جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای شاکرمی
دوره ۱۷، شماره ۱۰۹ - ( اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره گل و برگ گیاه رازک بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه توت¬فرنگی انجام شد. تیمارهای مختلف مورد استفاده در این تحقیق شامل عصاره اتانولی گل و برگ گیاه رازک در غلظتهای ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ درصد، سم دیازینون در غلظتهای ۱۰۰ و ppm ۲۰۰ و تیمار شاهد (ppm ۰) بودند. صفات مورد بررسی شامل میزان مواد جامد محلول کل، pH آب میوه، اسیدهای قابل تیتراسیون، شاخص طعمی میوه، خواص چشایی و ویژگیهای حسی میوه و نیز بار میکروبی میوه طی دوره انبارداری بود. نتایج نشان دادند استفاده از عصارههای گل و برگ گیاه رازک و نیز سم دیازینون تاثیر معنی داری بر میزان pH نمونههای توت¬فرنگی نداشت و در مقایسه با تیمار شاهد باعث حفظ بهتر میزان اسید قابل تیتراسیون در طول دوره انبارداری شده بودند (۰۵/۰p>). میزان مواد جامد محلول کل نمونههای توت¬فرنگی با افزایش زمان انبارداری روند نزولی داشتند در حالی که با افزایش غلظت عصاره گل و برگ رازک میزان مواد جامد محلول کل افزایش یافت که در مقایسه با هر دو غلظت مورد استفاده از قارچ کش دیازینون نتایج بهتری در ممانعت از افزایش بریکس میوهها ارائه دادهاند. نمونههای توت¬فرنگی تیمار شده با عصاره گل و برگ گیاه رازک در مقایسه با سایر نمونهها به لحاظ کیفیت ظاهری، درخشندگی، رنگ و کیفیت بافتی امتیاز بالاتری را طی ارزیابی حسی کسب کردند. بررسی نتایج میکروبی نیز توانایی عصارههای گل و برگ گیاه رازک در ممانعت از فساد میکروبی میوه توت¬فرنگی در مقایسه با سم دیازینون را نشان داد. با توجه به نتایج به دست آمده از آزمایشات مختلف شیمیایی، میکروبی و حسی میتوان عصاره گل و برگ گیاه رازک را به عنوان جایگزین قارچ کشهای رایج مورد استفاده در نگهداری میوه توت¬فرنگی معرفی نمود.
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه از تئوری موج نو برای تخمین نیروی امواج بر سازههای دریایی از جمله پایه توربینهای بادی فراساحل استفاده میشود. این در حالی است که به جز در موارد معدود، اعتبار این تئوری در تعیین نیروی امواج هنوز به طور کامل تایید نشده است. لذا بررسی اعتبار و دقت نتایج تئوری موج نو برای تعیین پارامترهای پایداری سازههای متنوع دریایی شامل برش پایه و لنگر واژگونی ضروری است. در این مقاله نتایج حاصل از تولید موج به روش تئوری موج نو در تعیین پروفیل سطح آب، سینماتیک موج و پاسخهای سازهای شامل جابجایی حداکثر، برش پایه و لنگر واژگونی مونوپایل توربین بادی در مقایسه با دادههای آزمایشگاهی و نتایج شبیهسازی حاصل از اعمال سری زمانی به روش تئوری تصادفی خطی مورد اعتبارسنجی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که تئوری موج نو با کاهش قابل ملاحظه زمان محاسبات تحلیل سازه میتواند با دقت کافی جایگزینی مناسب برای شبیهسازی چند ساعته امواج تصادفی باشد. مقایسه نتایج با امواج منظم استوکس مرتبه ۵ همچنین نشان میدهد که نتایج تئوری موج نو بسیار قابل اعتمادتر نسبت به امواج منظم برای تعیین سینماتیک موج و بارگذاری دینامیکی موج بر پایه توربینهای بادی است.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( بهمن ۱۴۰۲ )
چکیده
اینکونل۷۱۸ به دلیل خواص مکانیکی فوقالعاده در طیف گستردهای از صنایع نفت و گاز، هستهای، هوایی و ... استفاده میشود. استفاده از روش ساخت افزایشی جهت تولید قطعات با سرعت در حال افزایش میباشد. با توجه به محدودیتهای ابعادی که در ساخت قطعات به روش ساخت افزایشی وجود دارد این قطعات در کاربردهای متفاوت باید به سایر قطعات به کمک روشهای مرسوم اتصالدهی مانند جوشکاری متصل شوند. در این تحقیق به تحلیل حرارتی جوشکاری پلاسما یک ورق اینکونل ۷۱۸ ساخته شده به روش ذوب لیزری انتخابی با استفاده از نرم افزار آباکوس پرداخته میشود. حرارت ورودی با توزیع گوسی توسط زیر برنامه دیفلاکس با زبان برنامه نویسی فرترن به مدل وارد گردید. جهت اعتبار سنجی مدل حرارتی، اندازهگیری دما حین انجام فرآیند جوشکاری با استفاده از ترموکوپلانجام گرفت و تطابق نسبتا مناسبی بین نتایج آنالیز حرارتی عددی و تجربی مشاهده شد. بررسیهای میکروساختار توسط میکروسکوپ نوری بر روی نمونههای جوشکاری شده صورت گرفت و ریزساختار فلز پایه، ذوب و منطقه متاثر از حرارت مورد بررسی قرار گرفت. ساختار دندریتی در ناحیه جوش و رخ دادن تبلور مجدد در ناحیه متاثر از حرارت مشهود بود. نتایج آزمون کشش نشان داد که نمونه بدون جوش دارای حد تسلیم و شکلپذیری بالاتری است.