جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای حیدری ساربان


دوره ۱۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

این پژوهش می کوشد ضمن معرفی مدل تلفیقی آلن –باتلر، روستاهای هدف گردشگری استان اردبیل را از منظر تکامل چرخه حیات گردشگری پایدار مورد ارزیابی قرار دهد و بر اساس شاخص نقطه تکاملی آنها راهبردهای مناسب را جهت تحول در فعالیت های گردشگری پیشنهاد نماید. این بررسی از نوع مطالعات بنیادی بوده و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش تحلیل-توصیفی انجام گرفته است. جامعه آماری مشتمل بر جامعه محلی روستاهای فوق و گردشگران آنها می باشد. حجم جامعه نمونه برابر ۲۱۰ خانوار برآورد شده است. روش انتخاب جامعه محلی به صورت تصادفی سیستماتیک و گردشگران به صورت تصادفی ساده می باشد. نتایج این بررسی نشان می دهد که مقاصد مورد مطالعه هنوز در مراحل آغازین چرخه تکاملی گردشگری پایدار قرار گرفته و تا رسیدن به مرحله بلوغ و تثبیت فاصله قابل توجهی وجود دارد. شاخص نقطه تکاملی منطقه مورد مطالعه دوره آغاز گردشگری را نشان می دهد. در این مقاله، تدوین راهبردها بر اساس چارچوب رویکرد تلفیقی آلن-باتلر تدوین شده و آموزش جامعه محلی، توسعه خدمات زیربنایی و شناسایی ظرفیت ها و جاذبه های گردشگرپذیر در روستاهای بیله درق و گنزق و گسترش نظام تبلیغات و اطلاع رسانی در روستاهای بوسنیج و گنزق پیشنهاد شده است.

دوره ۲۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

تحلیل اثرات فناوری اطلاعات و ارتباطات درباره­ی سبک زندگی اقتصادی و اجتماعی روستاییان شهرستان مشگین‌شهر از این­رو اهمیت دارد که جامعه­­ی روستایی به­عنوان جامعه­ی درحال گذار طی نیم قرن گذشته، دست­خوش دگرگونی در شیوه­ی زندگی و ارزش‌های بنیادی فرهنگی شده است؛ در حالی که در تحلیل‌های جغرافیایی بدان توجه نشده است. هدف این مقاله تحلیل اثرات فناوری اطلاعات و ارتباطات درباره­ی سبک زندگی اقتصادی و اجتماعی روستاییان شهرستان مشگین‌شهر است. این تحقیق ازلحاظ هدف، توسعه‌ای، و ازلحاظ ماهیت، توصیفی و پیمایشی و نیز از نوع تحلیلی است. جامعه­ی آماری این پژوهش، شامل تمام روستاهای دارای دفاتر ICT روستایی شهرستان مشگین‌شهر است. برای برآورد حجم نمونه از روش نمونه‌گیری کوکران با سطح اطمینان ۹۵ درصد و احتمال خطای ۵ درصد استفاده شده است. روش گردآوری داده‌ها برای پاسخ‌گویی به پرسش­های تحقیق، به دو صورت اسنادی (داده‌های ثانویه) و پیمایشی(داده‌های اولیه) و ابزار مورد استفاده در روش پیمایشی پرسش‌نامه و مصاحبه بوده است. روایی صوری پرسش‌نامه توسط پانل متخصصان تأیید شد. مطالعه­ی راهنما در منطقه­ی مشابه جامعه­ی آماری با تعداد سی پرسش­نامه صورت گرفت و با داده‌های به­دست آمده و استفاده از فرمول ویژه­ی کرونباخ آلفا در نرم­افزار SPSS، پایایی بخش‌های مختلف پرسش­نامه­ی تحقیق ۷۶/۰ الی ۸۲/۰ به­دست آمد. درنهایت نتایج تحقیق نشان داد که به­جز متغیرهای تغییرات مذهبی و الگوی تغذیه بین تمامی متغیرهای تحقیق و بهره‌گیری از خدمات ICT رابطه­ی معنی‌داری وجود دارد. درنهایت، باتوجه به نتایج پژوهش پیشنهادات کاربردی مطرح شده است.
 

دوره ۲۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

هدف این مقاله تبیین رابطه رابطۀ معنویت با بهبود تاب‌آوری روستاییان در درخصوص بحران زلزله در مناطق روستایی شهرستان ورزقان می‌باشد. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش تحلیلی- ـ تبیینی است که با استفاده از روش پیمایش انجام شده است. این تحقیق از نوع کاربردی و روش تحقیق آن، از نوع تحقیقات توصیفی - ـ تبیینی است. جامعه جامعۀ آماری این پژوهش شامل همه روستاهای آسیب آسیبدیده دهستان ازومدل جنوبی و خانوارهای ساکن در این روستاهاست. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهپرسشنامه محقق ساخته بوده است که برای اطمینان از روایی آن به مصاحبه اکتشافی با ۱۸ خانوار زلزلهزده پرداخته شد. مطالعه مطالعۀ راهنما در منطقه منطقۀ مشابه جامعه جامعۀ آماری با تعداد ۳۰ پرسشنامهپرسشنامه صورت گرفت و با دادههای کسب کسبشده و استفاده از فرمول ویژه ویژۀ کرونباخ آلفا، پایایی بخشهای مختلف پرسشنامهپرسشنامه تحقیق۷۹/۰ الی ۹۱/۰ بهدست آمد. بالاخره، نتایج یافته‌های استنباطی تحقیق نشان داد که به بهجز متغیرهای میزان خودصداقتی، درون‌گرایی، فردگرایی مثبت و فردگرایی مثبت و خوداتکایی بین تمامی متغیرهای تحقیق با بهبود تاب‌آوری روستاییان در درخصوص بحران زلزله در مناطق روستایی شهرستان ورزقان رابطه رابطۀ مستقیم و معناداری وجود دارد و در درنهایت با توجه به بهتحلیل نتایج، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
 
واژه‌های کلیدی: معنویت، تاب تابآوری،  زلزله، مدیریت بحران، توسعه توسعۀ روستایی، شهرستان ورزقان.



صفحه ۱ از ۱