جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای بسطامی


دوره ۸، شماره ۱۵ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

از مواردی که در برگردان آیات قرآن کریم کم‌تر مورد توجه قرار گرفته، معانی مختلف ال و خصوصاً ال عهد ذهنی بلاغی است و این مسأله موجب آسیب در ترجمه می­شود،  ال عهد ذهنی در بلاغت و علم نحو معانی متفاوتی نسبت به هم دارد که قدماء به این مورد اشاره نکرده­اند. این مقاله به روش توصیفی - تحلیلی به معناشناسی ال در محدوده صد آیه اول قرآن کریم در ترجمه محمدعلی رضایی اصفهانی می­پردازد و از این رهگذر به دنبال تحلیل دقیق معانی ال و بررسی راه­های نمایش آن­ها در ترجمه مذکور می­باشد. روش مترجم در ترجمه انواع مختلف ال استخراج شده است و در برخی از ترجمه­های ارائه شده در این دامنه پژوهشی، ملاحظاتی مطرح گردیده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که در ترجمه عهد حضوری تنها با ترجمه نمودن اسم اشاره و حرف ندا در کنار اسم معرفه می­توان مفهوم حضور در ال را آشکار نمود. چنانکه در زبان عربی نیز نشانه عهد حضوری بودن ال، وجود این قرائن می­باشد و مترجم نیز همین طریق را پیموده است و توضیح بیشتری نمی­دهد و برای رساندن عهد ذکری صریح، لفظ«این» را اضافه نموده و برای نمایش ال موصوله تعبیر به «کسانی که» آورده­ است، همانگونه که موصولات اسمی چنین ترجمه می­شوند. ال جنس و عهد ذهنی بلاغی به همان شکل معرفه معنا می­شود و علامت خاصی برای شناخت آن وجود ندارد.
 

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

در نواحی مستعد وقوع زلزله، طراحی سازه‌های مهم اغلب متضمن تحلیل دینامیکی کمی است. پرسش های مهمی در مورد شدت احتمالی زلزله در نواحی تحت ساخت، مطرح میباشد و مهندسان نیاز به دانستن حرکات یا طیف های اعمال شده و یا تعریف پارامتر هستند؛ و تاریخچه های زمانی پیش بینی شده برای مدلسازی دینامیکی در طراحی و یا ارزیابی آسیب پذیری مورد نیاز است. زوج شتاب نگاشت ها که در تعیین اثر حرکت زمین مورد استفاده قرار می گیرند، باید تا حد امکان نمایانگر حرکت واقعی زمین در محل احداث سازه، هنگام وقوع زلزله باشند. در این تحقیق هدف اصلی تهیه فهرست مناسبی از زوج شتاب نگاشت های حوزه ی دور برای استفاده در تحلیل های غیرخطی در تهران میباشد. تمرکز اصلی این تحقیق بررسی تمام پارامترهای مؤثر در انتخاب زوج شتابنگاشت مناسب برای تهران بوده است و بدین منظور ۱۰۰۰ زوج شتاب نگاشت از زلزله های که در ایران بین سال های ۱۹۷۸ تا ۲۰۰۷ به وقوع پیوسته، مورد بررسی قرار گرفت و تمام پارامترهای مؤثر در انتخاب زوج شتابنگاشت مناسب برای تهران شامل فاصله، بزرگا، محتوی فرکانسی، ساز و کار زلزله، خاک و مشخصات لایه های زمین بررسی شد. در نهایت فهرست مناسب از زوج شتابنگاشت ها برای استفاده تحلیل های سه بعدی غیرخطی در تهران ارایه گردید.

دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

راهکارهای مختلفی برای حل مشکل همزمانی پیک بار برودتی و ساعات اوج مصرف انرژی الکتریکی ارائه گردیده است. یکی از این راهکارها ذخیره‌سازی بار سرمایشی به صورت یخ در زمان کم باری می‌باشد. از انواع پرکاربرد سامانه‌های ذخیره‌سازی، می‌توان به سیستم ذخیره‌ساز یخ روی کویل اشاره کرد. اما نرخ انتقال حرارت پایین در این سامانه به عنوان یک چالش مطرح می‌باشد. با توجه به ضریب انتقال حرارت پایین یخ، با شروع شکل‌گیری یخ از انتقال حرارت بین مبرد درون کویل و مخزن کاسته می‌شود. لذا یک ایده در مورد افزایش نرخ انتقال حرارت این است که شروع انجماد مدتی به تاخیر انداخته شود تا همچنان سازوکارهای انتقال حرارت جابجایی طبیعی در مجاورت کویل حفظ شود. در پژوهش پیش رو به منظور بررسی این ایده از ارتعاشات مکانیکی برای به تاخیر انداختن شروع انجماد در سامانه ذخیره‌ساز یخ روی کویل، بهره گرفته شده است. با انجام آزمایش‌هایی اثر فاصله عرضی و طولی قرارگیری ویبراتور بر مقدار تولید یخ، در داخل مخزن ذخیره‌ساز سرما بررسی شد. نتایج نشان داد قرار دادن ویبراتور در وسط کویل نسبت به دو سر آن، منجر به افزایش بیشتری در مقدار یخ تشکیل شده می‌گردد. مشخص شد اعمال ارتعاشات مکانیکی باعث به تاخیر افتادن انجماد و دمای زیر سرد پایین‌تر می‌شود. همچنین نشان داده شد میزان یخ تشکیل شده تابعی از دمای زیرسرد و زمان تاخیر انجماد می‌باشد. در انتها، مقدار مصرف انرژی ویبراتور و کاهش مصرف انرژی در زمان بیش‌باری محاسبه گردید.

صفحه ۱ از ۱