جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خاتونی


دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

دیوارهای برشی فولادی (ssw) برای مقابله با نیروهای جانبی زلزله و باد در ساختمان ها به ویژه در ساختمان های بلند در سه دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این پدیده نوین که در جهان به سرعت رو به گسترش است در ساخت ساختمان های جدید و همچنین تقویت ساختمان های موجود به ویژه در کشورهای زلزله خیزی مانند آمریکا و ژاپن به کار گرفته شده است. از نظراجرایی، سیستمی بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی در آن وجود ندارد. از مزایای اصلی این دیوارها می توان به شکل پذیری بالا و مقاومت زیاد آن ها اشاره کرد. در این مقاله رفتار دیوار برشی فولادی ساخته شده از ورق های صاف و موج دار بررسی و منحنی های over_ push و دوره ای آن ها تحت بارگذاری چرخه ای ارزیابی شده است. طبق بررسی های انجام شده در این مقاله، دیوارهای برشی فولادی موج دار شکل پذیری پایین تری نسبت به دیوارهای برشی با ورق صاف دارد. در این پژوهش همچنین معلوم شد با این که در جابجایی های پایین، ورق موج دار مقاومت بالایی دارد؛ ولی رفتار دیوار برشی با ورق صاف نسبت به دیوار برشی موج دار پایدارتر است. جذب انرژی دیوار برشی صاف نسبت به دیوار برشی موج دار بیشتر است. بنابراین استفاده از دیوار برشی با ورق صاف در مناطق با خطر زلزله خیزی زیاد توصیه می شود.

دوره ۱۱، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده

ترکیب فناوری­های نوین در آموزش زبان به­طور چشمگیری فراگیر شده است و در حال حاضر به­منزلۀ ابزارهای مفیدی در آموزش زبان انگلیسی کاربرد دارد. در راستای این روند، اعتقاد بر این است که به­کارگیری فناوری‌های نوین در آموزش و یادگیری تلفظ زبان انگلیسی تأثیرگذار است. به همین منظور این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش زبان از طریق واقعیت مجازی بر تلفظ زبان­آموزان نوجوان ایرانی انجام شده است. برای این منظور، ۱۸ زبان­آموز (۶ تا ۱۲ ساله) برای شرکت در مطالعه در آزمایشگاه رباتیک اجتماعی ـ شناختی دانشگاه صنعتی شریف دعوت شدند. ابتدا، تلفظ آن­ها توسط پیش­آزمون تلفظ از طریق مرورگر Speechace اندازه­گیری شد. بعد، در محیطی مجازی، در طول ده جلسۀ نود دقیقه­ای، شرکت­کنندگان دستورالعمل­هایی را درمورد تمامی موارد تلفظ­شده در آزمون دریافت کردند (شامل واکه­ های / ɪ / و / i / و واکه­های / ʊ / و / u / ) که از طریق بازی واقعیت مجازی توسط یک ربات انسان­نما اجرا شد. موضوعات آموزشی در غالب جملات ساده و مکالمات کوتاه بود. درنهایت، محققان پس­آزمون را بررسی کردند و نتایج آزمون زوجی نشان داد که در عملکرد زبان­آموزان قبل و بعد از جلسه­های آموزشی تفاوت معناداری وجود دارد. این مطالعه نشان می­دهد که بازی­های شبیه­سازی­شده در محیط واقعیت مجازی می­توانند در افزایش مهارت­های تلفظ زبان‌آموزان  به کار گرفته شوند. به علاوه، واقعیت مجازی روشی نوین برای تدریس و یادگیری زبان انگلیسی را در محیطی کارآمد و لذت­بخش ایجاد می کند.

دوره ۱۹، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

افزایش مقاومت کمانشی و فراکمانشی پوسته‌های استوانه‌ای جدارنازک فولادی به جهت کاربردهای گوناگون این سازه‌ها دارای اهمیت زیادی است. جهت مقاوم‌سازی پوسته‌های استوانه‌ای فولادی روش مرسوم استفاده از رینگهای فولادی می‌باشد. ولی استفاده از این روش با توجه به شرایط کارگاهی و اینکه ممکن است سازه تحت بار بوده و حامل محتویات باشد به جهت استفاده از جوشکاری توام با خطرات آتش‌سوزی بوده و عملا در این گونه سازه‌ها امکان استفاده از این روش وجود نخواهد داشت. بنابراین با توجه به موضوع فوق، در این تحقیق با توجه به مزایای ایده استفاده از CFRP به عنوان مصالح جدید و بصورت جایگزین حلقه‌های تقویت‌کننده فولادی، برای مقاوم سازی پوسته‌های استوانه‌ای جدار نازک تحت فشار جانبی یکنواخت مورد تحقیق قرار‌گرفته است. در این تحقیق آزمایشگاهی از نوارهای CFRP بعنوان تقویت کننده در مقابل کمانش پوسته در محل های معین در ارتفاع پوسته استفاده شده است. نتایج آزمایشات نمونه‌ها نشان می‌دهد که نوارهای CFRP ظرفیت کمانشی و فراکمانشی پوسته‌های جدار‌نازک را به مقدار قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهند. نتایج آزمایشگاهی حاکی از برآورد بالای ظرفیت پوسته ها توسط روابط آئین نامه ای و روابط تئوری است و نیز نتایج نمونه های آزمایشگاهی مطابقت خوبی با نتایج تحلیل‌های عددی غیر خطی دارد.

صفحه ۱ از ۱