جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای شایان نژاد
دوره ۲، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۳)- ۱۳۹۱ )
چکیده
تهران به عنوان بزرگترین شهر کشور به دلیل وجود گسلهای فعال در اطراف آن و تمرکز شدید جمعیتی و ساختمانی در معرض آسیبپذیری بالایی از زلزله احتمالی میباشد. یکی از مهمترین عناصر مؤثر در آسیبپذیری، چه به صورت کنشی و چه به صورت واکنشی، قلمرو شبکه دسترسی میباشد. لذا دسترسی مناسب به معبر و مراکزی مانند فضاهای باز، مراکز امداد و نجات و ایستگاههای آتشنشانی، نقش مؤثری در کاهش تلفات و آسیبپذیری در هنگام وقوع زلزله احتمالی و پس از آن دارد. بنابراین چنانچه بتوان طبق اصول متعارف شهرسازی شبکه دسترسی را بهطور مطلوب سامان داد، از میزان آسیبپذیری احتمالی تا حد زیادی کاسته میشود. برای رسیدن به این خواسته، انجام عملیات ارزیابی محیطی عامل پایه میباشد. در این راستا میتوان از شیوهها و تکنیکهای مختلفی استفاده کرد. این پژوهش با تکیه بر مطالعات موردی محدوده مورد بررسی (واقع در مرکز منطقه ۶ شهرداری تهران) و مدل مفهومی ارائه شده که ترکیبی از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، تابع آستانه خطی، ابزار تحلیل شبکهای و تابع احتمال میباشد، به تجزیه و تحلیل عوامل مرتبط با دسترسی در آسیبپذیری زلزله احتمالی میپردازد. بهکارگیری این مدل در نمونه موردی یاد شده، میزان آسیبپذیریناشی از برآیند معیارهای بهکارگرفته شده در تحلیل را، در قالب نقشه، جدول و نمودار بیان میکند. انتظار میرود خروجی مدل بتواند راهنمایی مفید و علمی برای برنامه ریزان شهری و مدیریت شهری در راستای کاهش تلفات و آسیبهای زلزله احتمالی فراهم آورد.
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ ۱۳۹۵ )
چکیده
انگاشت فروض عقلانیت کامل واطلاعات کامل سبب شده است اقتصاد مارژینالیستی بتواند فرایند تصمیم گیری را از طریق برابری نهایی ها که منجر شده از رفتار بهینه سازی عاملان اقتصادی است، تبیین کند. این رویکرد آکسیوماتیک موجب می گردد هرگونه نااطمینانی از تحلیل ها حذف شود؛ که موجب غفلت اقتصاد مارژینالیستی از اثرگذاری نهادها می گردد. اخلاقیات به عنوان بخشی از نهادهای اجتماعی، دارای احکام و قواعد خاصی است که در مبادلات و انتخاب های عاملان اقتصادی آثار وسیعی به جای گذاشته و منجر به تعیین سطح کارآیی در جامعه میگردد. در این مقاله، سعی بر آن بود که گامی در جهت تدوین الگویی نظری در زمینه تبیین رفتار عاملان اقتصادی در یک جامعه دین مدار (جامعه اسلامی)، که متشکل از نهادهای خاص و منحصر به فرد خود می باشد، برداشته شود. فرضیه پژوهش این بود که اخلاقیات در پرتو اعتقاد به معاد، نا اطمینانی حاصل از عدم تجربه دنیای دیگر را مرتفع ساخته و بهینه سازی رفتار اقتصادی را میسر سازد. در جامعه ای که زندگانی پس از مرگ و تقید به آن، عموماً درهم تنیده با اخلاقیات می باشد، دو مساله اساسی رخ می نماید که کارویژه این مقاله تبیین این دو مساله بوده است. مساله اول، نرخ تنزیل بین دو جهانی و مساله دوم، نسبت هزینه (منفعت) نهایی تنزیل شده به هزینه (منفعت) انباشتی است که از آن به عنوان شاخصی در تصمیم گیری عاملان اقتصادی استفاده شده است. نتیجه حاصل از پژوهش این است که با لحاظ نظام پاداش و تنبیه اخروی یا اخلاقیات و هنجارهای برآمده از آن، شرط تعادل در اقتصاد متعارف کارآمد نخواهد بود و نیاز به بازبینی اساسی دارد.
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
در سالهای اخیر همزمان با گسترش تولید سوختهای زیستی تلاشهایی نیز برای بهینهسازی فرآیندهای تولید صورت گرفته است. در این تحقیق از روش سطح پاسخ بهمنظور بهینهسازی واکنش ترانساستریفیکاسیون روغن کلزا با هدف بیشینه کردن درصد تبدیل و کمینه کردن هزینه تولید استفاده گردید. با استفاده از طراحی آزمایش سه پارامتر اصلی که بر میزان درصد تبدیل مؤثر است در سه سطح مورد بررسی قرار گرفت. این سه پارامتر شامل غلظت، دما و زمان انجام واکنش است. محدوده پارامترهای انتخاب شده بر اساس مطالعات پیشین و همچنین محدودیتهای عملی، به ترتیب بهصورت:۱,۵ – ۰.۳ درصد؛ ۶۰ - ۴۰ درجه سانتیگراد؛ ۶۰ – ۳۰ دقیقه؛ انتخاب شد. درصد تبدیل با استفاده از رزونانس مغناطیسی هستهای تعیین گردید. نتایج نشان میدهد که مناسبترین شرایط برای تولید بیودیزل به روش ترانساستریفیکاسیون با نسبت مولی ثابت ۱:۶ متانول: روغن عبارتاند از: دما ۴۷.۲۷ درجه سانتیگراد؛ غلظت ۱.۲۴ درصد؛ زمان ۳۰ دقیقه؛ که با این شرایط میزان درصد تبدیل برابر ۷۷.۶۷ درصد و. میزان هزینه برابر ۶۷ سنت است. همچنین برخی از خصوصیات شیمایی و فیزیکی بیودیزل مشخص شد و با سوخت دیزل مقایسه گردید. نتایج بهدست آمده از مقایسه این دو سوخت نشاندهنده آن است که بیودیزل جایگزین مناسبی برای سوخت دیزل است.