جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شایگان فر

مریم ابراهیمی، روح الله کریمی، امیر دارایی گرمه خانی، نرجس آقاجانی، علیرضا شایگان فر،
دوره ۲۰، شماره ۱۴۴ - ( بهمن ۱۴۰۲ )
چکیده


 در این پژوهش با توجه به عدم انجام مطالعه‌ای در مورد مدل‌سازی شرایط نگهداری میوه‌های انگور پوشش داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس)، زمان‌های مختلف نگهداری (صفر تا ۶۰ روز)، غلظت نانوکربنات پتاسیم (صفر تا ۲ درصد) و غلظت عصاره پیراکانتا (صفر تا ۵/۱ درصد) مورد استفاده در پوشش خوراکی به‌عنوان ورودی و میزان بریکس، درصد ریزش حبه، میزان مالون‌دی آلدهید، قهوه‌ای شدن خوشه انگور‌ها و عطر و طعم نمونه‌ها به‌عنوان خروجی در نظر گرفته شدند. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقه‌ای با ۲-۲-۲ و ۳-۳-۳ تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقه‌ای با ۳ - ۳ تابع عضویت و تابع گوسی با ۳- ۳ تابع عضویت به‌ترتیب برای متغیر خروجی بریکس و درصد ریزش حبه به‌عنوان بهترین مدل انتخاب شدند. در نهایت برای متغیرهای قهوه‌ای شدن خوشه، میزان مالون‌دی‌آلدهید و عطر و طعم نمونه‌ها مدل مثلثی با ۳-۳ تابع عضویت انتخاب گردیدند. از طرفی نتایج حاکی از آن بود که با افزایش زمان انبارداری، میزان بریکس، درصد ریزش حبه، مالون‌دی آلدهید و قهوه‌ای شدن خوشه در تمامی نمونه‌ها افزایش ولی میزان عطر و طعم نمونه‌ها کاهش پیدا کرد و استفاده از پوشش حاوی نانو کربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا سبب کاهش سرعت این تغییرات گردید. در پایان می‌توان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالا بین نتایج آزمایشگاهی و خروجی‌های مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدل‌ها در کنترل شرایط نگهداری میوه‌های انگور پوشش‌داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا است.
مریم ابراهیمی، روح الله کریمی، امیر دارایی گرمه خانی، نرجس آقاجانی، علیرضا شایگان فر،
دوره ۲۱، شماره ۱۴۷ - ( اردیبهشت ۱۴۰۳ )
چکیده

افزایش تولید و مصرف میوه انگور در جهان، نیاز به تحقیقات در زمینه ایجاد شرایطی برای حفظ بیشتر این میوه‌ را افزایش داده است و کمبود سنسور‌هایی که بتوانند اطلاعات دقیق را از فرایند تولید و نگهداری برای تصمیم‌گیری در اختیار سیستم‌های کنترل قرار دهند، بدیهی و مشهود می‌باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین برخی از ویژگی‌های میوه انگور (شاخص طعم، pH، سفتی، نشت یونی، E، تعداد کپک و پذیرش کلی) نگهداری شده در سردخانه در دامنه زمان نگهداری صفر تا ۶۰ روز اندازه‌گیری شد و با توجه به اهمیت دست‌یابی به این ویژگی‌ها در طول انبارمانی میوه‌ها، مدلی با استفاده از منطق فازی ایجاد گردید که به عنوان یک سیستم کارشناس با دقت (با ضریب همبستگی بیشتر از ۹۶/۰) و سرعت بسیار بالا قادر به پیشگویی و تعیین این ویژگی‌های محصول تنها با استفاده از زمان نگهداری آن بود. این سیستم قادر بود، مقادیر هر یک از این ویژگی‌های مورد مطالعه را در هر زمان نگهداری دلخواه در محدوده‌ی صفر تا ۶۰ روز با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه به‌دست آورد. از طرفی مشخص گردید که با افزایش زمان نگهداری میزان شاخص طعم، pH، تعداد کپک‌ها، E و نشت یونی نمونه‌ها افزایش ولی میزان سفتی و پذیرش کلی کاهش یافت.
 

دوره ۲۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۴ )
چکیده

در تحقیق حاضر، میزان اثرگذاری برخی از مهم‌ترین متغیرهای تأثیرگذار بر ترجیحات کشاورزان ورامینی در استفاده از منابع آبی استحصال ‌شده از کانال‌های آبیاری، با استفاده از روش آزمایش انتخاب گسسته ارزیابی شده است. در این راستا، ابتدا ضمن مشورت و مصاحبه با افراد خبره محلی، متغیرها و سطوح آن‌ها، احصاء و سپس داده‌ها از طریق پرسشنامه در میان جامعۀ هدف جمع‌آوری شد. علائم ضرایب برآورد ‌شده نشان می‌دهد هرگونه کاهش نرخ آب‌بهای کشاورزی، ارتقای وضعیت کیفیت آب، تشدید نظارت بر میرآب‌ها، تضمین حق‌آبه رها‌سازی‌شده از سد و کانال‌ها و بهسازی و گسترش کانال‌های آب، موجب افزایش سطح مطلوبیت کشاورزان ورامینی خواهد شد. در زمینۀ تمایل به پرداخت کشاورزان (با لحاظ کردن متغیر نرخ آب‌بهای کشاورزی به‌عنوان متغیر پولی نرمال‌کننده)، یافته‌های تحقیق، نشان داد که متغیر «وضعیت حق‌آبه رها‌سازی‌شده از سد و کانال‌ها» در سبد ترجیحات پرسش‌شوندگان (کشاورزان) بیشترین اهمیت را دارد، به‌نحوی که حاضرند در ازای تضمین تأمین و دریافت آب در فصول کم‌بارش سال، معادل ۵۸ درصد آب‌بهای بیشتری بپردازند که این نتیجه، مبین آسیب‌پذیری کشاورزان و محصولات کشاورزی کشت ‌شده در دشت ورامین در مواجهه با بحران کم‌آبی و خشکسالی است


صفحه ۱ از ۱