جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای شاه امیریان
دوره ۱۴، شماره ۶۹ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
اسمزیکردن به عنوان یک پیشفرآیند قبل از خشککردن، سبب کاهش میزان آب اولیه محصول شده و در نتیجه زمان فرآیند خشککردن کاهش می یابد. همچنین باعث بهبود خصوصیات حسی ، عملکردی و تغذیهای محصولات خشک شده میگردد. در این مطالعه آبگیری زنجبیل تازه با استفاده از محلولهای اسمزی ساکاروز با غلظتهای ۵۰ و ۷۰٪ (وزنی-وزنی) انجام گردید و سپس در خشککن کابینتی در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و سرعت۱ متر برثانیه خشک شد. منحنی خشککردن تیمارها به دست آمد و شاخصهای رنگ ( L, a, b, ∆E ) و ترکیبات معطر اندازهگیری گردید. زمان خشککردن هر دو تیمار تفاوت معنیداری را با یکدیگر و با نمونه کنترل در سطح۱% نشان داد. کمترین و بیشترین زمان خشکشدن به ترتیب مربوط به محلول اسمزی ۷۰% ساکارز(۷ ساعت) و نمونه کنترل (۱۱ ساعت) بود. بیشترین و کمترین شاخص درخشندگی ( L ) نیز به ترتیب مربوط به نمونههای ۷۰% ساکاروز(۳۳/۷۱) و شاهد (۶۴/۳۳) مربوط می شد. نتایج به دست آمده از دستگاه GC/MS نشان داد که مهمترین ترکیب شناسایی شده در نمونه های زنجبیل آلفا-زینجیبرن به میزان ۶۵/۲۶٪ بود که پس از خشک کردن مقدار آن کاهش یافت. در نتیجه فرآیند خشککردن اسمزی ترکیبات معطری مانند کامفن از۷۷/۶ در نمونه تازه به ۳۸/۲۹ در نمونه شاهد خشک ، ۴۵/۲۹ در محلول ۵۰ % ساکاروز و ۴۴/۲۹ در محلول ۷۰ % ساکاروز افزایش داشت. همچنین مقادیر بتا فلاندرن، جرانیال نیز روند افزایشی داشتند ولیکن ترکیب نرال از ۷۵/۵ در نمونه تازه زنجبیل به ترتیب به ۶۵۹/۰ ، ۱/۱ و۳۰/۱ درصد در نمونه خشک شاهد، خشک شده در محلول اسمزی ۵٪ و ۷۰٪ ساکاروزکاهش یافت.
دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
با توجه به ارزش تغذیهای بالای آرد گندم جوانهزده امکان استفاده از آن به جای آرد گنـدم و نشاسته در تولیـد سوسـیس بررسی شد.گندمها (رقم پیشتاز) پس از خیساندن و جوانهزنی خشک (به مدت ۱۰ ساعت در دمای ◦C۷۰) و آسیاب شدند. سوسیس طبق فرمولاسیون تجاری تولید و در تیمارهای مختلف به ترتیب ۳۰، ۶۰، و ۱۰۰ درصد از مجموع آرد و نشاسته حذف و به جای آن از آرد گندم جوانهزده استفاده شد. تفاوت شاهد با بقیه تیمارها استفاده از ۱۰۰ درصد آرد گندم معمولی و نشاسته طبق فرمولاسیون بود. نمونههای تولیدی از نظر رطوبت، قدرت نگهداری آب (WHC)، رنگ، بافت، ویژگیهای حسی (طعم و بافت)، و ویژگیهای میکروبی بررسی و با نمونه شاهد مقایسه شدند.نمونههای حاوی آرد گندم جوانهزده، دارای بالاترین WHC بودند. ویژگیهای حسی (بافت و طعم)، بافت فیزیکی، پروتئین، چربی، و pH نمونههای مختلف تفاوت آماری معنیداری نداشتند (۰۵/۰p>). کلیه ویژگیهای میکروبی نمونهها کمتر از میزان استاندارد بوده و بجز شمارش کلی باکتریها تفاوت معنیداری بین آنها نبود. با افزودن آرد گندم جوانهزده به سوسیس به ویژه در مقادیر بالا، قرمزی و زردی محصول افزایش یافت. استفاده از آرد گندم جوانهزده به عنوان جایگزین آرد و نشاسته معمولی در تولید سوسیس قابل توصیه است.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
در کار حاضر، شبیه سازی اثر حرارتی لیزر پرتو پیوسته بر بافت زنده پوست حامل جریان خون مورد بررسی قرار گرفته است. برای این کار، یک محیط یک بعدی در نظر گرفته شده که در یک سطح تحت تاثیر تشعشع لیرز و سطح دیگر به واسطه تماس با دیگر قسمت بدن، در دمای ثابت ۳۷ درجه سانتی گراد باقی مانده است. پرتو های لیزر به صورت پیوسته و عمود بر سطح تابیده می شود. بافت پوست به عنوان یک محیط شدیداً پراکنده کننده و غیر ایزوترپیک می باشد و محیط داخلی بصورت محیط خاکستری با دیواره های مرزی سیاه فرض شده اند. جریان خون نیز در معادله زیست گرمایی بافت پوست لحاظ شده است. معادلات حاکم بر این مسئله، معادله تشعشع به همراه رسانش می باشد که روش راستاهای مجزا برای حل معادله تشعشع، روش حجم محدود برای حل معادله انرژی و روش مقیاسی برای بیان تأثیر پراگندگی غیر ایزوتروپیک پوست استفاده شده است. صحت سنجی با کارهای دیگر محققین صورت پذیرفته است و در نهایت، اثر تغییر پارامتر های نوری و فیزیکی بافت مانند ضریب تشعشع-رسانش، ضریب پراکنندگی البدو، ضریب میرایی، اثر جریان خون و تاثیر تغییرات شار لیزر بر زمان افزایش دمای بافت و عمق نفوذ حرارت بررسی گردیده است. لازم به ذکر است که مطالعه حاضر را می توان به عنوان یک کار ارزشمند پایه ای و راهنمای مفید، جهت توسعه کاربردهای شبیه سازی های عددی اثر لیزر در بافت زنده در درمان، جراحی و همچنین کارهای تشخیصی در نظر گرفت.