جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای حریریان


دوره ۵، شماره ۳ - ( شماره ۳ (پیاپی ۱۹)- ۱۳۹۳ )
چکیده

انسان ماهیتی تعاملی دارد و همیشه کوشیده است در گذر زمان طرز فکر، انتظارات و یا جهان‌بینی خود را به بشر عرضه کند. از آنجا که در گذشته وسایل ارتباط جمعی به‌آسانی در دسترس همۀ افراد نبوده است، «دیوارنوشته‌ها» ابزار قدرتمندی برای انتقال اندیشه‌ها و تمایلات به شمار می‌رفتند. در این پژوهش می‌کوشیم الگوهای رایج معنایی و گرایش‌ها را در دیوارنوشته‌های فارسی و انگلیسی بررسی کنیم تا با رفتارشناسی و جامعه‌شناسی این دو فرهنگ بیشتر آشنا شویم. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهند که دیوارنوشته‌ها از نظر زبانی الگوی مشخصی را دنبال می‌کنند و نظام‌مند هستند؛ به‌ طوری که می‌توان آن‌ها را با نقش‌های هفت‌گانۀ زبانی هلیدی مطابقت داد. منظور از نظام‌مند بودن، قابل بررسی بودن آن‌ها در چارچوب زبان‌شناسی و فرهنگی است. نتایج تحقیق نشان داد تفاوت‌هایی در اهداف زبانی و گرایش دیوارنوشته‌ها در زبان فارسی و انگلیسی وجود دارد. در دیوارنوشته‌های فارسی، نقش‌های «ابزاری»، «تخیلی» و «تعاملی»، بیشتر هستند. نتایج پژوهش‌هایی که در حوزۀ انسان‌شناسی انجام شده‌اند مهر تأییدی بر وجود این ویژگی‌ها در جوامع شرقی است. در دیوارنوشته‌های انگلیسی نیز نقش‌های «فردی» و «تنظیم‌کننده» نسبت به زبان فارسی بیشتر هستند که این تفاوت‌ها نیز مربوط به شاخص‌های فرهنگی دو زبان است. نقش‌های زبانی هلیدی ابزار مناسبی برای بررسی گرایش‌های دیوارنوشته‌ها به شمار می‌رود.

دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۷۹ )
چکیده

-

دوره ۱۷، شماره ۱۰۸ - ( بهمن ۱۳۹۹ )
چکیده

هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات فیلم ضدمیکروبی پلی­اتیلنی تهیه­شده حاوی میکروکپسول­های نایسین و لیمونن در بسته­بندی پنیرپروسس بود. در این تحقیق میکروکپسول­های دارای نایسین(IU/mg۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲ و ۵/۲) و لیمونن (۵، ۷، ۱۰، ۱۴، ۲۱ و ۲۸ میکرولیتر بر میلی­گرم) با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از بهینه­سازی ، میکروکپسول­های نایسین و لیمونن در فرمولاسیون فیلم بر پایه پوشش پلی­اتیلنی استفاده شدند. پس از بسته­بندی پنیرپروسس در این فیلم که حاوی میکروکپسول­های اپتیمم شده حاوی غلظت­های (۱، ۵/۱ و ۲ میکرولیتر بر میلی­گرم نایسین و ۵، ۷ و ۱۰ میکرولیتر بر میلی­گرم لیمونن)، جمعیت میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی در روز های اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند.     
 نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنی­داری ۰۵/۰ درصد آنالیز شدند. در طی شصت روز نگهداری میزان شاخص­های میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس­کواگولازمثبت و اشرشیاکلی با کاهش معنی­داری مواجه بود(p≤۰,۰۵).
 نتایج نشان داد که تیمار فیلم بسته­بندی حاوی نایسین با غلظت  IU/mg۲ و لیمونن با غلظت ۱۰ میکرولیتر بر میلی­گرم در طی دوره نگهداری منجر به حفظ کیفیت بالاتری در تیمارهای پنیر پروسس گردید و به عنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.


دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده

هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات آنتی­اکسیدان­های طبیعی کروستین و بیکسین در فرمولاسیون پنیر چدار به فرم نانوذرات بود. در این تحقیق نانوذرات کیتوزان / آلژینات دارای بیکسین (۱۴، ۱۶ و ۱۸ میکروگرم بر میلی­لیتر) و کروستین (۰۱/۰ ، ۰۳/۰ و ۰۵/۰ میکروگرم بر میلی­لیتر) که با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از تهیه پنیر چدار و افزودن نانوذرات، آزمون جمعیت میکروبی کل در روزهای اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند. نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنی­داری ۰۵/۰ درصد آنالیز شدند. نتایج نشان داد که جمعیت میکروبی کل در طی زمان نگهداری به طور معنی­داری افزایش یافت، اما با افزایش میزان استفاده از نانوذرات بیکسین و کروستین شاخص جمعیت میکروبی کل به طور معنی­داری کاهش یافت. بررسی نتایج ارزیابی حسی نشان­دهنده کاهش امتیازات ارزیابی­حسی در طی شصت روز نگهداری بود، اما در تیمارهای دارای مقادیر ۱۸ میکروگرم بر میلی­لیتر بیکسین و ۰۱/۰ کروستین میزان تغییرات شاخص حسی کمتر از بقیه تیمارها بود که نهایتاً تیمار دارای ۱۶ میکروگرم بر میلی­لیتر بیکسین و ۰۵/۰ میکروگرم بر میلی­لیتر کروستین به عنوان تیمار بهینه انتخاب شد.

صفحه ۱ از ۱