۸ نتیجه برای خانزادی
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده- در این مقاله تأثیر تغییر در عیار سیمان (از ۳۵۰ تا
۳ ۴۵۰ ) بر خواص خوردگ ی بتن ها ی حاو ی نانوذرات س یلیس
بررسی شده است. بهره گیری از نانو تکنولوژی در سال های اخیر، چشم انداز گسترده ای را برای توسعه و بهبود خواص بتن ایجاد
کرده است؛ ولی مطالعات اندک و محدود انجام شده در ارتباط با کاربرد نانوذرات در بتن، تنها به مطالعه بهبود مشخصات فیزیک ی و
برخی خواص دوامی بتن در اثر کاربرد این مواد محدود می شود؛ و به اندرکنش پیچیده این ذرات با ترکیبات بتن و محدودیت ها ی
عملی ساخت اشاره نشده است. نتایج آزمایش مقاومت و پتانسیل الکتریکی و نفوذ یون کلر نشان می دهد که ذرات نانوسیلیس، نفوذ
یون کلر را در بتن کاهش داده و مقاومت خوردگی را افزایش می دهد؛ ولی این تأثیر با افزایش عیار سیمان در طرح اختلاط به شدت
نشان می دهند که ذرات نانوسیلیس به دلیل سطح ویژه زیاد و فعالیت بالای پوزولانی، با افزایش عیار SEM کاهش می یابد. مشاهدات
سیمان در طرح، ساختاری ناهمگون و با منافذ بزرگ در بتن به وجود می آورند که این امر موجب افزایش نفوذپذیری و ضر یب نفوذ
یون کلر، حتی بیش تر از بتن های معمولی، می شود.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده- در این مقاله تأثیر افزایش دمای اولیه بر نفوذ یون کلر و ریز ساختار بتن های حاوی میکرو سیلیس بررسی شده است. برای این منظور دو طرح اختلاط بتن معمولی و بتن حاوی میکروسیلیسدر سه دمای ساخت ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درجه سانتی گراد مطالعه شده اند. تمامی نمونه ها با نسبت آب به سیمان ثابت ۴۵/۰ و عیار (kg/m۳)۴۰۰ در اسلامپ ثابت ساخته شده و آزمایش مقاومت الکتریکی، پتانسیل الکتریکی و نفوذ یون کلر روی نمونه ها انجام شده است. نتایج آزمایش های خوردگی نشان می دهد که در دمای بالا مقاومت بتن در برابر خوردگی کاهش یافته و نفوذ یون کلر افزایش پیدا می کند. در حالی که با افزوده شدن میکروسیلیس به طرح، مقاومت الکتریکی افزایش و نفوذ یون کلر در نمونه ها کاهش پیدا می کند. مشاهدات SEM نشان می دهد که ذرات میکروسیلیس هسته هایی برای هیدراسیون سیمان ایجاد کرده و در نتیجه ساختار همگن تر و منافذ کوچک تری را به وجود می آوردند.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
در این تحقیق امکان استفاده از سنگدانه های اسکوریا و لیکا ی موجود در کشور به منظور تولید بتن سبکدانه پرمقاومت بررسی شده است. بر اساس طرح های اختلاط مختلف و استفاده از روش های مرسوم، تولید بتن سبکدانه ای با مقاومت فشاری ۲۸ روزه بیشتر از ۴۰مگاپاسکال که بتوان آنرا در بتن مسلح بکار برد، ممکن شد. به منظور بررسی مشخصات مکانیکی کوتاه مدت این نوع بتن آزمایش های مختلفی چون وزن مخصوص بتن، مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مدول الاستیسیته استاتیکی و ضریب پواسون انجام شد. روابطی نیز به منظور پیش بینی مقاومت کششی و مدول الاستیسیته استاتیکی این بتن ها بر اساس مقاومت فشاری و وزن مخصوصشان در سن ۲۸ روز ارائه شده است. مشخص گردید که با افزایش وزن بتن به وسیله تغییر در بافت دانه بندی، مقاومت فشاری، کششی و مدول الاستیسیته بتن های مورد آزمایش افزایش یافته است. استفاده از دوده سیلیسی نیز در بهبود مقاومت فشاری و کششی این بتن ها مؤثر بوده است. نتایج نشان می دهند که اسکوریا و لیکا در بهبود مشخصات مکانیکی نمونه ها موثر بوده اند، اما اسکوریا به نتایج مناسبتری رسیده است. منحنی تنش-کرنش بتن های مطالعه شده بررسی شد و توصیه هایی به منظور تخمین این منحنی ها ارائه شد. بر اساس نتایج، منحنی ها در شاخه های صعودی و نزولی تقریبا خطی بودند.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
- در این پژوهش امکان استفاده از سنگدانه های اسکوریا و لیکای موجود در کشور برای تولید بتن سبک دانه پرمقاومت بررسی شده است. براساس طرح های گوناگون اختلاط و روش های مرسوم، تولید بتن سبک دانه ای با مقاومت فشاری ۲۸ روزه ی بیشتر از ۴۰ مگاپاسکال که بتوان آن را در بتن مسلح به کار برد، ممکن شد. برای بررسی مشخصات مکانیکی کوتاه مدت این بتن، آزمایش های مختلفی چون وزن مخصوص بتن، مقاومت فشاری، مدول الاستیسیته استاتیکی و ضریب پواسون انجام شد؛ روابطی نیز برای پیش بینی مدول الاستیسیته استاتیکی این بتن ها براساس مقاومت فشاری و وزن مخصوصشان در سن ۲۸ روز ارائه شده است. مشخص شد که با افزایش وزن بتن با تغییر در بافت دانه بندی، مقاومت فشاری و مدول الاستیسیته بتن های آزمایش شده، افزایش یافته است. استفاده از دوده سیلیسی نیز در بهبود مقاومت فشاری این بتن ها مؤثر بوده است. نتایج نشان می دهند که اسکوریا و لیکا در بهبود مشخصات مکانیکی نمونه ها مؤثر بوده که اسکوریا به نتایج مناسب تری رسیده است. منحنی تنش- کرنش بتن های مطالعه شده بررسی شد و توصیه هایی برای تخمین این منحنی ها ارائه شد. بر اساس نتایج، منحنی ها در شاخه های صعودی و نزولی تقریباً خطی بودند.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
مقاومت ویژه الکتریکی را می توان یک سنجش پتانسیل برای مقاومت و دوام نام برد . غیرمخرب بودن و در عین حال ارزان بودن از مزیت های ویژه این روش به شمار می رود . در این پژوهش تأثیر نانوسیلیس و میکروسیلیس بر روی مقاومت ویژه الکتریکی خمیر سیمان مورد مطالعه قرار گرفته، برای این منظور نمون ههایی با مقادیر متفاوت از نانوسیلیس و میکروسیلیس ساخته شده و در سنین ۳ و ۲۸ و ۹۰ روزه آزمایش شد. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که تا سن ۳ روزه، افزایش هر مقدار نانوسیلیس و میکروسیلیس موجب کاهش مقاومت ویژه الکتریکی شده اما در سن ۲۸ روزه بیشترین مقاومت ویژه الکتریکی در نمونه های حاوی نانوسیلیس مشاهده شده است . اما رشد مقاومت ویژه الکتریکی بعد از این زمان تنها در نمونه های حاوی میکروسیلیس مشاهده شد . نتایج مربوط به نمونه های حاوی ترکیب هم زمان نانوسیلیس و میکروسیلیس ، در محدوده نتایج بین نتایج حاصل از نمون ه ای حاوی نانوسیلیس و نمونه های حاوی میکروسیلیس است . در حالت کلی اضافه کردن نانو و میکروسیلیس به خمیرسیمان باعث افزایش چشمگیر مقاومت الکتریکی در این نمون هها شده، به گونه ای که تنها با اضافه کردن میکروسیلیس به میزان ۲,۵ درصد وزن سیمان، مقاومت الکتریکی در سن ۹۰ روز رشدی ۲۰ درصدی داشته و در نمون های که به آن ۱۰ درصد وزن سیمان، نانو سیلیس اضافه شده است در سن ۹۰ روزه شاهد افزایش بیش از ۵۰ درصدی مقاومت الکتریکی بوده ایم .
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
توسعه بازارهای مالی نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی دارد و یکی از مهم ترین اهداف توسعه اقتصادی، افزایش اشتغال است؛ اما در این میان، اثر تورم بر رابطه بین توسعه مالی و اشتغال نمی باید نادیده گرفته شود. از این رو، در مطالعه حاضر به، بررسی اثر تورم بر رابطه بین توسعه مالی و اشتغال در ایران طی دوره زمانی ۱۳۹۳-۱۳۷۱ پرداخته شده است. نتایج برآوردها با استفاده از مدل رگرسیون انتقال ملایم (STR) نشان می دهد که با بالاتر رفتن تورم از سطح آستانه، اثر منفی شبه پول بر نرخ بیکاری تشدید شده و افزایش شبه پول، اثر بیشتری بر افزایش اشتغال داشته است. همچنین با افزایش تورم و گذر از حد آستانه ای، افزایش حجم بازار سرمایه و نیز افزایش اعتبارات اعطایی داخلی به بخش خصوصی، موجب کاهش اشتغال شده، و اثر متغیر پایه پولی بر نرخ بیکاری نیز در هر دو رژیم مثبت بوده، با این تفاوت که بالاتر رفتن نرخ تورم (گذر از سطح آستانه تورم)، اثر مثبت پایه پولی بر نرخ بیکاری را تشدید کرده، و به عبارتی، با بالاتر رفتن تورم، افزایش پایه پولی، اثر بیشتری بر کاهش اشتغال داشته است.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۴ - ( فروردین ۱۴۰۲ )
چکیده
این مطالعه با هدف تخمین و مقایسه، انحراف معیار تجدید پذیری درون آزمایشگاهی(SIR) یا عدم قطعیت اندازه گیری (MU) بعنوان شاخص عملکردی در تصدیق انجام روش های آزمون کمی میکروب شناسی مواد غذایی، انجام شده است. آزمون های شمارش کلی میکروارگانیسم های هوازی مزوفیلACC و شمارش آنتر وباکتریاسهECC، بعنوان دو آزمون مهم در ارزیابی میکروبی مواد غذایی، انتخاب و محاسبات انحراف معیار تجدیدپذیری استاندارد درون آزمایشگاهی (عدم قطعیت) در آیتم های غذایی منتخب: گوشت چرخ کرده، همبرگر، پودر سویا، تخم مرغ مایع پاستوریزه، شیر پاستوریزه و فرادما، بستنی، آبمیوه، آرد، کیک و ادویه بر اساس استاندارد ایزو -۱۹۰۳۶ سال ۲۰۱۹ انجام گردید. سایر مولفه های عدم قطعیت ماتریکس، توزیعی، مرکب وگسترده محاسبه و گزارش شدند. محاسبه عدم قطعیت فنی آزمون ECC در (شیرپاستوریزه و فرادما، بستنی، آب میوه و تخم مرغ مایع پاستوریزه) با ایجاد آلودگی مصنوعی در سه سطح توسط ارگانیسم هدف (Shigella felxseneri ) و در سایر آیتم های غذایی آلودگی طبیعی بود، در آزمونACC صرفا آلودگی طبیعی محاسبه و نتایج، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج عدم قطعیت فنی آزمون ECC، از ۰,۴۸۷ تا ۰.۰۷ و در آزمون ACC، از ۳۹۰/۰ تا ۱۰۵/۰ log۱۰ cfu/g متغیر بود. بیشترین مقادیر عدم قطعیت فنی و ماتریکس در نمونه های گوشت، کیک، همبرگر و پنیر یعنی در مواد غذایی ناهمگن (جامد و نیمه جامد) و کمترین مقادیر در نمونه های مایع (همگن) مشاهده شد. ارزیابی تغییرپذیری و در نتیجه عدم قطعیت راهی برای استاندارد کردن بیان تنوع مرتبط با دادههای بهدستآمده در روشهای میکروبیولوژیکی برای برجسته کردن علل و میزان چندین عامل متنوع موثر پیشنهاد می گردد.
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
مهندسی ارزش بهعنوان ابزاری قوی برای حل مسائل بر پایه خلاقیت و کارکردگرایی، سالهاست که در پروژههای عمرانی مورد استفاده قرار میگیرد و در این سالها توانسته فواید خود را بهتمامی اعضای این صنعت اثبات کند بااینحال این ابزار نیز مانند سایر ابزارها قابلیت ارتقا و افزایش سطح بهرهوری را دارد. این تحقیق به دنبال ارائه چارچوبی تلفیقی از مهندسی ارزش و مدیریت ریسک است، بر این اساس پس از شناسایی مدلهای موجود در این دو حوزه، مدلهایی که با صنعت ساخت و ساز ارتباط بیشتری دارند، برگزیده و با استفاده از نظر خبرگان مدلهای برتر برای تلفیق انتخاب شدند، سپس خبرگان با استفاده از روش دلفی برای گامهای این چارچوب به اجماع رسیدند. این چارچوب پس از منطبقسازیهای لازم در سازمان بنادر و کشتیرانی بهعنوان صحتسنجی پیادهسازی گردید. با استفاده از این چارچوب روند مهندسی ارزش بهبود یافت و مدیریت ریسک با استفاده از نظر خبرگانی که بر تمام زوایای پروژه اشراف دارند، در دو سطح و براساس منطق فازی، با صرف هزینه و زمان کمتر اجرایی شد.