحقیق وجود دارند. پس از تبیین اهمیت و ضرورت پژوهش در این حوزه، کوشیدیم تصویری چندبعدی از زوایای مختلف پژوهشی ارائه کنیم که باید مطمح نظر پژوهشگران این حوزه باشد و مورد بحث قرار گیرد. در این میان، مباحثی چون همنشینی واژگان، زنجیرههای واژگانی، نوسانات واژگانی درونمتنی و بینمتنی و برخی موضوعات دیگر را بررسی کردیم و درنهایت، برخی از چالشها و موانعی را که پیش روی تحقیق در این حوزه قرار دارند معرفی نمودیم.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
مطالعۀ پیش رو به بررسی تأثیر بازخورد تصحیحی دستوری بر درستی دستوری نگارش زبانآموزان میپردازد. در این مطالعه انواع مختلف بازخورد تصحیحی با یکدیگر مقایسه شده اند تا به برتری احتمالی یکی از روشها بر دیگری در زمینۀ ایجاد پیشرفت در درستی دستور زبان در نگارش
زبانآموزان پی برده شود. به این منظور،
۸۵ دانشجوی مقطع کارشناسی گرایشهای مختلف زبان انگلیسی انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. نحوۀ ارائۀ بازخورد برای هر یک از گروهها بدین صورت بود: گروه اول بازخورد مستقیم و گروه دوم بازخورد غیرمستقیم به صورت مشخص کردن خطی از متن که در آن اشتباه وجود داشت (بازخورد «تنها وجود اشتباه» ) دریافت کردند. نحوۀ بازخورد برای گروه سوم به صورت مشخص کردن مکان و کلمۀ دقیق اشتباه (بازخورد «وجود اشتباه و مکان اشتباه» ) بود. از گروه چهارم نیز بهعنوان گروه کنترل استفاده شد. نتبجۀ بهدست آمده حاکی از این بود که اگر چه تمامی سه شکل بازخور
د فراهمشده در این تحقیق در بهبود درستی دستور زبانی نگارش زبانآموزان مؤثر بودهاند، اما تنها بازخورد مستقیم بود که از نظر آماری به پیشرفتی بارز در پسآزمون نگارش منجر شد و تفاوت مشهودی در میان سایر گروهها دیده نشد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۹ )
چکیده
این پژوهش به بررسی تأثیر آموزش راهبردهای خواندن زبان دوم بر مهارت درکمطلب و اضطراب خواندن زبانآموزان نوجوان ایرانی میپردازد. بدین منظور، ۴۸ زبانآموز نوجوان ایرانی انتخاب شدند و بهصورت تصادفی در دو گروه آزمایش (تعداد ۲۸ نفر) و گروه کنترل (تعداد ۲۳ نفر) قرار گرفتند. با استفاده از یک طرح شبهآزمایشی، گروه آزمایش بهمدت یک ترم، آموزش راهبردهای خواندن در زبان دوم را دریافت کرد، در حالی که گروه کنترل بهروش معمول و بدون آموزش راهبردهای خواندن مورد آموزش قرار گرفت. هر دو گروه قبل و بعد از دورۀ آموزش، از نظر میزان درک مطلب و اضطراب خواندن سنجش شدند. بهمنظور ارزیابی عملکرد درک مطلب و اضطراب خواندن شرکتکنندهها بهترتیب از دو آزمون بخش خواندن انگلیسی مقدماتی کمبریج (CPET) و مقیاس اضطراب خواندن زبان خارجی (FLRAS)، قبل و بعد از دورۀ آموزش بهمنزلۀ پیشآزمون و پسآزمون استفاده شد. یافتههای پژوهش بیانگر این بود که بعد از دریافت آموزش راهبردها، عملکرد درک مطلب زبانآموزان گروه آزمایش بهتر از گروه کنترل بود. بهعلاوه، نتایج نشان داد که آموزش راهبردهای خواندن، میزان اضطراب خواندن شرکتکنندگان را کاهش داد.
در پایان، دربارۀ پیامدهای آموزشی یافتههای این پژوهش بحث شد.