۹ نتیجه برای زنگانه
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه منابع انسانی بهعنوان مهمترین و با ارزشترین دلیل موفقیت سازمانها شناخته میشوند. بطالت اجتماعی از جمله مواردی است که بهطور مستقیم به کاهش عملکرد کارکنان و بازدهی آنها به ویژه در قالب گروهی منجر میشود، لذا این پژوهش بهوسیله شش فرضیه به بررسی تأثیر بطالت اجتماعی ادراک شده همکار، عواطف منفی و عدالت سازمانی ادراک شده بر بطالت اجتماعی کارکنان اداره کل مالیاتهای غرب تهران از طریق تعهد سازمانی در شش ماه اول سال ۱۳۹۴ میپردازد. پژوهش حاضر از نظر هدف، پژوهشی کاربردی و برحسب روش گردآوری دادهها، توصیفی - پیمایشی و از نوع پژوهشهای علی است. به منظور محاسبه حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شده و با توجه به اینکه در هر پژوهش امکان دارد تعدادی از پرسشنامهها برگشت داده نشود، ۳۰۰ نفر با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده بهعنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه بین آنها توزیع شد و ۲۷۰ پرسشنامه قابل استفاده جمعآوری و تحلیل گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بطالت اجتماعی ادراک شده همکار، عواطف منفی و هریک از ابعاد عدالت سازمانی ادراک شده بر تعهد سازمانی و تعهد سازمانی بر بطالت اجتماعی کارکنان، اثر مثبت و معناداری دارند، از این رو هر شش فرضیه پژوش مورد تأیید قرار گرفت.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
- استفاده از روش های کارامد و قابل اتکا برای ارزیابی مقاومت بتن در برابر نفوذ یون کلر به لحاظ دوام سازه های بتن آرمه اهمیت ویژه ای دارد. در تحقیق حاضر عملکرد سه روش تسریع شده ارزیابی عملکرد بتن در برابر نفوذ یون کلر شامل روش تسریع شده نفوذ یون کلر در بتن (RCPT)، روش تسریع شده انتقال یون کلر در بتن (RCMT) و روش تعیین مقاومت الکتریکی بتن با یکدیگر مقایسه شده اند. مخلوط های مطالعه شده علاوه بر مخلوط کنترل شامل مخلوط های حاوی ۵/۲، ۵، ۵/۷ و ۱۰ درصد دوده سیلیسی، ۵/۷ و ۱۵ درصد خاکستر بادی ریز، ۱۵ و ۳۰ درصد خاکستر بادی، ۱۵ و ۳۰ درصد پومیس و ۱۵، ۳۰ و ۵۰ درصد سرباره کوره آهن گدازی بوده اند. نتایج هر سه روش نشانگر کاهش قابل توجه در نفوذپذیری یون کلر به داخل بتن های حاوی دوده سیلیسی در سنین ۲۸ و ۹۰ روزه و بتن های حاوی دیگر مواد مکمل سیمانی در سن ۹۰ روزه در مقایسه با مخلوط کنترل بوده اند. اما مقدار کاهش در نفوذپذیری بر اساس آزمایش RCPT به میزان قابل توجهی بیش تر از دو روش دیگر مشاهده شد. علت اصلی این امر، افزایش دمای آزمونه های بتنی در آزمایش RCPT و افزایش جریان الکتریکی ناشی از آن است. براساس نتایج به دست آمده، استفاده از روش RCMT به جای روش RCPT در ارزیابی نفوذپذیری بتن در برابر یون کلر به خصوص برای بتن های حاوی مواد مکمل سیمانی قابل توصیه می باشد. هم چنین با توجه به سهولت استفاده و سرعت زیاد روش مقاومت الکتریکی، این روش پتانسیل مناسبی برای استفاده در این زمینه دارد.
دوره ۱۳، شماره ۵۲ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده ازگیل با نام علمی Mespilus germanica به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند در طب سنتی در ایران استفاده فراوانی دارد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ترکیب نسبتهای مختلف حلالهای گلیسیرین، اتانول، متانول و آب بر میزان بازدهی استخراج عصاره گیاه ازگیل با روشهای هندسه بهینه مخلوط، بهینه سازی فرمولاسیون حلال بوده، همچنین تاثیر ضد میکروبی عصاره ازگیل به سه روش انتشار در آگار، حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی سه میکرو ارگانیسم عامل بیماریهای عفونی در این تحقیق ارزیابی شد. تاثیر هر یک از حلال های آب، اتانول، متانول و گلیسرین هر کدام در پنج سطح (صفر، ۲۵/۳۱، ۳۳/۸۳، ۱۲۵ و۲۵۰ میلیلیتر) با استفاده ازهندسه مخلوط برای استخراج عصاره گیاه ازگیل استفاده شد. برای تعیین حساسیت سویههای باکتری از آزمون انتشار در آگار جهت بررسی قطر هاله بازدارندگی عدم رشد، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی به روش رقت سازی در چاهک مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که مدل چند جملهای شف به طور معنیداری قادر به پیشبینی بازده استخراج عصاره گیاه ازگیل میباشد. حداقل غلظت مهارکنندگی برای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوزا به ترتیب ۲۵/۱، ۵/۲ و ۵ میلیگرم بر میلیلیتر بود. بررسی تجربی فضای بهینه نشان داد که تفاوت معنی داری بین نتایج خروجی از بهینه سازی عددی و نتایج تجربی وجود ندارد. بر این اساس، فرمولاسیون بهینه حاوی گلیسیرین (صفر میلیلیتر)، آب (۷/۲۳ میلیلیتر)، متانول (۲/۱۰۰ میلیلیتر) و اتانول (۱/۱۲۶ میلیلیتر) بود. به طور کلی عصاره گیاه ازگیل به خوبی قادر است از رشد باکتریهای عامل عفونت جلوگیری نماید. همچنین روش آماری مخلوط بررسی فرآیند استخراج با حداقل آزمایشات را مهیا می سازد.
دوره ۱۴، شماره ۶۷ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
در این پژوهش موسیلاژ دانه به[۱](Qsm)، به روش بهینه استخراج شد و فیلمهای خوراکی ترکیبی از موسیلاژ دانه به و ایزوله پروتئین آب پنیر[۲]((Wpiدر نسبت های مختلف۰:۱۰۰، ۳۰:۷۰، ۵۰:۵۰، ۷۰:۳۰ و ۱۰۰:۰ تهیه گردید. در ادامه اثر افزودن نسبتهای مختلف موسیلاژ دانه به و ایزوله پروتئین آب پنیر بر ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و ممانعتکنندگی فیلم خوراکی حاصل از آنها مورد بررسی قرار گرفت. بهطور کلی ایزوله پروتئین آب پنیر و موسیلاژ دانه به سازگاری خوبی از لحاظ تشکیل محلول و فیلم نشان دادند. نتایج حاصل نشان داد با افزایش درصد ایزوله پروتئین آب پنیر در فیلمهای تولید شده، ضخامت، رطوبت و حلالیت فیلمهای تولیدی افزایش و مقدار جذب رطوبت کاهش یافت. بررسی خواص مکانیکی فیلمها با افزایش درصد موسیلاژ دانه به، حاکی از افزایش نیروی لازم برای پارگی فیلمها و کاهش کشسانی بود. در رنگ سنجی فیلمهای تولیدی با افزایش درصد ایزوله پروتئین آب پنیرفاکتور L(روشنایی) افزایش داشت ولی افزایش درصد موسیلاژ دانه به، فاکتور a(زردی) را کاهش داد. نفوذپذیری نسبت به بخار آب فیلم ها نیز با افزایش درصد موسیلاژ دانه به، کاهش یافت.
[۱]. Whey protein isolate
[۲] .Quince seed mucilage
دوره ۱۶، شماره ۹۰ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
ویژگی دوگانه انتروکوکوسها از یک سو آنها را به باکتریهای مناسبی جهت تهیه کشتهای آغازگر در تولید فراوردههای غذایی ساخته اما از سویی دیگر بروز ویژگی مقاومت به آنتیبیوتیکها و فاکتورهای بیماریزایی، باعث نگرانی در حوزه سلامت مصرفکننده شده است. در این پژوهش جهت بررسی مقاومت آنتیبیوتیکی، فعالیت همولیتیکی و ژلاتینازی ایزولههای انتروکوکوسهای جدا شده از پنیر سنتی کردی از انتشار در آگار به کمک دیسک (دیسک دیفیوژن) و روشهای مبتنی بر کشت استفاده شد. نتایج حاصل از هاله بازدارندگی مربوط به ایزولههای انتروکوکوس نسبت به آنتیبیوتیکهای رایج درمانی نشان داد که جدایهها به آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و آمپیسیلین حساس و نسبت به آنتیبیوتیکهای کانامایسین و استرپتومایسین مقاوم بودند. جدایههای مورد بررسی مقاومت بسیار کمی نسبت به تتراسایکلین و کلرامفنیکل از خود بروز دادند. هیچکدام از جدایهها به تمامی آنتیبیوتیکهای مورد آزمایش مقاومت نداشتند. نتایج حاصل از بررسی فعالیت همولیتیکی جدایهها نشان داد که هیچ یک از باکتریهای مورد آزمون قادر به تجزیه خون و در نتیجه ایجاد هاله شفاف در محیط حاوی خون گوسفند نبوده و تمامی آنها گاما-همولیتیک و فاقد هر گونه فعالیت همولیتیکی بودند. نتایج حاصل از فعالیت ژلاتینازی سویهها نیز نشان داد که هیچ کدام از جدایههای مورد بررسی نتوانستند در محیط TSA حاوی ژلاتین، ایجاد هاله روشن کنند.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این تحقیق از یک راکتور فتوکاتالیستی بافلدار به منظور تصفیه پساب رنگی حاوی رنگزای آزوی متیل اورانژ استفاده شد. بافلهایی از جنس پلکسیگلاس توسط نانو مواد TiO۲ پوشش داده شده و بصورت عمودی در سیستم قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده کاهش همزمان pH و غلظت اولیه رنگزا باعث همافزایی در راندمان رنگبری و حذف COD میگردد که این پدیده در مقادیر pH کمتر از ۵ و غلظتهای کمتر از ۷۵ میلیگرم بر لیتر سرعت بیشتری دارد. همچنین کاهش pH و افزایش زمان واکنش بطور همزمان باعث افزایش راندمان رنگبری حذف COD شد که سرعت آن برای حذف رنگزا در مقادیر pH کمتر از ۴ و زمان بیش از ۵/۶ ساعت بیشتر بوده و برای حذف COD در مقادیر pH کمتر از ۵ و زمان بیش از ۸ ساعت سرعت بیشتری داشت. کاهش غلظت اولیه رنگزا و افزایش زمان واکنش نیز تاثیر افزایشی در بالا رفتن راندمان رنگبری و کاهش میزان COD داشته که سرعت آن در غلظت رنگزا کمتر از ۵۰ میلیگرم بر لیتر و زمان بیش از ۵/۸ ساعت آشکارتر بود. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر تطابق دادهها با مدل کاهش یافته درجه دوم با ضریب همبستگی (R۲) برای هر دو پاسخ حذف رنگ و حذف COD به ترتیب برابر ۹۵/۹۴ و ۳۰/۹۵ درصد میباشد که نتایج اعتبارسنجی مدل را تایید میکند.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۷ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده
کیفیت میکروبی شیر خام از دو نظر بسیار پر اهمیت می باشد. اول اینکه مصرف خود شیر در سفره غذایی مردم نقش بسیار پررنگی دارد و بار میکروبی بالای آن سلامت مصرفکننده را به خطر میاندازد. دوم اینکه اگر کیفیت میکروبی شیر مناسب نباشد فراورده های مشتق شده از شیر، از نظر تکنولوژیکی کیفیت مناسبی نخواهند داشت. در این پروژه که با همکاری شرکت پگاه گلستان انجام پذیرفته است، با هدف کاهش حرارتدهی شیر (به منظور عدم افت ارزش تغذیهای در نتیجه حرارت) از فرایند جداسازی (با سپراتور) و باکتوفوگاسیون دوگانه به منظور کاهش بار میکروبی استفاده شد. نمونههای شیر مورد استفاده برای تولید پنیر لاکتیکی در استان گلستان در دو سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام فرایند، شمارش کلی میکروبی، شمارش اسپورهای هوازی و بی هوازی انجام شد. نتایج نشان داد که با استفاده از این روش، بار میکروبی کل، اسپورهای هوازی و بی هوازی شیرهای جمعآوری شده در تمام طول سال ، تا حد قابل قبول و بدون کاهش کیفیت میکروبی پنیر تولیدی در طول دوره نگهداری کاهش یافتهاست. از طرف دیگر فرایند جداسازی و باکتوفوگاسیون باعث تولید لجن لبنی میشود. در حالت معمول هر ۲۰ دقیقه یک بار، خروج لجن لبنی انجام میشود، که در این فرایند در سپراتور و باکتوفوگاسیون ۱ ،به ۲۱ دقیقه یکبار، به منظورکاهش لجن لبنی انجام شد.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۵ - ( اردیبهشت ۱۴۰۲ )
چکیده
تولید ذرت بعد از گندم مقام دوم را در بین غلات داشته و معمولاً بخش زیادی از آن بلافاصله پس از برداشت مورد استفاده قرار نمیگیرد، بلکه برای استفاده تدریجی در فصول دیگر و یا بهمنظور صادرات به سایر مناطق، در انبارها نگهداری میشود. گسترش انواع قارچها و بهدنبال آن تولید سمهای قارچی بهخصوص در مناطق با رطوبت بالا، علاوه بر خسارت کمی و کیفی به محصولات انبار شده سبب افزایش ضایعات و بهمخاطره انداختن سلامت جامعه میشوند. در راستای جایگزینی روشهای کمخطر افزایش عمرانبارمانی، در این تحقیق تاثیر گاز ازن با دو متغیر غلظت ازن (۲۵ ،۵۰ و ۷۵ ppm) در مدت زمان
ازندهی (۱،۳، ۵ و ۷ روز) بر دانه ذرت غالب منطقه گلستان (رقم سینگلکراس۴۰۷) ارزیابی شد. همچنین ویژگیهای میکروبی به لحاظ کنترل گسترش قارچها و تغییرات خصوصیات کیفی دانه بررسی شد. نتایج نشان داد، افزایش غلظت ازن تا ppm ۵۰ و زمان ازندهی۳ روز بر کاهش رشد قارچ ها و تولید آفلاتوکسین معنیدار بوده است (۰۵/۰>P). همچنین نتایج حاکی از آن بود استفاده از غلظت ppm ۷۵ در زمانهای۱، ۳، ۵ و ۷ روز سبب تغییرات اکسیداتیو معنیداری در خصوصیات روغن(افزایش شاخص اسیدیته) و نشاسته (افزایش شاخص کربوکسیل) دانه ذرت نسبت به نمونه شاهد شده است. همچنین شرایط مختلف ازندهی تا غلظت ppm ۵۰ در زمانهای مختلف تاثیر معنیداری بر میزان پروتئین دانه ذرت نداشت (۰۵/۰>P).
دوره ۲۰، شماره ۱۴۲ - ( آذر ۱۴۰۲ )
چکیده
در این مطالعه، اثر پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ دانه بالنگوی شهری (Lallemantia iberica seed mucilage, LISM) حاوی غلظتهای مختلف (۰، ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ درصد حجمی/حجمی) نانوامولسیون (CPN) اسانس گریپفروت (Citrus paradise essential oil) بر کیفیتهای میکروبی، شیمیایی و حسی گوشت گوسفندی در طی نگهداری سرد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ضدمیکروبی نشان داد که در انتهای دوره نگهداری، کمترین تعداد باکتریهای زنده کل (log CFU/g ۲۶/۶)، باکتریهای سرمادوست (log CFU/g ۲۸/۳)، Escherichia coli (log CFU/g ۹۵/۰)، Staphylococcus aureus (log CFU/g ۸۷/۰) و قارچ (log CFU/g ۱۲/۱) در نمونه LISM+۲%CPN مشاهده شد. بیشترین و کمترین pH در پایان دوره نگهداری به ترتیب مربوط به نمونه های بدون پوشش (۴۲/۶) و LISM+۲%CPN (۶۵/۵) بود. مقدار عدد پراکسید (و تیوباربیتوریک اسید) در نمونه شاهد و نمونه LISM+۲%CPN به ترتیب meq O۲/kg ۶۰/۱۱ و mg MDA/kg ۲۰/۱ و meq O۲/kg ۴۰/۵ و mg MDA/kg ۵۹/۰ پس از ۹ روز نگهداری در شرایط سرد بود. رنگ گوشت (L*، a*، b*) نیز توسط پوشش خوراکی حاوی نانوامولسیون اسانس گریپ فروت (LISM+CPN) حفظ گردید. افزایش محتوای نانو امولسیون در پوشش خوراکی، امتیاز پارامترهای حسی مانند بو، رنگ، بافت و پذیرش کلی گوشت گوسفند را به خصوص در آخرین روز نگهداری تحت شرایط سرد افزایش داد. نتایج بهدستآمده، پوشش خوراکی LISM+CPN را بهعنوان یک راهکار مؤثر برای به تاخیر انداختن زوال شیمیایی و میکروبی گوشت گوسفند پیشنهاد میکند.