جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای شاددل
دوره ۱۵، شماره ۸۲ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده
در این تحقیق، به منظور کاهش ناپایداری آنتوسیانینهای تمشک بخصوص در شرایط نامطلوب، از میکروانکپسولاسیون به روش کواسرواسیون کمپلکس بعد از تهیهی امولسیون دوگانهی آنتوسیانینها و با استفاده از مواد دیوارهای صمغ عربی و ژلاتین استفاده شد. فرآیند کواسرواسیون به عنوان تابعی از غلظت ژلاتین، صمغ عربی و مادهی هسته در نسبتهای ۵/۰: ۱: ۱و ۱: ۱: ۱، غلظتهای محلول پلیمر ۰/۵ و ۵/۷ درصد وزنی-حجمی و همچنین pH(۵/۳، ۰/۴، ۵/۴ و ۰/۵) مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه مورفولوژی، اندازهی ذرات، رطوبت، انحلالپذیری، هیگروسکوپی، ظرفیت بارگیری، پایداری و اسپکتروسکوپی فروسرخ (FTIR) ارزیابی شدند. میکروکپسولها رطوبت، هیگروسکوپی و انحلالپذیری کمتری در مقایسه با فرم آزاد آنتوسیانین نشان دادند. آنها اندازهی ذرات بین ۹۷/۰ ± ۲۵/۴۵ تا ۱۸/۷±۹۲/۸۷میکرومتر و ظرفیت بارگیری بالایی (۳۱/۰ ± ۰۵/۳۳ تا ۳۰/۰ ± ۷۲/۴۱) داشتند. بر طبق نتایج HPLC، روش انتخابی به طور قابل ملاحظهای پایداری آنتوسیانینها را تا ۳۶% بعد از دو ماه نگهداری در º C ۳۷ افزایش داد. طیف FTIRوقوع فرآیند کواسرواسیون کمپلکس را به اثبات رسانید. علاوه بر این، میکروکپسول بهینهی انتخاب شده رنگ قرمز شدیدی را بعد از مدت زمان نگهداری نشان داد که تأیید کنندهی مؤثر بودن روش انتخابی در محافظت از آنتوسیانینهاست.
واژگان کلیدی: آنتوسیانینهای تمشک سیاه، ژلاتین، صمغ عربی، درونپوشانی، مواد غذا-دارو، پایداری.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش، نانولیپوزومهای پوششداده شده با کیتوزان در نسبتهای ۹-۱، ۸-۲، ۷-۳ و ۶-۴ لستین-کلسترول، با استفاده از روش هیدراتاسیون لایه نازک، به عنوان یک سیستم تحویل برای ریزپوشانی کافئین تهیه شدند. سپس، آزمونهای تعیین اندازه و پتانسیل زتا برای تعیین ویژگیهای نانوذرات تولید شده صورت گرفت. میانگین اندازه ذرات (میانگین قطر هیدرودینامیکی) و توزیع اندازه ذرات برای نسبتهای مختلف لستین-کلسترول، به ترتیب در محدوده ۵/۱۳۳ تا ۵/۵۳۳ نانومتر و ۴۱/۰ – ۳۱/۰ قرار گرفت. مقادیر پتانسیل زتا نیز در محدوده ۹۶/۴۰+ تا ۵/۵۰+ بدست آمد. پس از تعیین ظرفیت بارگذاری، آزمون FTIR برای بررسی واکنشهای احتمالی بین کافئین و مواد دیواره نانوکیتوزومها صورت گرفت. مورفولوژی کیتوزومهای نسبت ۹-۱ لستین-کلسترول بارگیری شده با کافئین، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داده شد. پایداری نمونه کیتوزومی با نسبت ۹-۱ لستین-کلسترول، از طریق مشاهده بصری ایجاد رسوب و محاسبهی مقدار آزادسازی کافئین محصور شده در طول ۶۰ روز نگهداری در دمای محیط مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده در این پژوهش، نشان داد که نانوکیتوزمها سیستم کارآمدی در حفظ و رهایش پایدار کافئین هستند.
دوره ۲۱، شماره ۱۴۸ - ( خرداد ۱۴۰۳ )
چکیده
آنتوسیانین ها از ترکیبات فعال زیستی هستند که رنگدانه اصلی بسیاری از میوه ها و سبزیجات را شامل می شود. از آنجاکه آنتوسیانین ها پایداری حرارتی پایینی در طی فرآوری مواد غذایی دارند، لذا استفاده از این ترکیبات به عنوان رنگدانه های طبیعی در غذاها با چالش هایی همراه است. بنابراین، ریزپوشانی ترکیبات آنتوسیانینی با لیپوزوم ها دارای اهمیت است. ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال با لیپوزوم ها، روشی موثر و کارآمد در افزایش پایداری ترکیبات پلی فنولی است. لیپوزوم ها وزیکول های لیپید های قطبی هستند که در حلال های قطبی نظیر آب، ساختارهای دولایه تشکیل می دهند. در این پژوهش، نانولیپوزوم ها در نسبت های ۹-۱، ۸-۲، ۷-۳ و ۶-۴ درصد وزنی-وزنی لیستین-کلسترول، با استفاده از روش تزریق حلال، تهیه شدند. سپس آزمون های تعیین اندازه و پتانسیل زتا برای تعیین ویژگی های ذرات تولید شده صورت گرفت. میانگین اندازه ذرات (میانگین قطر هیدرودینامیکی) و توزیع اندازه ذرات برای نسبت های مختلف لیستین-کلسترول، به ترتیب در محدوده ۷۴۰-۱۳۲ نانومتر و ۰,۴۷-۰.۴۱ قرار گرفتند. مقادیر پتانسیل زتا نیز در محدوده ۲۶- تا ۴۲- میلی ولت بدست آمد. پایداری نمونه لیپوزومی نسبت ۹-۱ لیستین-کلسترول، از طریق محاسبه ی مقدار آزادسازی آنتوسیانین محصور شده در طول ۶۰ روز نگهداری در دمای محیط مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های دارای نسبت ۹-۱ لیستین-کلسترول در فرمولاسیون نوشیدنی کامبوجا استفاده شدند. نوشیدنیهای تهیه شده از نظر ویژگیهای حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده در این پژوهش، نشان داد که نانولیپوزومها سیستم کارآمدی در درون پوشانی آنتوسیانینها هستند.