جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خدادادیان


دوره ۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

دنیای امروزی با انواع مختلفی از فراغتهای گوناگون احاطه شده است. پرطرفدارترین نوع فراغت دیجیتالی در ایران و در کل جهان انجام بازیهای ویدئوئی است. هدف اصلی این پژوهش تحلیل محدودیتها و انگیزههای گیمرها براساس مدل PCM است. جامعۀ آماری این پژوهش گیمرهای زیر سی سالی هستند که حداقل بین ۱ تا ۶ ساعت در هفته بازیهای ویدئوئی را به‌عنوان فراغت خود انجام میدهند. برای تجزیه‌وتحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی (شاخصهای آماری گرایش به مرکز و پراکندگی) و آمار استنباطی تحلیل واریانس یک‌طرفۀ آزمون t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد رابطۀ معناداری بین درک محدودیتها و جایگاه افراد در مدل PCM وجود دارد به این صورت که هرکدام از ابعاد محدودیت‌ها به‌شکل متفاوتی در مراحل مدل درک می‌شوند و در طبقات مختلف قدرت بازدارندگی متفاوتی را از خود نشان میدهند.

دوره ۹، شماره ۳ - ( پاييز ۱۴۰۰ )
چکیده

عطار تجربۀ والای عشق، خودیابی، خودشناسی و معرفت الهی را در کتاب­های خود در اختیار همگان قرار داده است. او راه رسیدن به کمال را عبور از وادی طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت، فقر و فنا  می­داند، او با خودشناسی و نشان دادن وجوه مختلف آدمی، کمال انسانی و رسیدن به سرچشمۀ عشق را برای انسا­ن­ها تضمین می­کند. مزلو با تعیین سطوحی برای نیازهای آدمی در تلاش است تا انسان خود شکوفا را معرفی نماید. عطار می­کوشد تا جام وجود را از می صافی­ لبریز کند و از جامعۀ خود نیز غافل نمی­ماند، با توجه به بیان خواست­های آدمی از زبان پرندگان در منطق­الطیر و شاهزادگان الهی نامه، بررسی  تحلیلی - تطبیقی نظریۀ نیازهای مزلو و دو کتاب الهی­نامه و منطق­الطیر پرده­ای دیگر از علم و شخصیت عطار و را برای ما بازگو خواهد کرد. عطار پس از تجربه­های خود و رسیدن به من برتر، جامعۀ خود را نیز آگاهانه به رشد هرچه بیشتر و همه جانبه­تر فرا می­خواند، مزلو نیز با مطالعه بر روی اشخاص موفق در پی یافتن مفهوم کمی برای انسان کامل است. اشعار عطار، نمودار عملی و نظری او در رشد نیازها است.

دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده

با گسترش رویکرد آموزش ادبیات‏محور زبان، بهره‏گیری از ادبیات کودک و نوجوان در آموزش زبان‏ها به گویشوران غیربومی جایگاه مطلوبی یافت و ویژگی‏هایی همچون برخورداری از واژه‏ها و ساختارهای دستوری امروزی، بیان مفاهیم و رویدادهای ملموس زندگی، لذت‏بخشی، آشناسازی فراگیران با مسائل بلاغی زبان، و بهره داشتن از موضوعات عام و جهانی، برنامه‏های آموزشی زبان را به سمت استفاده از مصادیق این گونه سوق داد. با وجود این، سیاست‏گذاران حوزه‏ی آموزش زبان، از گزینش متون ادبی این حوزه بی‏نیاز نیستند؛ چراکه این گونه نیز از انواع و سطوحی متشکل است که بهره‏گیری از آنها نیازمند بررسی و پژوهش است. در همین راستا پژوهش حاضر به شیوه‏ای پیمایشی به تعیین اهمیت مصادیق حوزه‏ی ادبیات کودک و نوجوان در آموزش فارسی به غیرفارسی‏زبانان پرداخته است. بدین منظور نخست پرسشنامه‏ای محقق‏ساخته دربردارنده‏ی هشت گویه از مصادیق ادبیات کودک و نوجوان در سه سطح زبانی تهیه شد و به روش غیرتصادفی دسترس‏پذیر و هدفدار در اختیار ۹۴ تن از مدرسان ایرانیِ با سابقه‏ی تدریس در حوزه‏ی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‏زبانان که با مقولات ادبیات فارسی نیز آشنایی داشتند، قرار گرفت. داده‏های به دست آمده، به منظور پاسخ‏گویی به پرسش‏های پژوهش از طریق نرم‏افزار اس‏پی‏اس‏اس ۲۲ و آزمون‏های آماری کای- دو یک‏طرفه، فریدمن و من- ویتنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از تحلیل داده‏ها حاکی از آن است که تمام شاخص‏های تعیین شده در سطح مبتدی کم‏اهمیت یا بی‏اهمیت‏اند، و در دو سطح میانی و پیشرفته بر اهمیت داستان نوجوان، قصه‏ها و داستان‏های کودکانه، و شعر نوجوان تاکید بیشتری شده است.

صفحه ۱ از ۱