جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دادپور


دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

در این مقاله نوعی مدل ایرودینامیکی فضای حالت زمان پیوسته بر اساس روش اجزای مرزی مستقیم توسعه داده شده است. برای این منظور ابتدا معادلات انتگرال مرزی حاکم بر جریان پتانسیل زیرصوت ناپایا حول ترکیب های برآزا با تأکید بر فرمول بندی اصلاح شده برای بالهای نازک ارائه می شود. سپس براساس دستگاه معادلات اجزای مرزی جریان ایرودینامیکی ناپایا حول بال با هندسه دلخواه و با استفاده از فرضیات کمکی، مدل فضای حالت ایجاد می شود. برای ارزیابی دقت و کارایی روش ارائه شده، نتایج بدست آمده از مدلسازی ضرایب ایرودینامیک ناپایا برای انواع ایرفویل و بال برای حرکت های ناپایای مختلف با نتایج اعتبارسنجی شده حاصل از روش اجزای مرزی مستقیم مقایسه و تطابق خوبی مشاهده شد. با توجه به این که مدل ایرودینامیکی توسعه یافته در حوزه زمان پیوسته ارائه شده، این مدل به ویژه برای کاربردهای بهینه سازی و تحلیل غیرخطی مفید است. به علاوه توصیف فضای حالت، امکان بهره گیری کارامد از این مدل را در مسائل مرتبط با کنترل نیز فراهم می سازد.

دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مطالعه، ارتعاشات غیرخطی ورق ساندویچی با لایه میانی ویسکوالاستیک، تحت اثر بار عرضی اتفاقی با پهنای باند وسیع مورد بررسی قرار گرفته است. به‌طور ویژه، اثر تشدید داخلی ناشی از نزدیکی فرکانس‌های طبیعی مودهای نامتقارن ورق با طول و عرض نزدیک به هم، در پاسخ مورد توجه قرار گرفته و امکان بروز پاسخ دو مودی و پدیده‌هایی همانند آشکار-نهانی اتفاقی مورد بررسی قرارگرفته است. مدلسازی لایه میانی ورق، برپایه فرض بزرگی نسبی کرنش و برش‌های عرضی بوده که منجر به حضور عبارات غیرخطی مادی و هندسی در معادلات حاکم شده است. برای رابطه ساختاری غیرخطی ماده ویسکوالاستیک لایه میانی نیز از مدلی تک‌انتگرالی استفاده شده است. برای میدان جابجایی درنظرگرفته شده برای لایه میانی نیز، تغییرات در راستای ضخامت، به‌شکل خطی برای مولفه‌های درون‌‌صفحه‌ای و به‌شکل تابع درجه دو برای مولفه برون-صفحه‌ای درنظرگرفته شده است. به‌علاوه، لایه‌های بیرونی به‌دلیل ضخامت کمتر، با استفاده از تئوری کیرشهف به‌همراه فرضیات ون‌کارمن مدلسازی شده‌اند. حل مسئله در گام اول به‌کمک روش گالرکین در کنار روش اغتشاشی انجام شده که منجر به تشکیل معادلات گسسته غیرخطی زمانی با عبارات انتگرالی شده است. این معادلات، با استفاده از روش بستن ممان گوسی و غیرگوسی حل شده، و امکان بروز انشعاب در پاسخ پایا با روش تعقیب مسیر شبه‌کمانی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین از شبیه‌سازی عددی مونت‌کارلو برای ارزیابی حل تحلیلی و همچنین بررسی پاسخ زمانی ورق استفاده شده است. نتایج عددی در نهایت، برای تعیین پاسخ دومودی و تعیین کمترین بار لازم برای وقوع اندرکنش بین مودها ارائه شده است.

دوره ۱۷، شماره ۱۰۴ - ( مهر ۱۳۹۹ )
چکیده

سس مایونز نوعی امولسیون روغن در آب است که حاوی مقادیر بالایی چربی می باشد که در مصرف کنندگان موجب بروز بیماری­های قلبی- عروقی می­گردد. بنابراین مصرف کنندگان تمایل به مصرف سس مایونز کم چرب پیدا کرده اند. از این رو در این پژوهش امکان استفاده از نانوامولسیون عصاره میوه سپستان به عنوان جایگزین چربی در سس مایونز مورد مطالعه قرار گرفت. چربی در مقادیر ۲۵، ۵۰، ۷۵ و۱۰۰ درصد در سس مایونز کاهش داده شد و با مقادیرppm  ۱۰۰ و ppm۴۰۰ از نانوامولسیون عصاره سپستان جایگزین گردید. نتایج آزمون­ها بر اساس طرح کاملا تصادفی در سطح احتمال ۵% تجزیه و تحلیل شد. اﻧﺪازه ﻗﻄﺮات نانوامولسیون به صورت میانگین nm  ۳/۳۸ ±nm  ۷/۶۸ تعیین گردید. نتایج نشان داد که میزان pH  و اسیدیته در تیمارها نسبت به نمونه شاهد تغییرات معنی­داری نشان نداد. چربی در تمامی نمونه­ها به طور معنی داری کمتر از نمونه شاهد بود، اما میزان رطوبت نمونه­های مایونزکم چرب در مقایسه با نمونه شاهد به طور قابل ملاحظه­ای بیشتر بود (۰۵/۰P <). پایداری فیزیکی و حرارتی تمامی نمونه­های در مقایسه با نمونه شاهد به­طور قابل ملاحظه­ای بیشتر بود. در آزمون رنگ سنجی (E∆) تمامی نمونه­های سس مایونز کم چرب در مقایسه با شاهد افزایش معنی­داری داشتند. در ارزیابی حسی از نظر پذیرش کلی بالاترین امتیاز به نمونه­ی شاهد تعلق گرفت، ازنظر ویژگی­های بافتی بیشترین میزان سفتی و چسبندگی در نمونه­ای که ۲۵ درصد چربی کاهش­یافته و حاوی ppm  ۱۰۰ نانوامولسیون عصاره میوه سپستان بود، مشاهده شد. این پژوهش نشان داد که نانوامولسیون عصاره سپستان در سطوح چربی کاهش­یافته به میزان ۲۵ درصد و ۵۰ درصد با افزودن نانوامولسیون عصاره میوه سپستان در دو سطح ppm ۱۰۰ و ۴۰۰ پتانسیل خوبی برای استفاده در فرمولاسیون سس مایونز کم چرب به عنوان جایگزین چربی می باشد.

صفحه ۱ از ۱