جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای شهسواری


دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

هدف پژوهش: امروزه با افزایش سرطان، بسیاری از دانشمندان برآنند که این بیماری را درمان کنند و به همین جهت داروهای متعددی در این زمینه تولید شده است که اثرات جانبی برروی بافت های غیر هدف دارند، یکی از راههای غلبه بر این مشکل استفاده از نانوذرات کیتوسان به عنوان حامل داروها می باشد زیرا کیتوسان به عنوان یک ترکیب غیرسمی دارای خاصیت زیست تخریب پذیر و زیست سازگار بوده و کاربرد های بسیاری در زمینه داروسازی و پزشکی دارد. روش: در این تحقیق داروی ۵-فلوئوراسیل به عنوان یک داروی ضد سرطان سینه، با استفاده از نانوذرات مغناطیسی کیتوسان که درون ماتریس گلیسرول مونولئات پوشش داده شده است برای دارورسانی هدفمند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: سپس جهت مطالعه ویژگیهای سطحی نانو جاذب اصلاح شده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، برای بررسی ساختار از طیف سنجی مادون قرمز و برای تعیین مقاومت حرارتی آنالیز وزن سنجی-حرارتی، جهت تجزیه تحلیل ساختار نمونه از طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس، برای بررسی خواص مغناطیسی نانو ذره سنتز شده از دستگاه مغناطیس سنج و جهت تشخیص نوع فاز تشکیل شده در شبکه ماتریس گلیسرول مونولئات از میکروسکوپ نوری پلاریزه استفاده شد. همچنین مطالعه رهایش اسانس در محیط برون-تنی میزان ۹۰% در طول ۳۰ ساعت را نشان داد. نتیجه گیری: نانوذرات مغناطیسی کیتوسان در ماتریس گلیسرول مونولئات تهیه شده در شرایط بهینه با ساختار کروی و پایداری حرارتی بالا، می تواند به عنوان حاملی مناسب برای مصارف دارویی و علی الخصوص داروی ۵-فلوئوراسیل به کار رود.

دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
موضوع تحقیق: احتراق سوختهای فسیلی جهت تامین انرژی، مقدار زیادی دی اکسید کربن تولید می نماید. انتشار گاز دی اکسید کربن منجر به افزایش دمای زمین و بروز بلایای طبیعی زیادی از جمله سیل، طوفان، افزایش سطح آب دریاها و خشکسالی گسترده شده که سیستم های اکولوژیکی و حیات انسان را تهدید می کند. بنابراین جذب و حذف دی اکسید کربن از منابع یا محیط، نقش کلیدی در مقابله با تهدید گرمایش جهانی دارد.
روش تحقیق: در این مطالعه جهت حذف گاز کربن دی اکسید از جریان هوا از یک دستگاه شوینده ونتوری در مقیاس نیمه صنعتی استفاده شده است. نتایج حاصل از تاثیر پارامتر های متفاوت از جمله دبی هوای ورودی بر شوینده ونتوری، دبی حلال، میزان هدر رفت حلال در فرآیند شستشو، جذب کربن دی اکسید به کمک حلال نانوسیال آب/ اکسید آهن- نانو ورقه­های گرافن در حضور ماده فعال سطحی تترا متیل آمونیوم هیدروکسید( TMAH) مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج اصلی: ماده فعال سطحی TMAH مانع از بهم چسبیدن نانو ذرات در سیال پایه و موجب پایداری آنها می­گردد. مقدار بیشینه بازده جذب و شار مولی انتقال جرم گاز دی اکسید کربن توسط نانو ذرات اکسید آهن و نیز نانو ورقه های گرافن برای مخلوط نانو ذرات اکسید آهن (۲۵%) و نانوگرافن (۷۵%) در حضور ماده فعال سطحی TMAH نسبت به حالت های دیگر به دلیل ماهیت آنها بیشتر است زیرا نانو ذرات اکسید آهن سبب همزدگی بهتر و در نتیجه افزایش جابه جایی نانو ورقه های گرافن می شوند. حرکت های کاتوره ای براونی نانو ذرات موجب گردابه های میکرونی شده که باعث افزایش انتقال جرم در سطح گاز - مایع می­شود. همچنین مقدار شار مولی و بازده جذب گاز دی اکسید کربن با افزایش غلظت نانوذرات به دلیل به افزایش قابل توجه ویسکوزیته نانوسیال کاهش می یابد.
کلمات کلیدی: نانوسیال هیبریدی؛ شوینده ونتوری؛ جذب گاز؛ نانوذرات اکسید آهن؛ نانو ورقه های گرافن



دوره ۱۳، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۲ )
چکیده

تعمیم و گسترش مفهوم آنالیز مودال برای سیستم های خطی متغیر با زمان پریودیک و استفاده از آن به منظور استخراج فرکانس های طبیعی یک تیر تحت اثر جرم متحرک مدنظر است. در همین راستا ابتدا مفهوم کلی آنالیز مودال برای سیستم های خطی متغیر با زمان در حوزه زمان بیان و چگونگی استخراج مشخصه های دینامیکی، شبه پارامترهای مودال، این سیستم ها با استفاده از محاسبه مقادیر ویژه ماتریس انتقال حالت سیستم ارائه می گردد. پس از معرفی شبه پارامترهای مودال، روند تعیین ماتریس انتقال حالت یک سیستم خطی متغیر با زمان بیان و در ادامه شبه پارامترهای مودال تشریح می شود. برای دنبال کردن هدف اصلی مقاله، پس از مدل سازی مسئله در نرم افزار متلب و ثبت دادهای ورودی و خروجی، شبه فرکانس های طبیعی یک تیر با جرم متحرک ، به عنوان سیستمی متغیر با زمان، با استفاده از روش تشریح شده محاسبه و در انتها نیز نشان داده می شود که شبه پارامترهای مودال یک سیستم خطی متغیر با زمان پریودیک، با همان دوره تناوب تکرار می شوند.

دوره ۱۶، شماره ۸۸ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

با توجه به آلودگی­های ناشی از پلیمرهای زیست تخریب ناپذیر در بسته بندی مواد غذایی، امروزه نیاز به استفاده از نانوالیاف طبیعی و زیست تخریب­پذیر در صنعت بسته­بندی به­طور چشم­گیری احساس می­شود و یکی از ساده­ترین روش­های تولید نانوالیاف الکتروریسی می­باشد. در این تحقیق، الکتروریسی کلاژن نوع اول (استخراج شده از دم موش) به همراه بتا سیکلودکسترین و نانورس مورد بررسی قرار گرفت و از اسید استیک به­عنوان­ یک حلال بی خطر به لحاظ محیط زیستی استفاده شد. جهت طراحی آزمایش، از نرم افزار طراحی آزمایش (Design Expert ۷,۰) استفاده شد و تاثیر متغیرهای مستقل شامل نسبت وزنی-وزنی بتاسیکلودکسترین به کلاژن (X۱)، نسبت حجمی-وزنی نانورس به کلاژن (X۲) و نرخ تغذیه محلول (X۳) بر روی متغیر وابسته شامل قطر نانوالیاف (Y۱) بررسی شد. فرایند الکتروریسی با شرایط ولتاژ بهینه ۱۲ کیلو ولت، فاصله بین نوک سوزن و جمع کننده  ۱۲۰ میلی­متر، در دما و فشار محیط و بر اساس جدول طراحی صورت پذیرفت. از نانورس به­دلیل داشتن خواص ممانعتی و ضد میکروبی و از بتاسیکلودکسترین به­علت داشتن ساختار خاص که باعث به­وجود آمدن سطوح آب دوست و آب گریز می­شود، استفاده شد. جهت بررسی شکل نانو الیاف از میکروسکوپ الکترونی روبشی، بررسی ساختار از طیف سنجی مادون قرمز، برای بررسی عناصر موجود از طیف‌نگاری فلوئورسانس اشعه ایکس و برای تعیین مقاومت حرارتی آنالیز وزن سنجی حرارتی استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد، نانوالیاف بهینه با مشخصات ۰۱/۱۲۳ نانومتر و دارای ساختاری یکنواخت و بدون نقص و همچنین ویسکوزیته ۳۳/۱۴۵ میلی پاسکال-ثانیه به­دست آمد.

دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله، رفتار خمشی یک تیر کامپوزیتی متشکل از یک بخش موج‌دارکه حفره‌های آن با ماده پلیمری حافظه‌دار پر شده است، مورد بررسی قرار گرفته است. تیر موردنظر یک تیر ساندویچی ازجنس پلیمر حافظه‌دار است که بدنه‌ای موج‌دار از جنس پلیمری دارد. این تیر در سنسورها و فعال‌کننده‌ها کاربرد فراوانی دارد. از آنجایی که در پروفیل‌های موج‌دار نسبت استحکام به وزن در راستای عمود به موج بیشتر است، لذا تیرهایی که بخش موج‌دار در راستای عرضی تیر قرار دارد، نسبت به تیرهایی که بخش موج‌دار در راستای طولی است، مستحکم‌تر هستند. با استفاده از مدل ساختاری ارائه شده توسط چن ولاگوداس برای مواد پلیمری حافظه‌دار و همچنین باکمک تئوری تیر اویلر- برنولی، رفتار تیر کامپوزیتی بررسی شده است. به دلیل اینکه مدل ساختاری استفاده شده به فرم انتگرالی است، از روش تفاضلات محدود برای جداسازی معادلات استفاده شده است. با استفاده از یک نرم‌افزار المان محدود نیز نتایج تحلیل خمشی تیر بدست آمده است وبا نتایج روش تفاضلات محدود مقایسه گردیده است. نتایج نشانگر دقت بالای روش تفاضلات محدود در حل این مسئله است. نتایج تحلیل خمشی تیر با هسته موج‌دار دارای شکل‌های مثلثی، سینوسی و ذوزنقه‌ای بدست آورده و بایکدیگر مقایسه شده‌اند. نتایج نمایانگر آن است که توانایی حمل بار در تیر کامپوزیتی در مقایسه با تیر پلیمری خالص افزایش یافته است. توانایی تحمل بار بیشتر، با اندکی کاهش در تثبیت شکل تیر بدست می‌آید. در نهایت، شرایط مربوط به چرخه بازیابی تنش مقید نیز برروی تیر کامپوزیتی اعمال و نتایج مربوط به این چرخه نیز بدست آمده‌اند.

دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده- همه ساله پل‌های زیادی در سراسر جهان تخریب می‌شوند. بسیاری از پل‌ها به دلیل ملاحظات سازه‌ای و ابعاد بزرگ آن‌ها روی گروه پایه‌ها استوار هستند. مکانیزم‌های ایجاد شده در فرآیند آبشستگی در گروه پایه‌ها باعث پیچیده‌تر شدن آن نسبت به تک پایه می‌شود. تحقیق حاضر در شرایط آبشستگی آب‌زلال و بر روی پایه‌های استوانه‌ای انجام گردید. در این تحقیق روند آبشستگی پایه پایین‌دست بر اساس سرعت جریان مورد بررسی قرار گرفت. عمق آبشستگی موضعی اطراف پایه پایین‌دست را می‌توان بر اساس مقدار سرعت جریان به چهار ناحیه تقسیم کرد: ۱- ناحیه بدون آبشستگی ۲- ناحیه آبشستگی هم‌زمان ۳- ناحیه انتقالی ۴- ناحیه انحرافی. در ادامه با اعمال کابل پیچیده شده در پایه‌ها به تأثیر این روش در کاهش آبشستگی در دو پایه و همچنین تأثیر کابل در نواحی بوجود آمده در پایه پایین‌دست پرداخته شد. نتایج کاهش آبشستگی در اطراف پایه‌ها را با اعمال کابل نشان می‌داد. همچنین عمق آبشستگی در پایه پایین‌دست کمتر از پایه بالادست بود و با به کارگیری کابل درصد کاهش آبشستگی پایه پایین-دست نسبت به بدون کابل در پایه پایین‌دست با فاصله D۳ و D۵ بترتیب ۷ و ۲۶ درصد می‌باشد. بر این اساس با کاهش عمق آبشستگی در سرعت‌های مختلف با به‌کارگیری کابل، نواحی به وجود آمده در پایه پایین‌دست دچار تغییرات به میزان قابل توجه گردید به نحوی که ناحیه آبشستگی همزمان در بازه سرعت موجود از بین رفت.

دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۳- )
چکیده

شهرستان رودبار جنوب از دیدگاه دارا بودن آثار و مکان­های باستانی، یکی از غنی­ترین و مهم­ترین بخش­های منطقه­ی جنوب شرق ایران کنونی به شمار می­رود. تپه­ی باستانی تمب­خرگ بزرگ­ترین تپه­ی باستانی این منطقه است. با توجه به مواد فرهنگی پراکنده بر سطح تپه­ی خرگ، استقرار عمده در این تپه متعلق به دوره­های تاریخی است. ناشناخته بودن این دوره­های مهم در منطقه­ی جنوب شرق و سکوت منابع مکتوب در باره­ی این منطقه، لزوم انجام پژوهش­های باستان­شناختی را به عنوان مرجعی مهم و معتبر در این منطقه دو چندان می­کند. بدین منظور پس از تهیه­ی نقشه­ی ناهمواری­نگاری از تپه­ی خرگ، و شبکه­بندی نقشه به مربع­های ۱۰ ×۱۰ متر ، با استفاده از روش نمونه­برداری تصادفی ساده، ده درصد مربع­های مزبور نمونه­برداری شدند. سپس کلیه­ی مواد فرهنگی موجود در هر مربع، به شیوه­ی نمونه­برداری روشمند جمع­آوری شد. مطالعه­ی مواد فرهنگی به دست آمده از این بررسی ، عمده­ی استقرار در این تپه را حدوداً از آغاز هزاره یکم پ­م تا پایان سده­های هشتم و نهم میلادی نشان می­دهد. همچنین با توجه به یافته­شدن قطعاتی از سفال خاکستری منقوش، به نظر می­رسد که قدمت استقرار در این تپه را به هزاره­ی سوم پ. م. هم برسد.
 
 

صفحه ۱ از ۱