جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای تاج الدین


دوره ۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

نمود دستوری یکی از مقوله های مطرح در کنار زمان در عبارت های فعلی فارسی است که تاکنون آموزشِ آن به فارسی آموزان خارجی چندان مورد توجه نبوده است. این تحقیق به تأثیر یادگیری نمود فارسی بر اساس دو روش ساختاری و ارتباطی پرداخته است. از بین فارسی آموزان غیرایرانی سطح میانی، آزمودنی‌ها به دو گروه چهل‌نفره تقسیم شدند. هر دو گروه در پیش آزمون نمود شرکت کردند تا از نظر توانایی در استفاده از نمود فارسی همگن شوند. به آزمودنی های گروه ساختاری، نمود دستوری بر اساس روش ساختاری آموزش داده شد. گروه ارتباطی نیز با توجه به طرح درس‌های ارتباطی که تهیه و تدوین شده بود، نمود را فراگرفتند. نتایج پس آزمون هر گروه در مقایسه با پیش‌آزمون و نیز در مقایسه با یکدیگر با استفاده از آزمون تی نشان می‌دهد گروه ارتباطی به‌طرز معناداری در درک نمود پیشرفت کرده است. در مقابل، تفاوت آماری معناداری بین پیش آزمون و پس‌آزمون گروه ساختاری ملاحظه نشده است. همچنین از نظر آماری، عملکرد گروه ارتباطی در پس‌آزمون به‌طرز معناداری بهتر از عملکرد گروه ساختاری بوده است. نتایج این تحقیق تجربی گویای آن است که روش درسی ارتباطی، روش کارآمدی است و به‌کارگیری آن به ارتقای آموزش دستور زبان فارسی به غیرفارسی زبانان یاری می رساند.

دوره ۱۳، شماره ۰ - ( کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده مقاله حاضر بخشی از پژوهشی است که طی آن، ساخت و فرمولاسیون یک چندسازه طبیعی بر مبنای سلولز، پلی­اتیلن (PE)، و پلی­اتیلن گلیکول (PEG) انجام گرفت. سلولز با دو نوع پلیمر سبک (LDPE) و سنگین (HDPE) با استفاده از دستگاه اختلاط پلیمرها به ترتیب در دو دمای ۱۲۵ و  oC۱۴۵ مخلوط شد تا خاصیت زیست­تخریب­پذیری چندسازه حاصل بررسی گردد. بدین منظور، با استفاده از روش استاندارد دفن در خاک،  نمونه­ها در خاک تدفین و در دوره­های زمانی مشخصی، از خاک خارج و توزین شدند. بررسی تغییرات وزنی نمونه­های تدفین شده در خاک نشان داد که نمونه­ها از یک روند کاهش وزن برخوردار هستند که به معنای تجزیه و فروپاشی نمونه­ها در خاک است. بنابراین، چندسازه­های پلی­اتیلن سبک/سلولز و پلی­اتیلن سنگین/سلولز خاصیت زیست­تخریب­پذیری قابل توجهی را نشان دادند که بسته به هدف از کاربرد چندسازه­ها، ممکن است مطلوب یا نامطلوب باشد.

دوره ۱۵، شماره ۷۴ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده میوه­ها و سبزی­ها از جمله مهم­ترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت انسان بر عهده ‌دارند. بسته­بندی با اتمسفر تغییر یافته فناوری است که به کمک کنترل دما، به منظور نگهداری و حفظ کیفیت مواد غذایی فاسد­شدنی پایه­گذاری شده است. امروزه فناوری­های جدید مانند نانو فناوری و امکان استفاده از نانوکامپوزیت­ها در بسته­بندی به روش اتمسفر تغییر یافته، فرصت­های جدیدی برای بهره­مندی بیشتر از مزایای این روش را فراهم ساخته است. در پژوهش حاضر، تأثیر کاربرد بسته­بندی با اتمسفر تغییر یافته با دو نوع فیلم پلی­اتیلن و نانوپلیمرسیلیکونی و سه نوع ترکیب مختلف گازی N۲)۸۸%+CO۲۸%+O۲۴%)، (N۲۹۲%+ CO۲۳%+O۲۵%)،N۲) ۲۰%+O۲۸۰%) و اتمسفر تغییر یافته غیرفعال، در دمای ۵ درجه سلسیوس، بر برخی از شاخص­های فیزیکوشیمیایی گوجه‌فرنگی نظیر کاهش وزن، مواد جامد محلول، pH، اسیدیته قابل تیتر، میزان تنفس، شمارش کلی میکروارگانیسم­ها و تعداد کپک و مخمر طی ۲۸ روز نگهداری، بر اساس آزمایش فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد آزمون قرار گرفت. با توجه به نتایج، نگهداری گوجه­فرنگی در بسته­بندی با اتمسفرتغییر یافته سبب حفظ کیفیت و افزایش عمرماندگاری این محصول گردید. به گونه‌ای که فیلم نانوپلیمرسیلیکونی به همراه ترکیب گازی (N۲۸۸%+CO۲۸%+O۲۴%) سبب ایجاد و حفظ اتمسفر مطلوب برای گوجه­فرنگی و باعث کند نمودن فرآیندهای متابولیکی از جمله تنفس گردید. در نتیجه در کاهش روند تغییرات وزن، مواد جامد محلول، pH و اسیدیته قابل تیتر نسبت به سایر تیمارها مؤثرتر بود. ضمن آنکه، کمترین میزان آلودگی از نظر بار میکروبی کل و کپک و مخمر نیز در این تیمار مشاهده گردید.

دوره ۱۵، شماره ۸۳ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

استفاده بی رویه از محصولات پرچرب باعث افزایش روزافزون چاقی و به تبع آن بیماری هایی مانند فشار خون، تصلب شرایین و سکته قلبی شده است. در همین راستا در این تحقیق به تولید کنسروهای خورش قیمه با جایگزین های چربی پرداخته شد. تیمارها شامل ۱ نمونه پرچرب با ۶ درصد چربی و ۴ نمونه کم چرب با ۳ درصد چربی بود که ۳ درصد دیگر آن با ژلاتین، گوار و مونوگلیسیرید با درصدهای مختلف جایگزین شده بود. یکی از نمونه های کم چرب نیز بدون جایگزین چربی تولید شد. نمونه های کنسرو خورش قیمه تحت آزمون های شیمیایی (نمک طعام، چربی، pH، پراکسید)، حسی(مزه، رنگ، بو، ظاهر) و فیزیکی (سفتی گوشت، سفتی لپه و سفتی سیب زمینی) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مقدار نمک طعام، اندیس پراکسید و pH تیمارهای مختلف فاقد اختلاف معنی دار آماری بود. در مورد چربی اختلاف آماری معنی داری (۰۵/۰ ≤ p ) بین نمونه پرچرب و نمونه های کم چرب وجود داشت. افزودن جایگزین های چربی باعث بهبود معنی دار امتیاز مزه نمونه های کم چرب شد. بهترین امتیاز رنگ مربوط به نمونه پرچرب بود و استفاده از جایگزین چربی نتوانست این کمبود را جبران نماید. کاهش چربی باعث کاهش سفتی گوشت گردید و از این نظر نمونه های کم چرب اختلاف آماری معنی داری با نمونه پرچرب داشتند. سفتی لپه و سفتی سیب زمینی در نمونه های مختلف نیز فاقد اختلاف آماری معنی دار بودند.

دوره ۱۵، شماره ۸۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

در پژوهش حاضر با استفاده از پیش‌تیمار فراصوت از سه رقم سیب شفیع‌آبادی، عروس مشکین‌شهر، و گلاب، فرآورده‌ چیپس تهیه شد و شاخص‌های کیفی مهم آن بررسی گردید. نتایج حاصل از مقایسه پیش‌تیمارهای مختلف اعمال شده روی ارقام مختلف سیب شامل فراصوت، استفاده از دارچین و اسید (محلول ۳% اسید سیتریک و ۷% اسید آسکوریک) برای تولید چیپس نشان داد که اختلاف آماری معنی‌داری بین ارقام مختلف وجود ندارد و نتایج آزمون‌ها (غیر از رطوبت) فقط تحت تاثیر تیمارهای مختلف هستند. تیمار فراصوت سبب افزایش شاخص بازجذب آب شد حال آن که دارچین باعث افت مقدار بازجذب آب گردید. اسید نقش معنی‌داری (۰۵/۰p<) نداشت. از نظر سفتی بافت، چیپس تهیه شده از پیش‌تیمار فراصوت، بافت کاملا شکننده‌ای داشت اما دارچین، سبب افزایش سفتی بافت شد. اسید، تاثیر معنی‌داری نداشت. با استفاده از پیش‌تیمار فراصوت، میزان چروکیدگی چیپس کاهش یافت. میزان تغییرات رنگ در رقم عروس مشکین با پیش-تیمار اسید، به حد اقل رسید. پیش‌تیمار فراصوت نیز سبب بهبود رنگ گردید. از نظر ارزیابی حسی، رقم شفیع‌آبادی هنگامی که از پیش‌تیمار فراصوت (چروکیدگی کمتر و بازجذب آب بیشتر) به همراه اسید (کاهش تغییرات رنگ) و دارچین (ایجاد طعم جدید در چیپس سیب) استفاده شد، مطلوب‌ترین تیمار محسوب گردید. به طور کلی در این مطالعه، رقم شفیع‌آبادی همراه با سه پیش‌تیمار فراصوت، دارچین و اسید (به صورت توام) برای تولید چیپس سیب توصیه می‌شود.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده

کاربرد نانو ذرات در بسته‌بندی مواد غذایی گام موثری در جهت کاهش ضایعات حاصل از عوامل بیماری­زا و افزایش عمر انباری محصولات غذایی گوناگون است. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر ضد قارچی فیلم نانوکامپوزیت بر پایه پلی‌اتیلن سبک حاوی هیبرید نانوهالوسیت رس/کارواکرول و کیتوزان روی قارچ­های آسپرجیلوس نیجر، آسپرجیلوس فلاوس، بوتریتیس سینرا، پنی‌سلیوم و رایزوپوس اوریزا، عامل اصلی پوسیدگی‌های پس از برداشت محصولات کشاورزی است. از این رو، فیلم‌های نانوکامپوزیتی پلی­اتیلن سبک حاوی ۵/۱و ۳ درصد نانو هالوسیت رس/کارواکرول، و ۱و ۲ درصد کیتوزان با آمیزه­سازی در اکسترودر دو‌مارپیچه و از طریق دستگاه فیلم دمشی تولید و تاثیر ضد قارچی آن روی پنج گونه قارچ فوق ارزیابی شد. نتایج تجزیه واریانس مشخص کرد که میزان رشد پنج گونه قارچ موردبررسی، به­طور معنی‌داری تحت تاثیر استفاده از نانو هالوسیت رس/کارواکرول قرار دارد. بیشترین درصد بازدارندگی مربوط به فیلم حاوی ۳ درصد نانو هالوسیت رس/کارواکرول بود. فیلم‌ حاوی کیتوزان تاثیر معنی‌داری بر رشد قارچ­های مورد مطالعه نداشت.

دوره ۲۴، شماره ۳ - ( اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده

این تحقیق به بررسی سایش ابزار، آنالیز عنصری روی سطح ماشینکاری، زبری سطح قطعه­کار، تغییرات ریزسختی و تغییرات ریزساختاری در سطح مقطع عرضی نمونه­های فرزکاری شده فولاد ضدزنگ L۳۰۴ تحت روشهای خشک و روانکاری کمینه (MQL) می­پردازد. فرآیند MQL توانسته است زبری سطح ماشینکاری را برای تمام پارامترهای فرزکاری، از ۱۷% تا ۴۱% نسبت به حالات متناظر ماشینکاری خشک، بهبود بخشد. در ماشینکاری خشک، عیوبی نظیر لبه‌ انباشته، سایش شدید سطح آزاد و لب­پر شدگی ابزار ایجاد شدند. در فرزکاری MQL این عیوب کاهش چشمگیری داشتند و لب­پر شدگی روی سطح ابزار تقریبا حذف شده ‌است. با افزایش سرعت برشی و عمق برشی، سختی سطحی افزایش یافته است. روش MQL نسبت به خشک، باعث کمتر شدن مقادیر سختی و عمق سخت­شده زیر سطح ماشینکاری می­شود. بر اساس نتایج آنالیز عنصری EDAX روی سطوح ماشینکاری شده خشک و MQL، تحت خشن­ترین پارامترهای برشی مشخص شد که هیچگونه تغییر عناصر شیمیایی در سطح ماشینکاری رخ نداده است. افزایش پارامترهای برشی و یا ماشینکاری خشک، سبب تشدید تغییر شکل پلاستیک، لهیده شدن ریزساختار و فشرده شدن دانه­های ریزساختاری در مجاورت سطح ماشینکاری می‌شود. حداکثر مقدار کاهش ضخامت لایه تغییر شکل یافته در فرزکاری MQL نسبت به خشک ۳۹% است. برای هر نمونه فرزکاری، بین عمق سخت شده و ضخامت لایه تغییر شکل یافته ریزساختاری متناظرش، یک رابطه مستقیم وجود دارد.

صفحه ۱ از ۱