جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای خدادادیان
دوره ۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
دنیای امروزی با انواع مختلفی از فراغتهای گوناگون احاطه شده است. پرطرفدارترین نوع فراغت دیجیتالی در ایران و در کل جهان انجام بازیهای ویدئوئی است. هدف اصلی این پژوهش تحلیل محدودیتها و انگیزههای گیمرها براساس مدل PCM است. جامعۀ آماری این پژوهش گیمرهای زیر سی سالی هستند که حداقل بین ۱ تا ۶ ساعت در هفته بازیهای ویدئوئی را بهعنوان فراغت خود انجام میدهند. برای تجزیهوتحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی (شاخصهای آماری گرایش به مرکز و پراکندگی) و آمار استنباطی تحلیل واریانس یکطرفۀ آزمون t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد رابطۀ معناداری بین درک محدودیتها و جایگاه افراد در مدل PCM وجود دارد به این صورت که هرکدام از ابعاد محدودیتها بهشکل متفاوتی در مراحل مدل درک میشوند و در طبقات مختلف قدرت بازدارندگی متفاوتی را از خود نشان میدهند.
دوره ۹، شماره ۳ - ( پاييز ۱۴۰۰ )
چکیده
عطار تجربۀ والای عشق، خودیابی، خودشناسی و معرفت الهی را در کتابهای خود در اختیار همگان قرار داده است. او راه رسیدن به کمال را عبور از وادی طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت، فقر و فنا میداند، او با خودشناسی و نشان دادن وجوه مختلف آدمی، کمال انسانی و رسیدن به سرچشمۀ عشق را برای انسانها تضمین میکند. مزلو با تعیین سطوحی برای نیازهای آدمی در تلاش است تا انسان خود شکوفا را معرفی نماید. عطار میکوشد تا جام وجود را از می صافی لبریز کند و از جامعۀ خود نیز غافل نمیماند، با توجه به بیان خواستهای آدمی از زبان پرندگان در منطقالطیر و شاهزادگان الهی نامه، بررسی تحلیلی - تطبیقی نظریۀ نیازهای مزلو و دو کتاب الهینامه و منطقالطیر پردهای دیگر از علم و شخصیت عطار و را برای ما بازگو خواهد کرد. عطار پس از تجربههای خود و رسیدن به من برتر، جامعۀ خود را نیز آگاهانه به رشد هرچه بیشتر و همه جانبهتر فرا میخواند، مزلو نیز با مطالعه بر روی اشخاص موفق در پی یافتن مفهوم کمی برای انسان کامل است. اشعار عطار، نمودار عملی و نظری او در رشد نیازها است.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده
با گسترش رویکرد آموزش ادبیاتمحور زبان، بهرهگیری از ادبیات کودک و نوجوان در آموزش زبانها به گویشوران غیربومی جایگاه مطلوبی یافت و ویژگیهایی همچون برخورداری از واژهها و ساختارهای دستوری امروزی، بیان مفاهیم و رویدادهای ملموس زندگی، لذتبخشی، آشناسازی فراگیران با مسائل بلاغی زبان، و بهره داشتن از موضوعات عام و جهانی، برنامههای آموزشی زبان را به سمت استفاده از مصادیق این گونه سوق داد. با وجود این، سیاستگذاران حوزهی آموزش زبان، از گزینش متون ادبی این حوزه بینیاز نیستند؛ چراکه این گونه نیز از انواع و سطوحی متشکل است که بهرهگیری از آنها نیازمند بررسی و پژوهش است. در همین راستا پژوهش حاضر به شیوهای پیمایشی به تعیین اهمیت مصادیق حوزهی ادبیات کودک و نوجوان در آموزش فارسی به غیرفارسیزبانان پرداخته است. بدین منظور نخست پرسشنامهای محققساخته دربردارندهی هشت گویه از مصادیق ادبیات کودک و نوجوان در سه سطح زبانی تهیه شد و به روش غیرتصادفی دسترسپذیر و هدفدار در اختیار ۹۴ تن از مدرسان ایرانیِ با سابقهی تدریس در حوزهی آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان که با مقولات ادبیات فارسی نیز آشنایی داشتند، قرار گرفت. دادههای به دست آمده، به منظور پاسخگویی به پرسشهای پژوهش از طریق نرمافزار اسپیاساس ۲۲ و آزمونهای آماری کای- دو یکطرفه، فریدمن و من- ویتنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از تحلیل دادهها حاکی از آن است که تمام شاخصهای تعیین شده در سطح مبتدی کماهمیت یا بیاهمیتاند، و در دو سطح میانی و پیشرفته بر اهمیت داستان نوجوان، قصهها و داستانهای کودکانه، و شعر نوجوان تاکید بیشتری شده است.