۱۲ نتیجه برای شایگان
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷- )
چکیده
اگرچه در دو دهه اخیر مفاهیم تخلیههای حایل دیالکتریک (DBDs) بهخوبی در کاربردهایی نظیر تولید ازون، کنترل آلودگی هوا، صفحات نمایش پلاسما و کنترل فرایندهای شیمیایی، زیستی و پزشکی توسعه داده شده، اما استفاده از آن در فن فشار قوی الکتریکی برای بهبود عملکرد عایقی سیستم (بهعنوان جایگزین سیستمهای با عایقی گاز پرفشار ۶SF) هنوز کاربردی نشده است. در این روش با ترکیب عایق جامد (بهعنوان پوشش دیالکتریک بر روی الکترودهای فلزی) و هوا و با توجه به تولید بارهای فضایی بر اثر تخلیه الکتریکی غیر حرارتی و نشست آن بر روی سطوح پوشش، استقامت عایقی مجموعه بهطور قابل توجهی افزایش مییابد.در این مقاله افزایش استقامت عایقی سیستم در صورت استفاده از DBD و با افزایش نشست بار سطحی بر روی پوشش دیالکتریک در میدان الکتریکی یکنواخت، نخست بهصورت استاتیکی مدلسازی شده است؛ یعنی از دینامیک تشکیل بارهای فضایی و نشستن آنها بر روی پوشش حایل دیالکتریک صرفنظر شده و مفاهیم DBD با درنظرگرفتن مقادیر مختلف بار سطحی روی پوشش حایل دیالکتریک ارزیابی شده است. همچنین تأثیر پارامترهای مختلفی مانند ضریب نفوذپذیری ماده دیالکتریک، ضخامت آن و طول فاصله هوایی بر میزان افزایش استقامت عایقی مجموعه عایق بررسی شده است. سپس بار فضایی حاصل محاسبه شده و با توجه به آن میدان در فاصله هوایی و پوشش دیالکتریک اصلاح شده است. همچنین پوششهای دیالکتریک بهصورت غیر عایق و با هدایت الکتریکی در نظرگرفته شده و کاهش بار سطحی حاصل از این هدایت الکتریکی و اثر آن مدلسازی شده است. همچنین تغییرات شدت میدان الکتریکی در پوشش دیالکتریک علاوه بر فاصله هوایی مدلسازی شده است. این مدل دینامیکی به شکل فایل m در MATLAB برنامهنویسی شده و از آن برای شبیهسازی رفتار دینامیکی DBD در اعمال سه نوع ولتاژ DC، AC و ضربه صاعقه استفاده شده است.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
مدلهای سیال به عنوان یکی از تکنیکهای دقیق مدل سازی تخلیه الکتریکی گازها نیازمند پارامترهای تجمعی می باشند. در این مقاله معادلات پیوستگی برای انتقال الکترون و انتقال انرژی برای محاسبه پارامترهای مذکور با استفاده از توابع توزیع انرژی الکترون (EEDF) که با تقریب دو جمله ای از حل معادله بولتزمن بدست آمده، توسعه داده شده است. نتایج محاسبات و شبیه سازیها شامل ضرایب انتشار چگالی تعداد الکترونها، چگالی انرژی الکترونها، تحرک الکترونها، تحرک انرژی الکترونها، ضرایب تاونزند، ضرایب نرخ، مقدار توان صرف شده (شامل توان اتلافی در برخوردهای الاستیک، برخوردهای غیر الاستیک، توان مورد نیاز برای رشد چگالی تعداد الکترونها) برای گازهای مختلف شامل آرگون، نیتروژن، اکسیژن، SF۶ و هوا ارائه شده است. ضمن آنکه نتایج محاسبات دقیق با نتایج بدست آمده از برخی تقریبها نظیر فرض EEDF به صورت ماکسولی مقایسه و صحت این تقریبها مورد ارزیابی قرار گرفته است. ضمن آنکه نتایج محاسبات دقیق با نتایج بدست آمده از برخی تقریبها نظیر فرض EEDF به صورت ماکسولی مقایسه و صحت این تقریبها مورد ارزیابی قرار گرفته است
دوره ۱۱، شماره ۵۰ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۲ )
چکیده
پوششی که در اجرای مراسم آیینی استفاده میشود مکمل یک آیین باستانی یا داستان اساطیری از دوران کهن است. لباسها، تزیینات و اشیای مورد استفاده در اجرای مراسم آیینی همگی نمادین هستند. افراد با این نمادها آشنایی دارند و به تقلید از پیشینیان خود آنها را بهکار میبرند، حتی اگر از جنبۀ نمادین آن اطلاع دقیقی نداشته باشند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی پوشش در اسطوره و حماسه و تأثیر آن در مراسم آیینی با تأکید بر پوشش زرتشتیان است. در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از شیوۀ تحلیلی ـ توصیفی و استفاده از اسناد کتابخانهای کاربرد پوشش در مراسم آیینی بررسی شود. در این پژوهش مشخص شد که رنگ و نوع لباس نشاندهندۀ باورها واعتقادات مردم است و کاربرد آن در مراسم آیینی جنبۀ اسطورهشناختی دارد. اقوام مختلف برای فرایند گذار از زندگی بدوی و ورود به زندگی متمدن روایتهای اساطیری درمورد پوشاک دارند. این روایتها را که به تولید و استفاده از پوشاک اشاره دارد، در حماسه به شخصیتها و قهرمانان حماسی نسبت دادهاند.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲- )
چکیده
این مقاله با هدف جایابی بهینه خازنهای شنت در در شبکه توزیع با در نظر گرفتن ویژگی های احتمالی بارها ارائه شده است. تابع هدف اصلی در این روش مقاله، کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ می باشد.در این مقاله از روش پیشرو و پسرو به منظور انجام محاسبات پخش بار در سیستم توزیع و روش الگوریتم جستجوی هماهنگ برای بهینه سازی استفاده شده است. جنبه های احتمالی و توابع احتمالی مسئله با استفاده از روش تخمین نقطه ای حل شده است. در این مقاله شاخصی جهت قابلیت اطمینان ارائه شده است. این شاخص میزان محدودیت ها و ریسک سیستم را در هنگامی که بارها به صورت احتمالی و تصادفی در نظر گرفته شوند را نشان میدهد. با استفاده از این شاخص می توان بهینه ترین مکان و مقدار خازن های شنت را با در نظر گرفتن کمترین ریسک در شبکه توزیع بدست آورد. روش پیشنهادی بر روی یک سیستم شعاعی ۳۳ شینه آزمایش و نتایج آن ارائه شده است. نتایج شیه سازی نشان دهنده کارایی روش پیشنهادی می باشد
دوره ۱۶، شماره ۸۸ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
گوشت گوسفند به دلیل داشتن مقادیر پروتئین، چربی و رطوبت بالا استعداد بالایی برای فاسد شدن دارد. در این مطالعه تاثیر آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی عصاره پوست کیوی در دو نوع پوشش معمولی و نانوپوشش بر پایه صمغ دانه ریحان، صمغ دانه قدومه شهری و ترکیب آنها در افزایش ماندگاری گوشت گوسفند مورد بررسی قرار گرفت. عصاره هیدروالکلی پوست کیوی با استفاده از اولتراسوند استخراج شد که میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آن به ترتیب ۱۲/۳±۳۴۲ mg GA/g E و ۰۲/۱±۹۳/۶ mg QE/g E بود. غلظتهای مختلف ۵۰۰، ۱۰۰۰، ۱۵۰۰، ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ ppm از عصاره پوست کیوی به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی در هر دو روش مهار رادیکال آزاد DPPH و بیرنگ شدن بتاکاروتن:لینولئیک اسید نشان دادند. حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس ایروژنز و اشرشیاکلی تعیین شد که غلظت ۲۰۰۰ ppm از عصاره برای استفاده در پوشش بکار برده شد. اندازه نانوپوششهای تهیه شده در محدوده ۵۳/۸۱ تا ۱۷/۱۵۶ نانومتر بود و پتانسیل زتا تمام نانوپوشش ها منفی بود. نمونههای گوشت به مدت ۲۵ روز در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شدند و آزمونهای ارزیابی عدد پراکسید، عدد تیوباربیتوریک و شمارش کلی میکروبها در فواصل زمانی ۵ روز انجام شد که مشخص گردید نرخ واکنشهای شیمیایی و میکروبی در نمونه شاهد بیشتر از نمونههای پوشش دهی شده بود. استفاده از فناوری نانو در کاهش اندازه پوشش منجر به بهبود خصوصیات آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی پوشش شد. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق نانوپوشش ترکیبی صمغ دانه ریحان:قدومه شهری حاوی عصاره پوست کیوی به میزان ۲۰۰۰ ppm میتواند در کارخانجات بسته بندی گوشت استفاده شود.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
برخی از اقتصاددانان معتقدند وقوع بحران ها و مشکلات اقتصادی، مانند افزایش دامنه نوسانات اقتصادی، افزایش بیکاری و تورم و در نهایت افزایش زیان (کاهش رفاه) اجتماعی، به جهت مداخله اقتصادی دولت و اجرای سیاست های دستوری آن است. در این ارتباط، عدم اجرای سیاست های دستوری دولت توسط بانک مرکزی و در واقع استقلال آن، همچنان موضوعی مطرح است. در مقاله حاضر، کارآمدی ابزار سیاستی اوراق مشارکت، به واسطه استقلال ابزاری بانک مرکزی و اثرگذاری بر زیان اجتماعی، در چارچوب مدل استکلبرگ با رهیافت تئوری بازیها ارزیابی شده است. بدین منظور، بازی با سه بازیکن شامل دولت، بانک مرکزی و سفته بازان، که هر یک دارای تابع هدفی هستند، برای کشور ایران طراحی شده است. مدل سازی و تحلیل عددی لازم برای حصول نتایج کمی تحقیق براساس داده های سالهای ۸۸-۱۳۸۴، به ترتیب، با استفاده از دو نرم افزار MAPLE و GAMSصورت گرفته است. نتیجه کلی حاصل بر مبنای هدف حداقل کردن زیان اجتماعی، اگر دولت نقش رهبری مسلط را نداشته باشد و در مقابل، بانک مرکزی رهبری اجرای سیاست پولی را از طریق عملیات بازار باز، عهده دار باشد (استقلال بانک مرکزی)، حداقل زیان اجتماعی به کمترین سطح خود می رسد.
دوره ۲۰، شماره ۱۴۴ - ( بهمن ۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش با توجه به عدم انجام مطالعهای در مورد مدلسازی شرایط نگهداری میوههای انگور پوشش داده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس)، زمانهای مختلف نگهداری (صفر تا ۶۰ روز)، غلظت نانوکربنات پتاسیم (صفر تا ۲ درصد) و غلظت عصاره پیراکانتا (صفر تا ۵/۱ درصد) مورد استفاده در پوشش خوراکی بهعنوان ورودی و میزان بریکس، درصد ریزش حبه، میزان مالوندی آلدهید، قهوهای شدن خوشه انگورها و عطر و طعم نمونهها بهعنوان خروجی در نظر گرفته شدند. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقهای با ۲-۲-۲ و ۳-۳-۳ تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقهای با ۳ - ۳ تابع عضویت و تابع گوسی با ۳- ۳ تابع عضویت بهترتیب برای متغیر خروجی بریکس و درصد ریزش حبه بهعنوان بهترین مدل انتخاب شدند. در نهایت برای متغیرهای قهوهای شدن خوشه، میزان مالوندیآلدهید و عطر و طعم نمونهها مدل مثلثی با ۳-۳ تابع عضویت انتخاب گردیدند. از طرفی نتایج حاکی از آن بود که با افزایش زمان انبارداری، میزان بریکس، درصد ریزش حبه، مالوندی آلدهید و قهوهای شدن خوشه در تمامی نمونهها افزایش ولی میزان عطر و طعم نمونهها کاهش پیدا کرد و استفاده از پوشش حاوی نانو کربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا سبب کاهش سرعت این تغییرات گردید. در پایان میتوان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالا بین نتایج آزمایشگاهی و خروجیهای مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدلها در کنترل شرایط نگهداری میوههای انگور پوششداده شده با مالتودکسترین حاوی نانوکربنات پتاسیم و عصاره پیراکانتا است.
دوره ۲۱، شماره ۱۴۷ - ( اردیبهشت ۱۴۰۳ )
چکیده
افزایش تولید و مصرف میوه انگور در جهان، نیاز به تحقیقات در زمینه ایجاد شرایطی برای حفظ بیشتر این میوه را افزایش داده است و کمبود سنسورهایی که بتوانند اطلاعات دقیق را از فرایند تولید و نگهداری برای تصمیمگیری در اختیار سیستمهای کنترل قرار دهند، بدیهی و مشهود میباشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین برخی از ویژگیهای میوه انگور (شاخص طعم، pH، سفتی، نشت یونی، ∆E، تعداد کپک و پذیرش کلی) نگهداری شده در سردخانه در دامنه زمان نگهداری صفر تا ۶۰ روز اندازهگیری شد و با توجه به اهمیت دستیابی به این ویژگیها در طول انبارمانی میوهها، مدلی با استفاده از منطق فازی ایجاد گردید که به عنوان یک سیستم کارشناس با دقت (با ضریب همبستگی بیشتر از ۹۶/۰) و سرعت بسیار بالا قادر به پیشگویی و تعیین این ویژگیهای محصول تنها با استفاده از زمان نگهداری آن بود. این سیستم قادر بود، مقادیر هر یک از این ویژگیهای مورد مطالعه را در هر زمان نگهداری دلخواه در محدودهی صفر تا ۶۰ روز با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه بهدست آورد. از طرفی مشخص گردید که با افزایش زمان نگهداری میزان شاخص طعم، pH، تعداد کپکها، ∆E و نشت یونی نمونهها افزایش ولی میزان سفتی و پذیرش کلی کاهش یافت.
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
در اغلب نوشته های حقوقی، اجرای فوری قوانین آیین دادرسی به عنوان استثنایی بر قاعده عطف به ماسبق نشدن قوانین در گذشته مورد مطالعه قرار گرفته است. رویه قضایی نیز در برخی از آرای خود از جمله رأی وحدت رویه شماره ۷۴۳ دیوان عالی کشور همین رویه را اتخاذ نموده است. این در حالی است که اثر فوری قوانین دادرسی مطابق قاعده بوده و استثنایی بر قاعده مذکور در ماده ۴ قانون مدنی (ممنوعیت تأثیر قانون در گذشته) محسوب نمیشود. ضرورت تمیز قاعده عطف به ماسبق شدن از قاعده اثر فوری قانون، یکی از مبانی اصلی مطالعه حقوق تعارض قوانین در زمان است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. بر پایه تفکیک مزبور، قواعد حل تعارضِ زمانیِ قوانینِ دادرسی به منظور ارائه «نظریه عمومی» مطالعه شده و بر اساس معیارهای این نظریه، رأی وحدت رویه شماره ۷۴۳ مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۴ )
چکیده
در تحقیق حاضر، میزان اثرگذاری برخی از مهمترین متغیرهای تأثیرگذار بر ترجیحات کشاورزان ورامینی در استفاده از منابع آبی استحصال شده از کانالهای آبیاری، با استفاده از روش آزمایش انتخاب گسسته ارزیابی شده است. در این راستا، ابتدا ضمن مشورت و مصاحبه با افراد خبره محلی، متغیرها و سطوح آنها، احصاء و سپس دادهها از طریق پرسشنامه در میان جامعۀ هدف جمعآوری شد. علائم ضرایب برآورد شده نشان میدهد هرگونه کاهش نرخ آببهای کشاورزی، ارتقای وضعیت کیفیت آب، تشدید نظارت بر میرآبها، تضمین حقآبه رهاسازیشده از سد و کانالها و بهسازی و گسترش کانالهای آب، موجب افزایش سطح مطلوبیت کشاورزان ورامینی خواهد شد. در زمینۀ تمایل به پرداخت کشاورزان (با لحاظ کردن متغیر نرخ آببهای کشاورزی بهعنوان متغیر پولی نرمالکننده)، یافتههای تحقیق، نشان داد که متغیر «وضعیت حقآبه رهاسازیشده از سد و کانالها» در سبد ترجیحات پرسششوندگان (کشاورزان) بیشترین اهمیت را دارد، بهنحوی که حاضرند در ازای تضمین تأمین و دریافت آب در فصول کمبارش سال، معادل ۵۸ درصد آببهای بیشتری بپردازند که این نتیجه، مبین آسیبپذیری کشاورزان و محصولات کشاورزی کشت شده در دشت ورامین در مواجهه با بحران کمآبی و خشکسالی است
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
گسترش جمعیت انسانها، ایجاد شهرها و روستاها، ساختن پل، جاده و سدها از عوامل تخریب و تهدید زیستگاه گونههای جانوری و گیاهی هستند. حفاظت زیستگاه گونهها یکی از راههای نگهداری آنها در برابر عوامل تهدیدکننده و جلوگیری از انقراض آنهاست. مناطق تحت حفاظت شامل چهار بخش اثر طبیعی ملی، مناطق حفاظتشده، پناهگاه حیاتوحش و پارک ملی است. هدف از این پژوهش، انتخاب مناطق تحت حفاظت جدید جهت حفاظت شش گونه پستاندار استان مازندران با استفاده از الگوریتم شبیهسازی تبرید است. جهت تهیۀ لایۀ پراکنش گونهها از روش حداکثر آنتروپی(maxent) استفاده شد. در این پژوهش تأثیر پارامترهای مختلف ازجمله BLM، SPF، اهداف حفاظتی متفاوت (۳۰ درصد، ۴۰ درصد ، ۵۰ درصد و ۶۰ درصد ـ حداقل مساحت در نظر گرفتهشده برای حفاظت هرگونه)، در فرایند انتخاب مناطق تحت حفاظت، موردمطالعه و بررسی قرار گرفت. با بررسی چهار سناریوی مختلف، جهت حفاظت شش گونۀ پستاندار، نتایج بهدستآمده نشان داد که مناطق تحت حفاظت موجود (منطقۀ حفاظتشدۀ شش رودبار، منطقۀ حفاظتشدۀ اساس، منطقۀ حفاظتشدۀ هزارجریب، پناهگاه حیات وحش دودانگه، پارک ملی پابند و پارک ملی کیاسر)، ازنظر دستیابی به اهداف حفاظتی کارایی خوبی ندارند. همچنین مناطق تحت حفاظت موجود همپوشانی کمتر از ۵۰ درصد با مناطق تحت حفاظت جدید را نشان داد. طبق نتایج حاصلشده در این پژوهش، میتوان خلأهای حفاظتی موجود را شناسایی و جهت تکمیل کردن این خلأها، مناطق حفاظتی جدید را معرفی کرد.
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۱ )
چکیده
در چند دهه اخیر حقوق دادرسی به عنوان رشته ای مستقل وارد ادبیات حقوقی برخی از کشورها شده و جایگاه درخوری نیز در دانشکده های حقوق و در بین عناوین درسی و گرایش های حقوق به دست آورده است. حقوق دادرسی مفهوم آیین دادرسی را که به طور سنتی به تشریفات و تکنیک های دادرسی محدود می شود، اصلاح کرده و اصول و حقوق دادرسی را به عنوان مفاهیم ماهوی و بنیادین دادرسی محور مطالعه قرار داده است. حقوق دادرسی با تبیین اصول و مفاهیم اساسی دادرسی، نظریه عمومی دادرسی کشور را ترسیم می کند. نظریه عمومی دادرسی از یک سو، بیانگر استقلال آیین های دادرسی از یکدیگر است و از سوی دیگر، نقطه پیوند آنها را تشکیل می دهد. مبنای تمهید نظریه عمومی دادرسی، منابع حقوقی مشترک آیین های دادرسی و قواعد مشترک آیین های دادرسی در قوانین و مقررات است.