جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای سنایی
دوره ۲، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۳)- ۱۳۹۱ )
چکیده
در سالهای اخیر با افزایش سرعت رشد صنایع و علوم و فنون، تغییرات در عرصه استانداردها، عملکردها وکاربریهای معماری بیشتر عیان گشته است. این امر بیانگر آن است که معماری امروز نیازمند تغییرات و پویایی بیشتری نسبت به گذشته است و بهنظر میرسد که باید ساختمانهای جدید متنوعتر، انعطافپذیرتر و قابل انطباق با تغییرات احتمالی آینده باشند. با نگاهی به گذشته میتوان دریافت که انسان چگونه با خلق اولین و ابتداییترین ساختار متحرک با مشکلات زندگی خود کنار آمده است و خانههای متحرک و شهرسازی انعطافپذیر را چنان با نیازهای خود طراحی کرده که بتواند از آن در آینده نیز بهره گیرد. امروزه نیاز استفادهکنندگان و عملکردهای متنوع ساختمانها، در سراسر جهان به سرعت در حال تغییر است و ساختمانها باید منعطف و انطباقپذیر با تغییر عملکردها یا تغییرات زمانی (مانند آب و هوا) و یا مکانی متناسب با تغییر شرایط اجتماعی و فرهنگی باشد. آنچه که دراین مقاله مورد بحث قرار میگیرد، بررسی، تحلیل و تقسیمبندی سیستمهای سازهای پناهگاههای موقت و سیار است. هدف ازاین تقسیمبندی تعیین مدلهای قابل تولید و متنوع برای توسعه فرمهای پیشنهادی و سیستمهای ساخت قابل دسترس و اجرا است. با این نگرش به معرفی نمونهها و روشهای اجرایی و ممکن سیستمهای ساخت پرداخته میشود.
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله، جاذب های مورد استفاده برای حذف یون سرب با استفاده از عملیات جذب سطحی مرور شده است.
انواع جاذبهای مورد استفاده برای حذف یون سرب، اصلاح خواص انجام شده روی آن ها، شرایط عملیاتی جذب، همدماها و ظرفیت جذب جاذب ها با مرور مقالات بررسی و مقایسه شده است.
اصلاح جاذبها به روش تلقیح گروههای عاملی نقش موثری در افزایش ظرفیت جذب دارد. pH محلول نقش مهمی در جذب یون سرب دارد و عموما با افزایش pH محلول، ظرفیت جذب افزایش می یابد. مدل همدمای لانگمویر تطابق بیشتری با دادههای تعادلی جذب داشته است. در بین جاذبهای مرور شده، جاذبهای پایه کربنی مثل کربن فعال و اکسیدگرافن که توسط مواد شیمیایی مثل آمونیوم پرسولفات یا پلیآمینها اصلاح شدهاند، ظرفیت جذب بیشتری دارند. زیستتودهها نیز به علت فراوانی و قیمت ناچیز، قابلیت استفاده بهعنوان جاذب یون سرب را دارند.
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده
ادبیات تطبیقی از مهم ترین گونه های ادبی است که ما را در یافتن وجوه مشترک اندیشه های بزرگان جهان- که از نظر زمانی و مکانی از یکدیگر فاصله دارند- یاری می رساند و به نقاط وحدت اندیشه بشری پی میبرد که چگونه اندیشهای در نقطهای از جهان توسط اندیشمندی، ادیبی و یا شاعری مطرح می شود و در نقطه دیگر همان اندیشه به گونهای دیگر مجال بروز مییابد. مقاله حاضر نگاهی است تطبیقی به شعر، اندیشه، زمینه و زمانه دو شاعر بلندآوازه از دو فرهنگ و تمدن متفاوت: تی. اس. الیوت (۱۸۸۸- ۱۹۶۵م) انگلیسی و احمد شاملو (۱۳۰۵-۱۳۷۹ش) ایرانی. زمانه زندگی این دو شاعر از دیدگاه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همسانی هایی داشته که در نهایت، به تولید آثار و اندیشه های مشابهی منجر شده است. شاملو در ایران به عنوان شاعری اجتماعی شناخته شده که مانند الیوت در برهه ای حساس و پرآشوب زیسته است. الیوت تحت تأثیر جنگ جهانی و دوران مدرنیسم بوده و شاعر ایرانی هم کودتای ۲۸ مرداد و جنگ جهانی دوم و دوران گذار از جامعه سنتی به مدرن را تجربه کرده است. در این مقاله، ابتدا مختصری درباره واژه مدرن و مدرنیته در اروپا و ایران بحث میشود، سپس با بهرهگیری از شیوه نقد تطبیقی و با تکیه بر مؤلفه های مدرنیته و مدرنیسم ادبی، بین مضامین مشترک در آثار الیوت و شاملو مقایسه ای صورت می گیرد. همانندی های زیادی بین شاملو و الیوت برای مطالعه تطبیقی می توان یافت و با توجه به همسانیهای فراوان ذهنی و زبانی بین دو شاعر و با عنایت به همانندیهای بسیار در تجربههای زیسته مشترک بین ایشان، میتوان نتیجه گرفت شرایط زیستی مشابه همواره میتواند آثار ادبی همگونی پدید آورد.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
از جمله واکنشهای عملی کشورها برای مقابله با پدیده جهانی شدن، میتوان به همگرایی اقتصادی اشاره کرد. امروزه همگرایی اقتصادی همزمان با جهانی شدن رونق گرفته است و بنابراین، انتخاب اتحادیه یا گروه تجاری منطقهای، یکی از اهداف مهم برنامهریزی تجاری میباشد.
بررسی ادوار تجاری بین المللی و انتقال آنها ازکشوری به کشور دیگر از اهمیت ویژهای در همکاری بین منطقهای برخوردار است. بررسی ارتباط بین روابط تجاری و ادوار تجاری، میتواند تحلیل مناسبی از همگرایی منطقهای ارائه نماید.
در این مقاله، با توجه به شرکت ایران در گروه شانگهای به عنوان عضو ناظر و تلاش برای پیوستن به آن، به دنبال بررسی همگرایی در این گروه هستیم.
در این مقاله از روش اقتصاد سنجی و مدل جاذبه تعمیم یافته در دوره زمانی ۲۰۰۹-۱۹۹۶ استفاده شده است. این سؤالات که آیا بین ایران و کشورهای عضو شانگهای همگرایی تجاری وجود دارد و آیا همزمانی چرخههای تجاری بر همگرایی تجاری این کشورها مؤثر است، پاسخ داده شود.
نتایج نشان میدهد که بین ایران و اعضای گروه شانگهای همگرایی تجاری وجود ندارد بلکه روابط تجاری واگرا هستند. همچنین بین همزمانی چرخههای تجاری و همگرایی (واگرایی) این کشورها رابطه منفی و معنیداری وجود دارد.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۱- )
چکیده
در این مقاله، مدلی تئوری جهت بررسی مشخصه های پاسخ مدولاسیون، نویز شدت نسبی و نویز فاز لیزرهای نقطه کوانتمی با تزریق تونلی و طول موج ۵۵/۱ میکرومتر ارائه شده است. با استفاده از مدل سیگنال کوچک مبتنی بر معادلات نرخ حامل ها و فوتون ها، رفتار مدولاسیون و نویز این لیزرها شبیه سازی شده است. شبیه سازیها گویای آن است که پاسخ مدولاسیون لیزر نقطه کوانتمی، در ساختارهای با تونل زنی بهبود می یابد که این نتیجه با آنچه به طور تجربی گزارش شده، مطابقت دارد. در واقع، نشان داده می شود که به واسطه تونل زنی مستقیم حاملها از داخل یک سد به تراز پایه، پاسخ مدولاسیون بهتر و پهنای باند ۳ دسیبل بیشتری حاصل می گردد. به علاوه، محاسبات نشان دهنده آن است که سطح نویز شدت نسبی این نوع لیزرها در نتیجه ی کاهش جمعیت حامل ها در ترازهای برانگیخته و وتینگ، افزایش می یابد. با این حال، سطح نویز فاز و پهنای خط، مقادیری مشابه با لیزرهای نقطه کوانتمی معمولی را دارد.
دوره ۱۷، شماره ۹۹ - ( اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده
پلاسمای سرد یک فناوری غیرحرارتی خشک و بدون نیاز به مواد شیمیایی است که قادر به کار کردن به صورت مداوم در فشار اتمسفر میباشد. در پژوهش حاضر از پلاسمای تخلیه سد دیالکتریک فشار اتمسفر با گازهای (هوا، نیتروژن و آرگون) به مدت اعمال پلاسما در زمانهای(صفر، ۵، ۱۵، ۲۵) دقیقه بر سطح نمونههای زردچوبه جهت کاهش شمارش کلی، کلی فرم، کپک و مخمر و Clostridium perfringens صورت گرفت. نتایج آزمونهای میکروبی نشان داد که تابش پلاسما با گاز نیتروژن به مدت ۱۵ دقیقه، بار میکروبی زردچوبه را با کمترین اثر بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی کاهش داد. نمونههای شاهد، فاقد کلی فرم و Clostridium perfringenes بودند. بررسی نتایج خواص فیزیکو شیمیایی نمونهها (رنگ و فعالیت آنتیاکسیدانی) نشان داد که اثر نوع گاز بر هیچ کدام از شاخصهای رنگی زردچوبه معنیدار نشد، در حالی که با افزایش مدت اعمال پلاسما میانگین هر سه شاخص رنگی کاهش یافت که این کاهش در زمانهای ۱۵و ۲۵ دقیقه تفاوت معنیداری داشتند(p<۰,۰۵) .بررسی تأثیر نوع گاز و مدت زمان اعمال پلاسما بر شاخص مهارکنندگی نمونههای زردچوبه نشان داد که نوع گاز به کار برده شده تأثیری بر این شاخص نداشت (p>۰/۰۵ (، در حالی که اثر زمان برای این شاخص معنیدار شد و خاصیت آنتیاکسیدانی آنها نسبت به نمونه کنترل کاهش یافت(p<۰,۰۵). بررسی نتایج ویژگیهای حسی(رنگ، بو، ظاهر و طعم) نمونهها نشان داد که نوع گاز به کار برده شده نیز بر شاخصهای حسی نمونهها تفاوت معنیداری ایجاد نکرد در حالی که با افزایش مدت زمان پلاسما میانگین شاخصها (به جز شاخص طعم نمونهها) کاهش یافت که این کاهش در زمانهای ۱۵و ۲۵ دقیقه تفاوت معنیدار داشتند.(p<۰,۰۵). به طور کلی پلاسمای سرد روشی جدید برای فرآوری مواد غذایی است که با توجه به غیرحرارتی بودن آن میتواند جایگزین مناسبی برای سایر روشهای مورد استفاده برای استرلیزاسیون و پاستوریزاسیون مواد غذایی باشد.