جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای خدامرادی
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف: در این پژوهش در راستای راهاندازی یک واکسن جامع براساس واکسن ژنی، دو ژن محافظت شده در سویهها و زیرگونههای مختلف ویروس آنفلوانزا (M۱ و نوکلئوپروتئین) در ناقل دوسیسترونی یوکاریوتی
بیان شد.
مواد و روشها: پلاسمیدهای M۱-pIRES۲-EGFP و pIRES۲-NP بهترتیب با کلون کردن محصولات PCR ژنهای M۱ و نوکلئوپروتئین برگرفته از ویروس آنفلوانزا H۱N۱ سویه A/Peurto Rico/۸/۳۴ در داخل ناقل بیانی pIRES۲-EGFP ساخته شد. بهمنظور ساخت پلاسمید دو سیسترونی M۱-pIRES۲-NP، ژن M۱ از پلاسمید M۱-pIRES۲-EGFP استخراج و در پلاسمید pIRES۲-NP ساب کلون شد. در نهایت بررسی بیان این دو پروتئین در سلولهای یوکاریوتی با ترانسفکشن کلون ساخته شده به داخل سلول BHK-۲۱ با استفاده از ایمونوفلوئورسنس غیرمستقیم انجام شد.
نتایج: موفقیت در کلونینگ صحیح ژنهای مذکور با هضم آنزیمی و تعیین توالی قطعات کلون شده به اثبات رسید. بیان صحیح این دو ژن در سلولهای یوکاریوتی با ترانسفکشن این کلون در رده سلولی BHK-۲۱ و بررسی با روش ایمونو فلورسنس به اثبات رسید.
نتیجهگیری: بیان همزمان دو ژن M۱ و نوکلئوپروتیئن ویروس آنفلوانزا در یک سازه ژنی با واسطه توالی IRES ممکن است.
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( پاییز ۹۶ ۱۳۹۶ )
چکیده
عدم کارآیی و ناعادلانه بودن نظام پرداخت یارانهها در کشور در طی سالهای متمادی، موجب گردید دولت از سال ۱۳۸۹، قانون هدفمندسازی یارانهها را عملیاتی نماید، که در طی آن سهم خانوارهای فقیر از یارانه دولت افزایش یابد. مطالعه حاضر با استفاده از دادههای در سطح خرد خانوار در دوره ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ و تکنیک رگرسیونهای به ظاهر نامرتبط از طریق روش FGLS به بررسی اثر هدفمندی یارانهها بر ترکیب مصرفی خانوار پرداخته است. نتایج مطالعه نشان میدهد که در طول دوره مطالعه، سهم مخارج ضروریتر در سبد مصرفی خانوارها افزایش، و بنابراین براساس تئوری انگل، رفاه خانوارها کاهش یافته، همچنین متغیر مجازی یارانه و متغیر یارانه ماهانه دریافتی در میان همه گروههای کالایی، بیشترین اثرگذاری را بر روی سهم گروه خوراک و غذای خانوارها از کل مخارج آنان داشته، و یکی از دلایل کاهش رفاه خانوارها، افزایش بیشتر قیمتهای نسبی نسبت به افزایش درآمد ناشی از یارانهها بوده، از آنجا که بر اساس مطالعه حاضر، در بین تمامی عوامل تأثیرگذار بر روی رفتار مصرفی خانوارها در تخصیص بودجه میان گروههای کالایی، عامل درآمد دائمی بیشترین اثرگذاری را داشته، لذا هدف اصلی سیاستگذار می باید به جای افزایش اسمی یارانه نقدی از طریق سیاستهای تورمزا، بر روی افزایش سطح واقعی درآمد دائمی خانوارها معطوف گردد.
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( پاییز ۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده
این مطالعه، ابتدا با به کارگیری یکی از کارآمدترین روشهای محاسبه فرار سرمایه که توسط دیکومانا و بویس معرفی شده، به برآورد حجم فرار سرمایه در ایران طی دوره ۱۳۹۷-۱۳۵۵ میپردازد، سپس جهت تأیید وجود یک رابطه تعادلی بلندمدت بین فرار سرمایه و عوامل مؤثر بر آن، رویکرد آزمون کرانهها را که توسط پسران و همکاران بسط یافته، با پیروی از متدولوژی اقتصاد سنجی کل به جزء، مورد استفاده قرار میدهد. پس از تأیید وجود چنین رابطهای، با بهکارگیری روش ARDL، به تخمین پارامترهای بلندمدت و کوتاهمدت آن میپردازد. روش مذکور، صرف نظر از اینکه متغیرهای تحت بررسی انباشته از درجه یک یا صفر باشد، امکان استنباطهای آماری بر پارامترهای بلندمدت و کوتاهمدت را فراهم میسازد. مروری بر نتایج به دست آمده، نشان میدهد که طی سالهای اولیه انقلاب و جنگ، فرار سرمایه رقم قابل توجهی داشته است؛ به طوری که سال ۱۳۵۸ با حجم ۱۱۰/۱۴ میلیارد دلار فرار سرمایه، رقم بالایی را در این دوران به خود اختصاص داده است. همچنین نتایج پژوهش، حاکی از آن است که بیشترین میزان فرار سرمایه در دوره مورد بررسی، مربوط به سال ۱۳۹۰ و کمترین میزان، مربوط به سال ۱۳۷۶ است و روند فرار سرمایه در سالهای اخیر با توجه به نوسانات شدید ارزی، سیر صعودی داشته است. یافتههای اقتصادسنجی، نشان میدهد که بین فرار سرمایه و افزایش کسری بودجه دولت و تورم، رابطه مثبت وجود داشته و افزایش در خالص ذخایر ارزی خارجی، کاهش فرار سرمایه را به دنبال داشته است.
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۵- )
چکیده
این مطالعه دو رویکرد متفاوت در بررسی مسائل مربوط به علوم اجتماعی را از یکدیگر تفکیک میکند. مورد اول، رویکرد علّی به مسائل است که واپسنگر، ایستا و فیزیکی یا غیر ارزشی است؛ مورد دوم، نگرش عملکردی که پیشنگر، پویا و ارزشی است. موضوع علم اقتصاد، عمدتاً در ارتباط با واقعیات نهادی است و زیربنای تمام واقعیات نهادی-اجتماعی که از ساختار منطقی مشترکی بصورت عملکرد وضعی برخوردارند. محور تحقیق در علوم اجتماعی بایستی با استفاده از هوشمندی، کارآمدسازی عملکردهایی باشد که تعریف میشوند، نه این که به عنوان پدیدههای طبیعی، ذاتی و پیشساخته تلقّی شده و با استفاده از ابزار عقلایی، واقعیات اجتماعی در خلأ درک شوند. هدف تحقیق حاضر آن است که نشان دهد منطق جان دیویی میتواند زمینۀ استفاده از رویکرد عملکردی و جامع را فراهم سازد.