جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای بحرانی


دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

ﻣﻘﺪﻣﻪ: ﺑﻮﺷﻬﺮ ﺑﺎﻓﺖ ﺗﺎریخی ارزﺷﻤﻨﺪی دارد ﮐﻪ ﻧﻤﻮﻧﻪای ﺑﺴﯿﺎر ﻏﻨﯽ از ﻃﺮاﺣﯽ ﻫﻤﺴﺎز ﺑﺎ اﻗﻠﯿﻢ از ﺳﻄﺢ ﮐﻼن ﻣﮑﺎن‌یابی ﺗﺎ ﻋﻨﺎﺻﺮ و ﺟﺰییات ﻣﻌﻤﺎری اﺳﺖ. ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﭼﺎﻟﺶﻫﺎی اﻗﻠﯿﻤﯽ در ﺟﻬﺎن ﻣﻌﺎﺻﺮ ﺑﺎزﮐﺎوی ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎیی ﻫﻤﭽﻮن ﺑﻮﺷﻬﺮ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ زﻣﯿﻨﻪﻫﺎیی ﺑﺮای ﺧﻼﻗﯿﺖ در ﻃﺮاﺣﯽ ﺷﻬﺮی و ﻣﻌﻤﺎری ﻣﻌﺎﺻﺮ را ﻓﺮاﻫﻢ آورد. ﺑﺎ در ﻧﻈﺮداﺷﺘﻦ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ روزاﻓﺰون ﺗﺤﻠﯿﻞﻫﺎی اﻗﻠﯿﻤﯽ، ﺑﻪ ﺑﯿﻨﺸﯽ ﻧﻮ در ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻓﻀﺎﻫﺎی ﺷﻬﺮی و ﻣﻌﻤﺎری در ﺑﺎﻓﺖ ﺗﺎریخی ﺑﻮﺷﻬﺮ ﻧﯿﺎز اﺳﺖ. ﺷﻨﺎﺷﯿﺮ یکی از ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻬﻢ در ﮐﺎرﮐﺮد اﻗﻠﯿﻤﯽ، ﻣﻨﻈﺮ و ﻫﻮیت ﺑﺎﻓﺖ ﺗﺎریخی ﺑﻮﺷﻬﺮ اﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﻤﺪه ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﭘﯿﺸﯿﻦ، این ﻋﻨﺼﺮ ﻣﻬﻢ ﻣﻌﻤﺎری ﺷﻬﺮی ﺑﻮﺷﻬﺮ را ﺑﯿﺸﺘﺮ از دریچه ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎی ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار داده‌اﻧﺪ. ﻫﺪف این ﻧﻮﺷﺘﺎر ﺑﺎزﺷﻨﺎﺳﯽ و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﭘﺎراﻣﺘﺮیک ﺷﻨﺎﺷﯿﺮ ﺑﺮای روﺷﻦﺷﺪن ﻋﻠﺖ وﺟﻮدی آن از ﻣﻨﻈﺮ ﺗﺤﻠﯿﻞﻫﺎی ﮐﻤﯽ اﺳﺖ. در این ﭘﮋوﻫﺶ، ﭘﺲ از ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﭘﯿﺸﯿﻦ ﺑﺮاﺳﺎس روش ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻣﺤﺘﻮا، ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺷﻨﺎﺷﯿﺮ ﺑﺮ ﺟﺮیان ﺑﺎد ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ دیناﻣﯿﮏ ﺳﯿﺎﻻت ﻣﺤﺎﺳﺒﺎﺗﯽ (CFD) در ﻧﺮم اﻓﺰارﻫﺎی ﻓﻠﻮﺋﻨﺖ و ﮔﻤﺒﯿﺖ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.
ﻧﺘﯿﺠﻪﮔﯿﺮی: ﺷﻨﺎﺷﯿﺮﻫﺎ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ ﺑﺮ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺳﺮﻋﺖ ﺑﺎد و ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺟﻬﺖ ﺣﺮﮐﺖ ﺑﺎد دارﻧﺪ. این ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺷﻨﺎﺷﯿﺮ را ﺑﻪﻋﻨﻮان ﻓﻀﺎی ﻓﺮاﻫﻢﮐﻨﻨﺪه آﺳﺎیش ﺣﺮارﺗﯽ در ﺑﺎﻓﺖ ﺗﺎریخی ﺑﻮﺷﻬﺮ و ﺷﺮایط اﻗﻠﯿﻤﯽ ﺧﺎص آن ﺑﻪویژه در ﻓﺼﻞﻫﺎی ﮔﺮم ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﻧﺘﯿﺠﻪ این ﭘﮋوﻫﺶ در ﺷﻨﺎﺳﺎیی دﻗﯿﻖ ﮐﺎرﮐﺮد ﺷﻨﺎﺷﯿﺮ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺴﺘﺮی ﺑﺮای ﺧﻼﻗﯿﺖﻫﺎی ﻃﺮاﺣﯽ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﺟﺮیان ﺑﺎد در ﺷﻬﺮﻫﺎی ایران ﺑﺎﺷﺪ.


دوره ۱۲، شماره ۱ - ( شماره ۱ پیاپی ۵۶- ۱۳۸۷ )
چکیده

محوراصلی و رکن اساسی سازمان، منابع و سرمایه انسانی آن محسوب می‌شود و توسعه سازمان منوط به استفاده بهینه، مطلوب و کارآمد ازمنابع و به ویژه نیروی انسانی آن است. بهترین سیستمها بدون ایجاد زمینه مناسب در نیروی انسانی خود نمی توانند برنامه‌ها‌شان خود را به انجام برسانند و نقطه حائز اهمیت آن است که نفس برنامه متکی به نوعی انضباط است. از سوی دیگر، مجموعه رفتار های افراد در سازمان، رفتار سازمانی وآن نیز رفتار اجتماعی، از جمله انضباط اجتماعی را شکل می‌دهد. به عبارت دیگر، انضباط اجتماعی، حاصل نظم وانضباط فردی افراد در نظام اجتماعی است. ساده ترین و قابل فهمترین تفسیر از انضباط اجتماعی این است که هرکس، در هر جا و در هر کار، وظیفه خود را به درستی و با رعایت نظم، قاعده و قانون انجام دهد. برای ایجاد و حاکمیت انضباط اجتماعی در سازمان در کنار کار فرهنگی، باید از طریق بررسی علمی و شناسایی ارتباط عوامل مختلف با این پدیده اجتماعی، به استقرار و نهادینه ساختن آن کمک کرد. به این منظور این مقاله که حاصل یک پژوهش علمی در باب بررسی ارتباط انضباط اجتماعی با برخی از عوامل سازمانی است، در نظر دارد خلاصه ای از یافته‌ها و نتایج حاصل از تحقیق علمی در این زمینه را ارائه کند.

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده- یکی از مسائلی که مهندسین سازه در طراحی سازه های فولادی بوسیله نرم افزار های تجاری از قبیل SAP یا ETABS با آن مواجهند، نحوه در نظر گرفتن اثرات ناحیه همپوشانی المانها (طول ناحیه صلب انتهایی) در چشمه اتصال است. در این نرم‌افزارها امکان در نظر گرفتن این ناحیه بصورت کاملاً صلب یا نیمه صلب وجود دارد، در حالی که اتخاذ هر یک از این گزینه‌ها منجر به تفاوت قابل ملاحظه ای در نتایج و محاسبات خواهد شد. در این تحقیق با معرفی دو مدل تحلیلی متعارف در مدلسازی چشمه اتصال و تمرکز روی اتصال با ورق انتهایی، به بررسی دقیقتر تاثیر میزان طول ناحیه صلب انتهایی در نتایج مدلسازی قابهای فولادی پرداخته شده است. برای این منظور نتایج بدست آمده از تحلیل به روش مرسوم با نتایج بدست آمده از تحلیل دقیقتر بر اساس روش پیشنهادی آیین‌نامه یوروکد مقایسه شده‌اند. در نهایت پیشنهاداتی برای در نظر گرفتن میزان صلبیت ناحیه انتهایی المانها به منظور دستیابی به نتایج دقیقتر سختی و مقاومت قاب فولادی ارائه گردیده است.

دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده

تاکنون، علاوه بر بررسی‌های تاریخی، سه نحوه خوانش از اندیشه سیاسی فارابی صورت پذیرفته است: یکی در ارتباط اندیشه این فیلسوف با تفکر یونانی، دوم در ارتباط با نسبتی که می‌توان میان فلسفه و دیانت برقرار کرد؛ و سوم، توضیح اندیشه فارابی بر اساس بحران(‌هایی) که فارابی با آن مواجه بوده است. در این مقاله، حسب نسبت فلسفه سیاسی فارابی با «یونان»، «اسلام»؛و «بحران اجتماعی زمانه‌« این خوانش‌ها تحلیل و نقد می‌شوند.

صفحه ۱ از ۱