جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای ثابتی
دوره ۱۴، شماره ۶۸ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
رنگ به عنوان مهمترین ویژگی ظاهری نقش مهمی درپذیرش مواد غذایی دارد. به دلیل مضرات بالقوه رنگهای مصنوعی کاربرد آنها در صنعت غذا محدود شده است وگرایش به سمت استفاده از رنگهای طبیعی است. برهمین اساس درتحقیق حاضر فرایند استخراج کاروتنوئیدهای میوه خرمالو با استفاده حلالهای اتانول، ان- هگزان ومخلوط آنها در دمای محیط و نقطه جوش حلالها و در سه زمان ۲ و ۴ و ۶ ساعت بهینه یابی شد. ارزیابی جذب نور تیمارهای مختلف پس از استخراج اولیه نشان داد که بیشترین شدت جذب مربوط به حلال اتانول در دمای جوش پس از ۶ ساعت بود. جهت تعیین بهترین نسبت نمونه به حلال، از حجمهای ۵۰ ،۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ میلی لیتر از حلال استفاده شد، نتایج نشان دادند که تیمار استخراج درحجم ۴۰۰ میلی لیتر از حلال بیشترین راندمان استخراج (۰۵/۰<p) را دارا بود و همچنین اختلاف معنی داری با سایرنسبت ها پس از ۶ ساعت در دمای جوش حلال داشت. پس از استخراج، حلال نمونه بهینه توسط دستگاه روتاری حذف و باقی مانده توسط خشک کن انجمادی به صورت پودر درآمد. راندمان استخراج پودررنگی ازمیوه خرمالو ۸۵/۱۰ درصد وزنی / وزنی ازکل میوه خرمالو بود .
دوره ۲۰، شماره ۱۳۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش، تاثیر دمای هوای ورودی (۱۳۰ و c˚۱۶۰)، نوع و ترکیب حاملها (مالتودکسترین، صمغ عربی و کنسانتره پروتئین آب پنیر) بر بازدهی تولید، مقدار رطوبت، دانسیته توده، دانسیته ضربه، حلالیت، نمپذیری، جریان پذیری (زاویه ریپوز) و جاذبالرطوبگی عصاره گل گاوزبان خشک شده به روش پاششی بررسی شدند. در همه آزمونها، دور اتمایزر، سرعت جریان خوراک، دمای خوراک و فشار هوای اتمایزر بترتیب در ۱۸۰۰۰ دور بر دقیقه ، ۱۰ میلی لیتر بر دقیقه، ۱±۳۰ درجه سانتیگراد و ۱/۰±۴ بار ثابت نگاه داشته شدند. حداقل اختلاف معنیدار در کمتر از (P< ۰,۰۵) با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبه گردید. نتایج نشان دادند که بالاترین بازده تولید (۴۸%) در نمونههای خشک شده با ترکیب مالتودکسترین و WPC حاصل شد. درحالیکه استفاده از پروتئین بعنوان حامل منجر به کاهش مقدار رطوبت، دانسیته توده و ضربه، حلالیت، نمپذیری و جاذبالرطوبگی ذرات شد. نتایج بهینه سازی با استفاده از مدلهای برآورد شده بیانگر این بود که بیشترین میزان حلالیت و کمترین میزان هیگروسکپی در پودر خشک شده در دمای ۱۳۰ درجه سانتیگراد با حامل مالتودکسترین و صمغ عربی ایجاد می گردد.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده
مقاطع لوله فولادی پرشده از بتن (CFST
) گونهای از مقاطع مرکب میباشند که بیشتر در ساختمانهای بلندمرتبه مورد استفاده قرار میگیرند. رفتار مقاطع CFST
در حرارتهای بالا، بهدلیل اندرکنش میان لوله فولادی و هسته بتنی پیچیده میباشد. از این رو درک صحیح رفتار و همچنین خصوصیات مصالح در ستونهای CFST
بهمنظور مقاصد طراحی و مقاومسازی ضروری میباشد. در این پژوهش بهکمک تکنیک برنامهنویسی بیان ژنی (GEP
) رابطهای برای پیشبینی ظرفیت باربری باقیمانده ستونهای CFST
پس از قرارگیری در معرض حرارتهای بالا ارائه شده است. به این منظور، از نتایج آزمایشگاهی مربوط به ۹۴ گروه نمونه ستون کوتاه CFST
بهره گرفته شد. پارامترهای ورودی شامل مقاومت فشاری هسته بتنی (
)، مساحت هسته بتنی (
)، تنش تسلیم فولاد (
)، مساحت مقطع لوله فولادی (
)، دمای نرمالشده (
) و شاخص محصورشدگی (
) بودند. بهمنظور اطمینان از پیشبینی صحیح ظرفیت باربری نهایی ستونهای کوتاه CFST
توسط مدل ارائه شده، آنالیز حساسیت و مطالعات پارمتری روی مدل صورت گرفت که نشان از تطابق کامل مدل با واقعیتهای فیزیکی داشت. عملکرد مدل ارائه شده توسط معیارهای ارزیابی آماری از جمله جذر میانگین مجذور خطا (RMSE
)، میانگین خطای مطلق (MAE
)، مربعات خطای نسبی (RSE
) مورد بررسی قرار گرفت که این مقادیر بهترتیب برابر ۱۹/۱۱۴، ۷۱/۸۲ و ۱۱/۰ بود. بیشترین مشارکت نسبی بهترتیب متعلق به پارامترهای شاخص محصورشدگی (
)، مقاومت فشاری هسته بتنی (
)، مساحت سطح مقطع بتنی (
)، دمای نرمالشده (
)، تنش تسلیم لوله فولادی (
) و مساحت مقطع لوله فولادی (
) با ۸۴/۲۳، ۴۱/۱۸، ۷۸/۱۶، ۰۳/۱۶، ۸۰/۱۵ و ۱۴/۹ درصد بود.
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده
زمینه و هدف: تعادل مایع و الکترولیت فرایندی پویا است که برای تداوم زندگی و هومئوستاز لازم و ضروری است اختلال در تعادل الکترولیتهای بدن و اختلال در کارکرد کلیه از عوامل مرتبط در تشدید علائم، مرگ و میر و طول مدت بستری و هزینههای درمانی هستند بنابراین بر آن شدیم تا مطالعهای را با بررسی وضعیت اختلالات الکترولیتی و عوامل مرتبط با آن در بیماران بستری در مرکز آموزشی درمانی شهداء قاین انجام دهیم.
روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی میباشد که به روش سرشماری بر روی کلیه بیماران بستری در بیمارستان شهدا قاین در طول ۱۳۹۶ انجام شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل چک لیست پژوهشگر ساخته بود که دارای ۱۱ آیتم بود که توسط پژوهشگر تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و جداول توزیع فراوانی و همچنین آزمونهای کای اسکوئر و کروسکال والیس استفاده شد. سطح معناداری در ) ۰۵/۰>P) تنظیم گردید.
نتایج : ۸۷۳ بیمار با میانگین سنی ۲۲,۹۲±۵۸.۴۲ مورد پژوهش قرار گرفتند نتایج نشان داد که بین اختلالات الکترولیتی و سطح تحصیلات، نوع بیماری و بخش بیماری ارتباط معنادار وجود داشت) ۰۵/۰>P)
نتیجه گیری: افزایش دانش و آگاهی در پیش گیری از اختلالات الکترولیتی تأثیر به سزایی دارد. هم چنین با توجه به ارتباط اختلالات الکترولیتی با نوع بیماری باید توجه ویژهای به این موضوع داشت.