جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای روزگار


دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده- در این تحقیق، مدل سازی ویژه ای برای ورق ها و پوسته های دارای ترک با استفاده از روش اجزای محدود توسعه یافته انجام شده است. در ابتدا با استفاده از فرضیات ساده شونده کیرشهف فرمول بندی اجزای محدود استاندارد پوسته ارائه شده و پس از تدوین کد مربوط، با حل چند مثال از کارایی آن اطمینان حاصل شده است. برای ایجاد تأثیر حضور ترک، از توابع غنی ساز جدید و متناسب با میدان تغییرمکان استفاده شد. با افزودن بردرجات آزادی گره های اطراف ترک طی فرایند غنی سازی، شبیه سازی ترک در ورق ها و پوسته ها انجام شده است. این توابع از جواب های تحلیلی مسئله شکست ورق کیرشهف تحت بارگذاری های صفحه ای و خمشی استخراج شده اند. با حل چند مثال و مقایسه نتایج به دست آمده با جواب های تحلیلی موجود و نتایج حاصل از نرم افزارهای دیگر، اثبات می شود که نتایج کد دارای دقت قابل قبولی بوده و کارایی آن در تحلیل ورق ها و پوسته های ترک دار مناسب است.

دوره ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده دانه بزرک از جمله دانه­های روغنی است که به علت داشتن خواص تغذیه­ای و سلامتی بخش در ترکیب مواد غذایی استفاده می­شود. در این مطالعه به منظور تولید نان تافتون فراسودمند، دانه­های بزرک آسیاب شد و برای کاهش ترکیبات ضد تغذیه­ای سیانوژنیک گلیکوزید، در دمای ۳۰ درجه سانتی­گراد حرارت داده و به مدت دو دقیقه و نیم با توان ۶۰۰ تحت تاثیر امواج مایکروویو قرار گرفت. دانه­های فرآیند شده در سه سطح ۵، ۱۵ و ۲۵ درصد جایگزین آرد گندم شدند. نتایج نشان داد که میزان ترکیبات سیانوژنیکی ۶/۸۴ درصد کاهش یافت. نتایج آزمون رئولوژیکی خمیر نشان داد که با جایگزینی آرد گندم با دانه بزرک، جذب آب و افزایش حجم خمیر در طی تخمیر کاهش و زمان پایداری خمیر افزایش یافت و در سطح احتمال ۱ درصد اختلاف آنها معنی­دار بود. نتایج آزمون تنش بافت نشان داد که با جایگزینی آرد گندم با دانه بزرک، خمیر رفتار ویسکوالاستیک جامد را نشان می­دهد. نتایج آزمون اکسیداسیون نشان داد که با جایگزینی آرد گندم با دانه بزرک عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید افزایش یافت و بیشترین مقدار در سطح ۱۵ درصد جایگزینی بود و در سطح احتمال ۱ درصد دارای اختلاف معنی­دار بود. نتایج نشان داد که نان حاوی دانه بزرک، رنگ تیره­تر و بافت نرم­تر دارد و روند بیاتی در آن آهسته­تر است. نتایج آزمون ارزیابی حسی نشان داد که نان حاوی بزرک از نظر ارزیاب­ها، عطر، طعم، بافت و پذیرش بهتری داشت اگرچه از نظر رنگ، نان حاوی بزرک در سطح ۱۵ و ۲۵ درصد جایگزینی، مقبولیت کمتری داشت.  

دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله به تحلیل خمش غیرخطی ورق‌های مستطیلی ایزوتروپ و ارتوتروپ با استفاده از روش رهایی پویا پرداخته شده است. به منظور مدل‌سازی ورق، از تئوری اصلاح شده چهار متغیره استفاده شده است که یک تئوری برشی مرتبه بالای جدید بوده که در عین سادگی، قابلیت خوبی در تحلیل ورق‌های نسبتاً ضخیم و ضخیم دارد. این تئوری بر خلاف تئوری برشی مرتبه اول نیاز به ضریب اصلاح تنش برشی ندارد، کرنش و تنش برشی را در راستای ضخامت به صورت سهمی پیش‌بینی کرده و شرایط بدون تنش بودن سطوح آزاد ورق را ارضا می کند. معادلات حاکمه با استفاده از روش کار مجازی بدست آمده و اثر ترم‌های غیر خطی فون- کارمن در روابط کرنش- جابجایی لحاظ شده است. به منظور حل معادلات حاکمه کوپل و غیرخطی از روش رهایی پویا به همراه روش تفاوت‌های محدود استفاده شده و یک برنامه کامپیوتری در نرم‌افزار متلب تهیه شده است. جواب های بدست آمده با تحقیقات پیشین مقایسه شده و تطابق بسیار خوبی در نتایج حاصله مشاهده شده است. همچنین اثرات نسبت ضخامت به طول ورق و شرایط مرزی مختلف بر روی نتایج، مورد بررسی قرار گرفته است. نهایتا میزان تغییرات اثرات برشی با تغییر ضخامت و همچنین تغییر اثرات ارتوتروپی در مورد ورق‌های ارتوتروپ مورد ارزیابی قرار گرفته است.

دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله به ارائه فرمول‌بندی اجزای محدود برای تحلیل خمش غیرخطی ورق‌های ایزوتروپ و ارتوتروپ براساس تئوری دومتغیره اصلاح شده پرداخته شده است. تئوری دو متغیره اصلاح شده یک تئوری برشی مرتبه بالا بوده که قابلیت مناسبی در تحلیل ورق‌های نازک و ضخیم دارد. این تئوری اثرات برش خارج از صفحه در امتداد ضخامت را به صورت سهمی پیش‌بینی می‌کند بنابراین در این تئوری شرایط سطوح بدون تنش ارضا می‌شود و نیازی به ضریب اصلاح برش نیست. اثر ترم‌های غیرخطی فون- کارمن در روابط کرنش- جابجایی لحاظ شده و از اصل همیلتون جهت بدست آوردن معادله حاکمه استفاده شده است. پس از تشکیل شکل ضعیف معادلات حاکمه، به منظور گسسته‌سازی دامنه‌ی مساله، یک المان مستطیلی چهار گره‌ای طراحی گردیده است که دارای ۶ درجه آزادی در هر گره می‌باشد. به منظور حل معادلات حاکمه کوپل و غیرخطی از روش نیوتن- رافسون استفاده شده است. فرمول بندی اجزای محدود ارائه شده در قالب یک کد در نرم افزار متلب تدوین شده است که این کد قابلیت تحلیل ورق‌های نازک و ضخیم ایزوتروپ و ارتوتروپ تحت شرایط تکیه‌گاهی مختلف را دارد. به منظور بررسی روش پیشنهادی و کد تدوین شده، چند مساله شناخته شده حل شده است و نتایج بدست آمده حاکی از صحت روابط و کارآیی کد دارد.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۹ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده

در این تحقیق یک خشک کن خورشیدی ترکیبی فتوولتائیک /گرمایی حاوی مواد تغییر فاز به منظور خشک کردن برگ های نعناع طراحی و ساخته شد. عملکرد این خشک کن تحت شرایط آب و هوایی مشهد با طول جغرافیایی ۶۲/۵۹ درجه و عرض جغرافیایی ۲۶/۳۶ درجه مورد بررسی قرار گرفت. اجزای اصلی این خشک کن عبارتند از : پنل فتوولتائیک، کلکتور خورشیدی، فن های دمنده، محفظه حاوی مواد تغییر فاز پارافین آلی و محفظه محصول. آزمایشات خشک کردن بر روی برگ های نعناع به دو روش خشک کردن با خشک کن خورشیدی ترکیبی و خشک کردن طبیعی در سایه با رطوبت اولیه ۸۰ درصد بر پایه تر انجام گرفت و تا رسیدن به رطوبت ۱۲ درصد ادامه یافت. مدت زمان خشک کردن با خشک کن خورشیدی ۲۹۰ دقیقه و به روش طبیعی ۱۵۶۰ دقیقه طول کشید. داده های آزمایشگاهی با هشت مدل خشک کردن لایه نازک در پیشینه پژوهش برازش گردید که مدل دوجمله ای و مدل وانگ و سینق به ترتیب بهترین مدل ها برای خشک کردن طبیعی و با خشک کن خورشیدی ترکیبی بودند. این مدل ها نسبت به مدل های دیگر بیشترین تطبیق را با نسبت رطوبت آزمایشی ( بالاترین ضریب همبستگی و حداقل ریشه میانگین مربعات خطا و مربع کای ) دارند.

دوره ۲۹، شماره ۱ - ( پیش انتشار بهار ۱۴۰۴ ۱۴۰۴ )
چکیده

ایالات ­متحده به موجب بند ۹ «بیانیه دولت جمهوری دموکراتیک الجزایر» (یا همان بیانیه کلی یا عمومی)، متعهد به فراهم آوردن ترتیبات انتقال اموال ایران به ایران است. دیوان دعاوی ایران - ایالات ­متحده این بند از بیانیه را در آراء جزئی به شماره‌های ۵۲۹، ۶۰۱، ۶۰۴ و ۳۸۲ تفسیر نموده است. دیوان در مجموع با تفسیر اصطلاح «اموال ایران» در رأی جزئی شماره ۵۲۹، ۶۰۱ و ۶۰۴ اموالی را داخل در این مفهوم دانست که به طور عینی و منحصراً در مالکیت ایران باشند. برای تعیین ضابطه مالکیت، دیوان قانون متحدالشکل تجارت ایالات ­متحده را ملاک عمل دانست که به موجب آن انتقال مالکیت به عنوان قاعده کلی، علاوه بر انعقاد قرارداد منوط به تحویل مورد معامله به خریدار یا مشتری است. با این تفسیر، دیوان در رأی جزئی شماره ۶۰۴ در بسیاری از موارد اظهار داشت که به دلیل عدم انتقال حق مالکیت اموال موضوع اختلاف به ایران، تعهد ایالات ­متحده نسبت به انتقال آن‌ها به ایران قابل ‌اجرا نشده است.
با عنایت به قرابت موضوعی پرونده ب ۶۱ با پرونده الف ۱۵ (دو: الف) که مرحله دوم آن نیازمند صدور رأی است، در فرض قابلیت اعمال یافته­های رأی جزئی شماره ۶۰۴ در اتخاذ تصمیم در پرونده ب ۶۱، پاسخ به این پرسش اهمیت پیدا می­کند که برای ممانعت از این امر چه تمهیدی می­توان اندیشید؟

 

صفحه ۱ از ۱