جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای شاهسونی


دوره ۱۱، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

غلظت یون مس در لنز بیماران دیابتی، لنز افراد مسن و لنز بیماران مبتلا به آب­مروارید به میزان چشمگیری افزایش می­یابد. اسید آسکوربیک که غلظت بالایی در لنز چشم دارد، در حضور یون­های مس اکسید می­شود و همزمان با این فرایند اکسایشی رادیکال آزاد در محیط تولید می­گردد. محصولات اکسایشی اسید اسکوربیک به همراه قندهای احیا کننده با پروتئین­های لنز برای ایجاد ترکیبات سمی که در کدورت لنز و بروز بیماری آب مروارید نقش مهمی دارند، واکنش می­دهند.  از طرفی مولکول تیولی گلوتاتیون که یکی از اجزای اصلی سیستم  دفاع آنتی­اکسیدانی لنز است با یون مس کمپلکس ایجاد کرده و به این ترتیب مانع از تولید گونه­های فعال اکسیژنی می­گردد.
در این پژوهش ساختار و عملکرد پروتئین آلفا-Bکریستالین نوترکیب انسانی در حضور یون­های مس و گلوتاتیون به روش­های مختلف اسپکتروسکوپی مطالعه شد. نتایج نشان داد که مس ضمن اتصال به آلفا-Bکریستالین تغییرات مهمی در ساختار آن ایجاد کرده که به افزایش شعاع هیدرودینامیکی و افزایش فعالیت چاپرونی آن می­انجامد. بر اساس نتایج این پژوهش تغییرات ساختاری و عملکردی که بوسیله یون­های مس در آلفا-Bکریستالین القا می­شود به میزان قابل­ توجهی در حضور گلوتاتیون جلوگیری می­شود. بنابراین گلوتاتیون با اتصال به یون مس از اثرات تخریبی آن جلوگیری می­نماید. از اینرو نتایج مطالعه حاضر علاوه بر فعالیت آنتی­اکسیدانی، نقش حفاظتی جدیدی را برای گلوتاتیون معرفی نموده که این وظیفه در لنزهای با غلظت بالای مس از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.


دوره ۱۷، شماره ۱۰۵ - ( آبان ۱۳۹۹ )
چکیده

در تحقیق حاضر آرد کدو تنبل در سطوح ۰، ۱، ۳ و ۵ درصد به عنوان جایگزین آرد و شکر مصرفی در فرمولاسیون بیسکویت مورد استفاده قرار گرفت و ویژگی های فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی، رئولوژیکی و حسی نمونه ها و همچنین اندیس پراکسید نمونه ها طی بازه های زمانی ۱، ۳۰ و ۶۰ روز پس از پخت بررسی شد.  نتایج ارزیابی خواص رئولوژیکی خمیر نشان داد که پائین ترین درجه سست شدن خمیر  و بالاترین عدد کیفیت متعلق به نمونه T۳ (حاوی ۵% آرد کدو تنبل+ ۹۵% آرد گندم+ ۲۵% شکر) بود (۰۵/۰p). با افزایش آرد کدو تنبل، میزان پروتئین بیسکویت های تولیدی به طور معنی داری کاهش و میزان چربی، فیبر و رطوبت بیسکویت های تولیدی به طور معنی داری افزایش یافت (۰۵/۰p). با افزایش مقدار آرد کدو تنبل، میزان اندیس پراکسید بیسکویت های تولیدی به طور معنی داری کاهش یافت (۰۵/۰p).  درتمامی روزهای مورد بررسی با افزایش مقدار آرد کدو تنبل، میزان فنل تام نمونه ها به طور معنی داری افزایش و میزان (IC۵۰) بیسکویت های تولیدی به طور معنی داری کاهش یافت(۰۵/۰p). افزودن مقادیر مختلف آرد کدو تنبل منجر به کاهش معنی دار سختی و پیوستگی نمونه ها شد (۰۵/۰p). نتایج ارزیابی حسی نمونه ها نشان داد که بالاترین امتیاز پذیرش کلی متعلق به نمونه T۳ (حاوی ۵% آرد کدو تنبل+ ۹۵% آرد گندم+ ۲۵% شکر) بود. تیمار مذکور به عنوان تیمار برتر معرفی شد.


دوره ۱۸، شماره ۱۱۹ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده

در تحقیق حاضر تأثیر افزودن آرد کینوا و آرد گندم جوانه‌زده بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی کیک اسفنجی مورد بررسی قرار گرفت.  نتایج نشان داد که با افزایش مقدار آرد کینوا و آرد گندم جوانه زده، میزان خاکستر، میزان پروتئین، چربی نمونه های کیک اسفنجی تولیدی به طور معنی داری افزایش یافت (۰۵/۰p). پائین ترین میزان تخلخل در نمونه T۶ (کیک اسفنجی محتوی ۱۵% آرد کینوا + ۱۵% آرد گندم جوانه زده) مشاهده شد (۰۵/۰p). درتمامی روزهای مورد بررسی، بالاترین میزان رطوبت در نمونه T۸ (کیک اسفنجی محتوی ۱۵% آرد کینوا + ۰% آرد گندم جوانه زده) مشاهده شد (۰۵/۰p). نتایج آنالیز پروفیل بافت نشان داد که با افزایش مقدار آرد کینوا و آرد گندم جوانه زده، میزان سختی بافت نمونه‌های کیک اسفنجی تولیدی به طور معنی­داری افزایش یافت (۰۵/۰p). ارزیابی نتایج آزمون­های حسی نشان داد که بالاترین امتیاز رنگ متعلق به نمونه­های T۷ (کیک اسفنجی محتوی ۰ % آرد کینوا + ۱۵% آرد گندم جوانه زده) و T۸ (کیک اسفنجی محتوی ۱۵% آرد کینوا + ۰% آرد گندم جوانه زده) بود.  پائین­ترین امتیاز بو در نمونه شاهد و بالاترین میزان آن در نمونه T۸ (کیک اسفنجی محتوی ۱۵% آرد کینوا + ۰% آرد گندم جوانه زده) مشاهده شد (۰۵/۰p). بالاترین امتیاز حسی متعلق به نمونه   T۸ (کیک اسفنجی محتوی ۱۵% آرد کینوا + ۰% آرد گندم جوانه زده) بود  و تیمار T۸ (کیک اسفنجی محتوی ۱۵% آرد کینوا + ۰% آرد گندم جوانه زده) به عنوان تیمار برتر انتخاب شد.

دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

خاکهای متورم شونده جزء خاکهای مسئله داری هستند که در سراسر جهان پراکنده شده اند. تغییرات رطوبت در این نوع خاکها موجب تغییر حجم شدید و باعث آسیب و خرابی سازه های واقع بر روی آن می شود. خاکهای رسی متورم شونده در چرخه های تر و خشک شدن متوالی، رفتار تورمی-انقباضی از خود بروز می دهند. در این پژوهش رفتار تورمی-انقباضی یک نوع بنتونیت طبیعی با درصد تورم بسیار زیاد و نمونه تثبیت و تسلیح شده با افزودنیهای نانوسیلیس، الیاف پلی پروپیلن و سرباره کوره آهن با نام EAF بررسی و سعی گردید کارایی و دوام این مواد در مواجهه با چرخه های تر و خشک شدگی متوالی مورد ارزیابی جامع قرار گیرد. به منظور مطالعه این نوع رفتار، ابتدا تورم اولیه ی خاک بنتونیت و تأثیر افزودنیها بر تورم آن در دستگاه اودئومتراستاندارد بررسی گردید. مطابق نتایج، فرایند همزمان تثبیت و تسلیح دنبال شده در این تحقیق، سبب کاهش ۸۵ درصدی تورم نسبت به نمونه اولیه با درصد تورم ۲۶/۷۵% گردید. پس از آن، تأثیر چرخه های تر و خشک شدگی بر روی رفتار تورمی-انقباضی خاک مبنا و نمونه بهینه تثبیت و تسلیح شده در دستگاه اودئومتر اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت. ثبت تغییر شکل محوری خاک و همچنین تغییرات درصد رطوبت، نسبت تخلخل و درصد اشباع آن حین چرخه های تورم و انقباض نشان داد که چرخه های تر و خشک شدگی موجب کاهش پتانسیل تورم در نمونه های تثبیت و تسلیح شده و نمونه مبناء گردید. همچنین بررسی تغییرات نسبت تخلخل در مقابل درصد رطوبت خاک اولیه حین چرخه های تر و خشک شدگی نشان داد که منحنی تغییرات، یک منحنی s شکل بوده وبیشترین نسبت تخلخل و تغییر شکل بین درصد رطوبت معادل درجه اشباع ۵۰تا ۹۰درصد رخ می دهد. در حالی که برای نمونه تثبیت و تسلیح شده منحنی تغییرات به صورت s خوابیده بود که عمده تغییرات در درصد رطوبت معادل درجه اشباع ۷۰تا ۹۰درصد اتفاق افتاد که نشان می دهد در نمونه های تثبیت و تسلیح شده از تاثیر منفی رطوبت بر تغییر حجم کاسته شده و میزان تورم و انقباض در تعداد سیکل های کمتری به حالت تعادل می رسد. نتایج حاصله در کنار آنالیزهای به دست آمده از آزمایش های SEM و XRD ثابت کردند که افزودنی های استفاده شده در این پژوهش نه تنها پتانسیل تورم را به صورت چشمگیر کاهش دادند، بلکه ضمن کاهش رفتار تورمی-انقباضی دارای دوام مناسب در چرخه های تر و خشک شدگی متوالی نیز بودند.
 

صفحه ۱ از ۱