جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای دانیالی
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، تحلیل گفتمان انتقادی کتابهای آموزش زبان انگلیسی مربوط به دانشآموزان با نیازهای ویژه است. مسئلۀ اصلیِ پژوهش حاضر این است که تا چه حد در تصاویر و تمرینسازیها و مکالمات این کتابها، از قرائنی استفاده میشود که مصداق عینی در زندگی هر روزۀ مخاطبان با نیازهای ویژه دارد. پژوهش حاضر به تحلیل محتوای کتابهای انگلیسی دورۀ اول متوسطه پیشحرفهای (پایههای هفت، هشت و نه) در چارچوب رویکرد لاکلاو و موفه پرداخته است. یافتهها نشان داد که در گفتمان مسلط این کتابها، هیچ نشانی از بازنمایی بدنها و سبکهای زندگیِ این افراد دیده نمیشود یا به شکل مثالی و آرمانی و یا به شکل گزینشی و نمایشی از آنها روایت شده است (مساواتطلبی نمایشی). مضامین و تصاویر این کتابها نتوانسته از دوقطبیسازیهای گفتمان هژمونیکِ جامعه (امر عادی ـ امر غیرعادی) فراتر رود و روابط قدرتِ جامعۀ عادی را بازتولید کردهاند. امر عادی یک مقولۀ گفتمانی است نه طبیعی. بازنماییهای گفتمانی و روابط قدرتِ حاکم بر الگوهای درسیِ این کتب به واقعیت و سبکهای زندگیِ افراد با نیازهای ویژه شکل میدهند. لذا، غیبت تصاویر و چالشهای افراد با نیازهای ویژه در این کتب بهمثابۀ غیبتهای آنها از قلمروی عمومی و حذف سبکهای زندگیِ متکثر ادراک میشود. یافتههای مقالۀ حاضر میتواند در بازنگری تألیف این کتب درسی مطابق با سند برنامۀ درسی ملی و کمک به توانمندسازی و جامعهپذیریِ مخاطبان این کتب راهگشا باشد.
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
وجود لقی در یک مفصل بدلیل ایجاد حرکت نسبی بین اعضا و تلرانس¬های موجود در مرحله ساخت، امری اجتناب¬ناپذیر است. بدیهی است که در صورت وجود لقی در یک مفصل لولایی، یک درجه آزادی غیرقابل کنترل به مکانیزم افزوده می¬شود که می¬تواند منبع ایجاد خطا باشد. همچنین وجود سایش و پس¬زنی در مفصل، موجب افزایش لقی و در نتیجه کاهش دقت و تکرارپذیری خواهد شد. لقی را می¬توان با فرض تماس دائم بین دو عضو، به عنوان یک عضو مجازی بدون جرم مدل کرد. در این مقاله روشی ارائه شده تا بتوان اثرات نامطلوب لقی را به حداقل کاهش داد. استفاده از مفاصل نرم، یکی از راه¬کارهای تحقق این امر است. به منظور بهبود عملکرد دینامیکی مکانیزم چهارمیله-ای، دو مفصل لولایی مکانیزم که محدوده دوران کمتری دارند، با مفاصل نرم جایگزین شده¬اند. برای مدل¬سازی مفاصل نرم از مدل شبه جسم صلب (PRBM) استفاده شده است که در آن مفاصل نرم با فنرهای پیچشی مدل می¬شوند. سفتی مفاصل نرم با استفاده از الگوریتم بهینه¬سازی و تابع هدف مناسب، بهینه¬سازی می¬شوند. برای بهینه¬سازی نیز از روش ازدحام ذرات (pso) استفاده شده است. با استفاده از یک مثال عددی و نتایج بدست آمده، مشخص شده است که استفاده از مفاصل نرم در یک مکانیزم می¬تواند موجب کاهش تغییرات زاویه لقی و در نهایت بهبود عملکرد دینامیکی آن شود.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۳ )
چکیده
در میان ایرانیان، همواره پیران همچون نماد حکمت و حرمت تلقی شده و جوانان را به تلمذ از خزائن تجربۀ زیستهشان سفارش کردهاند. در اینجا عنصر «سن» در بازنمایی هویتی ارزشی مثبت دارد و بر غنای معرفت/ تجربه دلالت میکند. در همین راستا، هدف پژوهش حاضر پاسخی بر نحوۀ بازنمایی مفهوم سن بهعنوان یکی از عناصر هویتبخشی وبه تبع آن سالمندی یا به تعبیر دقیقتر سنزدگی، در کتب زبان انگلیسی مدارس است. همانگونه که فوکو تصریح میکند سن، نه یک انگارۀ صرفاً بیولوژیک، بلکه برساختهای تاریخی ـ گفتمانی است که در شبکۀ روابط قدرت بازتولید میشود. بهطور خاص، در این پژوهش تحلیل محتوای دادههای کتب زبان انگلیسی متوسطۀ اول و دوم (مجموعه پراسپکت و ویژن) براساس روش تحلیل گفتمان انتقادی لاکلاو و موفه (با خوانش فوکویی) صورت گرفت. تحلیل تکرار شواهد و دادهها نوعی غیریتسازی را بهعنوان گفتمان غالب از مفهوم سنزدگی نشان داد. سالمندان در سایر تمرینات، در اکثر فعالیتهای روزمره و حوزۀ عمومی غایب هستند؛ در هنگام حضور نیز یا شکل بیمارگون یا صرفاً کارکرد نمایشی/انفعالی داشتهاند و در حالت «تعویق نامحدود» به سر میبرند. در این مجموعه دسترسی سالمندان به گفتمان مسلط کتب آموزشی قطع شده و نوجوانان و میانسالان جایگاه سوژۀ گفتمانی را اشغال کردهاند، بهنحوی که دوقطبی حاشیه ـ مرکز تشدید شده است. ضرورت دارد برنامهریزان کتب درسی به تعریف روشنی از مفهوم سن و گفتمان سالمندان دست یابند تا آنان را در مسیر تبدیل به سوژههای کنشگر و مساواتطلبانه (مورد تأکید سند تحول بنیادین) درنیل رسیدن به آرمان عدالت آموزشی یاری رساند.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
جداسازی درجات آزادی بازوهای موازی علاوه بر طراحی بازوهای موازی با درجات آزادی کمتر، منجر به ساختار مکانیکی سادهتر، فضای کاری بیشتر، کنترل سادهتر، دقت بیشتر و هزینه ساخت کمتر میشود. از جمله این بازوها، بازوی موازی ۳T۱R شامل سه درجه آزادی انتقالی در فضا و یک درجه آزادی دورانی حول محور ثابت است. طراحان روشهای سیستماتیک مختلفی را جهت دستیابی به بازوهای موازی با درجات آزادی مستقل ابداع کردهاند. در این میان روش پیچه با کاربردی وسیعتر، جهت سنتز نوع بازوهای موازی به کار گرفته شده است. بر اساس دانش نگارنده، سنتز بازوهای موازی با حرکتهای کاملا ناوابسته بیشتر مورد مطالعه قرارگرفتهاست، حال آنکه سایر انواع درجات آزادی مستقل از این بازوها کمتر مورد توجه بوده است. یکی از انواع درجات آزادی مستقل، گروههای ناوابسته حرکتی میباشند که در آنها هر گروه از خروجی ها، از یک سری مشخص از مفاصل محرک نتیجه میشوند. در این مقاله گروههای ناوابسته حرکتی از بازوهای ۳T۱R بدون درجه آزادی زاید با مفصل اول محرک در هر چهار پا، با استفاده از روش پیچه معرفی شدهاست. از مقایسه معادلات سینماتیکی حاکم بر گروههای ناوابسته حرکتی با ماتریس ژاکوبین بر اساس پیچه، علاوه بر تعریف جامع گروههای ناوابسته، وضعیت هندسی ممکن رنچهای تحریک هر گروه ارائه شدهاست. در نهایت، با استفاده از وضعیت هندسی رنچهای تحریک هر گروه، کلیه پاهای ممکن جهت تشکیل بازوی موازی از هر گروه مشخص شدهاست.
دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این مقاله شبیهسازی فرایند خرج گود با استفاده از روش حل اویلری میباشد. برای این منظور از تحلیل اجزای محدود جهت شبیهسازی فرایند خرج گود استفاده شده است. در این شبیهسازی کل مدل از نوع المانهای اویلری در نظر گرفته شده است. پارامتر نرخ کرنش و اثرات دمایی که تحت تغییر شکلهای بسیار شدید ایجاد می-شود، در این شبیهسازی لحاظ شده است. برای صحتسنجی روش حل المان محدود، نتایج شبیهسازی با نتایج بدست آمده در تستهای آزمایشگاهی و مدل تحلیلی جت بیرخوف مقایسه شده است. مقایسه عمق نفوذ جت در فرایند شبیهسازی با نمونه مشابه آزمایشگاهی به خوبی گواه بر صحت نتایج تحلیل اجزای محدود بوده است. همچنین مقایسه پارامترهایی نظیر سرعت فروپاشی لاینر، توزیع سرعت در طول جت و نیز هندسه جت شکل گرفته نشان داده است که نتایج شبیهسازی به خوبی با نتایج مدل جت بیرخوف همخوانی داشته است . لازم به ذکر است که در این شبیهسازی از نرمافزار المان محدود آباکوس جهت تحلیل فرایند خرجگود بهره گرفته شده است.