جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای بذرافشان


دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

تأثیر تزریق LHRH-A۲با دوز μg/kg۱۰ در دو مرحله ۱۰ و ۹۰ درصد با فاصله زمانی ۱۲ ساعت بر اوولاسیون، سطوح هورمون­های جنسی، شاخص­های استرس و برخی پارامترهای بیوشیمیایی پلاسما در ماهی ماده استرلیاد(Acipenser ruthenus) بررسی شد. نمونه­برداری خون در سه مرحله قبل از تزریق (شاهد)، ۱۲ ساعت بعد از تزریق اول و بعد از اوولاسیون انجام گرفت. تفاوت معنی‌داری در میزان تستوسترون (T)، گلوکز و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در مراحل نمونه­برداری مشاهده شد (۰۵/۰P<)، ولی در سطوح پروژسترون (P)، ۱۷- بتااسترادیول (E۲)، کورتیزول، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، لاکتات و چربی کل تفاوت معنی‌دار نبودند (۰۵/۰P>). نتایج نشان داد هورمونLHRH-A۲  سبب تغییر سطوح برخی از آنزیم‌های کبدی و هورمون‌های مؤثر در بلوغ نهایی تخمک‌ها می­گردد. این مطالعه نشان داد تزریقLHRH-A۲  با نوسان چندانی در شاخص­های استرس همراه نبوده اما برخی استروئید­های جنسی از جمله T و ترکیبات بیوشمیایی خون به خصوص AST متأثر از القای هورمونی تغییر می­یابند.

دوره ۸، شماره ۳۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۹ )
چکیده

تفرد اصطلاحی است که در روان‌شناسی تحلیلی برای یکپارچه شدن روان آدمی استفاده می‌شود. مورداک با تکیه بر تجربه‌های بالینی و نیز شواهدی از افسانه‌ها و اسطوره‌های
شناخته­شدۀ جهان، یک الگوی سفر روانی دایره‌وار برای تفرد زنان شناسایی کرده است. پژوهش حاضر، گام­های چرخۀ­ روانی وی را با رویدادهای سفر تفرد قهرمان زن در افسانه­های پریان ایرانی مقایسه و میزان مطابقت آن را بررسی کرده است. نتایج پژوهش، ضمن تأیید تطابق کلی افسانه‌ها با چرخۀ روانی مورداک، به شناسایی سه زیرمجموعۀ مختلف از افسانه‌های پریان ایرانی با محوریت یک قهرمان زن نائل آمده است. زیرمجموعۀ نخست با بیش از پنجاه درصد افسانه‌های مورد مطالعه، داستان‌هایی هستند که چرخۀ روانی مورداک را به­طور کامل برای قهرمان زن رعایت کرده­اند، زیرمجموعۀ دوم فقط با بخش نخست چرخۀ مورد بحث مطابقت کرده است و درنهایت، زیرمجموعۀ سوم، صرفاً با نیمۀ دوم چرخۀ­ روانی مورداک تطابق می‌یابند. تلویحات روان‌شناختی مربوط به این سه زیرمجموعه و نتیجۀ کلی پژوهش نیز در مقالۀ مورد بحث قرار گرفته است.


دوره ۱۴، شماره ۷۰ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده مرسوم‌ترین روش‌های استخراج روغن از دانه‌های روغنی، استفاده از پرس و حلال می‌‌باشد که موثرترین روش استخراج روغن آفتابگردان، مانند سایر دانه‌های با درصد روغن بالا نظیر کلزا، پرس مکانیکی و به دنبال آن استخراج با حلال می‌باشد. در این تحقیق به منظور مدل‌سازی فرایند استخراج روغن از دانه‌های آفتابگردان در مقیاس صنعتی از ۳ سطح دمای پخت (۷۰، ۸۰ و ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد) و سه سطح رطوبت دانه‌های خروجی از دیگ پخت (۷، ۵/۷ و ۸ درصد) استفاده گردید و میزان روغن، رطوبت و پروتئین کنجاله و درصد مواد ریز نامحلول در روغن و اسیدیته روغن مورد بررسی قرار گرفت. جهت پیش‌بینی روند تغییرات از ابزارشبکه‌های عصبی مصنوعی در نرم‌افزار MATLAB R۲۰۱۳a استفاده شد. با بررسی شبکه‌های مختلف شبکه‌ی پس‌انتشار پیشخور با توپولوژی‌های۲-۵-۱۰ با ضریب همبستگی بیشتر از ۹۹۹/۰ و میانگین مربعات خطای کمتر از ۰۰۳/۰ و  با بکارگیری تابع فعال‌سازی تانژانت سیگموئید هیپربولیکی، الگوی یادگیری لونبرگ– مارکوات و چرخه یادگیری ۱۰۰۰ به عنوان بهترین مدل‌ عصبی مشخص گردید. نتایج حاصل از مدل‌های بهینه‌ی انتخاب شده نیز ارزیابی گردید و این مدل‌ها با ضرایب همبستگی بالا )بیش از ۹۶/۰( قادر به پیش‌بینی روند تغییرات بودند.

دوره ۱۵، شماره ۸۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

در این پژوهش مدل‌سازی استخراج روغن بادام‌زمینی با پیش‌تیمار مایکروویو و با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس) بررسی شد. بدین منظور زمان مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی به‌عنوان ورودی و میزان راندمان استخراج روغن، دانسیته، رنگ، اسیدیته و پایداری اکسایشی روغن به‌عنوان خروجی در نظر گرفته شد. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقه‌ای با ۲-۲ و ۳-۳ تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقه‌ای با ۳ - ۳ تابع عضویت برای متغیر خروجی راندمان استخراج روغن به‌عنوان مدل بهینه انتخاب گردید. همچنین برای متغیر خروجی دانسیته، رنگ و پایداری اکسایشی تابع گوسی با ۳- ۳ تابع عضویت به‌عنوان مدل‌ بهینه انتخاب شد و در نهایت برای اسیدیته روغن مدل مثلثی با ۳-۳ تابع عضویت انتخاب گردید. از طرفی مشخص شد که با افزایش زمان مایکروویو میزان راندمان استخراج روغن و دانسیته افزایش یافت ولی میزان اسیدیته و رنگ روغن ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. افزایش سرعت دورانی پرس مارپیچی نیز منجر به کاهش راندمان استخراج روغن و دانسیته شد ولی میزان اسیدیته، رنگ و پایداری اکسایشی روغن را افزایش داد. در پایان می‌توان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالای بین نتایج آزمایشگاهی و خروجی‌های مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدل‌ها در کنترل فرایند‌ استخراج روغن بادام‌زمینی با پیش‌تیمار مایکروویو است.

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

جداسازی لرزه‌ای یکی از مناسب‌ترین ابزارهای مهندسی زلزله در زمینه کنترل غیرفعال می‌باشد. اگرچه این روش در ابتدا برای سازه‌های کوتاه‌مرتبه با رفتار روسازه نسبتاً صلب توسعه یافت، با این حال، کاربرد آن در سازه‌های متوسط و بلند رو به افزایش است. کمترین نتیجه‌ای که جداسازی لرزه‌ای در سازه‌های بلند به همراه دارد، کاهش تغییرمکان نسبی جانبی (دریفت) طبقات به علت تغییرشکل مود نخست، به‌علاوه تأمین یک مکانیزم استهلاک انرژی مناسب در کف ساختمان می‌باشد. برای حفظ کارآیی جداسازی، زمان تناوب سیستم جداساز باید به اندازه کافی بزرگ درنظر گرفته شود. چنین سازه‌ای ممکن است در برابر زلزله‌های پریودبلند آسیب‌پذیر باشد. در این مقاله، عملکرد لرزه‌ای سه مدل ساختمان برشی ۸، ۱۴ و ۲۰ طبقه جداسازی‌شده، توسط دو نوع جداساز سربی-لاستیکی و آونگ اصطکاکی، تحت اثر زلزله‌های پریود بلند، مورد مطالعه قرار می‌گیرد. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش ارتفاع، میزان اثرپذیری سازه‌ از زلزله‌های پریود بلند بیشتر می‌شود و این حرکات قادرند نیاز جابجایی بالایی را به جداساز تحمیل کنند.

دوره ۱۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

امروزه به دلیل خشکسالی‌ها،و بهره‌وری از منابع زیرزمینی اهمیت و توجه بیشتر به منابع آب زیرزمینی امری اجتناب ناپذیر و بررسی وضعیت کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی امری مهم محسوب می‌گردد. در این تحقیق به بررسی وضعیت کمی و کیفی و رفتار آب زیرزمینی در دشت پریشان بعنوان یکی مهمترین مراکز کشاورزی استان فارس، پرداخته شده است. لذا بدین منظور آمار داده‌های کمی و کیفی آب زیرزمینی در بازه زمانی ۱۳۸۲ تا۱۳۹۰ استخراج گردید و نقشه‌های کمی و کیفی آب‌های زیرزمینی از روی متغیر داده‌های چاههای پیزومتری به روش میان‌یابی نزدیکترین همسایه (IDW) با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین به منظور برآورد شدت و مدت خشکسالی اقلیمی از شاخص استاندارد بارش(SPI) و جهت بررسی روند افت سطح آب زیرزمینی از هیدروگراف چاه‌های پیزومتری موجود در دشت پریشان استفاده گردید. براساس نتایج بدست آمده از هیدروگراف سالانه دشت پریشان، به طور میانگین سطح آب زیرزمینی از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۰ افتی معادل ۲۵/۶ مترداشته است. همچنین هیدروگراف سالانه دشت سه دوره نوسان سطح ایستابی رادر سال ۸۲ تا ۸۳ (افزایش سطح ایستابی حدود ۰۳/۲ متر)، ۸۳ تا ۸۹ (کاهش سطح ایستابی ۹۳/۷ متر) و ۸۹ تا ۹۰ (افزایش سطح ایستابی ۲۶/۰ متر) تجربه کرده است.

دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

زلزله اندازه­گیری محرومیت واحدهای جغرافیایی در بسیاری از کشورها، تبدیل به اولویت توسعه روستایی شده است. هدف پژوهش، تحلیل الگوی فضایی محرومیت روستایی شهرستان پلدختر بر اساس شاخص­های منطقه­ای می­باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی، روش انجام آن توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری خانوارهای روستایی شهرستان پل‌دختر می­باشد (۱۱۲۸۹N=). از طریق فرمول­کوکران و روش نمونه­گیری سهمیه­ای، ۴۰۰ خانوار به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده­ها، پرسش­نامه و سالنامه­های آماری می­باشد. از آزمون رتبه­ای هم-انباشتگی نامحدود اکتشافی (جوهانسن) برای شناسایی شاخص­ها، برای بررسی محرومیت مناطق مختلف از آزمون­های تعقیبی (Post Hoc)، و برای ارائه الگوی فضایی محرومیت از نرم­افزار GIS استفاده شد. یافته­ها نشان داد که از هیجده شاخص موردنظر، یازده شاخص در سطح پایینی قرار دارند. از این تعداد، سه شاخص درآمد و پس­انداز (۲۰۱۹/۰)، مالکیت (۱۲۰/۰) و مسکن (۱۱۴/۰) مربوط به بعد اقتصادی، سه شاخص آموزشی (۱۴۷/۰)، بهداشتی (۱۲۷/۰) و خدمات­رفاهی (۱۱۴/۰) مربوط به بعد اجتماعی، دو شاخص زیرساخت­های فرهنگی (۱۲۰/۰) و حقوق قومیت­ها (۱۶۴/۰) مربوط به بعد سیاسی- فرهنگی و سه شاخص محیط­زیست (۱۳۵/۰)، شبکه معابر (۱۰۲/۰) و زیرساخت­ها (۱۶۰/۰) مربوط به بعد محیطی- کالبدی می­باشند. برای ارزیابی شاخص­های محرومیت، اهمیت شاخص­های عینی بیشتر از شاخص­های ذهنی می­باشد. در مناطق روستایی تفاوت مکانی قابل‌توجهی در زمینه ابعاد محرومیت وجود دارد. لذا می­توان گفت که شناسایی شاخص­های محرومیت برای برنامه­ریزی و کاهش محرومیت مهم می­باشد.


صفحه ۱ از ۱