جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای حسین آبادی
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
تیرهای پیوند با مقطع عرضی قوطی در قاب های مهاربندی شده برون محور به دلیل دارا بودن پایداری پیچشی ذاتی برخلاف تیر های پیوند I شکل، نیاز به مهارجانبی ندارند و کمانش پیچشی جانبی در آن ها کمتر رخ می دهد با این وجود مقاطع عرضی I شکل به دلیل حاکم بودن شرایط مرزی گیردار در تمام وجوه ورق جان نسبت به ورق جان مقاطع عرضی قوطی که داری شرایط مرزی ساده هستند، دارای مزیت می باشند. در این تحقیق، تیرهای پیوند با مقاطع عرضی قوطی و I شکل مختلف در محدوده غیرالاستیک مورد بررسی قرار گرفته اند و سعی شده است که با تغییر در نحوه آرایش سخت کننده های تیر پیوند قوطی شکل، افزایش فواصل و کاهش ابعاد آن ها حاصل شود. برای انجام مطالعات عددی از نرم افزار اجزاء محدود و پروتکل بارگذاری AISC ۲۰۰۵ استفاده شده است. بررسی عددی مدل های مختلف تیرپیوند نشان می دهند که چنانچه تیرهای پیوند I شکل و قوطی دارای مشخصات هندسی یکسان باشند تیرهای پیوند I شکل به دلیل عملکرد بهتر ورق جان، از ظرفیت دوران بالاتری برخوردار هستند. همچنین بررسی نتایج نشان می دهد که آرایش جدید سخت کننده های تیرپیوند قوطی باعث افزایش فواصل و کاهش ابعاد آن ها شده به گونه ای که بر ظرفیت زاویه دوران نیز تأثیر نامطلوبی نمی گذارد. همچنین بررسی ها نشان می دهند که ابعاد سخت کننده ها در صورت ارضاء مساحت و ممان اینرسی مورد نیاز تأثیری روی ظرفیت زاویه دوران ندارند.
دوره ۱۶، شماره ۸۸ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
با توجه به آلودگیهای ناشی از پلیمرهای زیست تخریب ناپذیر در بسته بندی مواد غذایی، امروزه نیاز به استفاده از نانوالیاف طبیعی و زیست تخریبپذیر در صنعت بستهبندی بهطور چشمگیری احساس میشود و یکی از سادهترین روشهای تولید نانوالیاف الکتروریسی میباشد. در این تحقیق، الکتروریسی کلاژن نوع اول (استخراج شده از دم موش) به همراه بتا سیکلودکسترین و نانورس مورد بررسی قرار گرفت و از اسید استیک بهعنوان یک حلال بی خطر به لحاظ محیط زیستی استفاده شد. جهت طراحی آزمایش، از نرم افزار طراحی آزمایش (Design Expert ۷,۰) استفاده شد و تاثیر متغیرهای مستقل شامل نسبت وزنی-وزنی بتاسیکلودکسترین به کلاژن (X۱)، نسبت حجمی-وزنی نانورس به کلاژن (X۲) و نرخ تغذیه محلول (X۳) بر روی متغیر وابسته شامل قطر نانوالیاف (Y۱) بررسی شد. فرایند الکتروریسی با شرایط ولتاژ بهینه ۱۲ کیلو ولت، فاصله بین نوک سوزن و جمع کننده ۱۲۰ میلیمتر، در دما و فشار محیط و بر اساس جدول طراحی صورت پذیرفت. از نانورس بهدلیل داشتن خواص ممانعتی و ضد میکروبی و از بتاسیکلودکسترین بهعلت داشتن ساختار خاص که باعث بهوجود آمدن سطوح آب دوست و آب گریز میشود، استفاده شد. جهت بررسی شکل نانو الیاف از میکروسکوپ الکترونی روبشی، بررسی ساختار از طیف سنجی مادون قرمز، برای بررسی عناصر موجود از طیفنگاری فلوئورسانس اشعه ایکس و برای تعیین مقاومت حرارتی آنالیز وزن سنجی حرارتی استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد، نانوالیاف بهینه با مشخصات ۰۱/۱۲۳ نانومتر و دارای ساختاری یکنواخت و بدون نقص و همچنین ویسکوزیته ۳۳/۱۴۵ میلی پاسکال-ثانیه بهدست آمد.
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله یک معیار کلی برای پیش بینی شکست تحت بارگذاری مود ترکیبی I/II برای مواد اورتوتروپیک ارائه شده است. تستهای مختلف صورت پذیرفته در قطعات اورتوتروپیک نشان می دهد که همواره ترک در راستای الیاف و در بستر ایزوتروپیک رشد میکند. با استفاده از مدلی به نام مدل ایزوتروپیک تقویت شده معادل میتوان به بررسی و تعمیم معیارهای مواد ایزوتروپیک به مواد اورتوتروپیک بهره برد. با استفاده از این واقعیت، این ایده القاء میشود که شکست مواد اورتوتروپیک ترکدار باید از معیارهای شکست مواد ایزوتروپیک تبعیت نماید. این معیار جدید از توسعه معیار ماکزیمم تنش محیطی به محیط ایزوترپیک تقویت شده بهره برده شده است. همچنین در این پژوهش نقش ترم تنش T در شکست این مواد مورد بررسی قرار گرفته شده است. از بررسی نتایج این معیار و مقایسه آن با داده های تجربی موجود، نشان داده میشود که در این معیار هم جهت رشد ترک و هم لحظه رشد ترک را به درستی پیش بینی می نماید. همچنین نشان داده شده است که تنش غیر سینگولار T بر روی شکست مواد اورتوتروپیک تاًثیر بسزایی دارد، خصوصاً زمانی که مود دوم مود غالبی باشد. در این مقاله بیان می شود که برخلاف مواد ایزوتروپیک، چقرمگی شکست مواد اورتوتروپیک در مود I نشان دهنده حداکثر تحمل ماده ترکدار در مود I نیست و بر این اساس یک خاصیت جدید برای این گونه مواد تعریف میشود. با توجه به سهولت دسترسی، از چوب به عنوان ماده آزمایشگاهی برای بررسی و مقایسه نتایج استفاده شده است.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده جابهجایی آسانتر کالا و انسان از رویاهای دیرباز بشر بود که وسایل نقلیه امروزی آن را به واقعیت تبدیل کردند؛ لکن استفاده از وسایل مزبور موجب سوانح مخاطرهآمیز و در نتیجه تحقق خسارات مختلف شدهاند. در این میان وسایل نقلیه موتوری زمینی به دلیل استفاده آن توسط عموم مردم، نقش بیشتری در ایجاد سوانح و مآلاً خسارتی دارند که نسبت به خسارات ناشی از دیگر وسایل حمل و نقل امروزی مشهودتر هستند؛ به نحوی که همه روزه میتوان شاهد آن بود. نوشته حاضر با وقوف به چنین امری در تلاش است تا مفهوم، انواع و مصادیق خسارات ناشی از وسایلنقلیه موتوری زمینی را در حقوق ایران و انگلستان بررسی کند. در این راستا باید عنوان داشت که در این نوشتار خسارت در معنای ضرر و زیان به کار رفته، نه وجهی که جهت جبران ضرر یا زیانی به زیاندیده یازیاندیدگان پرداخت میشود. نتیجه چنین مطالعهای، اولاً به سؤالات مطرح درخصوص مفهوم و مصادیق خسارات ناشی از سوانح رانندگی در حقوق ایران پاسخگو خواهد بود و از طرف دیگر مطالعه تطبیقی آن با حقوق انگلستان میتواند کاستیها و در برخی موارد امتیازات حقوق ایران در این زمینه را نسبت به حقوق انگلستان آشکار کند.
* نویسنده مسؤول مقاله: E-mail: khajehzadeh.amir@yahoo.com
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
قابهای مهاربندی شدۀ برونمحور، به دلیل دارا بودن توأم مزایای قابهای خمشی و مهاربندی شدۀ هممحور، در ساختمانها بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. تیرهای پیوند این قابها، مانند یک فیوز شکلپذیر، علاوه بر جلوگیری از کمانش مهاربندها، مقدار زیادی انرژی زلزله را نیز جذب میکنند و به همین دلیل نقش حائز اهمیتی دارند. تیرهای پیوند قوطی شکل به دلیل پایداری پیچشی ذاتی، نیاز به مهارجانبی ندارند و کمانش پیچشی جانبی در آنها، نسبت به تیرهای پیوند I شکل کمتر رخ میدهد و به همین دلیل استفاده از آنها در پایههای پل و ساختمانهای بلند توصیه میشود. تیرهای پیوند بلند به دلیل فراهم آوردن شرایط مناسب جهت اجرای بازشوها دارای مزیت معماری هستند با وجود این رفتار تیرهای پیوند بلند تحت بارهای شدید لرزهای در مقایسه با تیرهای پیوند کوتاه از نظر سختی، مقاومت، ظرفیت دوران، ظرفیت استهلاک انرژی قابل مقایسه نبوده و در سطح پایینتری قرار دارد. در این تحقیق، ابتدا مدلی برای بهبود رفتار تیرهای پیوند قوطی شکل بلند در قابهای مهاربندی شدۀ برونمحور ارائه شده است و سپس رفتار دینامیکی غیرخطی قابهای فولادی برونمحور ۶ طبقه با ۲ طول تیرپیوند (خمشی – برشی و خمشی) مختلف، مقاطع عرضی قوطی شکل با آرایشهای مختلف سختکننده، تحت تأثیر ۳ رکورد دور و ۳ رکورد نزدیک گسل مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بررسیها نشان میدهد که آرایش مناسب سختکنندههای تیرپیوند قوطی شکل بلند، تأثیر مهمی در کاهش نیاز تغییرمکانی این قابها دارد که این کاهش در حدود ۱۹% برای رکوردهای دور از گسل و ۳۲% برای رکوردهای نزدیک گسل میباشد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( آذر ۱۴۰۰ )
چکیده
امروزه اسیدهای چرب اشباع و ترانس یکی از مهم ترین تحدیدهای بلقوه سلامتی ناشی از مصرف غذاهای آماده می باشند. فست فود ها با توجه به سریع آماده شدن و محبوبیت طعم و مزه، بسیار مورد مصرف بزرگسالان و کودکان قرار می گیرند. در نتیجه کنترل میزان اسیدهای چرب
اشباع و ترانس مضر در فست فود ها بسیار مهم است.شهر تهران به پنج منطقه ی شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکزی دسته بندی شد و از هر منطقه سه نوع فست فود شامل پیتزا مخلوط، فلافل و ناگت مرغ، و از هر فست فود سه نمونه (در مجموع ۴۵ نمونه از ۴۵ غذا فروشی مختلف به طور تصادفی) انتخاب شدند. در این مطالعه غلظت اسیدهای چرب ترانس با روش کروماتوگرافی گازی مدل
Agilent۷۸۹۰A به صورت درصد محاسبه شدند
. میانگین اسید های چرب اشباع در فست فودهای فلافل، پیتزای مخلوط و ناگت مرغ به ترتیب۰۲/۱۸، ۳۵/۳۶ و ۱۱/۱۹
g/۱۰۰g بود. میانگین اسید های ترانس فست فود های ناگت مرغ ، پیتزای مخلوط و فلافل به ترتیب ۳۶/۰، ۷۱/۰ و ۰۶/۰
g/۱۰۰g بود. اختلاف بین مناطق مختلف تهران از نقطه نظر محتوی اسید های چرب اشباع و ترانس معنادار نبود(
P>۰,۰۵). وضعیت مصرف اسیدهای چرب ترانس از طریق فست فود در تهران در مقایسه با استانداردهای جهانی مناسب می باشد. کم تر بودن فاکتورهای خطر نسبت به استاندارد های جهانی در این مطالعه به علت کم بودن سرانه مصرف فست فود درایران می باشد (
IR = ۴ g/day)
.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
با ظهور شبکههای اجتماعی، روابط انسانها در اینترنت شکل تازهای به خود گرفته است. امروزه شمار کثیری از کاربران با اهداف مختلف در شبکههای اجتماعی عضو شده و به فعالیتهای گوناگون میپردازند. از سوی دیگر این کاربران بر یکدیگر تأثیر میگذارند که نقش و تأثیرگذاری کاربران مختلف یکسان نیست. برخی از این کاربران به دلایل مختلفی از جمله موقعیت شغلی، میزان تحصیلات یا نوشتههای جذاب، تأثیر بیشتری بر کاربران دیگر دارند. این کاربران که ما از آنها به عنوان گرههای قدرت نام میبریم میتوانند نظر و دیدگاه کاربران زیادی را تغییر داده و به سمت و سوی خاصی سوق دهند.هدف این پژوهش شناسایی گرههای قدرت در شبکه اجتماعی تبیان از طریق کشف الگوهای پنهان در خصیصههای کاربران است. تحقیق حاضر بر اساس روششناسی استاندارد CRISP-DM انجام شده است. بدین منظور پس از شناسایی گرههای قدرت بر اساس مجموع امتیازات به دستآمده از سه شاخص مرکزیت بینیت، رتبه صفحه و فعالیتهای کاربران ،با استفاده از الگوریتمهای درخت تصمیم به طبقهبندی این کاربران اقدام شده است.نتایج به دست آمده نشان داد که مهمترین ویژگیها در تعیین میزان قدرت یک کاربر در شبکه اجتماعی تبیان تحصیلات، سن و جنسیت میباشند.