جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای رضاییان
دوره ۵، شماره ۱ - ( شماره ۱ پیاپی ۱۸- ۱۳۸۰ )
چکیده
-
دوره ۸، شماره ۱ - ( شماره ۱ (پیاپی ۳۶)- ۱۳۹۶ )
چکیده
زبانها از ابزارهای زبانی مختلفی برای سازماندهی جریان اطلاعات گفتمان استفاده میکنند. یکی از این ابزارها، زمینهسازی اطلاعات است که از طریق آن روایتگر اطلاعات اصلی و فرعی را در روایت مشخص میکند. اطلاعات اصلی که پایه روایت را تشکیل میدهند پیشزمینه، اما اطلاعات فرعی که وقایع حاشیهای روایت را نشان میدهند، پسزمینه اند. چنین سازماندهی باعث پیوستگی بیشتر میان پارهگفتارهای گفتمان و همچنین انتقال موثرتر اطلاعات میشود. هدف این پژوهش بررسی و تحلیل چگونگی تحقق زمینهسازی در قالب پیشزمینهسازی و پسزمینهسازی در گفتمانروایی کودکانفارسیزبان براساس ابزار زبانی نمود (کامل/ناقص) و صیغه فعل (معلوم/مجهول) و همچنین تاثیر سن بر بهکارگیری این ابزارها است. دادههای پژوهش شامل روایتهای گفتاری تولیدشده توسط کودکان ۷، ۹، ۱۱ ساله و یک گروه کنترل بزرگسالان ۳۰ ساله دختر بودند، که با استفاده از دو داستان تصویری (Hickmann, ۲۰۰۴) مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد رابطه معناداری بین میزان بهکارگیری نمود کامل و ناقص و سن کودکان مورد آزمون وجود داشت، به این ترتیب که با افزایش سن بهکارگیری نمود کامل در پیشزمینه کاهش و بهکارگیری نمود ناقص افزایش یافت. برعکس، در بزرگسالان بهکارگیری نمود کامل در پیشزمینه افزایش اما نمود ناقص کاهش یافت. در پسزمینه نیز این رابطه بههمین ترتیب مشاهده گردید. بعلاوه، بهکارگیری صیغه معلوم فعل در روایتها نسبت به بهکارگیری صیغه مجهول فعل غالبتر بود و رابطه معناداری بین بهکارگیری صیغه مجهول فعل در پیشزمینه و پسزمینه و سن آزمودنی ها مشاهده نگردید.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
اتصال CONXL یکی از اتصالات جدید ریخته گری شده در ستون های قوطی می باشد. هدف از این مقاله بررسی لرزه ای جزییات جدیدی از این اتصال بصورت عددی می باشد. برای این هدف، ابتدا به منظور صحت سنجی مدلسازی عددی و آنالیز، دو نمونه اتصال خمشی، شامل یک نمونه اتصال خمشی RBS و یک نمونه اتصال خمشی ریخته گری شده براکت پیچی کایزر (KBB) به صورت عددی مدل و صحت و دقت نتایج آن با نتایج آزمایشگاهی مقایسه گردید. سپس رفتار لرزه ای اتصال خمشی CONXL در ستونهای قوطی بدون بتن پرکننده و ورق پیوستگی همراه با نیروی محوری ستون در ۹ نمونه دارای ۳۲ و ۱۶ عدد پیچ با تغییر آرایش موقعیت قرارگیری آنها تحت بارگذاری یکطرفه، دوطرفه و دو محوره (سه بعدی) به صورت چرخه ای بررسی گردید. نتایج نشان داد که رفتار لرزه ای ستون در تمامی نمونه ها مطلوب است بخصوص برای ستونهای گوشه و همچنین، استفاده از ۱۶ عدد پیچ در اتصالات مقاطع W۳۰ ، زمانی مناسب خواهد بود که از آن در اتصالات گوشه (دارای بارگذاری یکطرفه) و از مشخصات مصالح ASTM-A۳۶ برای تیرها استفاده شود. همچنین موقیت قرارگیری پیچ ها هرچه به سمت بیرون یقه بال ها نزدیکتر باشد کرنش محوری میله پیچ ها بیشتر ولی لغزش آن کمتر میشود. بهینه ترین حالت برای موقعیت پیچ نقطه ای نزدیک به وسط یقه بال خواهد بود.
دوره ۱۴، شماره ۶۸ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
افزودن جلبکهای تک سلولی (ریزجلبک) به فرمول کیک، میتواند خواص عملکردی ایجادکند، زیرا آنها حاوی دامنه گستردهای از موادمغذی و سلامتبخش هستند و به عنوان "غذای فراسودمند یا غذادارو" در نظر گرفته میشوند. در این پژوهش برخی ویژگیهای فیزیکی خمیر (رنگ و قوام)، ویژگیهای فیزیکی (رنگ پوسته و مغز، افت وزنی، حجم مخصوص، رطوبت و سفتی بافت) و حسی کیک حاصل از جایگزینی سفیده تخممرغ با سطوح مختلف پودرجلبک کلرلاولگاریس (۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد وزنی) ارزیابی شد. نتایج نشان داد که جایگزین کردن سفیده تخم مرغ با پودر جلبک کلرلاولگاریس میزان نمایههای L*، a* و b* را در خمیر کیک، پوسته و مغز کاهش داد (۰۵/۰P<). با افزایش سطح جایگزینی، قوام خمیر، رطوبت و حجم مخصوص کیک نیز بطور معنیداری کاسته شد (۰۵/۰P<)، در حالی که افت وزنی کیک و سفتی بافت بطور معنیداری افزایش یافت (۰۵/۰P<). در ارزیابی حسی، جایگزینی ۲۵ درصد سفیده تخم مرغ با پودر جلبک کلرلا ولگاریس، تغییر معنیداری را در طعم، رنگ، بو، بافت ظاهری، سفتی و پذیرش کلی نسبت به نمونه شاهد نشان نداد و میتوان جایگزینی را انجام داد.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
ترک های ناشی از فرایندهای ساخت یا عملکرد قطعات، می توانند رشد نموده و موجب شکست سازه شوند. از این رو، دستیابی به روشی مناسب جهت پیش بینی شروع رشد ترک، همواره مورد توجه بوده است. رویکردهای اصلی در تحلیل شکست سازه ها، شامل دو رویکرد کلنگر و موضعی است. در رویکرد کلنگر، مقاومت در برابر شکست، بر حسب مقادیر بحرانی پارامترهایی دور از نوک ترک مثل K یا J تحلیل میشود. در پژوهش حاضر، مدل برمین رویکرد موضعی به کار گرفته شده که از آن به منظور پیشبینی شکست ترد استفاده می شود و در آن، میدان تنش و کرنش در حوزه نوک ترک مورد بررسی قرار میگیرد. در این مدل پارامترهایی معرفی میشوند که باید از طریق دادههای آزمونهای تجربی کالیبره گردند. هدف از این پژوهش، مقایسه روشهای مرسوم در کالیبراسیون پارامترهای رویکرد موضعی بر روی داده های آزمونهای شکست ترد نمونه های خمش سه نقطه، شناخت محدودیت ها و در نهایت ارائه یک روش جدید کالیبراسیون جهت استخراج پارامترهای مناسب برای پیشبینی شکست ترد این نمونه ها با استفاده از رویکرد موضعی مکانیک شکست است. نتایج پژوهش حاضر نشان میدهد، روشهای مرسوم در کالیبراسیون پارامترهای رویکرد موضعی با استفاده از آزمایش نمونه های خمش سه نقطه در برخی موارد با محدودیت همراه است. همچنین معرفی پارامتر موقعیت ویبال به عنوان معیاری از سه بعدی شدن تنشها در مدل برمین، روش مستدل جدیدی جهت پیش بینی شکست ترد نمونه های خمش سه نقطه با قیود متفاوت، ارائه شده است.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
با ظهور شبکههای اجتماعی، روابط انسانها در اینترنت شکل تازهای به خود گرفته است. امروزه شمار کثیری از کاربران با اهداف مختلف در شبکههای اجتماعی عضو شده و به فعالیتهای گوناگون میپردازند. از سوی دیگر این کاربران بر یکدیگر تأثیر میگذارند که نقش و تأثیرگذاری کاربران مختلف یکسان نیست. برخی از این کاربران به دلایل مختلفی از جمله موقعیت شغلی، میزان تحصیلات یا نوشتههای جذاب، تأثیر بیشتری بر کاربران دیگر دارند. این کاربران که ما از آنها به عنوان گرههای قدرت نام میبریم میتوانند نظر و دیدگاه کاربران زیادی را تغییر داده و به سمت و سوی خاصی سوق دهند.هدف این پژوهش شناسایی گرههای قدرت در شبکه اجتماعی تبیان از طریق کشف الگوهای پنهان در خصیصههای کاربران است. تحقیق حاضر بر اساس روششناسی استاندارد CRISP-DM انجام شده است. بدین منظور پس از شناسایی گرههای قدرت بر اساس مجموع امتیازات به دستآمده از سه شاخص مرکزیت بینیت، رتبه صفحه و فعالیتهای کاربران ،با استفاده از الگوریتمهای درخت تصمیم به طبقهبندی این کاربران اقدام شده است.نتایج به دست آمده نشان داد که مهمترین ویژگیها در تعیین میزان قدرت یک کاربر در شبکه اجتماعی تبیان تحصیلات، سن و جنسیت میباشند.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
چکیده
منطقه حفاظت شده کرخه به دلیل وجود پتانسیلهای طبیعی مورد هدف ارزیابی گردشگری طبیعت قرارگرفت تا با استفاده از روش ارزیابی چند معیاره مکانی به پهنهبندی قابلیت گردشگری طبیعت در منطقه مورد مطالعه دست یابد. دراین راستا براساس اسناد مختلف کتابخانه ای وبررسی مقالات علمی ،۲۳ شاخص گردآوری شد. دراین مطالعه سعی شد تمام عملیات آمادهسازی، مدیریت و تجزیه وتحلیل دادهها واطلاعات در محیط Builder با استفاده از نرمافزارArc GIS ۱۰,۵ وتکنیک فرایند تحلیل شبکهای (ANP) مناطق مستعد گردشگری طبیعت ارزیابی و مشخص شدند. برای این منظور ابتدا عوامل مؤثر برفرایند پتانسیل گردشگری طبیعت در منطقه مورد مطالعه تعیین و نقشههای مورد نیاز تهیه شدند. در نهایت با استفاده از تکنیک ترکیب خطی وزنی (WLC) نقشههای نهایی پتانسیل منطقه برای توسعه کاربری گردشگری طبیعت ارائه شد. نتایج این پژوهش نشان دادکه ۲۴ درصد از سطح منطقه دارای پتانسیل طبقه مناسب (۶۲۸۷۹۹۴ مترمربع)،۶۰ درصد از سطح منطقه دارای توان متوسط (۱۶۱۶۲۴۹۷ مترمربع) و۱۶ درصد از سطح منطقه دارای توان نامناسب (۴۴۰۰۸۷۰ مترمربع) برای توسعه کاربری گردشگری طبیعت است. به طور کلی در منطقه مورد مطالعه زونهای شمال شرقی و مرکزی توان بیشتری جهت توسعه گردشگری طبیعت نسبت به سایر زون دارند.