جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای سبکبار
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
زبانآموزان برای یادگیری زبان فارسی در دانشگاهها مدت زمان کوتاهی را میگذرانند و در این مدت باید بهطور چشمگیری بر زبان تسلط یابند. آموزش زبانهای دوم در سالهای اخیر، از محیط آموزشی مدرسمحور به محیط آموزشی یادگیرندهمحور تغییر یافته است تا زبانآموزان یادگیری خویش را در اختیار گیرند و به خودمختاری دست یابند. در این راستا، پژوهش حاضر میزان آمادگی فارسیآموزان غیرایرانی را برای خودمختار بودن بررسی میکند. شرکتکنندگان شامل ۱۵۵ تن از فارسیآموزان سطح تکمیلی هستند. برای جمعآوری دادهها، از پرسشنامۀ تامر (۲۰۱۳) بهره گرفته شده است که دارای چهار بخش مسئولیتها، تواناییها، انگیزه و فعالیتهای درون و بیرون کلاس است. در پایان پرسشنامه بخشی با عنوان بازپاسخ برای فارسیآموزان درنظر گرفته شده است. پاسخهای فارسیآموزان حاکی از نوعی تضاد میان بخش مسئولیتها با بخش تواناییها، انگیزه و فعالیتهای درون و بیرون کلاس است. یافتهها نشان میدهد که با وجود آنکه فارسیآموزان خود را از توانایی و انگیزۀ لازم جهت یادگیری خودمختارانۀ زبان فارسی بهرهمند میدانند و خود را در انجام فعالیتهای درون و بیرون کلاس فعال میدانند، اما بیشتر مسئولیت یادگیری را متوجه مدرسان
میکنند. علاوه بر این، بررسیهای آماری نشاندهندۀ رابطۀ معکوس و معناداری میان ادراک فارسیآموزان از مسئولیتها و فعالیتهای درون کلاس است. از جهت دیگر، میان تواناییهای
فارسیآموزان با انگیزه و فعالیتهای درون و بیرون کلاس و همچنین میان انگیزه با فعالیتهای درون و بیرون کلاس رابطۀ مستقیم و معناداری دیده میشود.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۹ )
چکیده
در این تحقیق از روش شبکهای تحلیل، یک روش چندمعیاره تصمیمسازی برای انتخاب مکانهای مناسب و مستعد برای دفن زباله در شهرستان قوچان استفاده شده است. در روش ANP معیارهای کمی و کیفی و وابستگی متقابل بین معیارها مورد توجه قرار میگیرد. انتخاب مکان مناسب برای محل دفن زباله موضوعی پیچیده و نیازمند توجه به عوامل متعددی است. در این تحقیق از چند معیار (اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فنی) برای انتخاب محل مناسب دفن زباله استفاده شده است. فرایند تشخیص واحدهای مناسب برای دفن زباله طی چند مرحله انجام شده است که مقاله این مراحل را به صورت کامل بیان کرده است، نتیجه نهایی تعیین واحدهای مناسب برای محل دفن زباله میباشد.
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده مطالعه شبکه¬ها و زنجیره¬های بازاریابی محصولات کشاورزی از دهه ۱۹۹۰ به این سو، به عنوان یکی از حوزه¬های علمی به سرعت در حال رشد است. اقتصاددانان، جامعه¬شناسان و متخصصان شاخه¬های مدیریتی در تشریح و مطالعه چرخه¬های بازاریابی محصولات کشاورزی مشارکت داشته اند.. از دیدگاه علوم اجتماعی، جستجوی در انسان و رفتارهای سازمانی، اقدامات وی و بکارگیری چشم¬اندازی تکنیکی، مطالعه مداوم فرایندهای پیونددهنده و روابط آن، باعث ظهور شاخه مطالعات شبکه¬ای و زنجیره¬ای شده است. مط تجارب و مطالعات کشورهای مختلف بیانگر وجود شبکه¬های مختلفی برای بازاریابی محصولات کشاورزی و به ویژه شیر تولیدی در نواحی روستایی است. هدف از این مقاله تعیین مطلوب¬ترین عنصر در جریان بازاریابی و بازاررسانی محصول شیر در میان عناصر موجود در شبکه های رایج بازاریابی در شهرستان خدابنده می باشد. برای دستیابی به این هدف از روش شناسی توصیفی و تحلیلی با بکارگیری داده های پرسشنامه، مطالعات میدانی و مشاهداتی و تکنینک¬های تصمیم گیری چند معیاره (تکنیک Dematel) استفاده شده است. نتایج بیانگر غلبه مراکز جمع آوری شیر به عنوان عنصرگره¬گاهی سایر عناصر تولید تا مصرف در شبکه فضایی بازاریابی شیر می باشد. واژگان: شبکه بازاریابی، مراکز جمع آوری شیر، نواحی روستایی، شهرستان خدابنده.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
تحلیل تناسب اراضی، با توجه به ظرفیتها و درنظرگرفتن ملاحظات اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی از مهمترین مباحث جغرافیایی در برنامههای آمایش سرزمین است. نبود دیدگاهی یکپارچه و عدم قطعیت موجود در این مسائل موجب شده که تحلیل تناسب اراضی با تعارضهایی ذاتی همراه باشد. در حال حاضر تحلیل تناسب اراضی در برنامههای آمایش بدون درنظرگرفتن تعارضات حاکم بر جریان مدلسازی تحلیل اراضی صورت میگیرد. هدف پژوهش حاضر، توسعه یک سیستم پشتیبان تصمیمگیری مکانی (SDSS) متناسب با نیاز برنامههای آمایشی، برمبنای مدل لوسیس (LUCIS) است. پژوهش حاضر، بر سه نوع عمده کاربری اراضی یعنی شهری، کشاورزی و منابع طبیعی با دیدگاهی یکپارچه متمرکز میشود. در
سامانه طراحیشده، تقاضا و ملاحظات مربوط به ذینفعان، با توسعه و بهکارگیری یک سامانه پشتیبان تصمیمگیری مکانی (SDSS) عملیاتی شده است. در این راستا از تحلیل تصمیمگیری چندمعیاره (MCDA)، در کنار قابلیتهای سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بهره گرفته شد. دستآورد تحقیق سیستمی مکانی متناسب با نظریات تصمیمگیرندگان است که تحلیل تناسب اراضی را با درنظرگرفتن تعارضات موجود مدلسازی میکند.
دوره ۲۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر بر رضایت گردشگران از اقامتگاههای بومگردی استان زنجان و بررسی الگوهای فضایی این عوامل از طریق دادههای آنلاین انجام شده است. برای این منظور، دادهها از پلتفرم جاباما با استفاده از وبکاوی خودکار(n=۵۹) جمعآوری و تحلیلهای آماری-فضایی انجام گردید. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه گامبهگام نشان داد که مهمترین پیشبینیکنندههای رضایت گردشگران شامل موقعیت مکانی (β=۰,۳۷۲, p<۰.۰۱)، ارزش قیمتی (β=۰,۳۴۳, p<۰.۰۱) و تطابق اطلاعات (β=۰,۲۹۲, p<۰.۰۱) هستند. علاوه بر این، تحلیل خودهمبستگی فضایی با استفاده از شاخص موران محلی نشاندهنده خوشهبندیهای معناداری در توزیع فضایی رضایت گردشگران است؛ بهطوریکه اقامتگاههای نزدیک به جاذبههای شاخص مانند گنبد سلطانیه از بالاترین میزان رضایت برخوردارند. یافتهها نشان میدهد که این سه متغیر میتوانند ۶۹ درصد از تغییرات در رضایت گردشگران را تبیین کنند. نتایج این پژوهش میتواند به مدیران اقامتگاههای بومگردی و سیاستگذاران کمک کند تا با بهینهسازی استراتژیهای خدماترسانی و قیمتگذاری، سطح رضایت گردشگران را افزایش داده و به توسعه پایدار گردشگری بوممحور در استان زنجان کمک کنند.